واضح آرشیو وب فارسی:حيات نو: در هفتمين سالگرد حملات تروريستى 11 سپتامبراعلام شداعتراف سياستمداران آمريكا به شكست
هفت سال جنگ عليه آنچه كه آمريكا آن را جنگ عليه تروريسم مىخواند هنوز راه به جايى نبرده است به طورى كه حتى خود مقامات آمريكايى نيز به شكست در جنگ عليه تروريسم اعتراف كردهاند و در عين حال هشدارهاى سازمان اطلاعات آمريكا (سيا) درخصوص حملات جديد القاعده و خارج شدن هم پيمانان بوش از صحنه اين جنگ و تاثير آن بر اقتصاد آمريكا بر هيچكس پوشيده نيست. المحيط در گزارشى به ارزيابى نتايج و پيامدهاى جنگ عليه تروريسم كه از سوى آمريكا در سال 2001 آغاز شد، پرداخته است. در اين گزارش با استناد به گزارشهاى سالانه وزارت خارجه آمريكا درخصوص تروريسم جهانى در سال 2005 عنوان شده است كه حدود 11 هزار حمله در سال 2005 در مكانهاى مختلف جهان صورت گرفت كه به كشتار بيش از 4600 تن كه اكثرشان عراقى بودند، انجاميد. اين اعداد و ارقام نسبت به سال 2004 كه تعداد حملات طى آن سال 651 حمله و تعداد كشته شدگان 1907 تن بوده رقم بالايى است. المحيط مىافزايد: به موجب گزارش وزارت خارجه آمريكا بيش از 30 درصد اين حملات جهانى در عراق بوده به طورى كه در سال 2005 حدود360 حمله انتحارى در عراق صورت گرفت كه حدود 8300 تن كشته شدند. در اين گزارش آمده است: در پنجمين سالگرد حملات 11 سپتامبر جورج بوش، رئيسجمهور آمريكا تصريح كرد: ما تاكنون كاملا در امنيت نبودهايم .كاندوليزا رايس، وزير خارجه آمريكا نيز نسبت به افزايش توانمندىهاى طالبان بعد از گذشت سالها از دور ساختن آن از قدرت ابراز تعجب كرده و گفته بود: طالبان بيش از آنكه توقع داشتيم فعال و پيشرفته عمل مىكند! ديك چني، معاون رئيس جمهور آمريكا نيز در اين راستا اذعان كرده بود: من زيادى به آنچه كه آن را جنگ عليه تروريسم مىخوانديم، خوشبين بودم!
هيلارى كلينتون، سناتور ايالت نيويورك نيز گفته است: بوش در عراق شكست خورد و استراتژى آمريكا در عراق اشتباه بود و شكست در عراق بر نقش آمريكا در جهان تاثير گذاشت چرا كه ماهانه ميلياردها دلار هدر رفته و تعداد زيادى كشته شدهاند. هيلارى كلينتون دنبال كردن سياستى جديد را از سوى آمريكا بر اساس همكارى با همپيمانانش جهت ايجاد راهحل مناسب براى مشكلات جهان را خواستارشد.
المحيط در گزارشش مىافزايد: در اواسط سپتامبر 2006 در گزارش سالانه مركزى آمريكا عنوان شد جنگ آمريكا عليه عراق خطر تروريسم جهانى را گسترش داد و براساس گزارش روزنامه نيويورك تايمز اين جنگ نسل جديدى از تندروها را ايجاد كرد. در 30 ژوئيه 2007 در گزارشى كه از سوى تحليلگران 16 مركز اطلاعاتى آمريكا تهيه و از سوى مركز نشنال اينتليجنس استيميت منتشر شد، آمده است: خطر اسامه بن لادن و القاعده همچنان به قوت خود باقى است. در اين گزارش به حمله آتى القاعده در داخل آمريكا اشاره و عنوان شده است كه القاعده، شبكههاى ارتباطى و توانمندىهايش را در عراق و پاكستان جهت انجام حملات جديد، قوىتر ساخته است. در اين گزارش پيش بينى شده است القاعده در حملات آتىاش بر اهداف اقتصادى و سياسى برجسته در آمريكا متمركز شود چرا كه پناهگاههاى امنى براى خود در مناطق قبيله نشين در داخل پاكستان پيدا كرده است. در اين گزارش همچنين دستيابى القاعده به سلاحهاى كشتار جمعى و هستهاى بعيد شمرده نشده است.
