واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: مادرانی که در دوران بارداری استرس دارند، این استرس را به بدن جنین خود منتقل میکنند. سلولهای بدن این فرزندان در بزرگسالی زودتر از همسالانشان پیر میشود و آنها با مشکلاتی در سلامتی خود مواجه میشوند
بهنوش خرمروز: به احتمال زیاد تا به حال در مورد تاثیرات منفی استرس روی بدن شنیدهاید یا حتی خودتان آن را تجربه کردهاید. در واقع مطالعات بسیاری نشان دادهاند که استرس بدنی یا روانی میتواند برای سلامتی ما مشکلاتی را ایجاد کند. همچنین بسیاری از مطالعات به این نکته اشاره دارند که استرس دوران بارداری مادر هم میتواند روی جنین او تاثیر بگذارد. پاسخ بدن مادر به استرس، به جنین او منتقل میشود و روی زندگی آینده جنین تاثیر میگذارد.
به گزارش وایرد، اینبار دانشمندان به این نتیجه رسیدهاند که استرس دوران بارداری مادر، باعث میشود که سلولهای بدن فرزندش زودتر پیر شوند. به گفته این محققین، بررسی مقایسهای 94 جوان که در دوران نوزادی، مادرشان استرس داشته، نشان میدهد که این افراد تلومر کوتاهتری دارند: پروتئینهایی که از فرسودگی و آسیب کرومزومها در زمان تقسیم سلولی جلوگیری میکنند.
البته هنوز مشخص نیست که این کوتاه شدن تلومرها باعث پیری سلولها میشود، یا این که بالا رفتن سن خود باعث کوتاه شدن تلومرها می شود. به هر حال، کم شدن تلومرها با پیری سلولها، افزایش خطر بیماریهای خطرناک و کاهش طول عمر همراه است.
پتیک وادوا و سونیا انترینگر، متخصصین رشد جنین از دانشگاه کالیفرنیا در مطالعه خود نشان دادهاند که گلبولهای سفید بدن افرادی که در دوران جنینی، مادرشان استرس داشته، به اندازه 3.5 سال پیرتر هستند.
اما استرس مادر چهطور روی جنین و در نهایت نوزادش تاثیر میگذارد؟ در واقع عواملی که باعث این انتقال میشوند امروزه تا اندازهای شناختهشده هستند: هورمونهای مرتبط با استرس، مسیرهای اکسیژنرسانی و مسیرهای متابولیسم. همچنین فرایند تنظیم ژنها که باعث سازگاری سریعتر با شرایط میشود هم بسیار مهم است.
حالا با این مطالعه جدید، شک دانشمندان در مورد نقش تلومرها هم به یقین بدل شد. همین گروه در مطالعات قبلی خود به این نتیجه رسیده بودند که مشکل در تلومرها با مشکلات سیستم ایمنی و بینظمی در متابولیسم بدن همراه میشود.
94 فرد جوانی که برای این مطالعه انتخاب شدند، در زمان انجام مطالعه 25 سال سن داشتند. همه آنها بر اساس اطلاعات بسیار دقیق در مورد زمان جنینیشان انتخاب شده بودند. چنان که گفته شد، به طور میانگین گلبولهای سفید افرادی که در دوره جنینی، مادرشان استرس داشته، 3.5 سال پیرتر است. نگاه دقیقتر به نتایج نشان میدهد که بین زنان و مردان تفاوت وجود دارد: در مورد زنان، این سن بیشتر، 5 سال بود. یعنی سیستم ایمنی آنها مانند سیستم ایمنی یک فرد 30 ساله بوده است.
چه کوتاه شدن تلومر باعث مشکل باشد چه نشانه آن، یک الگو مشخص است: استرس دوران بارداری مادر مشکلاتی را برای فرزندش به همراه دارد که خیلی خیلی بلندمدت خواهد بود.
منبع سلامت نیوز
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 344]