واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان:
چند سالی است كه اسيدپاشی در میان جرايم خشن جا باز كرده و هر از گاهی، اخباری تلخ میشنويم كه معمولا زن جوانی قربانی انتقام يا عشقی يكطرفه شده و در برخی موارد، جان خود را از دست داده است.
فارس:وقتی بهای چهار لیتر از خطرناكترین اسید موجود در بازار با قیمت یك ساندویچ برابری میكند و میتوان آن را بدون هیچ محدودیتی به دست آورد، بی گمان، دیگر كسی برای انجام نقشه شیطانی خود سراغ سلاح غیرمجازی كه مجازاتهای سنگینتری دارد، نمیرود.
چند سالی است كه اسیدپاشی در میان جرایم خشن جا باز كرده و هر از گاهی، اخباری تلخ میشنویم كه معمولا زن جوانی قربانی انتقام یا عشقی یكطرفه شده و در برخی موارد، جان خود را از دست داده است.
نكته قابل تأمل اینكه هرچند مدت نسبتا بسیاری از ورود اسیدپاشی به چرخه جرایم خشن گذشته است، دستگاههای مسئول، کار مؤثری برای برخورد و پیشگیری از وقوع دوباره آن، انجام ندادهاند و روز به روز شاهد بروز اسیدپاشی در هر نقطه از كشور هستیم كه بسیار وحشتناكتر از قتل است و قربانی آرزو میكند، كاش جان میداد، ولی زنده نمیماند تا عمری با چهرهای آنچنان، زندگی كند.
اکنون مسئولان قضایی، خود را درگیر این موضوع كردهاند كه آیا فرد اسیدپاش باید قصاص شود، آیا اسیدپاشی مصداق محاربه است یا اینكه چگونه می توان حكم قصاص را درباره فرد اسیدپاش اجرا كرد؟!
انتظاری نمیرود، چالشی كه هم اکنون پیش روی دستگاه قضایی قرار گرفته است، به این زودی برطرف شود؛ اما قطعا یكی از برنامههای كوتاه مدتی كه مسئولان باید به آن توجه داشته باشند، این است كه باید راههای دسترسی مردم به مواد شیمیایی از جمله انواع اسید را محدود و ضابطهمند كرد.
شرایط قصاص عضو در اسیدپاشی
حسن تردست، قاضی دادگاه كیفری استان تهران درباره اینكه قانون چه شرایطی را برای قصاص عضو متهمان اسیدپاشی پیشبینی كرده است، گفت: قانون مجازات اسلامی در قصاص عضو این گونه افراد، افزون بر شرایط قصاص نفس، شرایط دیگری را هم به شرح زیر در نظر گرفته است.
* تساوی اعضا در سالم بودن
* تساوی در اصلی بودن اعضا
* تساوی در محل عضو مجروح یا مقطوع
* قصاص موجب تلف جانی یا عضو دیگر نباشد
* قصاص بیشتر از اندازه جنایت نباشد.
وی در ادامه گفت: بنابراین، اگر این شرایط فراهم باشد، قصاص عضو متهم صورت میگیرد و در غیر این صورت، قصاص به پرداخت دیه تبدیل میشود.
* اجرای قانون، تنها یكی از فاكتورهای پیشگیری از وقوع جرم است
تردست در پاسخ به این كه صدور حكم قصاص عضو تا چه میزان میتواند در كاهش یا پیشگیری از وقوع جرم «اسیدپاشی» مؤثر باشد، به یكی از روزنامه های صبح كشور گفت: برای پیشگیری از وقوع جرم، فاكتورهای متعددی هست كه یكی از آنها اجرای قانون است. قطعا صدور حكم قصاص عضو، می تواند تا اندازه ای از تكرار جرم «اسیدپاشی» بكاهد، ولی برای پیشگیری از وقوع این جرم عوامل دیگری همچون قانونمند بودن جامعه و فرهنگسازی ایفای نقش میكنند.
* جامعه ما، جامعهای قانونگریز است / مردم و مسئولان قانون را نقض میكنند
رئیس شعبه 74 دادگاه كیفری استان تهران ادامه داد: ما در جامعهای زندگی میكنیم كه قوانین به اشكال گوناگون از سوی مردم و مسئولان كشور نقض میشود. متأسفانه ما یك جامعه قانونگریز داریم و به عبارت بهتر، اصولا فرهنگ حاكم بر جامعه ما فرهنگی مطیع قانون نیست.
تردست ادامه داد: از این روی، تا زمانی كه حكومتگران و فرهنگ عمومی ما قانون را مقدس نشمارد و این تقدس قانون در جامعه، فرهنگ و نهادینه نشود، مشكل خواهیم داشت و نمیتوانیم آمار جرم را پایین بیاوریم.
وی درباره اینكه عدهای از جرمشناسان بر این باورند قوانین مربوط به «اسیدپاشی» بازدارندگی لازم را ندارند، گفت: ما در این زمینه خلأ قانونی نداریم. قوانین مربوط به حدود و قصاص ما از كتاب تحریرالوسیله حضرت امام خمینی (ره) گرفته شده است.
تردست افزود: قانون برای مجازات متهمان «اسیدپاشی»، نه تنها قصاص عضو حتی اعدام را هم پیشبینی كرده است كه جزو شدیدترین مجازاتها به شمار می رود.
