واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: رمضان در شعر فارسي/5ضياءالدين شفيعي:«رمضان» بايد سمبل ادبيات معنوي و ديني شود
گروه ادب: برنامههاي ماه مبارك رمضان بايد در سطح استانهاي كشور ادامه يابد و رمضان سمبل ادبيات معنوي و ديني شود.
«سيدضياءالدين شفيعي» مدير ماهنامه «ارديبهشت» و دبير مجموعه برنامههاي «كلمات روزهدار» در گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا) با اشاره به ايده برگزاري مراسم كلمات روزهدار گفت: ايده برگزاري مراسم «كلمات روزهدار» سه سال پيش مطرح شد و براي نخستينبار بهعنوان مجموعهاي از برنامهها در چهاردهمين نمايشگاه بينالمللي قرآن كريم بهعنوان بخش «جلوههاي قرآن در ادبيات فارسي» شكل گرفت و مورد توجه مخاطبان فراواني واقع شد.
شفيعي افزود: در سال بعد بهواسطه اقبال عمومي و اشتياق اهل ادبيات، مجموعه برنامه به سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران پيشنهاد شد. از آنجا كه اين نكته كليدي باور ما بود كه ادبيات بايد به ميان مردم برود نه منتظر شود تا مردم به او مراجعه كنند، تصميم بر آن شد كه برنامه را به ميدان وليعصر «فرهنگسراي رسانه» منتقل كنيم تا به ميان مردم آمده باشيم و در اين زمينه بسيار موفق بودهايم و اين برنامهها مورد استقبال عمومي قابل توجهي قرار گرفته است.
او درباره روند برگزاري مجموعه برنامههاي «كلمات روزهدار» گفت: شبهاي شعر با حضور شاعران پيشكسوت كشور، با قوت برگزار شد، برنامههاي افطار با هنرمندان به جز هنرمندان پيشكسوت، شاهد حضور چهرههاي تازهتري در اين عرصه شد و مردم با اين چهرههاي ادبي، هنري افطار و گفتوگو كردند و درسال جاري همان مسير در يك فرهنگسراي ديگر كه ذات و جوهرش فعاليتهاي فرهنگي، هنري است، يعني فرهنگسراي هنر (ارسباران) ادامه دارد.
او افزود: در طي دو سالي كه مجموعهي ما در اين دو فرهنگسرا به كار خود ادامه ميداد، گويا بقاياي و بازماندههايي در نمايشگاه قرآن ادامه پيدا كرد و حركتهايي هم هنوز وجود دارد. البته ما از اين موضوع خرسنديم، چون هر حركت و قدمي كه به سمت گسترش ادبيات در ماه مبارك رمضان اتفاق بيافتد مورد رضايت خداوند است و يقيناً همه از آن بهرهمند ميشوند و حتي اتفاقهايي از اين جنس بايد تعدد بيشتري پيدا كنند.
شفيعي در اين زمينه ادامه داد: ما آموختهايم در اين عرصه به جاي رقابت رفاقت كنيم و كاري كنيم كه ادبيات در اين ميدان ببالد چراكه ادبيات و بهويژه شعر در رويدادهاي اخير به اندازهي كافي بي سرپناه و حيران بوده است و نبايد به اين بيپناهي اضافه كرد بلكه بايد براي آن التيامهايي جست و اين نمونه برنامهها از جمله مجموعه برنامههاي «كلمات روزهدار» و برنامههايي كه دوستان در نمايشگاه قرآن دنبال ميكنند، حداقل التيامهايي است بر اين حيراني كه بايد آن را مغتنم شمرد.
شفيعي با تأكيد بر اين مطلب كه برگزاري برنامههاي ادبي، هنري مختلف در ماه مبارك رمضان، موازيكاري نيست، گفت: موازيكاري وقتي معنا ميگيرد كه جامعه در يك موضوع اشباع شده باشد در صورتيكه جامعه ما در اين زمينه با خلاء روبرو است. آفاتي ممكن است هر مجموعهاي را تهديد كند كه بايد با صراحت و ظرافت به سمت مسيرهاي درست رفت. بايد درنظر داشت كه همه ما بر سفرهي پربركت رمضان مينشينيم و بايد از بركات اين سفره بهره برد و فرصتها را افزون كرد.
او تأكيد كرد: بنابراين اگر چندين جريان ديگر هم به اين ماجرا بپردازد و در اين راستا كار كند باز هم جبران مظلوميت ادبيات در جامعه ما نخواهد شد؛ همانطور كه مقام معظم رهبري(مدظلهالعالي) هم به صراحت عنوان كردند كه مظلوميت را بايد از فرهنگ برداشت، كه اين مظلوميت بهزعم من در حوزه ادبيات بهويژه شعر و بهويژه شعر ديني، فراوان به چشم ميخورد و اين برنامهها پاسخگوي حداقل اشتياقها هم نيست.
او با بيان يك مثال در اين زمينه افزود: شاخههايي كه بر تنه يك درخت ميرويند ممكن است نسبت به هم تفاوتهايي داشته باشند در اين ميان شاخهاي قويتر، تناورتر و مثمر ثمرتر است و شاخهاي نحيفتر و كمبرتر و كمبارتر، اما در هر صورت اينها شاخههاي يك درختند، درخت اين باور كه ماه رمضان ماه ادبيات باشد و ما اين را سه سال پيش در زمين اين ماه مبارك پرورانديم. در حقيقت اين ماه بايد ماه شعر و ماه پرداختن به هنر ديني باشد.
او گفت: در طول سال، شاعران ايرانزمين آثاري را خلق ميكنند كه سهم عمدهاي از آنان نشأت گرفته از باورهاي ديني بوده و در فضاهاي ديني و معنوي خلق ميشوند، در واقع در طول 10 ماه كه خلق اثر ميشود بايد در يك ماه فرصتي باشد تا اين آثار در يك جمع بيواسطه يا حداقل، كمواسطه ارايه شوند.
شفيعي ضمن توضيحاتي درباره مجموعه برنامههايي كه در «فرهنگسراي هنر» در حال انجام است، گفت: شايد كساني در اين گمان باشند كه ادبيات ديني يك ادبيات سنتي است و بايد از ابزارهاي سنتي براي ابراز وجود استفاده كند، اما امسال، ما در حال برگزاري جشنواره اينترنتي نثر ادبي «نيايش كلمات» هستيم كه علاقهمندان با ايجاد وبلاگي با محتواي نثر ادبي در اين جشنواره شركت كنند.
شفيعي در پايان بيان كرد: برنامههاي كلمات روزهدار در يك مجموعه سيدي بهصورت مالتي مديا تنظيم ميشود كه در پايان ماه رمضان در اختيار علاقهمندان قرار ميگيرد.
يکشنبه 24 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 366]