واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: چرا كروم رقيب ويندوز نيست برند گوگل طلاي خالص است؛ ولي فناوري اين شركت در زمينه مرورگر وب ثابت نشده است و به نظر نميرسد كه شانس چنداني براي كنار زدن ويندوز داشته باشد
شنيده ميشود كه بسياري از افراد مرورگر جديد گوگل، كروم، را نابودكننده اينترنت اكسپلورر مينامند. بعضي ديگر از اين هم فراتر ميروند و كروم را نابودكننده ويندوز مينامند. اينكه محصول جديد گوگل توانايي به دردسر انداختن مايكروسافت را دارد يا خير هنوز مشخص نيست ولي يك چيز كاملاً روشن است: گوگل در مورد سازماندهي تمام اطلاعات جهان بسيار جدي است و آماده است كه در اين مسير هر مانعي را از پيش رو بر دارد.
شايد كمي باعث تعجب شود كه گوگل ميخواهد وارد بازار مرورگرهاي وب شود. غول سنگينوزن دنياي جستوجو همين حالا هم حضور چشمگيري در فعاليتهاي روزانه كاربران اينترنت دارد. جستوجو، ايميل، و اسناد آفيس تعدادي از سرويسهاي ارائه شده توسط گوگل هستند و فهرست بقيه برنامههاي كاربردي تحت وب اين شركت طولاني و متنوع است.
با در نظر گرفتن هدف گوگل در برآورده كردن تمام نيازهاي روزانه كاربران اينترنت، طبيعي به نظر ميرسد كه اين شركت دست به ساخت يك مرورگر وب نيز بزند؛ مرورگري كه برنامههاي كاربردي و سرويسهاي ارائه شده توسط اين شركت را كامل كند. با عرضه كروم، گوگل كاربرانش را به كنار گذاشتن برنامههاي دسكتاپ و رو آوردن به برنامههاي كاربردي تحت وب تشويق ميكند. اما سوال اين است كه آيا مرورگر گوگل ميتواند به تنهايي ما را به كنار گذاشتن مرورگر مورد علاقه و سيستمعامل رايانههاي خانگيمان قانع كند؟
بياييد با سيستمعامل شروع كنيم. سيستمعامل مورد علاقه شما چيست؟ ويندوز؟ Mac OSX؟ يا لينوكس؟ سيستمعامل مورد علاقه شما هر كدام باشد دست كم تا چند سال آينده بايد آن را نگه داريد تا بتوانيد برنامههاي كاربردي روزانه خود را از طريق آن اجرا كنيد؛ چرا كه بسياري از برنامههاي كاربردي هنوز بسيار پيچيدهتر و سنگينتر از آن هستند كه در ابر محاسباتي اجرا شوند. براي نمونه آيتيونز، فتوشاپ، يا پاورپورنت را در نظر بگيريد. اگرچه براي همه اينها مشابههاي آنلاين هم وجود دارد ولي هيچيك عملكرد و قدرتي مشابه برنامههاي دسكتاپ ندارند.
تقسيمبندي فعاليتهاي آنلاين
اگرچه قدرت مرورگر كروم در اين است كه توانايي تقسيمبندي پردازهها را دارد –يك تب باز با ويديوي در حال پخش، بقيه صفحهها را كند نخواهد كرد- ولي هنوز هم به يك سيستمعامل براي اجرا شدن نياز دارد. به عنوان شاهدي بر اين مدعا كه كروم نميتواند جاي يك سيستمعامل كامل را بگيرد به محدويتهاي اين برنامه توجه كنيد. عليرغم اينكه دو سال تمام روي اين مرورگر كار شده است ولي توانايي اجرا شدن به صورت خودكفا را ندارد و به پلتفرم ويندوز نياز دارد. اين مرورگر حتي روي لينوكس و Mac OSX اجرا هم نميشود.
سپس مسئله توانايي كروم در گرفتن سهمي از بازار در مقابل رقبا مطرح ميشود. آيا گوگل واقعاً ميتواند يك مرورگر عرضه كند و بخشي از سهم 72 درصدي اينترنت اكسپلورر مايكروسافت يا سهم 20 درصدي فايرفاكس را بگيرد؟
البته شكي نيست كه كروم با قدرت شروع كرده است. طبق آمار مؤسسه پروژهشي لمان برادرز، تعداد بارگيريهاي اين مرورگر در روز اول انتشار آن به رقم خيرهكنندة دو درصد از كل بازار مرورگرها رسيد. اين موسسه پيشبيني ميكند كه كروم بتواند در يك بازه زماني دو ساله به 15 تا 20 درصد از بازار دست پيدا كند. به عبارت ديگر كروم موفق خواهد بود ولي حاكميتي منحصر به فرد بر بازار نخواهد داشت.
برند طلايي
كاري كه كروم ميتواند انجام بدهد تقويت برند گوگل است. اگرچه نميتوان گفت كه تمام كارهاي گوگل موفق هستند و براي سرمايهگذارانش به طلا تبديل ميشوند، ولي شكي نيست كه برند گوگل معجزه ميكند. گوگل ميتواند حتي پودر رختشويي عرضه كند و انتظار داشته باشد كه قفسه فروشگاهها بلافاصله خالي شوند.
بدون شك طرفداران گوگل به سراغ مرورگري كه با نام و برند اين شركت عرضه شده خواهند رفت تا بتوانند با آن حساب جيميل خود را چك كنند، گوگلمپس را ببيند، و يا در Google.com براي پودر رختشويي جستوجو كنند!
چيزي كه باعث موفقيت كروم خواهد شد، بيشتر از فناوري به كار رفته در آن، قدرت برند گوگل و شيفتگي كاربرانش خواهد بود. كروم باعث حضور روزافزون گوگل در زندگي روزمره كاربرانش خواهد بود اما به عنوان نابود كننده ويندوز يا اينترنت اكسپلورر روي آن حساب نكنيد.
يکشنبه 24 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 113]