تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 9 اسفند 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):غيرت از ايمان است و بى بند و بارى از نفاق.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید پرینتر سه بعدی

سایبان ماشین

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

مهاجرت به استرالیا

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

کشتی تفریحی کیش

تور نوروز خارجی

خرید اسکرابر صنعتی

طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راه‌اندازی کسب‌وکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وب‌سایت

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

زومکشت

فرش آشپزخانه

خرید عسل

قرص بلک اسلیم پلاس

کاشت تخصصی ابرو در مشهد

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

مبل کلاسیک

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

کفش ایمنی و کار

دفترچه تبلیغاتی

خرید سی پی

قالیشویی کرج

سررسید 1404

تقویم رومیزی 1404

ویزای توریستی ژاپن

قالیشویی اسلامشهر

قفسه فروشگاهی

چراغ خطی

ابزارهای هوش مصنوعی

آموزش مکالمه عربی

اینتیتر

استابلایزر

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1862557623




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

اختصاصي ايرنا / ايران مي‌تواند نقش مهمي در تامين گاز اروپا ايفا كند


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: اختصاصي ايرنا / ايران مي‌تواند نقش مهمي در تامين گاز اروپا ايفا كند
اقتصاد. اروپا . امنيت انرژي
عضو انجمن بين‌المللي اقتصاد انرژي گفت: ايران با در اختيار داشتن دومين ذخيره گاز دنيا مي‌تواند نقش مهمي را در تامين گاز اروپا ايفا كند.

بسياري از كارشناسان براين باورند كه ايران مي‌تواند در يك روند تدريجي تا سال ‪ ۲۰۲۰‬حدود ‪ ۵۰‬درصد نياز گاز وارداتي اروپا را تامين كند.

مصطفي شريف النبي روز شنبه ضمن اظهار اين مطلب به خبرنگار اقتصادي ايرنا با اشاره به اينكه روسيه در حال حاضر بزرگترين عرضه‌كننده نفت وگاز به اتحاديه اروپا مي‌باشد، افزود: روسيه ‪ ۳۸‬درصد نياز گاز وارداتي اروپا و ‪ ۳۳‬درصد نياز نفت وارداتي اين منطقه راتامين مي‌كند.

وي در ادامه گفت: براساس پيش بيني آژانس بين‌المللي انرژي ، واردات گاز اروپا تا سال ‪ ۲۰۳۰‬دو برابر خواهد شد و براساس ارزيابي صورت گرفته از سوي اين موسسه بخش عمده عرضه اضافي براي اين واردات بايد از روسيه تامين شود.

عضو هيات علمي موسسه مطالعات بين‌المللي انرژي با اشاره به اينكه بدين ترتيب روسيه تا سال ‪ ۲۰۳۰‬ميلادي عرضه‌كننده اصلي گاز به اروپا باقي خواهد ماند، افزود: اتحاديه اروپا به دليل وابستگي شديد خود به منابع انرژي روسيه نتوانست دربحران اخير گرجستان اقدام‌هاي تنبيهي عليه روسيه اعمال كند.

شريف النبي با بيان اينكه اتحاديه اروپا همواره در پي متنوع كردن منابع انرژي خود در راستاي كاهش وابستگي‌اش به روسيه بوده است، گفت: اين اتحاديه دريافت گاز از حوزه درياي خزر و بويژه آذربايجان و منطقه آسياي ميانه بويژه تركمنستان را مدنظر داشته است ، ضمن آنكه جمهوري اسلامي ايران با در اختيار داشتن ‪ ۲۸‬تريليون مترمكعب ذخيره گازي از تامين‌كنندگان بالقوه گاز اروپا به شمار مي‌رود.

به گفته وي، روسيه هم سو با افزايش تقاضاي گاز در بازار اروپا و بازار داخلي خود با مشكلاتي در زمينه سرمايه‌گذاري و توسعه منابع موجود مواجه است. برآوردها حاكي از آن است كه روسيه طي ‪ ۱۰‬تا ‪۱۵‬سال آينده امكان عرضه گاز از منابع جديد خود را نخواهد داشت. لذا اين كشور حداكثر تلاش خود را براي جذب گاز توليدي جمهوري‌هاي تركمنستان و ازبكستان و به تازگي آذربايجان انجام خواهد داد.

شريف النبي در ادامه گفت وگويش با خبرنگار ايرنا با اشاره به اينكه روسيه به دليل مشكلات گفته شده از جمله غفلت در سرمايه‌گذاري كافي نتوانست ميادين جديد گازي خود را توسعه دهد، افزود: جمهوري اسلامي ايران با در اختيارداشتن دومين ذخيره گاز دنيا مي‌تواند نقش مهمي را در تامين گاز اروپا ايفا كند، افزود: بسياري از كارشناسان براين باورند كه ايران مي تواند در يك روند تدريجي تا سال ‪ ۲۰۲۰‬ميلادي حدود ‪ ۵۰‬درصد نياز گاز وارداتي اروپا را تامين كند.

به گفته عضو انجمن بين‌المللي اقتصاد انرژي، تحريم‌هاي اعمال شده عليه ايران بيش از آنكه به ايران لطمه زند، به كشورهاي اروپايي لطمه زده است.

زيرا با وابستگي به روسيه امنيت عرضه انرژي شان هر روز دستخوش تغيير و تحول است.

دراين خصوص بايد گفت، جمهوري اسلامي ايران احداث خط لوله انتقال گاز به تركيه و اروپا را در دست اجرا دارد. به طوريكه مراحل طراحي اين خط لوله در حال اتمام است و مناقصه اجراي آن به روش ‪ ) BOO‬ساخت، اداره و مالكيت) برگزار شده است تا بخش خصوصي براي ساخت اين خط لوله اقدام كند.

براساس اطلاعات رسمي، حدود ‪ ۵۰۰‬كيلومتر از اين خط (خط لوله ششم سراسري) آماده بهره برداري است كه گاز را از عسلويه به خوزستان مي‌رساند.

ازسوي ديگر، همانطور كه بارها غلامحسين نوذري وزير نفت ايران اعلام كرده است خط لوله نابوكو بدون ايران هيچ معنايي ندارد، راينهارد ميتچك مدير خط لوله نابوكو نيز چندي پيش به يك رسانه غربي اذعان داشت، ايران با در اختيار داشتن ميدان گازي پارس جنوبي مي‌تواند نقش بسزايي در خط لوله يادشده داشته باشد. اين خط لوله مي‌تواند گاز هر يك از كشورهاي دارنده منابع كافي گاز را به اروپا منتقل كند.

وي با اشاره به اينكه يكي از جنبه‌هاي اين پروژه توانايي آن براي استفاده از منابع گوناگون است، تصريح كرد، پيش بيني مي‌كنيم بتوانيم از منابع گاز آذربايجان،تركمنستان، قزاقستان، ايران، عراق، مصر و روسيه استفاده كنيم.

ميتچك همچنين گفته است : با توجه به برآورد دوبرابر شدن تقاضاي انرژي در اروپا در سال‌هاي آتي و نگراني‌ها درباره عرضه گاز در بازار آسياي ميانه، ميدان پارس جنوبي به عنوان بزرگترين ميدان گازي در جهان مي‌تواند ايران را به تامين‌كننده احتمالي گاز خط لوله -نابوكو> تبديل كند.

پروژه خط لوله سه هزار و ‪ ۳۰۰‬كيلومتري انتقال گاز -نابوكو> قرار است گاز ايران، آذربايجان، قزاقستان، تركمنستان و سوريه را از تركيه و با عبور از بلغارستان، روماني و مجارستان به اتريش برساند.
 شنبه 23 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن