واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: سارا دماوندان، سرویس اجتماعی «فردا»؛ حساب بانکی پدر که خوب باشد دیگر دغدغهای برای گرفتن مدرک دانشگاهی آن هم از نوع ارشدش نیست. ۱۹ دیماه سال ۶۲ بود که برای نخستین بار مجلس شورای اسلامی قانون تأسیس دانشگاه بین المللی اسلامی ایران را تصویب کرد و درست ۱۰ روز پس از آن این قانون به تایید شورای نگهبان رسید. از آن تاریخ تاکنون ۷ دانشگاه بین المللی در کشور تاسیس شده است و در رشتههای گوناگون دانشجو میپذیرد.
ارزش و اعتبار مدرکشان هم برابر با مدرک همان دانشجویی است که به قول معروف با خوردن دود چراغ و شب زنده داری توانسته است واحدهای درسی خود را بگذراند. برنامه پنجم توسعه هم که با تاخیر به مجلس تقدیم شد تکلیف موضوع انشای علم بهتر است یا ثروت را در ماده ۲۰ خود مشخص کرد. بر اساس بند «ی» این ماده دانشگاههای کشور، حسب مورد به تشخیص وزارتخانههای علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تصویب شورای گسترش وزارتخانههای مربوط، میتوانند نسبت به تأسیس شعب در شهر محل استقرار خود یا دیگر شهرها و مناطق آزاد داخل کشور و نیز در خارج کشور به صورت خودگردان و با دریافت شهریه از داوطلبان اقدام کنند و میزان شهریه دریافتی از دانشجویان با توجه به نوع رشته و سطح خدمات آموزشی، کمک آموزشی و رفاهی ارائهشده، توسط هیأت امناء دانشگاه تعیین و اعلام میشود.
شهريه يك ترم دانشگاه بين المللي
کل دوره کارشناسی ارشد به طور معمول ۲ سال، معادل ۴ نیمسال تحصیلی بوده و شهریه تحصیلی که از سوی دانشجو برای این دوره پرداخت میشود بدون احتساب هزینههای جانبی نظیر خوابگاه، بیمه و غیره است که برای هر نیمسال متناسب با واحدهای درسی ارائه شده محاسبه و در ابتدای هر نیمسال هم زمان با ثبت نام از دانشجو اخذ میشود. بر اساس شهریههای اعلام شده از سوی دانشگاههای بین المللی: شهریه ثابت هر نیمسال: ۱۰ میلیون ریال، هر واحد نظری: ۲ میلیون ریال، هر واحد عملی و کارورزی: ۴ میلیون ریال و کل واحدهای پایان نامه: ۲۰ میلیون ریال است که این هزینهها بر اساس نوع رشته انتخابی متغیر خواهد بود.
هيأت امنا شهريه را تعيين مي كند
به گفته دكتر سعيد قديمي مدیر کل امور آموزشی وزارت علوم، در برنامه پنجم توسعه تمامي اختيارات به دانشگاه ها واگذار شده است و آن ها بر اساس صلاحديد هيات امناء دانشگاه خود، ميزان شهريه دانشگاه را تعيين خواهند كرد.
برای نمونه لیست شهریه های دوره کارشناسی ارشد واحد بین الملل دانشگاه شیراز
http://qeshm.shirazu.ac.ir/Pages/News.aspx?id=46 عینا به این ترتیب است:
1- شهریه ثابت هر نیمسال تحصیلی(بدون تغییرتا پایان دوره) 12،600،000 ريال است.
2- شهریه متغیر هر واحد درسی نظری 2،510،000 ريال است.
3- شهريه متغير هر واحد درسی آزمایشگاهی، 5،000،000 ريال است.
4- شهريه متغير هر واحد درسي عملي،3،270،000 ريال است.
5- شهريه متغير هر واحد درس رساله، 3،770،000 ريال است.
6- هزینه های آزمایشگاهی مربوط به رساله(Bench Fee)، در صورت تجربی بودن پروژه، بر حسب اعلام بخش های مربوطه در ابتداي نيسال سوم از دانشجو دریافت می گردد كه اين هزينه بر حسب رشته از 10.000.000 تا 20.000.000 ريال متغير مي باشد.
البته در انتهای لیست آمده که شهريه متغير هر سال مي تواند تا ميزان 10 درصد افزايش يابد.
بنا بر این لیست شما اگر خیال درس خواندن در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه بین المللی شیراز را دارید باید بین 17 تا 30 میلیون تومان پول کنار بگذارید و یک مدرک فرد اعلا از دانشگاه شیراز دریافت کنید.اطلاعي در اين باره ندارم
دكتر مسلمي ناييني مدير كل دانشجويان ايراني خارج از كشور از حضور دانشجويان آن هم به صورت غير حضوري يا نيمه حضوري در دانشگاه هاي بين الملي خارج از كشور بي اطلاع است و مي گويد: من تا كنون به دانشجوي غير حضوري برخورد نكردم و در اين رابطه چيزي نشنيدم. مدير كل دانشجويان ايراني خارج از كشور در حالي بر گفته هاي خود پافشاري دارد كه در سامانه تحصيل در خارج ازايران شرايط پذيرش دانشجو آن هم به صورت غير حضوري درج شده است .
فرصتهاي تحصيل را تسهيل كنيم
سعيد قديمي معتقد است كه در حال حاضر هيچ صندلي خالي براي ادامه تحصيل در مقطع كارشناسي ارشد وجود ندارد و اگر هم باشد مربوط به اين مقطع تحصيلي نيست. قديمي معتقد است كه در حال حاضر بيش از 900 هزار داوطلب وجود دارد كه حدود 7 درصد از آنها شانس پذيرش در دانشگاه آن هم به صورت رايگان دارند اين در حالي است كه معاون دانشجويي وزير علوم ، تحقيقات و فن آوري با توجه به توسعه ظرفيت دانشگاه ها از خالي بودن 300 هزار صندلي احساس نگراني مي كند. هرچند كه ملاباشي مشخص نكرده است كه اين تعداد صندلي خالي مربوط به كدام مقطع تحصيلي در دانشگاه است .
بشيري نماينده مردم پاكدشت و عضو كميسيون آموزش مي گويد: تمامي اقدامات صورت گرفته در دانشگاه هاي بين المللي اگر چه براساس برنامه پنجم توسعه صورت گرفته است اما بايد اين نكته را در نظر گرفت كه فرصتهاي تحصيلي را بايد براي تمامي افراد جامعه تسهيل كنيم نه آن كه تعداد خاص بنا به شرايط مالي كه دارند بتوانند از امكانات تحصيلي خاص استفاده كنند و مابقي سالهاي سال پشت در كنكور بمانند . شهريه ها بايد معقول باشد و با توجه به درآمد جامعه . به گفته اين عضو كميسيون در آموزش مسوولان بايد اين نكته را در نظر بگيرند كه وقتي شخص با شرايط مالي سنگين فارغ التحصيل مي شود انتظاراتش از جامعه و داشتن شغل به همان نسبت بالا مي رود.
.
منبع: خبرگزاری فردا
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 135]