واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: معصومه ابتكار:بسياري از بزرگان با توجه به خطرهاي پيش رو خواهان تحول هستند
تهران- خبرگزاري كار ايران
معاون رئيس دولت اصلاحات گفت: بسياري از بزرگان و جريانهايي كه متوجه حساسيت و خطرهاي پيش روي جامعه ايران شدهاند خواهان تغيير شرايط فعلي در جهت حفظ اصول انقلاب و تقويت اعتماد و باورهاي عمومي مردم به نظام هستند.
معصومه ابتكار در گفتوگو با خبرنگار "ايلنا"، با اشاره به انتخابات رياست جمهوري دهم گفت: با توجه به شرايط خاص ملي و چالشهاي بين المللي، وضعيت كشور بسيار حساس است و اميدوارم مردم با حضور تعيين كننده و تاثيرگذار شرايط جامعه را به سمت مصالح ملي بازگردانند.
وي افزود: در شرايط كنوني از يك سو دستگاه اجرايي كشور از جهت كارآمدي با آزمون بزرگي روبروست و از سوي ديگر جامعه درباره پايبندي به اصول و چارچوبهايي كه متوليان امور اجرايي مطرح ميكنند و مدعي پايبندي به آن هستند با پرسشهاي بسياري مواجه است.
رئيس سابق سازمان حفاظت از محيط زيست گفت: بسياري از صاحب نظران معتقدند كه دولت فعلي نتوانسته از فرصتهاي پيش آمده در سه سال گذشته استفاده كند و در عوض شاهد آسيبها و صدمات فراواني بر پيكره اقتصادي و اجتماعي بودهايم و از همه مهمتر اعتماد عمومي مردم نسبت به قوه مجريه خدشه دار شده است.
ابتكار افزود: در شرايط فعلي مردم احساس مي كنند مسوولان اجرايي بايد پاسخگوي وعدهها و قولهايي كه به مردم دادهاند، باشند و در عمل نسبت به اين وعدهها پايبندي بيشتري نشان دهند.
بسياري ازاصولگرايان خواهان تغيير شرايط موجود هستند
وي با بيان اينكه تنها اصلاحطلبان خواهان تغيير شرايط فعلي نيستند بلكه بسياري از اصولگرايان نيز متوجه نياز به تحول در شرايط جامعه شدهاند،تصريح كرد: تمام كساني كه شرايط كنوني را درك و متوجه حساسيتها و خطرهاي پيش رو بوده و تحليل جامعي از وضعيت كنوني دارند،خواهان اصلاح امور حول محورهاي حفظ اصول انقلاب و تقويت اعتماد و باور عمومي مردم به نظام هستند.
ابتكار گفت: جمعي كه خواهان تغيير شرايط موجود است درباره تغيير اوضاع و شرايط جامعه وحدت نظر دارد. وظيفه همه اين گروهها و سياسيون، تحكيم مباني مشترك و فعاليت گسترده بر روي اين اشتراكات براي تصميم گيري درست درباره آينده كشوراست.
معاون رئيس جمهور سابق كشورمان با تاكيد بر شرايط حساس كشور هشدار داد كه گروهها و چهرههاي خواهان تحول بايد بر اساس مصالح ملي و فراتر از مصالح حزبي در انتخابات آتي رفتار كنند.
صدا وسيما به دنبال اختلاف بين گروهها است
ابتكار از عملكرد صدا و سيما درباره عدم انعكاس مشكلات واقعي مردم و پرداختن به حواشي و بزرگ نمايي اختلاف ميان گروهها انتقاد كرد وگفت: صدا و سيما به جاي گام برداشتن در جهت مصالح ملي،مشكلات جامعه و نظام به انعكاس و ايجاد اختلاف و تفرقه بين گروهها مشغول است.
