واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: در گفتگو با عضو هيأت مديره شركت كارخانجات مخابراتي ايران بررسي شد:آخرين وضعيت توليد موبايل در ايران
تهران- خبرگزاري كار ايران
عضو هيأت مديره شركت كارخانجات مخابراتي ايران و مجري توليد گوشيهاي تلفن همراه در گفتوگو با ايلنا آخرين وضعيت توليد گوشي تلفن همراه در ايران را تشريح كرد.
مهندس مصطفي اوجي، عضو هيأت مديره شركت كارخانجات مخابراتي ايران در گفتوگو با خبرنگار ايلنا ضمن اشاره به توليد گوشي تلفن همراه در كارخانجات مخابراتي ايران گفت: تقريبا يك سال بعد از اعلام آمادگي شركت ITMC ( در سال 85) جهت توليد گوشي تلفن همراه، خط توليد كارخانه در خرداد ماه 86 افتتاح و گوشيهاي تلفن همراه هم از اواخر شهريور 86 به بازار عرضه شد.
اوجي اظهار داشت: شركت كارخانجات مخابراتي ايران در طول اين يك سال (فاصله زماني اعلام آمادگي تا افتتاح خط توليد) با همه برندهاي معروف وارد مذاكره شد، ليكن آنها آماده همكاري براي توليد گوشي در داخل كشور نبودند لذا ما ناچار به مذاكره با ديگر شركتها مانند پن تك، بل ويو و تليان كره جنوبي، تل مي اتريش، رام موبايل مالزي، آمدي و برد چين و تعداد ديگري از توليدكنندگان و طراحان گوشي تلفن همراه پرداختيم.
مجري توليد گوشيهاي تلفن همراه در كارخانه ITMC دليل تاخير در افتتاح و توليد خط گوشي تلفن همراه را عدم همكاري شركتهاي خارجي و صاحب دانش دانست و افزود: با توجه به اينكه اين شركتها از ثبات تصميمگيري در ايران اطمينان خاطر نداشتند به راحتي حاضر به همكاري نميشدند و در مواردي كه آماده همكاري بودند فقط حاضر به خريد و فروش گوشي بوده و با انتقال تكنولوژي موافقت نميكردند. اين امر باعث شد در انتخاب شركت همكار و عقد قرارداد زماني حدود يكسال صرف شود تا زمينه امكان انتقال تكنولوژي به داخل فراهم شود.
توليد سه مدل گوشي ايراني و عدم استقبال بازار
اين مجري توليد گوشيهاي تلفن همراه در ادامه سخنان خود به انواع مدلهاي گوشي اين شركت و ميزان استقبال در كشور اشاره كرد و گفت: در حال حاضر سه مدل گوشي به ميزان چهر هزار و 500 دستگاه توليد شده كه متاسفانه استقبال از گوشيها در حد مطلوب نبوده است، ولي با ايجاد تغييراتي در روش فروش و انجام تبليغات، گرايش به اين گوشيها افزايش يافته است و ان شاء الله در آينده نزديك به حد مطلوب ميرسد.
وي علت عدم استفبال عمومي از گوشيهاي داخلي را عدم تبليغات مناسب و بياطلاعي مردم از امكانات گوشيها و مشخصههاي آن دانست.
اوجي خاطرنشان كرد: علاوه بر آن يكي از دلايل عمده عدم شناخت مشتريها از گوشيها، حذف ثبت سريال گوشيهاي تلفن همراه و در نتيجه پر شدن بازار از گوشيهاي قاچاق است كه اين امر باعث آشفته شدن بازار و نمود پيدا نكردن گوشيهاي داخلي شده است.
در حقيقت اين عوامل مشتريها را در هنگام خريد گوشي با شك و ترديد و ابهام روبرو ميكند. نتيجه نهايي اين است كه فقط برندهاي معروف و يا گوشيهايي كه توسط فروشندگان به آنها پيشنهاد ميشود، خريداري ميشود.
امكان توليد 4 ميليون گوشي داخلي در صورت نياز بازار
وي با بيان اينكه الگوي شركت كارخانجات مخابراتي ايران در زمينه توليد گوشي تلفن همراه، شركتهاي كرهاي است، در مورد تعهد اين شركت در زمينه توليد 4 ميليون گوشي تلفن همراه تا پايان سال جاري گفت: ميزان توليد تلفن همراه داخلي با درخواست بازار كاملا متناسب است در حاليكه حتي اگر نياز بازار 4 ميليون گوشي باشد شركت كارخانجات مخابراتي ايران قادر است اين تعداد را به بازار عرضه كند.
وي در سخنان خود به توليد گوشي به صورت فرم CKD (در اين فرم نرم افزار و سخت افزارگوشي به صورت كامل در كشور ساخته ميشود) اشاره كرد و اضافه كرد: توليد گوشي به فرم CKD به دليل پيچيدگيهاي توليدي كه دارد بايد در تيراژ بالا و حداقل دويست هزار دستگاه براي هر مدل انجام پذيرد و اين وابسته به تقاضاي بازار است. همچنين كه اگر توليد به صورت (CKD) صورت گيرد، خوشههاي صنعتي هم درگير توليد حجم بسيار بالايي از اشتغال ميشوند كه باعث ايجاد كار آفريني و اشتغال ميشود.
وي در زمينه صادرات گوشي تلفن همراه داخلي به كشورهاي ديگر افزود: بحثهايي در زمينه صادرات گوشيهاي كارخانجات مخابراتي ايران در جريان است ولي هنوز اين امر قطعي نشده است.
قاچاق گوشي تهديدي براي گوشيهاي وطني
عضو هيأت مديره كارخانجات مخابرات ايران تاكيد كرد: قاچاق صنعت كشور را در همه موارد تهديد ميكند و مبارزه با آن بايد جدي گرفته شود. قاچاقچي بايد به سختترين مجازاتها محكوم شود. پايين آوردن تعرفهها براي حذف انگيزه قاچاق تنها راه مبارزه با قاچاق گوشي نيست.
وي به برنامههاي اين شركت جهت رقابت در بازار اشاره كرد و به ايلنا گفت: توليد محصول با كيفيت و قيمت مناسب، تبليغات و بازاريابي براي محصولات توليد شده، پشتيباني و تعمير محصولات فروخته شده توليد گوشيهاي ارزان با مشخصه انتقال صدا و پيام كوتاه و گرفتن سهمي از بازار ايران و پس از آن عراق و افغانستان از مهمترين برنامههاي ITMC در آينده خواهد بود.
پايان پيام
كد خبر: 445589
شنبه 23 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 237]