واضح آرشیو وب فارسی:مهر: در گفتگو با مهر اعلام شد:توسعه مكانيزاسيون در 30 هزار هكتار از اراضي برنج كشور
سرپرست مركز توسعه مكانيزاسيون كشاورزي وزارت جهاد كشاورزي گفت: در طرح جامع 11 ساله برنج تلاش شده تا با تامين منابع و حمايتهاي لازم در قالب پرداخت يارانه مستقيم به كشاورزان، زمينه هاي لازم براي توسعه مكانيزاسيون سالانه 30 هزار هكتار از اراضي برنج كشور فراهم شود.
عباسعلي پاكنژاد در گفتگو با مهر گفت: شناسايي و توسعه ماشينها و فناوري هاي نوين درمكانيزاسيون كشاورزي از برنامه هاي سال جاري اين مركزاست، به نحوي كه مركز به عنوان بخش تخصصي نسبت به شناسايي مراحلي از عمليات فرآيند توليد محصولات كشاورزي كه تاكنون مكانيزاسيون درآنها رسوخ نكرده، اقدام نموده و با بررسيهاي فني و تخصصي نسبت به انتخاب ماشين مناسب جهت تبديل اين عمليات از شيوه هاي سنتي و هزينه بربه شيوه هاي مكانيزه و اقتصادي عمل نموده است.
سرپرست مركز توسعه مكانيزاسيون كشاورزي وزارت جهاد كشاورزي با اشاره به برداشت سنتي پياز در كشوراظهارداشت: مركز توسعه مكانيزاسيون با بررسي فني وتخصصي نسبت به شناسايي ماشين برداشت پياز در سال جاري اقدام كرده و در حال حاضر به كارگيري آن در استان هرمزگان، با كاهش هزينه 40 تا 50 درصدي توليد پيازهمراه بوده است.
وي با تاكيد بر حمايت از تامين ماشينهاي كشاورزي تصريح كرد: توسعه ماشينها و فناوري هاي نوين در برداشت محصولاتي همچون پنبه، بادام زميني، حبوبات و درختان ميوه دنبال مي شود و در گام نخست به صورت الگويي در بخشي از كشور اجرا خواهد شد و سپس به صورت فشرده در كل كشور توسعه مي يابد.
پاكنژاد از وظايف اصلي اين مركز را برنامه ريزي فني و تخصصي مكانيزاسيون كشاورزي در محصولات عمده و اساسي در زيربخش زراعت و باغباني دانست و افزود: دراين خصوص بايد درابتدا نسبت به مطالعه و بررسي بذورمكانيزاسيون در كليه مراحل خاك ورزي اقدام شود، كه هر ساله به كمك شاخصهاي مختلف موجود در مكانيزاسيون كشاورزي اين مهم به منظور شناخت تنگناهاي موجود درهر يك از مراحل كاشت، داشت و برداشت مورد تجزيه و تحليل واقع مي شود و برنامه ريزي هاي لازم انديشيده مي شود.
طرحهاي در دست بررسي
وي درارتباط با ساماندهي واحدهاي مكانيزاسيون در كل كشوراعلام كرد: ساماندهي يكي از راه هاي ارتقاي بهره وري در كاربري ماشين آلات كشاورزي به صورت تخصصي و حرفه اي در قالب واحدهاي مكانيزاسيون يا تشكلهاي ارائه دهنده خدمات مكانيزه است، به نحويكه امكان توسعه مكانيزاسيون در سطح وسيعي از مزارع و باغات كشور فراهم مي شود.
به گفته پاكنژاد مركز توسعه مكنيزاسيون با ايجاد تمهيدات قانوني، بخشنامه اي، مالي و يارانه اي موجبات ايجاد و توسعه واحدهاي مكانيزاسيون و تشكلهاي ارائه دهنده خدمات مكانيزه در كشور را فراهم مي كند.
وي با اشاره به ايجاد انجمنها و كانونهاي واحدهاي صنفي مكانيزاسيون و هدفمند كردن يارانه خريد ماشينهاي كشاورزي به عنوان طرحهاي دردست بررسي مركزدر سال جاري بيان كرد: يكي ديگراز طرحهاي مهم و دردست اقدام اين مركز در سال جاري طرح توسعه مكانيزاسيون برنج است، كه با توجه به عدم توسعه مكانيزاسيون در شاليزارهاي كشور بايد به طور جدي مورد توجه قرار گيرد.
سرپرست مركز توسعه مكانيزاسيون كشاورزي وزارت جهاد كشاورزي افزود: در شرايط كنوني از سطح 620 هزار هكتار مزارع برنج كشور تنها 4 درصد آن به صورت ماشيني مورد نشاءكاري واقع مي شوند و 96 درصد مابقي به شكل سنتي و به كمك نيروهاي كارگري و دستي است، كه تبعات منفي بي شماري از جمله بيماري هاي رماتيسمي و قارچي شاليكاران، كاهش توليد محصول، افزايش ضايعات و هزينه هاي كارگري را به دنبال دارد، كه كليه اين عوامل در قيمت نهايي محصول تاثير مي گذارد.
وي با بيان مطلب فوق تصريح كرد: در طرح جامع 11 ساله برنج تلاش شده تا با تامين منابع و حمايتهاي لازم در قالب پرداخت يارانه مستقيم به كشاورزان موجبات توسعه مكانيزاسيون سالانه 30 هزارهكتارازاراضي كشور ميسر شود.
پاكنژاد در پايان از ديگر طرحهاي در دست بررسي اين مركز در سال جاري را طرحهاي الگويي پروژه توسعه و تقويت و طرحهاي مكانيزاسيون برداشت محصولات زيتون و پسته اعلام كرد.
شنبه 23 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 98]