واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: بررسي امكان پيوند دست و پا به جانبازان و معلولان
سرويس سياسي - اجتماعي: معاون درمان بنياد شهيد و امور ايثارگران، از انجام مطالعه پيوند دست و پا بيماران مرگ مغزي به جانبازان تا پايان امسال خبر داد.
دكتر حسن عراقيزاده در گفتوگو با اطلاعات، با اشاره به انجام كارهاي پژوهشي در زمينه پيوند دست و پا، افزود: در اين خصوص درحال مذاكره با متخصصان جراح ترميمي دست و پا هستيم.
وي جمعآوري اطلاعات موردنياز از كشورهايي كه در زمينه پيوند دست و پا فعاليت دارند را از جمله برنامههاي بنياد شهيد و امور ايثارگران ذكر كرد و گفت: اين پيوند تاكنون مانند كبد و كليه به خوبي انجام نشده است بنابراين، نميتوان انتظار رشد آن را در كوتاهمدت داشت.
* تعيين درصد ازكارافتادگي
معاون درمان بنياد شهيد و امور ايثارگران، همچنين در مورد تعيين درصد از كارافتادگي جانبازان، گفت: تعيين درصد براساس آييننامه مصوب بنياد شهيد انجام ميشود و در آن تمامي موارد ازكارافتادگي جانبازان قيد شده است.
عراقيزاده، با بيان اين كه آييننامه ياد شده در نوبت تصويب نهايي هيات دولت قرار دارد، گفت: آييننامه تعيين درصد جانبازان از سوي بنياد شهيد و ستاد كل نيروهاي مسلح تنظيم شده و ملاك عمل كميسيون پزشكي جانبازان است.
وي تصريح كرد: در كميسيون ياد شده همچنين پزشكان مزبور ميزان ضايعاتي را كه در بدن جانبازان وجود دارد بررسي و ازكارافتادگي هر جانباز را طبق آييننامه تعيين ميكنند.
تعيين درصد جانبازي
عراقيزاده در ادامه افزود: پزشكان تنها موظفند با توجه به آييننامهاي كه در اختيار دارند شرايط فيزيكي موجود جانباز را مبناي تعيين درصد قرار داده و براي اين كار نيز تكتك ضايعاتي را كه جانباز اعلام ميكند، در صورت جلسه كميسيون پزشكي ثبت و كد مخصوصي كه در آييننامه وجود دارد در اين صورت جلسه درج ميكنند، بنابراين، نظر كميسيون پزشكي براي تعيين درصد، شفاف است و دقيقا اعلام ميكند كه براي هر ضايعهاي به چه ميزان درصد جانبازي تعلق ميگيرد.
وي با اشاره به اعتراض برخي از جانبازان نسبت به درصد جانبازيشان، گفت: بنياد شهيد موظف است براساس آييننامه موجود براي جانبازان تعيين درصد كند و اگر كسي نسبت به درصد جانبازي خود اعتراض دارد ميتواند به اداره بنياد شهيد منطقه خود مراجعه كرده و اعتراض خود را به آن اداره تحويل دهد تا پزشكان متخصص، پروندهاش را مجددا پيگيري كنند.
عراقيزاده افزود: در هر بنياد استاني يك پزشك متخصص فعاليت دارد كه حداكثر ظرف 10 روز پرونده را بررسي كرده و طبق تشخيص، اگر شخص حائز شركت مجدد در كميسيون پزشكي باشد آن را در نوبت قرار ميدهد.
وي مدت زمان تشكيل كميسيون را از يك تا دو ماه اعلام كرد.
* كاهش اعزام به خارج
عراقيزاده در ادامه اين گفتگو به اعزام جانبازان به خارج از كشور اشاره كرد و گفت: با توجه به پيشرفتهاي كشور در زمينه پزشكي، ميزان اعزام جانبازان به خارج از كشور كاهش يافته است.
