واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: گفتگو با دکتر فريده مهتيپور متخصص پوست و مو
حتما شما هم ديدهايد که بعضيها لبهايشان به صورت غيرطبيعي حجيم است. متخصصان پوست و مو ميگويند کافي است چند آمپول ژل حجمدهنده لب در بافت لبهايتان تزريق کنيد تا چنين اتفاقي بيفتد ولي آنها تاکيد ميکنند که روشهاي برجستهسازي لب چندان بيخطر نيستند و اگر ژلهاي غيراستاندارد را به لبهايتان وارد کنيد و يا اين کار به وسيله افراد غيرمتبحر انجام شود بايد منتظر ناقرينگي و بدشکل شدن لبهايتان باشيد. اين روزها خيلي از خانمهاي جوان ايراني از ژل لب براي زيبايي لبهايشان استفاده ميکنند و اين در حالي است که گهگاه از بهداشتي بودن يا استاندارد بودن آن محصول نيز هيچ اطلاعي ندارند. با دکتر فريده مهتيپور، متخصص پوست درباره همين موضوع به گفتگو نشستهايم. : خانم دکتر! آيا براي برجستهسازي لبها، متخصصان پوست ميتوانند کمکي به مراجعان کنند؟
امروزه کارهاي متعددي براي افزايش حجم بافتي و از بين بردن يا کاهش چينهاي سطحي و عمقي صورت انجام ميگيرد. براي اين منظور ميتوان از مواد متعددي که فيلر يا پرکننده ناميده ميشوند، استفاده کرد. چربي خود بيمار نيز در برخي موارد به ويژه براي حجمهاي بزرگتر قابل استفاده است.
: يعني با استفاده از اين چربي ميتوان بافتهاي صورت را برجسته کرد؟بله. چنانچه علاوه بر افزايش حجم از بين بردن چينهاي سطحي و عمقي همراه نيز مدنظر باشد، ميتوان تزريق پرکننده و تزريق بوتاکس را توأما نيز انجام داد که نتايج باليني خوبي به همراه دارد.: معمولا اين تزريقها روي کدام بخشهاي صورت انجام ميشود؟
پر کردن گوديهاي صورت، حجم دادن به گونهها، پر کردن شيار نازولابيال (شيار بين بيني و گونه) و نيز خطوط اطراف لبها از جمله خطوط خنده از نقاطي است که به طور شايع از اين مواد استفاده ميشود. گويا به تازگي حجيمکردن لبها و برجسته کردن خطوط دور لب نيز رايج شده است.: براي حجيم کردن لبها شما از چه موادي استفاده ميکنيد؟
براي حجيم کردن لبها امروزه ژلها و پرکنندههاي متعددي در دسترس است ولي انتخاب هريک از اين مواد بايد با توجه به نياز خاص بيمار، حجم ناحيه و پايداري ماده مورد نظر صورت گيرد.: ژلهاي استاندارد براي برجستهسازي لب چه خصوصياتي دارند؟
بهترين ژلها براي اين ناحيه، ژلهايي هستند که حداکثر سازگاري بيولوژيک را با بدن داشته، واکنشهاي ايمني بدن را تحريک نکنند و سرطانزا نباشند. با توجه به اينکه لبها داراي خونرساني بالايي بوده و کاملا متحرک هستند، پايداري ژل مورد نظر و حجم تزريق شده بايد بسيار دقيق انتخاب شود.
