واضح آرشیو وب فارسی:سياست روز: وزير علوم در پاسخ به اعتراض نمايندگان درباره نحوه پذيرش دانشجو تاكيد كردحتي يك نمونه خلاف هم در نتايج كنكور وجود ندارد
به دنبال اعتراض نحوه پذيرش دانشجو درآزمون سراسري امسال كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس سه شنبه گذشته از وزير علوم و تحقيقات، محمد مهدي زاهدي درخواست كردد تا در روز چهارشنيه ( ديروز ) به مجلس آيد و در اين باره به سوالات نمايندگان در جلسه غيرعلني البته با حضور خبرنگاران پاسخ دهد.
در اين جلسه، رئيس مجلس شوراي اسلامي علي لاريجاني در جمع بندي مطالبي كه مطرح شد، با تاكيد بر اينكه وجود چندين نوع سهميهبندي در مورد دانشگاههاي ملي و معتبر قابل قبول نيست، از وزير علوم خواست تا در مورد دانشگاههاي معتبر بررسي مجدد انجام شود.
وي افزود: اينكه ما دانشگاهها را منطقهاي، استاني و يا ناحيهاي كردهايم خود بخود يك تقسيمبندي ديگري را بوجود آورده است و برخي از اشكالات نمايندگان به اين موضوع برميگردد كه از آقاي عباسپور ميخواهيم تا با دعوت از وزير علوم و دبير شوراي انقلاب فرهنگي جمعبندي نظرات نمايندگان را بررسي كنند چون ممكن است اين كار به تغيير برخي ضوابط بينجامد.
رئيس مجلس ادامه داد: در امر انتخاب فعلي رشتههاي دانشگاهي، روساي برخي از دانشگاههاي معتبر مثل دانشگاه صنعتي شريف از اين وضعيت ناراضي هستند و معتقدند كه انتخابها دقيق انجام نميشود. وي خطاب به وزير علوم اظهار داشت: خواهش ما اين است كه در مورد دانشگاههاي معتبر يك ملاحظهاي بكنيد و بررسي كنيد كه چگونه انتخاب ميشوند.
رئيس مجلس شوراي اسلامي تصريح كرد: وجود چندين نوع سهميهبندي در مورد دانشگاههاي ملي و بزرگ و معتبر كشور خيلي قابل قبول نيست و كار علمي آنجا را با چالش مواجه كرده است. اگر واقعا اين مشكل وجود دارد آنرا در مجلس حل كنيد.
لاريجاني گفت: به عنوان مثال اگر دانشگاه صنعتي شريف 1000 نفر براي رشته مهندسي برق ميخواهد و 18 نفر قبول بشوند نشان ميدهد كه انتخابات درست نيست.
وي تاكيد كرد: دغدغه اين دانشگاهها به عنوان دانشگاههاي پايه بايد صرفا روي مسائل علمي باشد نه چيز ديگر كه بايد اين اشكال برطرف شود. وي تاكيد كرد: رسيدگي به اين موضوع خيلي اهميت دارد و از آقاي زاهدي و پور عباس ميخواهيم كه هر چه سريعتر جايي را تعيين كنند تا با بررسي اين موارد ابهامات را روشن كنند.
علي عباسپور، رئيس كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس هم در اين جلسه خطاب به وزير علوم گفت: وزارت علوم كه مسئول برگزاري آزمونها است بايد در مورد تغييرات بوجود آمده در انتخابات رشته كنكور سراسري اطلاعرساني كامل ميكرد وي افزود: شوراي عالي انقلاب فرهنگي در مصوبهاي كه در سال 1369 داشته بخشي از پذيرش دانشجويان در دانشگاهها را به صورت بومي انجام داده است.
رئيس كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس تصريح كرد: اين پذيرش بومي نيز در سطوح قطبي، ناحيهاي، استاني و كشوري بوده است كه در نهايت بستگي به اين داشته كه يك رشته اگر در تمام كشور وجود داشته باشد به صورت بومي، استاني تلقي ميشد. عباسپور يادآور شد: بين 65 تا 80 درصد از دانشجويان از استان خود انتخاب ميشدند و اگر رشتهاي در تمامي استانها وجود نداشت به صورت ناحيهاي گزينش انجام ميشد و اگر رشته خاصي وجود داشت، انتخاب رشته به صورت كشوري انجام ميشد.
