واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: جواب دادن به این سؤال كمی پیچیده است. تا حدودی میتوان گفت كه با یك <مفهوم> سر و كار داریم؛ مفهومی به نام <میانافزار>؛ موجودیتی كه نه سختافزار است نه كاملاً میتوان آن را نرمافزار دانست. بهتر است كمی بیشتر توضیح دهیم. برای مدیریت هر سختافزاری یا بهتر بگوییم برای استفاده بهینه از امكانات سختافزاری، نیازمند یك سیستم مدیریتی هستیم كه توانایی مدیریت و زمانبندی اجرا و كنترل فرآیندها و پردازشها را داشته باشد. در مدلهای پیشرفته (مانند انواع كامپیوتر، برخی از مدلهای گوشی موبایل و انواع Handheld) نام این سیستم مدیریتی سیستمعامل و در مدلهای سادهتر (مانند انواع پخشكننده MP۳، انواع ساده گوشی موبایل همانند نوكیا ۱۱۰۰ و انواع سادهتر و دستگاههای سادهتر مانند انواع رایتر) نام آن Firmware یا به فارسی، میانافزار است.
در انواع پیشرفته، كار میانافزار ترجمهِ دستورات نرمافزاری به زبان قابل فهم برای سختافزار و در انواع سادهتر، مثلاً در یك پخشكننده MP۳، تفسیر فرامین صادر شده از طریق دكمه و درخواست اجرای فرمان مورد نظر از سیستم یا مدارات موجود در دستگاه است.
محل دقیق میانافزار كمی بالاتر از سختافزار است. در واقع میتوان اظهار داشت كه اولین نرمافزار مرتبط ( یا حتی تنها نرمافزار) با سختافزار، میانافزار است. برنامهنویسان میدانند كه محل قرارگیری میانافزار، دقیقاً پایینتر از اسمبلر است.
میانافزارها را در كارگاه یا كارخانه به وسیله دستگاههایی به نام Emulator در حافظههای قابل برنامهریزی و فقط خواندنی موسوم به Programable Read- Only Memory) PROM) قرار میدهند. در واقع این حافظهها را به وسیله Emulator برنامهریزی میكنند. یك نمونه از انواع این حافظهها همان بایوس كامپیوتر است كه میانافزاری را (همان تنظیمات بایوس) نیز اجرا میكند. محتویات این حافظهها نیز ایستا است و پس از خاموش شدن دستگاه به اطلاعات موجود در آنها صدمهای وارد نمیآید.
گاهی ممكن است در زمان طراحی و تولید این میان نرمافزارها (كه در مرحله طراحی و تولید گهگاه به اندازه یك برنامه سنگین محاسباتی زمانبر هستند) مشكلاتی به وجود آید كه تنها در زمان عملكرد مشخص شوند. از این رو تولیدكنندگان سختافزار مرتباً به بررسی میانافزارهای نصب شده اقدام میكنند و در صورت وجود خطا یا ایراد نرمافزاری، اقدام به برطرف نمودن آن ایراد میكنند و نسخه بروز شده آن میانافزار را منتشر میسازند. از این رو بروزرسانی میانافزار سختافزارهای نصب شده در كامپیوترمان، گوشی موبایلمان، پخشكننده MP۳ و دستگاههای سختافزاری كه كنترل شبهنرمافزاری دارند، كاری عاقلانه و سنجیده است.
رایتر شما چه CD Writer باشد، چه DVD Writer، فارغ از نوع، مدل و نشان تجاری دستگاه، دارای یك Firmwareاست. مانند تمام نرمافزارها، Firmware نیز مرتباً از سوی سازنده ارتقا پیدا میكند. دلیل این كار نیز كاملاً مشخص است؛ برطرف كردن مشكلات و نواقصی كه در زمان طراحی یا تولید و اجرای آن بهوجود میآیند.
این مشكلات ممكن است در مراحل اولیه طراحی و تولید خود را نشان ندهند. معمولاً پس از اجرای نرمافزار، نمایش انواع باگها و مشكلات منطقی و غیرمنطقی شروع میشود و شبهای بهیادماندنیای را برای تیم طراحی به یادگار خواهد گذاشت. از اینرو هر تولیدكنندهای برای اینكه ضمن حفظ اعتبار خود مشكلاتی را كه ممكن است در زمان استفاده توسط كاربر تشخیص داده شوند، برطرف سازد، اقدام به تهیه نسخههای بهبود یافته Firmware دستگاههای تولیدی خود مینماید.
توجه داشته باشید كه ممكن است در زمان استفاده از درایو نوری خود، هرگز متوجه مشكلات موجود نشوید، اما مطمئن باشید اگر با روشی كه در ادامه معرفی خواهد شد، آگاهی یافتید كه Firmware بروز شدهای از سوی تولید كننده ارائه شده است، به طور حتم مشكل یا مشكلاتی در Firmware دستگاه وجود دارد. بنابراین میتوانید اقدام به بروزكردن دستگاهتان كنید.
مراحل كار
اول از همه باید نوع و مدل درایو موجود را تشخیص دهید. برای اینكار بهتر است از خود ویندوز كمك بگیرید. البته نرمافزارهایی هم وجود دارند كه به بررسی سختافزارهای نصب شده روی كامپیوتر میپردازند و نشان تجاری، مدل و اطلاعات مختلفی از جمله نگارش و مدل Firmware هر دستگاه را به شما ارائه میدهند.