: بهتر است از ژلهاي دايمي استفاده شود يا ژلهايي که پايداري کمتري دارند؟استفاده از ژلهاي پايدار و طولانيمدت بهويژه در اولين تزريق در مورد لب توصيه نميشود زيرا ممکن است با عوارضي از قبيل عوارض آلرژيک و يا ايجاد گرانولوم همراه باشد.: ژلهاي جديد که اين روزها استفاده ميشود، چه جنسي دارند؟
ژلهاي جديد از جنس هيالورونيک اسيد هستند که براي لب کاملا مناسب است.: اين تزريقها در دور لب انجام ميشود يا در بافت خود لب؟
تزريق در لب را ميتوان برحسب نياز بيمار فقط در خطوط دور لب انجام داده و يا اينکه حجم خود لبها را نيز افزايش داد. در هر يک از موارد فوق بايد ميزان مصرف ژل و هزينه بيمار را مدنظر قرار دهيم. پيش از تزريق، معاينه بيمار و مشاوره باليني بسيار مهم است. سابقه بيماريهاي قبلي و مصرف دارو بايد پرسيده شود. : اين تزريقها عوارضي هم دارند؟
مانند هر تزريق ديگري در ناحيه صورت بايد احتمال عوارض آلرژيک، درد حين تزريق و پس از آن، تورم و احتمال کبودي لبها و حتي احتمال نتايج مطلوب مانند فقدان قرينگي (تزريق با حجم نامتناسب) در نظر گرفته شده و با بيمار در ميان گذاشته شود. تجربه پزشک و تکنيک تزريق درست همراه با مشاوره باليني پيش از تزريق موجب ميشود که نتايج باليني به خواستهاي بيمار نزديک شود، هرچند که تامين ذهنيت بيماران بهطور کامل اکثرا امکانپذير نيست.: اگر ژلها جذب شوند، لب بدفرم نميشود؟
خير، پس از جذب ژلها لب به فرم اوليه خودش بازميگردد و هيچ تغيير فرم خاصي پيش نميآيد.: امکان دارد ژلها حرکت کنند و به نواحي اطراف لب پخش شوند؟
بله، اگر ژلهايي که براي برجستهسازي لب استفاده ميشود از انواع غيراستاندارد باشد امکان اين عارضه وجود دارد، بنابراين اگر خانمي قصد اين تزريقات را دارد بايد حتما از ژلهاي استاندارد و با مارک معتبر استفاده کند. : چه کساني كانديداي مناسبي براي تزريق ژل به شمار ميآيند؟
ميتوان تمامي افراد را کانديداي مناسبي براياين روش درماني دانست، زيرا احتمال آلرژي و عوارض جانبي وجود ندارد. اما مسلماً اينکه کسي کانديداي مناسبي براياين روش و يا هر روش زيباسازي ديگري هست يا خير با معاينه پزشک، گرفتن تاريخچه پزشکي بيمار و همچنين بررسي بسيار دقيق ساختار چهره و طراحي براي ايجاد تغييرات مناسب، تعيين خواهد شد. بار ديگر بايد يادآور شد که ايجاد هر تغييري در چهره، ولو با انتخاب يک روش معتبر، لزوماً به معناي بهدست آوردن يک چهره مطلوب و زيبا نيست. انتخاب روشهاي زيباسازي کاري کاملاً تخصصي است و حتماً بايد با توجه به فوايد و مضرات روش درماني، خواسته بيمار، آناتومي بيمار و شرايط فيزيکي و روحي رواني وي صورت گيرد تا بتوان آن را موفقيتآميز دانست.
دو اصل مهم در تزريق ژل به لب
دو اصل مهم را در تزريق ژلها بايد به ياد داشته باشيم؛ اول اينکه براي تزريق اين نوع ژلها تنها و تنها متخصصان پوست و مو و جراحان پلاستيک صلاحيت دارند و تزريق اين مواد به وسيله پزشکان عمومي، دندانپزشکان، حتي متخصصان بيهوشي به صلاح بيماران نيست؛ چرا که در بسياري از موارد اگر عارضه کم خطري هم در اثر تزريق ژل رخ دهد، متخصصان پوست و مو بهتر ميتوانند آن را کنترل کنند. گاهي به دنبال تزريق ژل فرد دچار عود تبخال ميشود که پزشک متخصص آگاه باتجربهاي که دارد به راحتي ميتواند آن را درمان کند و در غير اين صورت همين اتفاق ميتواند موجب بر جاي گذاشتن اسکار (جوشگاه) روي صورت شود.
نکته دوم، آگاهي يافتن بيمار از نوع ماده تزريق شده است. پزشک براي بيمار بايد توضيح دهد که از چند نوع ژل استفاده خواهد کرد، زمان ماندگاري آن چه مدت است و چه عوارض احتمالي وجود خواهند داشت. عوارض موقتي مانند قرمزي و کبود شدن کاملا طبيعي بوده و هيچ جاي نگراني نيست. از تزريق ژلهاي متفرقه و بودن نام و نشان جدا پرهيز کنيد. در صورت امکان حتي نام ژل مصرف شده را نيز نزد خود يادداشت کنيد تا اگر به هر دليلي به پزشک متخصص ديگري مراجعه کرديد، بدانيد که چه ژلي براي شما تزريق شده و آيا از آن راضي بودهايد يا خير. بنابراين دو اصل مهم در تزريق ژل عبارتاند از:
• تزريق توسط متخصص پوست يا جراح پلاستيک
• مصرف ژلهاي استاندارد و داراي تاييديههاي گوناگون جهاني و وزارت بهداشت ايران.
نوع ديگر ژلها که مصرف آنها شايعتر است، ژلهاي موقت است. از مهمترين اين نوع ژلهاي ميتوان به هيالورونيک اسيد و هيدروکسي آپاتيت اشاره کرد. اولي حدود 6 ماه تا يک سال دوام دارد و دومي حدود يک تا دو سال. يک مزيت مهم اين ژلها اين است که اگر به هر دليلي فرد از تزريق ژل پشيمان شد، بالاخره اثر اين مواد خواهد رفت اما در مورد ژلهاي دايمي پشيماني سودي ندارد.
مراقب عوارض برجسته سازي لبها باشيد!
در سالهاي اخير روشهاي مختلفي براي برجسته کردن لبها معرفي شده که مورد استقبال بسياري از افراد قرار گرفته است که برخي از آنها دائمي و برخي ديگر موقتي هستند.
ضمن اينکه شايعترين روش حجيم سازي در سالهاي اخير تزريق ژل است. اين در حالي است که متخصصان پوست و مو تاکيد فراواني بر عوارض ناشي از تزريق ژلهاي غيراستاندارد به وسيله افراد غيرمتخصص دارند.
دکتر محمد علي نيلفروش زاده رئيس مرکز تحقيقات پوست و سالک:
در برخي از اين روشها با وارد کردن مواد طبيعي (مثل چربي) يا مصنوعي (مثل ژلها) به درون لب بر حجم آن افزوده ميشود اما در روش جراحي، بخشي از پوست بيرون لب به موازات خط لب برداشته ميشود و خط لب به محل برش دوخته شده و با اين کار لبها برجستهتر ميشود.
اشکال روش جراحي عمدتا باقي ماندن احتمالي اسکار است؛و اينکه چه روشي در حجيم سازي لبهاي هر فرد مناسب است منوط به نظر پزشک، نياز خاص بيمار، حجم ناحيه و پايداري ماده مورد نظر است اما در حال حاضر شايعترين روش مورد استفاده، تزريق ژل است. ولي بهترين ژلها انواعي هستند که حداکثر سازگاري بيولوژيکي را با بدن داشته، واکنش ايمني بدن را تحريک کنند و سرطان زا نباشند.
تزريق ژلهاي دائمي با ترکيب پلي آمينوگليکان با عوارض بسيار جدي همراه است که امروزه کاربرد آنها منسوخ شده است. البته لازم به يادآوري است، با توجه به اينکه لبها داراي خون رساني بالايي بوده و کاملا متحرک هستند، پايداري ژل مورد نظر و حجم تزريق شده بايد بسيار دقيق انتخاب شود.
اغلب ژلها از مادهاي به نام هاليورونيک اسيد هستند که معمولا براي لبها بي ضرر است اما شبيه هر تزريق ديگري در ناحيه صورت، احتمال ايجاد عوارض آلرژيک، درد حين تزريق و پس از آن، تورم، کبودي لبها و حتي احتمال نتايج نامطلوبتر از جمله غيرقرينگي در صورت تزريق با حجم نامناسب وجود دارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 563]