تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 28 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):زراعت در زمين هموار مى رويد، نه بر سنگ سخت و چنين است كه حكمت، در دل هاى متواضع...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816381038




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

به بهانه پنجاهمين سال پايداري تلويزيون در ايران‌ تلويزيون؛ نقش‌ها و ماموريت‌هاي ويژه‌


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: به بهانه پنجاهمين سال پايداري تلويزيون در ايران‌ تلويزيون؛ نقش‌ها و ماموريت‌هاي ويژه‌
جام جم آنلاين: مهرماه 1387 مصادف با پنجاهمين سال پايداري تلويزيون در ايران است. اين مناسبت انگيزه را براي تدوين تاريخ تلويزيون در ايران، نقش و جايگاه آن در طول زمان در تحولات سياسي، فرهنگي، اجتماعي و اقتصادي در 50 سال اخير دوچندان مي‌كند. اين پديده تكنولوژيك و ابزار ارتباطي، اندكي بيش از 2 دهه پس از پيدايي نخستين فرستنده تلويزيوني در جهان، وارد ايران شد.


سال 1337 شاه به پيشنهاد يك بازرگان بهايي براي ايجاد يك فرستنده تلويزيوني تجاري پاسخ مثبت داد. اين خانواده بخش عمده‌اي از درآمد خود را از محل واردات نوشابه پپسي كولا از ‌آمريكا و عرضه به بازار ايران به دست مي‌آوردند.

مجلس وقت به اين فرستنده تلويزيون (تلويزيون ايران ((TVI) اجازه فعاليت داد و تا 5 سال آن را از پرداخت ماليات معاف كرد. از ديدگاه بسياري ارتباط‌شناسان و جامعه‌شناسان ارتباطي جمعي، اين تلويزيون به عنوان ابزاري براي مصرف‌گرايي تعبير مي‌شد بويژه آن‌كه درآمدش از محل پخش آگهي‌هاي تبليغاتي بود.

خانواده ثابت پاسال كه به اين شكل انحصار تلويزيون را در دست داشتند مجوز واردات گيرنده‌هاي مارك RCA را از آمريكا كسب كرده بودند.

بخش مهمي از برنامه‌هاي اين تلويزيون، فيلم‌ها و سريال‌هاي آمريكايي بودند كه آشكار و پنهان مصرف‌گرايي به شيوه آمريكايي (روياي آمريكايي)‌ را تبليغ مي‌كردند. (محل اين فرستنده تلويزيوني، ساختمان قديمي امروز شبكه دوم سيما بود.)

تاسيس اين تلويزيون با چنين محتوايي را مي‌توان به عنوان بخشي از سياست‌ها، نقشه‌ها و طرح‌هاي آمريكاييان (معروف به اصل 4)‌ تلقي كرد كه مقدمات آن در دولت حسين علاء (اول فروردين 1334 تا 12 فروردين 1336)‌ فراهم شد و در دولت دكتر منوچهر اقبال (14 فروردين 1336 تا 6 شهريور 1339)‌ به اجرا درآمد و كساني كه در اداره اصل 4 تربيت شده و ( به بچه‌هاي وارن موسوم بودند)‌ به مناصب حساس گمارده شدند تا فرهنگ آمريكايي در تمام شوون جامعه ايران در عرصه‌هاي سياست، اقتصاد و فرهنگ جريان يابد.

از سوي ديگر، پس از بررسي‌هاي متعدد براي پرهيز از انحصار بهايي‌ها بر تلويزيون و استفاده از اين رسانه به منظور تحكيم مباني رژيم، ايجاد تلويزيون ملي ايران تصويب و كار آزمايشي آن، اين بار عمدتا با تحصيلكرده‌هاي فرانسه در سال 1345 آغاز شد.

تلويزيون ايران (TVI) به مالكيت آنها درآمد و به صاحب آن غرامت‌هاي مورد ادعايش پرداخت شد و TVI اين بار با نام شبكه دوم تلويزيون ملي ايران كارش را ادامه داد. اين فرستنده تلويزيون نيز تاريخ خاص خود را دارد و نقش‌ها و ماموريت‌هاي ويژه كه در اين مقال نمي‌گنجد.

تاريخ تلويزيون در ايران سرشار از اتفاقات و رويدادهاي گوناگون و اثرگذار بر فرهنگ و سياست كل جامعه ايران، چه پيش از دوران انقلاب و چه پس از پيروزي انقلاب اسلامي است و مي‌توان از زواياي مختلف چه به شكل سالشمار يا به لحاظ دوران تاريخي، چهره‌ها و ژانرها و گونه‌هاي برنامه‌ها و تحولات آن را مورد بررسي قرار داد.

بعضي وابستگان رژيم پهلوي در 2 دهه اخير در خارج از كشور كوشيده‌اند با طرح‌هايي موسوم به تاريخ شفاهي ايران با بعضي عوامل آن رژيم گفتگو كرده، ما حصل گفتگوها را چاپ و در واقع تاريخ را به نفع خود مصادره كنند.

بسياري از كساني كه در تلويزيون ثابت كار مي‌كرده‌اند، اكنون يا به سراي باقي شتافته يا به خارج از ايران مهاجرت كرده‌اند، اما تعدادي از آنان در كشور حضور دارند.

بويژه يكي از معدود برنامه‌هاي ارزشمند آن تلويزيون، تله تئاترهايي بود كه از سوي اداره هنرهاي زيبا (وزارت فرهنگ و هنر بعدي)‌ چهارشنبه شب‌ها به صورت زنده اجرا مي‌شد و استاداني چون عباس جوانمرد، عزت‌الله انتظامي، علي‌ نصيريان و‌ جمشيد مشايخي در آن نقش‌آفريني مي‌كردند كه به عنوان شهودي زنده مي‌توانند روايتگر بخشي از تاريخ تلويزيوني باشند و با جستجوي سر نخ‌ها و فهرست‌ها مي‌توان به شهود ديگري برخورد و به تحقيقات جامع‌‌تر نيز پرداخت.

بر اين اساس، تاريخ تلويزيون در ايران به دوران پيدايش تلويزيون خصوصي، انگيزه‌ها و ماموريت‌ها و تلويزيون دولتي، گسترش دامنه فعاليت‌ها به عرصه‌هاي ديگر،‌ تلويزيون دردوران مبارزات ملت ايران براي تحقق جمهوري اسلامي، تلويزيون در دوران جنگ تحميلي، تلويزيون پس از دوران جنگ تحميلي، تعميق گسترش كيفي و كمي و حضور در پهنه جهاني تقسيم‌بندي مي‌شود.

حسين مختاري‌
 پنجشنبه 21 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 78]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن