واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: كارشناس مسائل بانكي : انتشار اسكناسهاي درشت تر ضروري است
تهران / واحد مركزي خبر / مكتوب 1387/06/20
يك استاد دانشگاه گفت : نياز به اسكناس درشت با قدرت خريد بيشتر در كشور محسوس و انتشار
آن ضروري است.
به گزارش واحد مركزي خبر، الله داد در برنامة گفتگوي ويژة خبري شبكة دوم سيما افزود :
ايران چك هاي جديد خوب است اما شايسته است كه هرچه سريعتر اسكناس هاي درشت با توان خريد بالاتر چاپ و منتشر شود.
وي گفت : اسكناس هزار توماني سال 50 اكنون قدرت خريدي معادل 25 ريال دارد به همين علت چاپ و عرضه اسكناس با قدرت بيشتر لازم است.
اين كارشناس مسائل بانكي با اشاره به ايران چكهاي جديد بانك مركزي ابراز داشت: آن چه به عنوان چك پول از آن استفاده مي شود ايمني هم دارد اما ايران چك هاي جديد نه اسكناس و نه چك پول است اگر چه كار خوب بانك مركزي در اين باره ، كنترل پول در گردش در نظام بانكي است.
الله داد افزود : انتشار چك پول هاي مختلف در گذشته ابزار كنترل بانك مركزي را به شدت تضعيف كرده بود اما اكنون اين بانك مي داند چه مقدار اسكناس در گردش هست و براي اجراي سياست هاي پولي مي تواند محاسبه داشته باشد اگر چه ابزار بسيار ضعيفي براي جلوگيري از تورم است.
الله داد همچنين بر لزوم ضرب سكه هاي درشت تر تاكيد و اضافه كرد : زماني كه ارزش سكه بيشتر از ارزش اسمي آن است از جريان خارج مي شود همچنان كه مديركل بانك مركزي در همايش اعلام كرد در مكاني حدود 4 تن سكه در حال ذوب شدن بود كه مأموران آن را ضبط كردند به همين علت ضرب سكه هاي با ارزش درشت تر ضروري است.
وي در بخش ديگري از سخنان خود گفت : اين كه گفته مي شود چاپ و انتشار اسكناس هاي درشت تر عامل تورم مي شود مطلب نادرستي است زيرا اسكناس درشت تر وسيلة مبادله اي است كه معاملات درشت تر را تسهيل مي كند.
اين كارشناس مسائل بانكي همچنين بر توسعه خدمات الكترونيكي بانكي تاكيد و اضافه كرد: اكنون در كشور از اي تي ام (خودپرداز) بانك ها آنچنان كه شايسته است استفاده نمي شود و بيشترين استفاده مردم از آن ، دريافت پول است.
الله داد افزود: گاهي مردم براي دريافت پول از اين دستگاهها چندبار اقدام مي كنند و معلوم نيست چرا بانك ها ، سقف پرداختي اين دستگاه ها را يك باره نمي پردازند تا از استهلاك خودپردازها و اتلاف وقت مردم جلوگيري شود.
وي گفت:خودپردازها در كشورهاي اروپايي ديگر سيستم نويني محسوب نمي شود و در آنجا شعبه هاي مجازي تأسيس شده است به همين علت نظام بانكداري كشور بايددر زمينه بانكداري الكترونيك بيشتر فعاليت كند گر چه بانك هاي خصوصي در اين زمينه بهتر كار كرده اند.
اين استاد دانشگاه تعيين 600 هزار تومان به عنوان سقف كارت هاي اعتباري را ناكافي دانست و افزود:اكنون بانكداري الكترونيك در دنيا به نحو گسترده اي به مردم خدمات مي دهد و در وقت مردم وكاهش هزينه هاي بانكها صرفه جويي مي كند در حالي كه اكنون وقت بسياري از شعبات ما به علت گرفتن قبوض برق ، گاز ، آب و تلفن تلف مي شود كه البته كمي بهتر شده اما سرعت آن كند است.
الله داد گفت: خودپرداز در كشورهاي اروپايي 2 يا 4 قطعه اسكناس به مردم عرضه مي كند زيرا به علت ارزش بالاي اسكناس نياز مردم را تأمين مي كند اما در كشور ما اين گونه نيست ضمن آن كه اين دستگاه ها به ويژه در روزهاي تعطيل پول كافي عرضه نمي كنند.
كد : 0001/10107
چهارشنبه 20 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 302]