* یك گالن چهار لیتری اسید سولفوریك، تنه ده هزار تومان!
محسنی، یك فروشنده محصولات شیمیایی در خیابان ناصرخسرو در خصوص بهای اسیدهایی كه در بازار به فروش میرسد، گفت: بهای یك گالن چهار لیتری اسید سولفوریك بین هشت تا ده هزار تومان است؛ اسید سولفوریك، اسید 96 درصد و خطرناكترین اسید بین همه اسیدها است.
* هیچ محدودیتی برای فروش اسید نیست
این فروشنده در پاسخ به این كه آیا مسئولان اخطاری برای فروش اسید به فروشندگان دادهاند یا خیر، گفت: اکنون هیچ محدودیتی برای خرید اسید (چه خرد و چه عمده) وجود ندارد و هیچكس برای فروش اسید و اینكه اسید را به چه كسانی بفروشیم، تذكری نداده است. شما میتوانید به راحتی حتی یك بشكه اسید را تهیه كنید و آن را به صورت خرد بین عدهای دیگر بفروشید.
* از آزمایشگاههای مراكز آموزشی تا معادن طلا، خریداران انواع اسید هستند
وی درباره اینكه اصولا خریداران محصولات اسید را چه قشری تشكیل میدهند، گفت: از آزمایشگاههای مراكز آموزشی و سازندگان طلا گرفته تا فعالان عرصه معادن طلا، خریدار انواع اسید هستند و حتی برخی از انواع اسید نیز برای مصارف بهداشتی منازل استفاده میشود.
* تنها دغدغه مسئولان آلودگی و خطر آتشسوزی مواد شیمیایی و اسیدهاست
محسنی، با بیان اینكه دغدغه مسئولان، آلودگی مواد شیمیایی و خطر آتشسوزی آنهاست گفت: مسئولان به همین دلیل میخواهند محل فروش مواد شیمیایی را از خیابان ناصرخسرو به بیرون از شهر ببرند، وگرنه اصلا نگران اینكه این مواد شیمیایی در اختیار افراد بی صلاحیت قرار گیرد، نیستند.
* با ده هزار تومان میتوان آسیبی زد كه میلیاردها تومان هم مرهم نیست
آمنه بهرامی، شاخصترین قربانی «اسیدپاشی» در سالهای اخیر است كه سرانجام و تنها لحظاتی پیش از اجرای حكم قصاص مرد اسیدپاش، اعلام رضایت كرد و روحیه بزرگ بخشندگی خود را به رخ این مرد تبهكار كشاند.
آمنه، جدای از اینكه قربانی اسیدپاشی شد، قربانی كوتاهی مسئولان در اجرا و وضع قوانین هم شد. زخمی كه بر پیكر آمنه نشست، شاید كمتر از قیمت كنونی اسید هزینه داشته است، اما قطعا با میلیاردها تومان هم نمیتوان بینایی و چهره سوخته آمنه را به او برگرداند.
آمنه گذشت كرد، اما شاید اگر این حكم اجرا میشد، میتوانست به جای اقدامات بیثمر برخی مسئولان، نقشی به سزا در كاهش و پیشگیری از وقوع دوباره این جرم داشته باشد.
مسئولان قضایی، انتظامی باید به این پرسش پاسخ دهند كه چرا هیچ کاری برای محدود و ضابطهمند كردن فروش مواد شیمیایی در بازار تهران نمیكنند، در حالی كه بسیار مشخص است كه اگر این اتفاق بیفتد و انواع اسید به راحتی و با قیمت بسیار ناچیز در اختیار مردم قرار نگیرد، دیگر نخواهیم دید كه افراد برای انجام نقشههای شوم خود سراغ این راه بروند.
* قیمت یك گالن اسید برابر با یك ساندویچ
وقتی بهای چهار لیتر از خطرناكترین اسید موجود در بازار با قیمت یك ساندویچ برابری میكند و میتوان آن را بدون هیچ محدودیتی به دست آورد، قطعا، دیگر كسی برای انجام نقشه شیطانی خود سراغ سلاح غیرمجازی كه مجازاتهای سنگینتری دارد، نمیرود. وقتی فرد تبهكار با سلاح غیرمجاز ممكن است به اتهام محاربه به اعدام محكوم شود، پس بی گمان، سراغ استفاده آسان از ابزاری میرود كه مسئولان قضایی هنوز برای اجرای مجازاتش سردرگم هستند.
* چرا مسئولان منتظر هستند تا وظایفشان به آنها گوشزد شود
اما معمولا این پرسش برای ما و همه مردم مطرح است كه چرا همیشه باید وظایف ذاتی مسئولان به آنها گوشزد شود تا یادشان بیاید كه آنها هم وظیفهای دارند؛ آیا باید منتظر ماند تا این اتفاقات ناخوشایند برای برخی مسئولان بیفتد تا به رگ وجدان، احساسات و وظیفهشناسیشان برخورد كند كه باید چاره ای هم برای این وانفسا بیندیشیند.
گردآوری:گروه خبر سیمرغ [url=http://www.seemorgh.com/news/default.aspx][b][font=tahoma][size=small]منبع:farsnews.com
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 97]