واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: قائم مقام حزب توسعه وعدالت:احتمال تكرار سرنوشت هاشمي براي احمدي نژاد در انتخابات وجود دارد
تهران- خبرگزاري كار ايران
قائم مقام حزب توسعه وعدالت گفت: محسن رضايي در صورت حضور در پست رياست جمهوري ميتواند بدون توجه به گرايش سياسي نيروهاي موجود از پتانسيل آنها در جهت منافع نظام و كشور استفاده كند.
اميرعلي اميري در گفت وگو با خبرنگار "ايلنا" گفت: براي اداره بهينه كشور ضروري است كه جمعي از نيروهاي كارآمد دو جناح سياسي كشور تشكيل شود و رئيس جمهور آينده را انتخاب كنند. در اين صورت دولت از افرادي متعادل و كارآمد تشكيل ميشود كه نيروهاي دو جناح سياسي را در بر خواهد داشت.
محسن رضايي توانايي استفاده از نيروهاي هر دو جريان سياسي را دارد
قائم مقام حزب توسعه و عدالت درباره آرايش سياسي اصولگرايان در انتخابات آتي اظهار داشت: به نظر من اصولگرايان در وهله اول بايد احمدي نژاد را متقاعد كنند تا اصولگرايان به كانديداي واحدي برسند كه مورد قبول همه گروهها باشد اما به نظر ميرسد اين امر دست نيافتني است زيرا كانديداتوري احمدي نژاد قطعي است.
اميري افزود: در غير اين صورت اصولگرايان منتقد بايد حول كانديدايي به اجماع برسند كه براي راهيابي به دور دوم انتخابات و كسب پشتباني اصلاح طلبان براي پيروزي مقابل احمدي نژاد شانس داشته باشد.
وي درباره مصداق چنين كانديدايي در جمع منتقدان سياستهاي فعلي دولت گفت: چهرهاي مانند محسن رضايي در جناح بنديهاي سياسي موجود نميگنجد و در مسووليتهايش از جمله در مديريت جنگ و در مجمع تشخيص مصلحت نظام نشان داده است كه توانايي استفاده از نيروهاي كار آمد بدون توجه به گرايشهاي سياسي آنها را دارد.
اميري افزود: هم اكنون نيز در دبيرخانه مجمع تشخيص مصلحت افرادي از هر دو جناح سياسي كشور مشغول به كارند و اين نشانهاي از توانايي رضايي در ايجاد اجماع ميان نيروهاي كار آمد دو جناح است.
قائم مقام حزب توسعه و عدالت در ادامه ارزيابي خود از آرايش سياسي انتخابات رياست جمهوري آتي به فضاي چند قطبي و حضور چند نفر از دو جناح سياسي كلاسيك چپ و راست در انتخابات رياست جمهوري گذشته اشاره كرد و گفت: در انتخابات آتي نيز فضاي دو قطبي بر انتخابات حاكم نميشود و احتمال آنكه از دو جناح چند نفر كانديدا شوند زياد است.
امكان ائتلاف ميان اصولگرايان منتقد واصلاح طلبان وجود دارد
اميري افزود: در انتخابات گذشته رياست جمهوري براي اولين بار انتخابات به دور دوم كشيده شد و اين احتمال وجود دارد كه در انتخابات آتي نيز اين اتفاق براي اولين بار اتفاق بيفتد كه يك رئيسجمهور تنها براي يك بار انتخاب شود.
وي با بيان اينكه در انتخاباتهاي گذشته حاميان و منتقدان دولت به طور معمول با دو جناح سياسي راست و چپ منطبق بودند، افزود: با وجود آنكه دولت فعلي اصولگرا است اما هم منتقد اصولگرا و هم منتقد اصلاحطلب دارد.
قائم مقام حزب توسعه و عدالت احتمال ائتلاف اصولگرايان منتقد دولت و اصلاح طلبان را در دور اول انتخابات رياست جمهوري كم دانست و در عين حال افزود: اگر انتخابات به دور دوم كشيده شود منتقدان اصلاح طلب و اصولگرا چارهاي جز حمايت از يك كانديداي خاص در مقابل احمدي نژاد ندارند و امكان ائتلاف ميان منتقدان در مرحله دوم بيشتر است.
اميري تصريح كرد: در صورت ايجاد چنين ائتلافي در دور دوم انتخابات، ممكن است سرنوشت هاشمي رفسنجاني در انتخابات قبلي براي احمدي نژاد در اين انتخابات تكرار شود.
وي گفت: در دور دوم انتخابات رياست جمهوري اگر فرد مورد اجماع منتقدان، يك اصولگراي منعطف فارغ از كاستيهاي احمدي نژاد باشد، پذيرش آن براي اصولگرايان منتقد راحتتر است.
اميري افزود: به دليل پراكندگي و شكنندگي موجود در ميان اصلاح طلبان، اصلاح طلبي كه بتواند وارد دور دوم انتخابات شود، وجود ندارد و اصلاح طلبان بهتر است استراتژي انتخاباتي خود را در اين دوره حول به قدرت رساندن يك اصولگراي منعطف تدوين كنند.
قائم مقام حزب توسعه وعدالت در بخشي ديگر از گفتوگوي خود با خبرنگار "ايلنا" با انتقاد از اختيارات رئيسجمهور در قانون اساسي و كاهش نظارت بر اين پست سياسي پس از اصلاح قانون اساسي و تلفيق اختيارات نخست وزير و رئيسجمهور گفت: اصلاح قانون اساسي مربوط به اختيارات رئيسجمهور و حذف پست نخست وزيري در پايان جنگ تحميلي تجربه موفقي نبوده است و برگزاري پنج دوره انتخابات رياست جمهوري پس از اصلاح قانون اساسي نشان داد كه اين الگو براي تشكيل قوه مجريه الگوي موفقي نيست.
وي افزود: به دليل همين تغيير الگو روساي جمهور گذشته و فعلي نتوانستهاند پيشرفتي متناسب با موقعيتها وظرفيتهاي جمهوري اسلامي براي كشور كسب كنند.
بعد از جنگ در عدالت و رفاه عمومي رشد چشمگيري نداشتهايم
قائم مقام حزب توسعه و عدالت گفت: درعدالت اجتماعي و رفاه عمومي از بعد جنگ رشد چشمگيري نداشتهايم و تاكنون هم بر تعداد فقرا افزوده شده و هم تبعيض طبقاتي رشده كرده است.
وي افزود: در حالي كه بايد رفاه اجتماعي و عدالت سال به سال رشد كند اما روند تنزلي داشته است و در طول تمام سالهاي پس از جنگ افراد پوشش تحت كميته امداد هر سال افزايش يافتهاند.
اميري تصريح كرد: مدل انتخابات رياست جمهوري بايد از فرد گرايي به جمع گرايي تغيير كند يعني يك جمع، مسوول تشكيل دولت و قوه مجريه باشند و از ميان خود رئيسجمهور را به مردم معرفي كنند.
قائم مقام حزب توسعه و عدالت اظهار داشت: وقتي كه يك جمع رئيسجمهور را انتخاب نميكند دولت حول محور يك فرد تشكيل ميشود و در اين صورت شاهد آن هستيم كه حتي تغيير قوانين نيز حول محور شخص رئيس جمهور اتفاق ميافتد.
اميري بيتوجهي قوه مجريه به برنامههاي كلان تصويب شده، تغييرات صد و هشتاد درجهاي برنامه اداره كشور با تغيير دولتها و بيرون ماندن نيروهاي مجرب با گرايشهاي سياسي متفاوت از دولت را از عوارض فردگرايي در انتخابات رياست جمهوري برشمرد و گفت: يكي از راههاي تصحيح الگوي انتخابات رياست جمهوري آن است كه اين انتخابات از جناح بندي نيروهاي سياسي موجود خارج شود و جمعي براي معرفي رئيس جمهور به مردم تشكيل مي شود كه هم اصلاح طلب كارآمد غير تندرو و هم اصولگراي كارآمد غير تندرو عضو آن باشند.
پايان پيام
كد خبر: 445068
چهارشنبه 20 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 262]