واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: خبرگزاري آريا- رئيس مرکز تحقيقات اپتيک و لنز ايران نسبت به عوارض زيانبار امواج فرابنفش خورشيد براي کودکان هشدار داد و گفت: به دليل حساس بودن ساختار بدني و چشمي کودکان، آسيب پرتوهاي فرابنفش در اين گروه سني به مراتب شديدتر از افراد بزرگسال است.
به گزارش آريا به نقل ازوب دا، دکتر پرويز زرينبخش با اعلام اين مطلب افزود: چشم کودکان به دليل آن که در محيطهاي باز از قبيل محل بازي، مدرسه، استخر در معرض پرتوهاي فرابنفش خورشيد قرار ميگيرد از يک سو و از سوي ديگر به دليل ظريفتر و حساستر بودن ساختار چشمي در فصول مختلف سال به ويژه در تابستان نسبت به اشعه UV خورشيد بيشتر آسيبپذير است.
وي از خشکي و تحريک چشم، احساس سوزش چشم و سردرد به عنوان عوارض کوتاه مدت پرتوهاي فرابنفش نام برد واظهار داشت: مجاورت در برابر نور خورشيد در بلندمدت موجب آب مرواريد، ضايعات لکه زرد ته چشم، پيروي زودرس بافتهاي اطراف چشم و سرطانهاي پوست ميشود، بنابراين ضروري است کودکان در فضاهاي باز از عينکهاي مناسب محافظ پرتو UV استفاده کنند.
به گفته زرينبخش، هر چند مرکز سلامت محيط کار وزارت بهداشت اواخر خرداد ماه امسال براي اولين بار اعلام کرد که شاخص تابش پرتوهاي بنفش روي عدد 10 و در وضعيت خطر بسيار زياد قرار دارد اما با توجه به تغييرات وضعيت آب و هوايي کشورمان به ويژه در تهران آلودگيهاي پرتو فرابنفش طي سالهاي گذشته نيز بالاتر از استاندارد قرار داشته و اين وضعيت همچنان ادامه دارد.
وي با اشاره به اينکه بافتهاي چشمي کودکان در حال تکامل بوده، وضعيت سلولهاي قرينه، عدسي و شبکيه تاثيرپذيري شديدتري نسبت به پرتوهاي مضر آفتاب به ويژه اشعه UV دارد، يادآور شد: ضروري است کودکان از عينکهاي آفتابي استفاده کنند که به اندازه کافي دور چشم آنان را پوشش دهد تا پرتوها از هيچ طرف وارد چشم آنان نشود.
زرينبخش در مورد ديگر ويژگي عينکهاي آفتابي کودکان گفت: اين عينکها ميبايستي براي کودکان قابل استفاده باشد و روي پل بيني و گوش آنان که در حال رشد است اثري باقي نگذارد.
وي افزود: رنگ عينک و تيرگي آن نيز ميبايست ضمن آنکه از عبور پرتوهاي UV جلوگيري ميکند، مانع ديد کافي نشود. براي مثال عينکهاي آفتابي آبيرنگ که پرتوهاي فرابنفش را از خود عبور ميدهند به هيچ وجه توصيه نميشود.
رئيس مرکز تحقيقات اپتيک و لنز ايران از جذاب بودن ظاهر عينک به عنوان شاخص ديگري نام برد که از بعد رواني داراي اهميت بوده و کودک را به استفاده از عينک آفتابي ترغيب ميکند.
وي تصريح کرد: در کشورهاي پيشرفته دنيا عينکهاي ارزان قيمت با تاييد سازمان غذا و داروي آمريکا (FDA) به عنوان رسميترين مرجع علمي حوزه سلامت در دنيا براي کودکان توصيه ميشود. از اين رو پيشنهاد ميشود وزارت بهداشت ايران با همکاري وزارت آموزش و پرورش، سازمان حفاظت محيط زيست و با همکاري نمايندگان کميسيون بهداشت مجلس شوراي اسلامي نسبت به اجباري کردن استفاده از عينکهاي آفتابي کودکان از طريق مهدهاي کودک و مدارس اقدام کنند.
وي استفاده از کلاههاي لبهدار را در کنار استفاده از عينک آفتابي براي کودکان به عنوان يک ضرورت محافظت از چشمها مورد تاکيد قرار داد.
وي همچنين هشدار داد: کساني که آب مرواريد عمل کردهاند يا افرادي که مورد عمل جراحي ليزيک، لارک و PPK قرار گرفتهاند از پرتوهاي فرابنفش خورشيد بيشترين صدمه را ميبينند و ضرورت استفاده از عينکهاي ضد اشعه UV براي اين افراد بسيار بيش از سايرين است.
زرينبخش افزود: مسايل فرهنگي و اجتماعي در بسياري از مناطق کشور باعث ميشود که استفاده از عينک آفتابي نوعي خودنمايي محسوب ميشود و خانوادهها مانع استفاده از عينک آفتابي شوند. بنابراين مطبوعات، راديو، تلويزيون و سازمانهاي مربوط ميبايست در اين مورد فرهنگسازي کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 156]