واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: آنچه بر خود نميپسندي... - امير عليزاده
طعنهآميز است كه هفته گذشته، وقتي علي كفاشيان رئيس فدراسيون فوتبال، پس از چند جلسه مذاكره با مديران سازمان صدا و سيما بر سر پرداخت حق پخش مسابقات فوتبال سرانجام استدلالهاي آنان را خواند و از اين مذاكرات خبر داد، عزتالله ضرغامي مديرعامل صدا و سيما در دادگاه ديگري مبارزه ميكرد. طعنهاش در اينجا است كه در اين دادگاه او حالا جاي شاكي را گرفته بود و از حقش دفاع ميكرد.
آقاي ضرغامي اعلام كرد كه از شبكههاي ماهوارهاي فارسيزبان خارجي به علت پخش سريالها و برنامههاي توليدي صدا و سيما شكايت شده است. او در گفتوگو با فارس پخش برنامههاي صدا و سيما از اين شبكهها را خواند و گفت كه آنها اجازه چنين كاري ندارند.
عجيب است كه مديرعامل صدا و سيما به برنامههاي سازمان متبوعش اعتراض ميكند، چون او چيزي را بر خود نميپسندد كه بر ديگري ميپسندد. رئيس سازمان صدا و سيما در حالي از حق خود دفاع ميكند و از پخش غيرقانوني سريالها و برنامهها شكايت كرده كه شبكه سه دو سه سالي است كه تصاوير مسابقات ليگهاي خارجي را بدون پرداخت حق پخش تلويزيوني از روي شبكههاي خارجي برداشته و روي آنتن ميفرستد.
علاوه بر آن فدراسيون فوتبال و باشگاهها در داخل همين مملكت هم سالها است كه به خاطر پخش مسابقاتشان از راديو و تلويزيون خواهان دريافت حق پخش هستند، اما تاكنون همه تلاشهايشان بينتيجه مانده، چون صدا و سيما در بازاري بيرقيب و انحصاري از پرداخت حق قانوني باشگاهها طفره ميرود.
جاي خوشحالي دارد كه آقاي ضرغامي درك روشني از اين مساله دارد كه فيلمها و سريالها، محصولات توليدي صدا و سيما است و هر كس بخواهد از آنها استفاده كند، بايد آنها را از توليدكنندهشان خريداري كند. براي توليد اين محصولات سرمايهگذاري و وقت صرف شده تا محصول نهايي آنگونه كه مصرفكننده (بيننده تلويزيوني) ميخواهد، روي آنتن رود و نيازش را برآورده كند، مانند هر كالا يا خدمت ديگري كه براي رفع نياز يا خواستهاي توليد و در بازار مبادله ميشود. و اين حق قانوني هر توليدكنندهاي است كه بابت محصولي كه توليد كرده پول دريافت كند و كسي آن را بدون پرداخت حق قانوني توليدكنندهاش عرضه نكند.
با اين حساب حيرتآور است كه چرا مديرعامل صدا و سيما اين حق قانوني باشگاههاي فوتبال را ناديده ميگيرد. مسابقاتي كه شبكههاي مختلف صدا و سيما پخش ميكنند و با ميليونها بيننده تلويزيوني درآمد سرشاري به دست ميآورند، محصول اين سازمان نيست بلكه توسط فدراسيون فوتبال، سازمان ليگ و باشگاهها جهت رفع نياز يا خواسته تماشاگران و هواداران توليد شده، همانگونه كه فيلم و سريالها، برنامههاي توليدي صدا و سيما هستند.
مسابقات ورزشياي كه هفتهبه هفته بين هجده تيم ليگ برتر انجام ميشود، مسابقاتي كه تيم ملي در ميادين مختلف انجام ميدهد، نتيجه سرمايهگذاري، برنامهريزي و سازماندهي باشگاهها، سازمان ليگ و فدراسيون فوتبال است و به همان اندازه كه پخش سريالهاي صدا و سيماي جمهوري اسلامي از شبكههاي ماهوارهاي فارسيزبان خارجي است، پخش مسابقات فوتبال بدون پرداخت حقوق پخش تلويزيوني مسابقات به صاحبانش نيز خلاف قانون به شمار ميرود. تازه اين در حالي است كه به گفته خود آقاي ضرغامي اين شبكههاي ماهوارهاي با راهاندازي شدهاند، اما صدا و سيما و فدراسيون فوتبال هر دو متعلق به يك كشور و يك نظام هستند.
تا دهم مهر، مهلتي كه فدراسيون فوتبال و سازمان ليگ دارند تا شرايط حرفهاي حضور باشگاهها را در ليگ قهرمانان آسيا فراهم كنند و چهار سهميهشان را از دست ندهند، ديگر چيزي نمانده است.
يكي از اين شرايط كه كنفدراسيون فوتبال آسيا به طور جدي پيگيري ميكند، پرداخت حق پخش تلويزيوني مسابقات آنها است. بيآبرويي و فاجعهاي بزرگ فوتبال ايران را تهديد ميكند و ديگر زمان آن رسيده كه مديريت سازمان صدا و سيما آنچه بر خود نميپسندد، بر ديگران هم مپسندد.
------------
------------
شنبه 23 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]