واضح آرشیو وب فارسی:کيهان: براساس امضاي يك تفاهم نامه نيروهاي متخصص دانشگاه تهران در اختيار بخش كشاورزي قرار مي گيرند
به منظور توسعه همكاري هاي علمي بين وزارت جهاد كشاورزي و دانشگاه تهران تفاهم نامه اي در زمينه هاي مطالعاتي، پژوهشي، فناوري و آموزشي بين وزيرجهاد كشاورزي و رئيس دانشگاه تهران امضا شد.
به گزارش ايرنا، اين تفاهم نامه به منظور بهره گيري از توان اساتيد و امكانات تحقيقاتي دانشگاه براي رفع نيازهاي مطالعاتي، پژوهشي، فناوري و آموزشي دستگاه هاي اجرايي كشور و حل مشكلات پيش روي توليد در بخش كشاورزي، به امضا رسيد.موضوع اين تفاهم نامه، همكاري در اجراي طرح هاي مطالعاتي، تحقيقات، نظارتي، فناوري، تجاري سازي توليدات علمي، آموزشي و كارآفريني در زمينه هاي كشاورزي، منابع طبيعي، دامپزشكي و محيط زيست است.
به منظور اجرايي كردن اين تفاهم نامه طرفين توافق كردند تا با معرفي نمايندگان خود نسبت به تشكيل كميته اجرايي و عملياتي كردن اين تفاهم نامه، اقدام كنند.
منابع ملي و اعتباري مورد نياز اين تفاهم نامه در قالب تعريف و تنظيم قراردادهاي مربوطه توسط كميته مشترك پيش بيني مي شود، از سر جمع اعتبارات وزارت جهاد كشاورزي به ميزان حداقل 5 ميليارد تومان در سال قابل تامين است.
وزير جهاد كشاورزي: ظرفيت محصولات كشاورزي سه برابر مي شود
با استفاده از دانش و فناوري روز مي توان ظرفيت 100 ميليون تني فعلي محصولات بخش كشاورزي كشور را به 300 ميليون تن در سال افزايش داد.
به گزارش ايرنا، «محمدرضا اسكندري» وزير جهاد كشاورزي در جريان امضاي تفاهم نامه همكاري هاي مطالعاتي، پژوهشي، فناوري و آموزشي با دانشگاه تهران با بيان اين مطلب گفت: تجربه نشان داده كه در هر يك از زيربخش هاي كشاورزي كه فناوري نوين به كار گرفته شده، ميزان عملكرد در واحد سطح بيشتر شده است.
اسكندري سپس اظهار داشت: با امضاي تفاهم نامه بين اين وزارتخانه و دانشگاه تهران، مي توان از ظرفيت بخش كشاورزي به طور كامل استفاده كرد. ضمن اينكه اين حركت (امضاي تفاهم نامه) شروع همكاري با دانشگاه ها است و همكاري با ساير دانشگاه ها را مي توان آغاز كرد.
وي سپس به آثار و نتايج بكارگيري شيوه هاي علمي در بخش كشاورزي اشاره كرد و گفت:استفاده از شيوه هاي نوين سبب شد تا با توجه به وضعيت خشكسالي در كشور، ميزان توليد برنج در كشور در سال جاري به اندازه سال گذشته باشد و كاهش نيابد.
اسكندري تصريح كرد: سطح زير كشت برنج در سال گذشته 639 هزار هكتار بود كه اين ميزان در سال جاري به سطح 590 هزار هكتار كاهش يافت. اما با بهره مندي از توانمندي هاي علمي و استفاده صحيح از منابع آب، ميزان توليد اين محصول كاهش نيافته است.
رئيس دانشگاه تهران
آغاز حركتي بزرگ
فرهاد رهبر رئيس دانشگاه تهران نيز در اين مراسم، امضاي اين تفاهم نامه را آغاز حركتي بزرگ در بخش كشاورزي كشور عنوان كرد و گفت؛ به استناد فرمايشات مقام معظم رهبري، بايد بتوانيم با استفاده از علم و دانش وابستگي كشور به درآمدهاي نفتي را كاهش دهيم يا قطع كنيم، زيرا كه اين درآمدها در آينده به اتمام مي رسند، به همين لحاظ ما بايد جايگزين داشته باشيم.
رئيس دانشگاه تهران ادامه داد: در حال حاضر از 1500 نفر اعضاي هيات علمي دانشگاه تهران، حدود يك سوم آنها مرتبط با بخش كشاورزي هستند. ضمن اينكه از دانشجويان دكتري و كارشناسي ارشد اين دانشگاه نيز يك سوم در بخش كشاورزي در حال تحصيلند.
وي در ادامه افزود: موارد ياد شده همگي نشان دهنده توانمندي هاي نيروي انساني است كه در اختيار بخش كشاورزي مي باشد و كمك بزرگي براي تحقق خودكفايي بخش كشاورزي كشور است.
فرهاد رهبر با بيان اينكه تامين امنيت غذايي كشور را وظيفه خود مي دانيم، گفت: در شرايط فعلي كشور ما دشمنان زيادي دارد، اما با اقداماتي كه از گذشته تاكنون در بخش كشاورزي انجام شده، مساله تحريم نتوانسته اثري در اين بخش داشته باشد.
رئيس دانشگاه تهران سپس بر لزوم وارد كردن علم و دانش در بخش هاي اجرايي كشور تاكيد كرد و گفت: در بخش علمي، ما اكنون در مرز دانش جهاني حركت مي كنيم و در برخي از بخش ها، كشورهاي جهان نيازمند استفاده از دانش ما هستند.
به گزارش خبرنگار اقتصادي ايرنا، وي در خاتمه تصريح كرد: ما در كشور از نظر اعتبارات هيچ كمبودي نداريم و چنانچه اعتبارات كشور را ريال به ريال در جاي خود درست هزينه كنيم، با كسري در اين زمينه مواجه نخواهيم شد.
يکشنبه 24 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: کيهان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 109]