وي افزود: متاسفانه تفكري كه بر صدا و سيما حاكم است از نتايج سياستهاي فعلي خود كه در زمان دولت اصلاحات آغاز شده درس نگرفته است. سياستهايي كه تنها نتيجه آن دامن زدن به بياعتمادي مردم بوده است.
استاد دانشگاه تربيت مدرس افزود: متاسفانه رسانه ملي براي اختلاف انداختن بين اصلاحطلبان و حتي منتقدان اصولگراي دولت رسالتي بر دوش خود احساس ميكند، درحاليكه اختلافات عميقتري در درون دولت وجود دارد و رسانه ملي سعي ميكند با بزرگنمايي اختلافات ميان منتقدان، اختلاف ميان مسوولان را بپوشاند.
جامعه از صداقت خاتمي وصراحت كروبي به نيكي ياد ميكند
ابتكار با اشاره به برخي شبهه پراكنيها درباره اختلاف ميان مهدي كروبي و سيد محمد خاتمي گفت: جامعه ايران كروبي و خاتمي را به خوبي ميشناسد و از دوران مسووليت آنها به نيكي ياد ميكند.
وي افزود: ذهنيت مثبت نسبت به خاتمي و كروبي وقتي پررنگتر ميشود كه مردم وعدههاي بلند بالايي را كه در حال حاضر داده ميشود، اما محقق نميشود را با دوران مسووليت اين دو بزرگوار مقايسه ميكنند.
ابتكار تصريح كرد: مردم به خوبي تفاوتها را تشخيص ميدهند. جامعه آقاي خاتمي را سياستمداري صادق، با انصاف و به عنوان شخصيتي صاحب اعتدال در منش و داراي توان قوي براي ايجاد انگيزه در مردم و برقراري ارتباط خوب با جوانان مي شناسد.
وي افزود: صراحت كروبي در دوران رياستش بر مجلس و تلاشي كه ايشان براي وحدت ميان گروهها از خود نشان داده است از كروبي چهرهاي تاثيرگذار به نمايش گذاشته است.
معاون رئيس جمهور سابق كشومان تاكيد كرد: وقتي فرصت مقايسه ميان مسوولان فعلي با مسوولان دوران گذشته پيش ميآيد بسياري از حسنها به قدري بديهي است كه احتياجي به گفتن ندارد.
خاتمي وكروبي مقابل هم قرار نخواهند گرفت
ابتكار گفت: با اين ارزيابيها بعيد است عليرغم تلاشهايي كه براي مقابل هم قرار دادن خاتمي و كروبي ميشود اين دو بزرگوار و ساير بزرگان مقابل هم قرار بگيرند.
وي تاكيد كرد: براي انتخابات رياست جمهوري آينده همه بزرگان به شور خواهند نشست و يك تصميم منطقي به نفع مصالح ملي و عمومي كشور خواهند گرفت.
ابتكار اظهار داشت: امروز بسياري از بزرگان احساس ميكنند ارزشها نه تنها در حرف و گفتار بلكه در عمل بايد احياء و تقويت شود و با يك رويكرد اصلاحطلبانه از درون نظام بسياري از رفتارها كه عملاً با شعارها و ارزشها مغايرت دارد، تصحيح گردد.
رئيس سابق سازمان حفاظت از محيط زيست با بيان اينكه با توجه به درستي اصول و ارزشها شعار پايبندي به آنها را همه كس سر ميدهد اما مهم عملكردن به آنهاست، افزود: سوالي كه جامعه ايران در انتخابات آتي بايد به آن پاسخ دهد اين است كه چه كسي در عمل توانست اصول را محقق كند و با ادعا و هزينه كمتر ضمن پايبندي به اصول، اعتماد مردم را كه سرمايه اصلي نظام است حفظ و تقويت كند.
ابتكار با تاكيد بر نيازمندي كشور به يك رويكرد ملي در انتخابات آتي تصريح كرد: بعيد ميدانم در چنين شرايطي بزرگان از جمله آقايان خاتمي و كروبي در مقابل يكديگر بايستند.
وي با بيان اينكه در تاريخ فعاليت سياسي آقايان كروبي و خاتمي نديدهايم كه آقايان در جهت منافع خود قدم بردارند و در آينده نيز نخواهيم ديد، افزود: براي رسيدن به قدرت مسير هر دو بزرگوار پر از گرفتاريها و مصائبي است كه به طور شخصي از آن استقبال نميكنند، به ويژه در اين شرايط سخت كه به دست گرفتن سكان قوه مجريه شجاعت زيادي ميخواهد.
زير پرچم اصولگرايي برخي اصول زير پا گذاشته ميشود
ابتكار در بخش ديگري از مصاحبه خود با خبرنگار "ايلنا" با بيان اينكه بخشي از كارآمدي نظام به اخلاق سياسي باز ميگردد از تخريب شخصيتها و نبودن رواداري و تسامح در ميان مسوولان انتقاد كرد و گفت: عدهاي از آقاي خاتمي در دوران رياست جمهوريش انتقاد كردند كه راه قدرت را خوب درك نكرد و نتوانست از پشتوانه عظيم مردمي استفاده كند و خودش را در چارچوب قوانين و مقررات پايبند كرد.
معاون رئيس دولت اصلاحات گفت: بنده كه از نزديك با ايشان كار ميكردم به خوبي پايبندي به موازين اخلاقي و برخورد بزرگوارانه با مخالفان را مشاهده ميكردم. خاتمي در دادن وعدهها به مردم دقت و وسواس عجيبي داشت تا هيچ ادعايي خلاف واقعيت و دور از تواناييها مطرح نشود.
ابتكار تاكيد كرد: وقتي كه شخصيت امثال خاتمي با برخي شخصيتها در زمان حال مقايسه ميشود منتقدان خاتمي نيز اذعان دارند كه خاتمي به چارچوبهاي درستي معتقد بود و با تكيه بر آنها از آزمونهاي سختي بيرون آمد.
وي تصريح كرد: متاسفانه امروز در حالي كه پرچم اصولگرايي كاملاً برافراشته است و هيچ بهانهاي وجود ندارد تا آقايان ادعاي خود را درباره اصولگرا بودن اثبات كنند، بخشي از اين جريان در ذيل پرچم اصولگرايي در عمل بسياري از اصول را زير سوال ميبرد. مدرك تحصيلي كه لازمه خدمت درست به ملت است، كاغذ پاره خوانده ميشود و اظهاراتي بيان ميشود كه اعتراض مراجع و علما را بلند ميكند اما هيچ عكس العملي از دولت و شخص رئيسجمهور ديده نميشود.
«افضل سياست الصداقت» درجامعه ما كمتر ديده ميشود
معاون رئيس دولت اصلاحات با ذكر حديث «افضل سياست الصداقت» از حضرت علي (ع)- صداقت از سياست برتر است -گفت: امثال اين حديث را نه بسيار شنيدهايم و نه بسيار گفتهاند زيرا ما در حال تجربه كردن سياست با انواع روشها و شيوههايي هستيم كه صادقانه نيستند.
ابتكار افزود: امروز مشاهده ميكنيم كه وعدههاي سادهاي مانند كمتر شدن خاموشيها و ارزان شدن اجناس و كاهش اجاره بهاي مسكن محقق نميشود.
وي تصريح كرد: با محقق نشدن وعدهها به اعتماد مردم به عنوان اصليترين سرمايه نظام خدشه وارد ميشود. ان شاء الله كه آمارهاي مسوولان درست باشد اما مردم بايد اين آمارها را در زندگي خود تجربه كنند.
ابتكار با اشاره به ديداري كه با مقام معظم رهبري داشت، تصريح كرد: ايشان گفتند مردم بايد انعكاس آمارهاي ارائه شده از مسوولان را در زندگي خود ببينند و گرنه امري محقق نشده است.