وي در مورد چگونگي انتخاب رشته در سال تحصيلي 88-1387 گفت: در سال تحصيلي 87، 18 رشته در وزارت علوم و 9 رشته در وزارت بهداشت، از ناحيهاي به استاني تبديل شده است. وي افزود: اين رشتهها از بومي ناحيهاي به بومي استاني تبديل شدهاند يعني دسترسي داوطلبان و دانش آموزان خارج از استاني به آن رشتهها محدود شده است.
رئيس كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس تاكيد كرد: وزارت علوم و سازمان سنجش عنوان كرده كه تغيير اين 21 رشته در دفترچه آزمون درج شده و در زمان و انتخاب رشته نيز به اطلاع داوطلبان رساندهايم. وي يادآور شد: وزير علوم روز گذشته در جلسه كميسيون آموزش و تحقيقات توضيح داد كه پذيرش و گزينش داوطلبان امسال بر اساس مصوبه شوراي عالي انقلاب فرهنگي بوده است.
عباسپور ادامه داد: وزارت علوم خود را مبرا از تخلف و يا اعمال شرايط جديد در گزينش داوطلب در آزمون سراسري ميداند.
رئيس كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس تصريح كرد:انتظار ما اين است كه وزارت علوم بايد به روشهاي مختلف، دانشجويان را از چنين تغيير مهمي آگاه ميكرد.
رئيس كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس ادامه داد: اين اشكال به وزارت علوم كه مسئوليت برگزاري آزمونها را دارد، وارد است و وزارت علوم در اين زمينه مسئوليت دارد.
نماينده تهران افزود: اين وزارتخانه بايد مردم را نسبت به تغييرات در انتخاب رشته آگاه ميكرد. دانش آموزي كه بسيار زحمت كشيده بايد بداند كه 13 رشته در وزارت علوم و 9 رشته در وزارت بهداشت از ناحيهاي به استاني تبديل شدهاند و اگر آن رشتهها را انتخاب كنند شانس قبولي مانند سال گذشته را ندارند.
رئيس كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس يادآور شد: در اوايل مردادماه 87 شوراي عالي انقلاب فرهنگي مصوبهاي در جهت بومي شدن رشتهها تحصيلي داشته است كه بر اساس آن 65 درصد از بوميها در دانشگاههاي دولتي و 70 درصد از بوميها در دانشگاههاي غيردولتي بايد پذيرش شوند.
همچنين محمدمهدي زاهدي، وزير علوم كه جهت توضيح درمورد چگونگي انتخاب رشته داوطلبان آزمون سراسري سال جاري و اعتراض داوطلبان نسبت به نتيجه كنكور در جلسه غير علني حاضر شده بود، گفت: اين وزارتخانه آمادگي كامل براي نظارت عامه و تامه مجلس بر گزينش دانشجو را دارد. وي گفت: به همه اطمينان خاطر ميدهم كه حتي يك نمونه وجود ندارد كه براساس ضابطه خلاف عمل شده باشد.
وزير علوم افزود: اگر ضوابط داراي اشكال هستند، وزارت علوم حاضر است همصدا و همنوا با نمايندگان در مراجع ذيربط حتي در شوراي عالي انقلاب فرهنگي موضوع اين بحث را مطرح كند و حتي اگر لازم باشد مصوبه سال 1369 در مورد چگونگي انتخاب دانشجو را مورد تجديد نظر قرار دهد. زاهدي اظهار داشت: مطمئن باشيد كه در مورد نتايج آزمون سراسري امسال حساسيت شما نمايندگان را لمس ميكنيم و اكنون بيش از گذشته مصمم هستيم تمام جزئيات انتخاب رشته داوطلبان را به سمع و نظر آنها برسانيم.
وي با بيان اينكه كارنامه دوم داوطلبان روز جمعه اين هفته به آنها داده خواهد شد، اظهار داشت: تمام كارهاي خود را در سازمان سنجش تعطيل كرديم تا كارنامه داوطلبان را در روز جمعه به آنها تحويل دهيم، در حاليكه هر سال اين كار در اواخر مهرماه يا آبانماه به داوطلبان ارائه ميشد. زاهدي تصريح كرد: اطمينان ميدهم كه با ارائه كارنامه دوم بسياري از ابهامات داوطلبان و خانواده آنها و همچنين نمايندگان برطرف خواهد شد.
چهارشنبه 20 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سياست روز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]