واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مراكز آموزش عالي، دغدغهها و انتظارات-18 بينالمللي شدن دانشگاه علوم پزشكي تبريز هديه دولت نهم
خبرگزاري فارس: گسترش روابط علمي و آموزشي و ارائه آخرين اطلاعات در زمينه علوم پزشكي از جمله دستاوردهاي دانشگاه علوم پزشكي تبريز در دولت نهم است.
به گزارش خبرگزاري فارس از تبريز، رويكرد دانشگاه علوم پزشكي تبريز با روي كار آمدن دولت نهم به سوي تقويت زيرساختهاي بينالمللي شدن و گسترش ارتباطات علمي و تجهيزاتي بين كشورهاي مختلف هدايت شد.
تاسيس شعبه بينالمللي دانشگاه علوم پزشكي تبريز در منطقه آزاد ارس، گسترش سفر گروههاي پزشكي ايرانيان مقيم خارج از كشور و دانشجويان دانشگاههاي كشورهاي همجوار و برگزاري همايشهاي بينالمللي متعدد در طول سه سال گذشته از جمله اقداماتي است كه دانشگاه علوم پزشكي در راستاي بينالمللي شدن ترتيب داده است.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي تبريز در خصوص توسعه روابط بينالمللي اين دانشگاه گفت: دانشگاه علوم پزشكي تبريز آمادگي دارد تا در زمينههاي پزشكي گسترش روابط بينالمللي داشته باشد.
احمدعلي خليلي اضافه كرد: هماكنون منشاء قدرت و توانايي و پيشرفت، علم بوده و ديگرسرمايههاي زيرزميني و طبيعي و سلاحها در جوامع به عنوان قدرت محسوب نميشود و رشد و شكوفايي در تمام زمينهها و استفاده از ظرفيتهاي موجود تنها با افزايش آگاهي و توليد علم صورت ميگيرد.
خليلي با اشاره به اينكه بايد روابط علمي براي پيشرفت تسهيل شود، گفت: بايد به درياي علوم جهاني براي آموزش، انجام پژوهش و پيشرفت علم در كشور متصل شويم.
وي برگزاري همايشهاي بينالمللي را نخستين گام در عرصه همانديشي و همكاري دانشگاهها و مراكز تحقيقاتي براي يافتن راهبردها و ساز و كارهاي لازم براي ايجاد و گسترش تعاملات و مبادلات علمي بين دانشگاهها خواند.
خليلي ادامه داد: امضا تفاهمنامه با روساي دانشگاههاي سليمانيه عراق، ايروان ارمنستان، دانشگاه دولتي طبي تاجيكستان و تبادل دانش پزشكي بين پزشكان بيمارستان «Addenbrookes» كمبريج از جمله اقدامات انجام گرفته در راستاي توسعه ارتباطات بينالمللي شدن اين دانشگاه به شمار ميرود.
وي همچنين به راهاندازي دانشگاه پرديس بينالمللي دانشگاه علوم پزشكي تبريز در منطقه آزاد ارس اشاره كرد و اظهار داشت: در سال تحصيلي جديد پذيرش دانشجو در پرديس بينالمللي دانشگاه علوم پزشكي تبريز ( ارس ) صورت ميپذيرد.
خليلي ادامه داد: رشتههاي ايجاد شده شامل دو رشته كارشناسي، 13 رشته كارشناسي ارشد، پنج رشته Ph.D و سه رشته دكتراي حرفهاي است كه ظرفيت پذيرش اين رشتهها 150 نفر بوده و از سال تحصيلي جديد پذيرفتهشدگان مشغول تحصيل خواهند شد.
وي در خصوص همكاري با دانشگاههاي بينالمللي نيز گفت: اين دانشگاه در تلاش است تا با برقراري روابط بين دانشگاهي از امكانات دانشگاههاي معتبر بينالمللي در پرديس بينالمللي بهره جسته و زمينههاي همكاري علمي با اين نوع دانشگاهها را فراهم آورد كه مذاكرات در اين خصوص با تعدادي از دانشگاهها آغاز شده است.
خليلي در خصوص احداث پرديس در منطقه آزاد ارس افزود: 20 هكتار زمين به اين منظور درنظر گرفته شده است و در صورت تأمين اعتبار مطالعات و عمليات اجرايي را آغاز خواهيم كرد.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي تبريز ادامه داد: اين دانشگاه در تلاش است تا در كنار ديگر دانشگاههاي علوم پزشكي تيپ يك كشور در زمينه احداث پرديس بينالمللي دانشگاه و شكوفايي علمي آن به ايفاي نقش خود پرداخته و در تحقق اهداف برنامه چشمانداز 20 ساله و برنامه چهارم توسعه گامهاي مثبت و خوبي بردارد.
عبدالحسن معاون پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي تبريز نيز با بيان اينكه سطح علمي، زمينههاي فرهنگي و رشد دانش در جوامع مختلف متفاوت است، گفت: با ايجاد ارتباط بينالملل دانشگاهي ميتوان تبادل اطلاعات علمي در تمام زمينهها را داشته باشيم.
وي افزود: براي ايجاد ارتباط علمي صحيح با دنياي خارج از كشور با توجه به اينكه علم متعلق به كشور خاصي نيست همه ما بايد براي توسعه و بالا بردن سطح علمي تلاش كنيم.
معاون آموزشي دانشگاه علوم پزشكي تبريز نيز گفت: يكي از اولويتهاي وزارت بهداشت در راستاي تحقق اهداف برنامه چهارم و چشمانداز 20 ساله توسعه، گسترش تحصيلات تكميلي است.
محمد قليپور اظهار داشت: در طول سه سال اخير، 30 درصد ظرفيت رشتههاي اين دانشگاه به تحصيلات تكميلي اختصاص داده شده است.
قليپور ادامه داد: تاكنون اعتبار قابل توجهي درخصوص گسترش تحصيلات تكميلي به دانشگاههاي كشور ابلاغ نشده كه اميد است در سال جاري از طريق بودجههاي متمركز وزارت بهداشت درمان اقدامات لازم صورت گيرد تا اين دانشگاه بتواند در زمينه اعتلاي آموزش، پژوهش و سرويسدهي گامهاي موثرتري بردارد.
قليپور با بيان اينكه هماكنون دانشگاه علوم پزشكي تبريز بيش از 600 عضو هيئت علمي در درجات مختلف دارد، افزود : هيئت علمي اين دانشگاه از توان علمي بسيار بالايي برخوردار بوده و گسترش تحصيلات تكميلي نيز با همت اعضاي هيئت علمي و استفاده بهينه از منابع دانشگاه انجام ميگيرد.
وي تصريح كرد: هماكنون بيش از 4 هزار و 414 دانشجوي روزانه و شبانه در بيش از 83 رشته مختلف بهداشت و تغذيه، پرستاري و مامايي ،پزشكي، پيراپزشكي، توانبخشي، داروسازي و دندانپزشكي اين دانشگاه مشغول تحصيل هستند كه از اين تعداد 2 هزار و 582 نفر را خانمها و يك هزار و 832 نفر را آقايان تشكيل ميدهد.
معاون آموزشي دانشگاه علوم پزشكي تبريز اظهار داشت: در سال تحصيلي گذشته (87 - 86)دانشگاه علوم پزشكي تبريز داراي شش رشته كارداني، 13 رشته كارشناسي و 14 رشته كارشناسي ارشد مشغول آموزش دانشجويان هستند كه با افزايش رشتههاي جديد اين تعداد افزايش يافت.
وي نيز با اشاره به پرديس بينالمللي اين دانشگاه گفت: رشتههاي ايجاد شده در اين پرديس شامل تغذيه و فيزيوتراپي در مقطع كارشناسي، فيزيكپزشكي، مامايي، پرستاري گرايش كودكان، پرستاري گرايش روانپرستاري، پرستاري گرايش بهداشت جامعه، پرستاري گرايش داخلي جراحي و نيز انگلشناسي، ايمنيشناسي، فيزيولوژي، ژنتيك، ميكروبشناسي، بيوشيمي ،بيوتكنولوژي و علوم تغذيه در مقطع كارشناسي ارشد، فارماكولوژي، علوم تشريحي، فيزيولوژي، ميكروبشناسي ،بيوشيمي درمقطع PH.D و پزشكي عمومي، دندانپزشكي و داروسازي در مقطع دكتراي حرفهاي است.
وي تاكيد كرد: شعبه بينالمللي دانشگاه علوم پزشكي تبريز در سال 86 به تصويب شوراي گسترش و ارزيابي آموزش پزشكي و شوراي عالي برنامهريزي علوم پزشكي كشور رسيد.
مدير اداره روابط بينالملل دانشگاه علوم پزشكي تبريز نيز گفت: اداره كل امور بينالملل دانشگاه علوم پزشكي تبريز از دو سال گذشته با اتخاذ تدابير لازم، ميزبان همايشهاي علمي در سطح بينالمللي بوده است.
اميرافشين خاكي افزود: ظرفيتهاي بالاي علمي دانشگاه علوم پزشكي تبريز به عنوان دومين دانشگاه با سابقه علوم پزشكي كشور ايجاب ميكند كه براي انتقال اين قابليتها و شكوفا شدن با ساير دانشگاهها ارتباط ايجاد شود.
خاكي اظهار داشت: سفر گروه پزشكي نيكي به تبريز، توجه به بحث توريسم درماني در اين كلانشهر و برگزاري همايشهاي پيرامون توريسم سلامت، برگزاري كنگره بينالمللي باروري، ناباروري و لاپاراسكوپي در اين راستا صورت پذيرفت.
وي ادامه داد: دانشگاه علوم پزشكي تبريز نيز به عنوان يكي از مراكز توليد علم و انديشه كشور كه سابقه طولاني در تربيت نيروهاي متخصص و فوقمتخصص داشته و دارد، هماكنون مسيري را درپيش گرفته كه آن را ميتوان گامي بلند به سوي بينالمللي شدن اين دانشگاه نام نهاد.
خاكي تصريح كرد: در عرصه علم و دانش و در سطوح دانشگاهي نيز موضوع ارتباطات بينالمللي از اهميت ويژهاي برخوردار است. پيشرفت مراكز دانشگاهي و تحقيقاتي در سايه اين ارتباطات روز به روز افزايش مييابد.
وي با اشاره به اهداف فعاليت اداره روابط بينالملل دانشگاه علوم پزشكي تبريز گفت: در راستاي اهداف و رسالت خود كه همانا گسترش و توسعه مناسبتهاي علمي با ساير دانشگاهها و مراكز علمي كشور و خارج از كشور و ايجاد زمينههاي لازم به منظور بسط و گسترش ارتباطات داخلي و بينالمللي است، اقدامات متعددي را انجام داده است.
وي همچنين از عضويت دانشگاه علوم پزشكي تبريز در اتحاديه جهاني دانشگاهها اشاره كرد و افزود: اين اتحاديه يكي از نهادهاي زيرمجموعه يونسكو و متعلق به سازمان ملل متحد است كه نقش مهمي در راهبردي كردن تحصيلات عالي در كشورهاي جهان و نهادينه نمودن راههايي براي افزايش سطح علمي كشورهاي عضو سازمان مللمتحد و يونسكو به عهده دارد كه دانشگاه علوم پزشكي تبريز در چند سال اخير به عضويت آن درآمده است.
خاكي همچنين توسعه و ساماندهي توريسم درماني در تبريز را از ديگر اهداف اين دانشگاه خواند و خاطرنشان كرد: با گسترش توريسمدرماني ميتوان در تمام رشتههاي پزشكي و غيرپزشكي كه به گونهاي در ارتباط با توريسمدرماني نقش دارند از جمله هتلها و حمل و نقل ارزآوري مطلوبي به كشور داشته باشيم.
تاسيس دانشكده علوم نوين پزشكي در دانشگاه علوم پزشكي تبريز از ديگر گامهاي اين دانشگاه به شمار ميرود كه در راستاي ارتقاي علوم پزشكي در كشورمان به مرحله اجرا در آمد.
رئيس دانشكده علوم نوين پزشكي دانشگاه علوم پزشكي تبريز در خصوص اين دانشكده گفت: اين دانشكده براي ايجاد ساختارهاي بينرشتهاي به منظور تربيت فرهيختگان در زمينههاي علوم نوين پزشكي تأسيس شده است.
يدالله اميدي ادامه داد: با توجه به نياز آينده كشور به متخصصان مجرب در عرصههاي فناوريهاي نوين لازم است كه در اين دانشكده ديسيپلينهاي مختلف پزشكي، مهندسي، بيولوژي سلولي، مولكولي، داروسازي به كار گرفته شود به عنوان مثال آميزهاي از تخصصهاي مختلف در قالب رشتهاي به نام مهندسي سلول و بافت ميتواند منجر به ايجاد راهكارهاي جديد براي درمان بيماريها با سلولي يا بافت شود.
اميدي افزود: ريزفناوري، زيست فناوري، پزشكي مولكولي، ژنوميك و پروژنوميك و مهندسي سلول و بافت را پنج دپارتمان اصلي اين دانشكده است.
وي در خصوص برنامههاي آينده اين دانشكده نيز گفت: پزشكي و داروسازي هستهاي نيز در آينده نزديك جزو دپارتمانهاي اين دانشكده خواهد شد.
به گفته وي، در آيندهاي نزديك اين دانشكده در پرديس پارك علم و فناوري سلامت به صورت يك دانشكده بينالمللي پذيراي دانشجويان خارجي خواهد بود و براي شروع، پذيرش دانشجو از طريق آزمون بوده و در مقطع دكتراي تخصصي و پسا دكترا به تعداد دو تا چهار نفر در هر رشته دانشجو تربيت خواهد شد احتمالا در برخي زمينهها جذب دانشجو در دوره تحصيلات تكميلي ( فوقليسانس ) نيز صورت خواهد گرفت.
اميدي يكي ديگر از اهداف اين دانشكده را زنده كردن ساختار ربعرشيدي 700 ساله به صورت مدرن خواند و افزود: نهادينه كردن فناوريهاي نوين، ايجاد دپارتمانهاي مستقل و پيشرفته و در يك كلام جنبش علمي كشور مستلزم زيرساختهاي نرمافزاري، سختافزاري در كنار استفاده از اطلاعات و استعدادهاي محققان و فرهيختگان است كه بدون تأمين اين زيرساختها و فضاي فيزيكي بالنده امكان تأمل مثبت به سمت توليد علم فراهم نميشود كه رفع اين ضعفها توجه و تلاش بيشتر مسئول امر را ميطلبد.
رئيس دانشكده علوم نوين پزشكي دانشگاه علوم پزشكي تبريز اظهار داشت: دانشگاه علوم پزشكي تبريز به عنوان دومين و جزو پيشتازترين دانشگاههاي مادر كشور در عرصه علوم نوين محسوب ميشود و دورههاي تعريف شده براساس نيازهاي آينده پژوه و آيندهنگر كشور در نقشه جامع علمي و چشمانداز 20 ساله توسعه كشور برنامهريزي شده است.
......................................
گزارش: امير كريمزاد شريفي
خبرنگار فارس در تبريز
.....................................
انتهاي پيام/ش
شنبه 23 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 228]