واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: وزير دفاع فرانسه: اوضاع در افغانستان بايد بهبود يابد
تهران/ واحد مركزي خبر/ سياسي 87/06/24
اروه مورن وزير دفاع فرانسه امروز يكشنبه ضمن اشاره به پيشرفتهاي نسبي كه در افغانستان حاصل شده است اعلام كرد نيروهاي خارجي مستقر در افغانستان بايد براي بهبود اوضاع اين كشور بكوشند.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از نومئا؛ وزير دفاع فرانسه تاكيد كرد اوضاع در افغانستان بايد به ويژه از طريق هماهنگ فعاليتها و اقداماتي كه در مسير توسعه در اين كشور صورت مي گيرد، بهبود يابد. اروه مورن خاطر نشان كرد نيروهاي خارجي مستقر در افغانستان بايد براي تشكيل يك نيروي پليس اماده افغان تلاشهاي خود را مضاعف كنند. وي تصريح كرد مشكلات موجود در زمينه زمامداري در افغانستان برطرف گردد و مبارزه با كشت و قاچاق مواد مخدر در اين كشور تشديد شود.
وزير دفاع فرانسه كه به نومئا واقع در كالدونياي جديد سفر كرده است در ادامه سخنان خود به پيشرفتهايي كه در زمينه اموزش و تشكيل ارتش ملي افغانستان، ساخت راههاي مواصلاتي جديد و همچنين بهبود شرايط اموزش و گسترش سواد اموزي در اين كشور حاصل شده است اشاره كرد.
وزير دفاع فرانسه اين مطالب را در پاسخ به سوال يك خبرنگار در رابطه با اظهارات اخير جوئل فيتزگيبون وزير دفاع استراليا درباره كندي پيشرفت امور در افغانستان بيان كرد. وزير دفاع استراليا جمعه گذشته ضمن انتقاد از عملكرد نيروهاي ائتلاف در افغانستان و كندي روند پيشرفت امور در اين كشور خواستار ان شده بود كه حضور نيروهاي نظامي در اين كشور تقويت شود.
وزير دفاع فرانسه شنبه شب از افغانستان وارد كالدونياي جديد شد. اروه مورن به اتفاق خانواده ده نظامي فرانسوي كشته شده در ماه اوت در افغانستان به اين كشور جنگزده سفر كرده بود. وي قرار است روز سه شنبه به استراليا برود.
وزير دفاع فرانسه در عين حال خاطر نشان كرد مسئله افزايش شمار نظاميان فرانسوي مستقر در افغانستان مطرح نيست.
طالبان كه هفت سال پيش در حمله نظامي امريكا به افغانستان از قدرت بركنار شدند، در ماههاي اخير حملات خود را برضد نيروهاي افغان و نظاميان خارجي مستقر در اين كشور تشديد كرده اند. در پي افزايش حملات طالبان، ناامني و بي ثباتي در بسياري از مناطق افغانستان رواج يافته و حتي به مناطقي از قبيل كابل كه پيشتر از انها به عنوان مناطق ارام افغانستان ياد مي شد سرايت كرده است. كشور جنگزده افغانستان همچنان يكي از ناامن ترين و فقير ترين كشورهاي جهان به شمار مي رود و ادامه بي ثباتي و ناامني در بسياري از مناطق اين كشور مشكلاتي جدي در مسير تلاشهاي بين المللي براي بازسازي و توسعه اين كشور ايجاد كرده است. هر چند حدود هفتاد هزار سرباز از دو نيروي بين المللي يكي وابسته به سازمان پيمان اتلانتيك شمالي، ناتو، و ديگري تحت فرماندهي امريكا در نقاط مختلف افغانستان براي تامين امنيت ان فعاليت مي كنند اما از نزديك به دو سال پيش تا كنون شدت خشونتها و ناامني در اين كشور دو برابر شده است.
اروه مورن در پاسخ به سوالي درباره مدت حضور نظاميان فرانسوي در افغانستان اعلام كرد در حال حاضر نمي تواند در اين باره اظهار نظر كند. وي افزود اين يك فرايند طولاني است چرا كه كشوري را كه بر اثر بيست يا سي سال جنگ از بين رفته و زير ساختهاي خود را از دست داده است نمي توان ظرف چند ماه بازسازي كرد.
163/106
يکشنبه 24 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]