استاد دانشگاه تربيت مدرس، عدول از اصول و اختلافات گسترده درون جناحي را معلول حاكميت يك دست و در عين حال نشان از ناكارآمدي اين نوع حاكميت دانست.
ابتكار گفت: الگوي قدرت يك دست عملا جواب نداده است. حتي اگر اين الگو در دست كساني باشد كه مدعي پايبندي به ارزشها و اصول هستند يا به آن تظاهر ميكنند.
وي نظارت كافي، رصدگري رسانههاي مستقل، وجود جامعه مدني آزاد و احزاب توانمند رقيب را لازمه سياست ورزي كارآمد برشمرد و گفت: اگر نظارت قوي بر دستگاهها وجود نداشته باشد تا مقابل انحرافات را بگيرد و مسوولان را پاسخگو كند كشور دچار آسيب خواهد شد.
تحريم انتخابات نتيجه مثبت نداشته است
ابتكار در بخش ديگري از گفتوگوي خود با خبرنگار "ايلنا"، بر لزوم صيانت از آراي مردم و برگزاري انتخاباتي آزاد و عادلانه تاكيد كرد و گفت: فرصت مشاركت مردم در انتخابات و راي دادن حقي است كه در اثر انقلاب اسلامي، ايثار و فداكاري مردم با رنج و مشقت بدست آمده است.
استاد دانشگاه تربيت مدرس تصريح كرد: حق تعيين سرنوشت براي مردم محفوظ است و هيچ محدوديتي جز محدوديت سني براي راي دادن وجود ندارد. راي دادن يك افتخار ملي است كه بايد از آن صيانت كرد، آن را شناخت و به آحاد جامعه شناساند.
ابتكار با بيان اينكه راي دادن در شكل گيري شخصيت سياسي، اجتماعي و فردي جامعه تعيين كننده است،افزود: بعد از 30 سال برگزاري انتخابات در كشور هيچ منصفي نيست كه بگويد حضور مردم در پاي صندوقها در تعيين نتايج انتخابات بياثر بوده است.
وي گفت: ما در اين 30 سال شاهد چرخشهاي عجيبي در حاكميت جريانهاي سياسي بر اثر حضور يا عدم حضور مردم در انتخابات بودهايم كه نمونه بارز آن دوم خرداد 76 و تبديل آن به سوم تير 84 است.
ابتكار افزود: فارغ از آنكه اين چرخشها چه نتايج مثبت و منفي داشته است، نفس تغيير نشان از تاثيرگذاري حضور مردم در پاي صندوق ها دارد.
ابتكار با بيان اينكه تحريميون راه حلي براي بعد از تحريم انتخابات ندارد، تصريح كرد: تحريم انتخابات تاكنون به هيچ عنوان نتايج مثبتي به همراه نداشته است.
معاون رئيس دولت اصلاحات گفت: تفكري كه معتقد است با عدم حضور در انتخابات شرايط در بلند مدت به نفع اصلاحطلبان تغيير خواهد كرد نگاه ملي را فراموش كردهاند.
ابتكار تصريح كرد: ما به هيچ عنوان نبايد اجازه بدهيم اتفاقي كه در جهت مصالح ملي كشور نيست، عملي شود. اگر ميتوانيم با راي خود شرايط را بهتر كنيم هرگز نميتوانيم نسبت به آن بي تفاوت باشيم زيرا آينده كشور متعلق به مردم و آيندگان است.
وي با بيان اينكه بايد شخصيتي را كه توانايي تغيير شرايط كشور را دارد براي حضور در انتخابات ترغيب كنيم، افزود: تمام ارزيابيهاي صورت گرفته درباره فضاي انتخابات آتي حاكي از آن است كه اگر مردم در اين انتخابات حضور پرشوري داشته باشند امكان يك تحول بزرگ امكانپذير است.
پايان پيام
كد خبر: 445282
جمعه 22 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 257]