تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 14 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر گاه بنده‏اى هنگام خوابش، بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم بگويد، خداوند به فرشتگان م...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820738095




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

يك منتقد در نقد سريال «يوسف پيامبر(ع)» مطرح كرد: عقب مانده از سينماي دنيا و قابل دفاع درحد سينماي ايران بهتر بود بازيگران سريال با تامل بيشتري انتخاب مي‌شدند


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: يك منتقد در نقد سريال «يوسف پيامبر(ع)» مطرح كرد: عقب مانده از سينماي دنيا و قابل دفاع درحد سينماي ايران بهتر بود بازيگران سريال با تامل بيشتري انتخاب مي‌شدند


خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: تلويزيون و راديو

يك منتقد گفت: شايد سريال «يوسف پيامبر(ع)» در مقايسه با فيلم‌هاي تاريخي سينماي دنيا، عقب مانده به‌نظر برسد، اما در حد بضاعت سينماي ايران، كار قابل دفاعي است.

محمد تقي فهيم در گفت‌وگو با خبرنگار سرويس تلويزيون خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، افزود: فرج‌الله سلحشور از عهده‌ي كارگرداني سريال«يوسف پيامبر(ع)» برآمده است. هرچند اين كار در مقايسه با فيلم‌هايي چون «ده فرمان» و «السيد» ضعيف‌تر به نظر برسد، اما بايد توجه كرد كه امكانات و تاريخ سينماي ايران با توليد‌كنندگان اين فيلم‌ها تفاوت زيادي دارد. در كشورمان هنوز براي بخش‌هايي از جلوه‌هاي ويژه از امكانات كشورهاي ديگر استفاده مي‌كنيم چون چنين امكاناتي در ايران وجود ندارد.

***

وي با بيان اين‌كه طراحي و اجراي «يوسف پيامبر(ع)» براي تلويزيون با هوشمندي خاصي انجام شده است، گفت: در اين مجموعه كه نه صحنه‌ها بسيار پر است، نه مانند برخي سريال‌هاي تلويزيوني خيلي خالي است،بيشتر قاب‌ها پر و درحد رسانه‌ي‌ تلويزيون است. به‌ويژه جاگيري دوربين‌ها، مناسب و اين سريال فاقد نماهاي اضافي زياد است.

اين منتقد با اشاره به تاثير جلوه‌هاي ويژه بر فيلم‌ها و سريال‌هاي تاريخي اظهار كرد: جلوه‌هاي ويژه به‌ اين‌گونه آثار اعتبار مي‌بخشد و باور‌پذيري آن را افزايش مي‌دهد. به عنوان نمونه «ارباب حلقه‌ها»،«هري‌پاتر»،«اسكندر» خلاقيت‌هاي زيادي انجام شد در نتيجه اين آثار جلوه‌ي بيشتري پيدا كردند، اما ما در زمينه‌ي جلوه‌هاي ويژه كمبودهايي داريم.

***

وي درباره‌ي فيلمنامه‌ي «يوسف پيامبر (ع)»گفت: نگارش فيلمنامه‌ي اين سريال، كار پرزحمتي بوده است چون با توجه به اختصار داستان حضرت يوسف(ع) در قرآن‌كريم و حجم كم داستان‌پردازي آن دراين كتاب مقدس براي نگارش فيلمنامه‌اي با قسمت‌هاي متعدد نويسنده‌ي سريال (سلحشور) زحمت زيادي براي جمع‌آوري مطالب مربوط به زندگي اين پيامبر بزرگ از متون مختلف كشيده است تا از آن‌ها در قصه‌هاي اصلي و فرعي «يوسف پيامبر (ع)» استفاده كند و ضمن عدول‌نكردن از مستندات تاريخي بتوانند داستان را به‌گونه‌اي دراماتيك روايت كند كه اين مورد در خلق بسياري از شخصيت‌ها كه در قرآن از آن‌ها صحبت نشده است، حساس‌تر مي‌شود.