وي يادآور شد: هماكنون تمامي عملهاي جراحي و روشهاي درماني معمول دنيا در ايران انجام ميشود.
* جذب پزشكان خارجي
وي جذب پزشكان متخصص خارجي به كشور را از ديگر برنامههاي بنياد شهيد و امور ايثارگران ذكر كرد و گفت: سال گذشته با دعوت از 12 فوقتخصص به كشور، 40 تن از جانبازان مورد درمان قرار گرفتند.
وي رويكرد بنياد را استفاده از متخصصان خارجي در ايران به جاي اعزام جانبازان به خارج از كشور دانست و افزود: بعد از ماه رمضان، امسال نيز دو گروه پزشك متخصص خارجي براي درمان جانبازان به ايران ميآيند ضمن آن كه دعوت از پزشكان متخصص خارجي به صورت ماهانه از برنامههاي اصلي بنياد شهيد است.
وي هزينه دعوت از متخصصان خارجي به ايران را كمتر از اعزام جانبازان به خارج از كشور ذكر كرد و افزود: تمامي جانبازان زير پوشش دو نوع بيمه تكميلي و همگاني هستند و تمامي هزينههاي دارويي جانبازان نيز به عهده بنياد شهيد است، اين درحالي است كه اگر جانبازان براي تهيه دارو به داروخانههاي طرف قرارداد بنياد شهيد مراجعه كند، هيچ هزينهاي نميپردازند.
* پرداخت هزينههاي دارو
به گفته وي، درحال حاضر داروخانههاي طرف قرارداد 70 درصد هزينه دارو را از بيمه و 30 درصد فرانشيز را از بنياد شهيد ميگيرند و اگر جانبازي به داروخانههاي غيرطرف قرارداد مراجعه كند بايد 30 درصد فرانشيز را بپردازد كه پس از ارائه فاكتور به بنياد شهيد هزينه آن را دريافت ميكند.
عراقيزاده با بيان اين موضوع كه هر دارويي در فهرست دارويي وزارت بهداشت و درمان باشد هزينهاش توسط بنياد شهيد پرداخت ميشود، گفت: در گذشته برخي از مواد شوينده دارويي به در خانههاي جانبازان ارسال ميشد ولي درحال حاضر وجه آن به صورت نقدي به اين عزيزان پرداخت ميشود.
* طرح پزشك سلامت
وي با اعلام اين كه جانبازان بالاي 70 درصد و قطع نخاع داراي پزشك سلامت هستند، افزود: هماكنون هر 20 جانباز قطع نخاعي يك پزشك سلامت دارند كه هر ماه يك بار آنان را مورد معاينه قرار ميدهند.
عراقيزاده با يادآوري اين كه بنياد شهيد قرار است خدمات ويژهاي را براي جانبازان بدحال ارائه دهد، افزود: در اين طرح از روش درمان از راه دور استفاده خواهيم كرد.
به گفته وي، جانبازان بدحالي كه نيازمند بستري بلندمدت در آيسييو هستند، تجهيزاتي مشابه آيسييو در منزل برايشان نصب خواهد شد.
وي تصريح كرد: در اين طرح با استفاده از اينترنت، نوار قلب، فشارخون، نوار تنفسي و اكسيژن خون جانبازان اندازهگيري ميشود و پزشكاني در اين زمينه در بيمارستان موردنظر مستقر بوده و وضع آنان را ارزيابي ميكنند.
عراقيزاده اضافه كرد: جانبازان بدحال از اين پس در منزل خود با توجه به نصب دستگاههايي كه براي آنان راهاندازي شده تحت درمان از راه دور قرار ميگيرند.
وي گفت: اين طرح تا پايان سال توسعه خواهد يافت.
وي گفت: هماكنون 19 هزار جانباز زير پوشش پزشك سلامت هستند و درمان از راه دور نيز از ديگر اقدامهاي اصلي بنياد شهيد و امور ايثارگران محسوب ميشود.
شنبه 23 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 749]