از قسمت System Properties تب Hardware را انتخاب نمایید و روی دكمه Device Manager كلیك كنید. روی علامت (+) عبارت DVD/CD-ROM Drives كلیك كنید. فهرست درایوهای نوری موجود روی كامپیوترتان را مشاهده خواهید كرد. در این فهرست نام هر دستگاه به همراه مدل آن آورده شده است. به عنوان مثال، به چنین عبارتی برخورد خواهید كرد:
SONY DVD RW DRU-۸۲۰۸A
این عبارت علاوه بر نام تولیدكننده، نوع و مدل دستگاه را نیز نمایش میدهد. اگر از این روش لذت نمیبرید، میتوانید از Nero كمك بگیرید. در مجموعه نرمافزاری Nero، برنامهای به نام Nero Info Tool وجود دارد كه از همان ابزارهایی است كه تمام زیروبمهای موجود و مرتبط با درایوهای نوری را بررسی میكند. مزیت استفاده از این ابزار ایناست كه نگارش Firmware درایو را نیز نمایش میدهد.
پس از اینكه اطلاعات مورد نظر را استخراج كردید، به اینترنت متصل شوید و در موتور جستوجوی گوگل، از كلیدواژه تركیبی زیر برای یافتن فایل مورد نظر استفاده كنید:
Properties + Firmware + Download&Your Drive name
در عبارت بالا به جای Your Drive name & Properties نام و مدل دستگاهتان را كه در مرحله قبل استخراج كردید، بنویسید. به عنوان مثال، من برای DVD Writer خود باید چنین واژهای را جستوجو كنم:
SONY DVD RW DRU-۸۲۰A + Firmware + Download
توجه كنید كه تنها قسمت اول را تغییر دهید. با اینكار (استفاده از این كلیدواژه) گوگل در سایتهایی جستوجو خواهد كرد كه حاوی لینكهایی به منابعی هستند كه شامل آن سه كلید واژه ذكر شده میگردند. مطمئن باشید كه اولین یا دومین هینت (نتیجه یك جستوجو در یك موتور جستوجو، تعدادی هینت یا تطابق است كه به صورت فهرست شده نمایش داده میشوند) شما را به هدف خواهد رساند.
معمولاً تمام تلاشهای ما سرانجام به دانلود یك فایل چندصد كیلوبایتی منتهی خواهد شد. توجه داشته باشید كه علاوه بر خود تولید كننده، شركتها و حتی اشخاص دیگری نیز اقدام به تهیه Firmware برای دستگاهها مینمایند. بر اساس تجربه بهتر است از نسخهای استفاده كنید كه توسط خود سازنده ارائه شده است.
پس از اینكه فایل یا فایلها را دانلود كردید، زمانی فرا میرسد كه باید مهمترین و شاید خطرناكترین قسمت كار را انجام دهید. در این مرحله باید یك فایل اجرایی را اجرا كنید تا روند آپدیتكردن بایوس به صورت خودكار طی شود. البته قبل از انجام هركاری، روشی را كه سازنده اعلام كرده است، به دقت مطالعه كنید. ممكن است برای این كار لازم باشد تغییراتی را به صورت موقت در آرایش سختافزاری كامپیوترتان اعمال كنید. ممكن است نیاز باشد زمانی كه شما دو درایو را به یك كابل متصل كردهاید، یكی را از كابل موقتاً جدا نمایید و پس از آپدیت شدن بایوس درایو مورد نظرتان، دوباره درایو دیگر را به كابل متصل كنید.
با این حال قدر مسلم این است كه دقت داشته باشید فارغ از نوع و مدل دستگاه، زمانی كه برنامه مشغول آپدیت كردن بایوس درایوتان است (كه مدت زمان اندكی است) هرگز برنامههای دیگری را اجرا نكنید. قبل از اجرا، اتصال به اینترنت خود را قطع نمایید و برنامه آنتیویروس خود را نیز غیرفعال كنید. همچنین هر نوع CD و یا DVD را از درایو خارج كنید.
دقت كنید كه ممكن است در طی این زمان چراغ یا چراغهای روی درایو روشن شوند یا چشمك بزنند. این عمل غیر عادی نیست. تعجب نكنید و هرگز اقدام به باز كردن درِ درایو نكنید. همچنین سعی كنید برق كامپیوتر قطع نشود! چون ممكن است مجبور شوید درایو را برای تعمیر به گارانتی بفرستید یا در بدترین شكل ممكن، مجلس ختمی برای درایو محبوبتان برگزار كنید.
اما از هیچ چیز نترسید. شخصاً بارها اینكار را انجام دادهام و حتی درایوهای دوستان و آشنایان را نیز از این آزمایشها گذراندهام. خیالتان راحت باشد. این كار را اگر بر اساس روشی كه از سوی تولیدكننده ارائه شده است انجام دهید، هیچ مشكلی برای درایوتان به وجود نخواهد آمد.
پس از اینكه Firmware درایوتان را آپدیت كردید، مطمئناً درایوتان بیعیب و نقصتر از گذشته كار خواهد كرد، اما انتظار نداشته باشید كه فرآیند رایت كردن اطلاعات با سرعت بیشتری انجام شود یا سختافزار دستگاهتان تغییر كند. اما مطمئنا خطاهای كمتری در زمان خواندن و نوشتن انواع دیسكها بروز خواهد نمود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 477]