فهيم در عين حال گفت: در زمان نگارش و پرداخت سريال نياز بود به برخي زوايا و جنبه‌هاي دراماتيك بيشتر توجه شود. به عنوان نمونه فراز و فرود و ايجاد تعليق براي نگه‌داشتن مخاطب از تمهيداتي بود كه بهتر بود به آن توجه بيشتري شود البته در نگارش فيلمنامه، اصول فيلمنامه‌نويسي رعايت شده است اما از نظر ميزان پتانسيل جذب مخاطب با ضعف‌هايي روبه‌روست و به پرداخت شخصيت‌ها به‌عنوان عاملي كه باعث ايجاد جذابيت مي‌شد، نياز به توجه بيشتري بود.

***

وي درباره‌ي ديالوگ‌نويسي سريال«يوسف پيامبر (ع)»اظهار كرد: ديالوگ‌نويسي سريال‌ها و فيلم‌هاي ديني و تاريخي ،مقداري شخصي است و هر فيلمسازي براساس درك ،تمايل،حس وحال خود ديالوگ‌هاي اين آثار را مي‌نويسند، چون دقيقا مستند به زمان رويداد‌ها مشخص نيست. سريال«يوسف پيامبر (ع)» نيز چنين است اما تمايزي بين ديالوگ‌هاي گروه‌هاي مختلف سني و زنان و مردان نيست. به‌گونه‌اي كه ديالوگ‌هاي همه‌ي آن‌ها يكدست و از نظر لحن و بيان يكسان است. در حالي كه به‌ويژه در كارهايي كه گروه‌هاي سني متفاوتي نقش پررنگي دارند، بايد حتما ديالوگ‌ها با هم تفاوت داشته باشند تا حتي با شنيدن صداي آن‌ها، شخصيت‌ها قابل تفكيك باشند.

***

اين منتقد درباره‌ي انتخاب بازيگران سريال«يوسف پيامبر(ع)» اظهار كرد: بهتر بود بازيگران با تامل بيشتري انتخاب مي‌شدند و از افراد حرفه‌اي‌تري استفاده مي‌شد، البته محمود پاك‌نيت -درنقش حضرت يعقوب (ع)- بازيگر توانايي است، ولي در سريالي كه با چنين امكاناتي ساخته شده است، جا داشت از بسياري از بازيگران تواناي سينماي ايران استفاده شود.

وي مثال زد: در سريال«امام علي (ع)» جدا از ديالوگ‌نويسي و تسلط داوود ميرباقري -كارگردان اين اثر - بر درام، بخشي از تاثير‌گذاري اين سريال مديون بازيگران آن بود. اين در حاليست كه در«يوسف پيامبر(ع)» تا پيش از حضور حضرت يوسف (ع) در مصر شاخصه‌هايي در اين سريال از نظر بازيگري نمي‌بينيم كه ذهن مخاطب را با خود درگير كند، اما در «امام علي (ع)» وليدي(با بازي محمدرضا شريفي‌نيا) سر برآورد؛ اما هنوز نكته‌ي تازه‌اي در بازي‌هاي سريال «يوسف پيامبر (ع)»نمي‌بينيم.

اين منتقد اضافه كرد: از هر نظر بازيگري، همه‌ چيز متوسط پيش رفته است، البته با ورود بازيگران ديگر سريال به داستان، مانند كتايون رياحي و جعفر دهقان و آغاز بخش‌هايي چون كشمكش‌هاي عاطفي كه مي‌تواند براي مخاطب جذاب باشد، امكان دارد تغييراتي دراين روند به وجود آيد.

***

فهيم در پايان با اشاره به بازيگر زمان كودكي حضرت يوسف(ع) گفت: ديالوگ‌ها و نوع بازي او باور‌پذير نيست هرچند كه او يك پيامبر است، اما بايد ويژگي‌هاي يك كودك را داشته باشد، اتفاقا بچه‌هاي باهوش، فعال‌تر هستند، البته در انتخاب بازيگر نقش كودكي اين پيامبر بزرگ نيز بايد دقت، تامل و جست‌وجوي بيشتري مي‌شد چرا دربازي او ضعف‌هايي وجود دارد.

انتهاي پيام
 جمعه 22 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 126]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن