واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: معاون شركت هواپيمايي جمهوري اسلامي ورود "هما "به بورس به سبب زيانده بودن ، دشوار است
معاون برنامه ريزي و خدمات مديريت هواپيمايي جمهوري اسلامي (هما) گفت : اين شركت هواپيمايي طي سال گذشته در مجموع حدود 19 ميليارد تومان زيان كرد كه در مقايسه با دو سال اخير كاهش نشان داد . اما با اين وجود اين موضوع شرايط ورود به بورس را براي اين شركت مشكل ساخته است.
"فرهاد پرورش" روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادي ايرنا، با تاكيد بر اينكه شركت هواپيمايي جمهوري اسلامي در حال برون سپاري امور به بخش خصوصي است، اظهار داشت: در سال 84 حدود 40 ميليارد تومان و در سال 85 حدود 28 ميليارد تومان و در سال 86 ميزان زيان هما حدود 19 ميليارد تومان بود كه اين آمارها نشان مي دهد زياندهي هما در حال كاهش است.
وي افزود: براي واگذاري شركت هواپيمايي جمهوري اسلامي به بخش خصوصي و ورود آن به بورس بايد اين شركت به سود دهي برسد ، اما هما هم اكنون به دلايل مختلفي زيانده است.
پرورش با بيان اينكه هنوز شرايط ورود به بورس براي هما ايجاد نشده و زماني هم براي اين كار نمي توان اعلام كرد، گفت: هواپيمايي جمهوري اسلامي از جمله شركت هايي است كه طبق دستور دولت و براساس اصل 44 قانون اساسي، مشمول واگذار است .ضمن اينكه در تلاش هستيم با كاهش ميزان زياندهي هما، شركت را به سوددهي برسانيم.
وي سپس در خصوص هزينه هاي هما گفت: از جمله مشكلات عمده اي كه بر هزينه هاي هواپيمايي جمهوري اسلامي تاثير داشته، وجود دو فرودگاه امام خميني(ره) و مهرآباد در شهر تهران است.
پرورش با بيان اينكه از دو سال گذشته در راستاي اجراي سياست هاي دولت، بخش پروازهاي بين المللي هما به فرودگاه امام خميني (ره) منتقل شده است، اظهار داشت: در اين مدت هما چندان آمادگي انتقال به فرودگاه امام را نداشت. چرا كه در اين فرودگاه هنوز آشيانه، تجهيزات و ساير موارد لازم براي عملياتي كردن هواپيماها را نداشتيم و مهيا كردن اين الزامات بسيار زمان بر است.
وي در ادامه تاكيد كرد ، امكانات و تجهيزات ما در فرودگاه مهرآباد زياد و در فرودگاه امام بسيار محدود است و اين سبب بروز بسياري از تاخيرها در فرودگاه امام مي شود. ضمن اينكه برخي از هواپيماهاي هما در روز هم پرواز داخلي و هم پرواز بين المللي دارند و پروازكردن بين فرودگاه مهرآباد و امام نه تنها هزينه بر است ، بلكه سبب بروز برخي از مشكلات نيز مي شود.
معاون برنامه ريزي و خدمات مديريت هما با بيان اينكه طي سال 86 حدود 438 پرواز بين دو فرودگاه مهرآباد و امام خميني (ره) صورت گرفت، گفت: با توجه به اين مشكلات در تلاش هستيم امكانات و تجهيزات خود را در فرودگاه امام ( ره ) تكميل كنيم ، ضمن اينكه بخش اعظم چك هاي روزانه هواپيما در فرودگاه امام را هم اكنون داريم و انجام مي دهيم.
پرورش در ادامه به ارايه خدمات فرودگاهي هما اشاره كرد و گفت: سال گذشته در اين بخش هما در فرودگاه هاي كشور به 66 هزار و 678 پرواز داخلي و خارجي خدمات فرودگاهي ارايه كرد كه از اين تعداد 24 هزار و 500 پرواز مربوط به شركت هاي خارجي بود.
وي سپس تصريح كرد: در اين مدن از بخش ارايه خدمات فرودگاهي به پروازهاي داخلي و خارجي، حدود 211 ميليارد ريال درآمد براي هواپيمايي جمهوري اسلامي (هما) ايجاد شد.
معاون شركت هواپيمايي جمهوري اسلامي با اشاره به ساير منابع درآمدي اين شركت گفت: از مجموع خدماتي كه هما به ساير شركت هاي داخلي در سال 86 ارايه كرد، مبلغ 410 ميليارد ريال يا معادل 41 ميليون دلار درآمد نصيب هما شد.
اقتصام ** 1574
جمعه 22 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 114]