پايگاه اينترنتى المحيط در گزارش خود با استناد به نظرسنجى 25 ماه آگوست 2007 كه 100 كارشناس امنيت ملى آمريكا از جمله 80 مسئول سابق اين كشور در آن شركت داشتند، عنوان داشته است: آمريكا در جنگش عليه تروريسم سريع شكست خورد و پاكستان و عراق و سومالى سه كشورى هستند كه نامزد تبديل شدن به پايگاههاى قوى القاعده در آينده هستند. 91 درصد شركت كنندگان در اين نظرسنجى گفتند جهان امروز براى آمريكايىها خطرناكتر شده است و آمريكا در معرض حملهاى مشابه حمله 11 سپتامبر در سالهاى آينده قرار خواهد گرفت.
در ادامه اين گزارش آمده است: هم پيمانان جورج بوش، رئيس جمهور آمريكا يكى پس از ديگرى وى را تنها گذاشتند و اسپانيا و ايتاليا نيروهايشان را در پى شكست در انتخابات سراسرى به خاطر مشاركت در جنگ از عراق خارج كردند و تونى بلر، نخستوزير سابق انگليس ناگزير به استعفاى زودهنگام شد. در افغانستان نيز وضع چندان بهتر نبود چرا كه كره جنوبى اواخر سال 2007 بعد از ربوده شدن 23 تن از شهروندانش از سوى طالبان در افغانستان نيروهايش را از اين كشور خارج كرد. همچنين مخالفتهاى مردمى در كانادا و آلمان به خاطر مشاركت در جنگ افغانستان افزايش يافته است.
المحيط در ادامه اين گزارش اين گونه ادامه مىدهد: بهايى كه آمريكا به خاطر جنگ عليه تروريسم پرداخت، مسئلهاى ديگر است كه نمى توان از كنار آن به راحتى گذشت. هزينههاى جنگ عراق به بيش از 500 ميليارد دلار رسيده و همچنان آمريكا حدود 8 ميليارد دلار نيز ماهانه هزينه مىكند. اين مسئله بر خلاف هزينههاى غير مستقيم جنگ نظير هزينههاى مداواى آسيبديدگان اين جنگ است و امروز بعد از گذشت پنج سال از جنگ عراق هم چنان مناقشات واشنگتن بر سر هزينههاى اين جنگ ادامه دارد.
المحيط با استناد به گزارش سى ان ان در ادامه اشاره مىكند: هزينه آمريكا در جنگ عراق و افغانستان به 700 ميليارد دلار رسيده است و اگر وضع هم چنان ادامه يابد اين هزينه به يك تريليون دلار خواهد رسيد. در 5 ژوئيه 2006 بيل كلينتون، رئيس جمهور سابق آمريكا گفت: دولت آمريكا براى تامين بودجه جنگ ناگزير به قرض گرفتن پول از كشورهاى ديگر خواهد شد تا هزينه جنگ عراق و افغانستان را تامين كند. ما به طور اساسى به ژاپن، چين، عربستان، انگليس و كره براى قرض گرفتن تكيه كردهايم و من تصور نمىكنم كه اين مسئله عاقلانه باشد. در حالى كه پيش از اين چنين چيزى را در طول تاريخ آمريكا شاهد نبودهايم.
المحيط در پايان گزارشش عنوان مىكند: يكى كردن مفهوم مقاومت و حق ملتهاى تحت اشغال براى در پيش گرفتن مقاومت با مفهوم تروريسم همانطور كه آمريكا و اسرائيل بر آن اصرار دارند، تلاشها جهت تحقق اجماع جهانى در زمينه تعريف معيارهاى ويژه تروريسم را با مشكل روبهرو مىسازد، اما در پايان يك حقيقت ترديد ناپذير باقى مىماند و آن اين است كه سياست غرب و معيارهاى دوگانه آن مسئول پيامدهاى بد، خشونتها و بىثباتى جهان است.
چهارشنبه 20 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: حيات نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]