واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: امامان جمعه خراسان شمالي بر پرهيز از اسراف تاكيد كردند
داخلي. اجتماعي. فرهنگي.
شماري از امامان جمعه در خراسان شمالي بر دوري از اسراف طي ماه مبارك رمضان از سوي مومنان و روزهداران تاكيد كردند.
امام جمعه مانهوسملقان در اين خصوص به خبرگزاري جمهوري اسلامي گفت:
برپايي افطاريها و ميهماني ماه مبارك رمضان بايد دور از اسراف و زيادهروي باشد.
حجتالاسلام رضا سجادي با اشاره به اينكه دادن افطاري در ماه مبارك رمضان يكي از درسهاي روزهداري است افزود: با اين حال چشم و همچشمي، اسراف و تبذير بعضا اينگونه اعمال را از مسير واقعي خود خارج كرده است.
وي گفت: با اينكه دادن افطاري طبق روايات ديني از چنان فيضي برخوردار است كه برابر با آزاد كردن يك بنده است اما نبايد در آن اسراف شود.
او ادامه داد: كساني كه در ماه مبارك رمضان افطاري ميدهند بايد به اين نكته توجه كنند كه آنان ميخواهند تكليفشان را ادا كنند پس لازم است با خلوص نيت در اين راه گام بردارند.
وي افزود: اسلام با هرگونه زيادهروي به خصوص در باب خوردن و آشاميدن تاكيدات فراواني دارد.
امام جمعه مانهوسملقان بر برپايي مهمانيها و افطاريهاي ساده و بيتكلف و براي رضاي خدا تاكيد كرد.
امام جمعه فاروج نيز به ايرنا گفت: يكي از درسهاي ماه مبارك رمضان عنايت روزهدار به مستمندان است كه در اين زمينه اين عنايت بايد در چارچوب مقررات و معارف ديني قرار گيرد.
حجتالاسلام محمدجواد شريعتينژاد افزود: يكي از مباني تعاليم ديني پرهيز از اسراف است و در آيات زيادي آمده كه خداوند به مومنان توصيه كرده اسراف نكنند.
وي ادامه داد: با توجه به اين آيات بايد در عموم رفتارهاي دنيوي چه اقتصادي و چه اخلاقي اين اصل اسلامي را مد نظر قرار داده و از اسراف پرهيز كرد.
او افزود: برخي افراد براي اينكه خودي نشان دهند در جامعه به عمد اسراف ميكنند و وقتي به آنان گفته ميشود كه چرا اسراف ميكنيد پاسخ ميدهند كه بيشتر جامعه اكنون چنين رفتاري دارند.
وي اضافه كرد: قرآن براي چنين ذهنيتهايي نيز ميفرمايد كه مومنان حق ندارند از چنين آدابي پيروي كنند و چنين تفكراتي براي جامعه مخرب و خطرناك است.
او افزود: يكي از اصحاب از امام صادق(ع) پرسيد كه آيا داشتن چند لباس اسراف است امام فرمودند اسراف نيست ولي بايد لباسهايي كه جمع كرده را سريع انفاق كند.
وي گفت: از اين روايت نتيجه گرفته شده كه تجملگرايي نيز نوعي اسراف است.
او با اشاره به اينكه اقتصاد در معارف ديني اسلام به معناي ميانهروي است افزود: ميانهروي يعني انسان زندگي خود را صحيح مديريت كرده و دخل و خرج خود را به صورت شايستهاي تنظيم كند.
امام جمعه بجنورد نيز بر پرهيز از اسراف، ريخت و پاش در طول سال و به خصوص در ماه مبارك رمضان تاكيد كرد.
آيتالله حبيب الله مهماننواز افزود: در معارف ديني روايات زيادي در باب صرفهجويي نعماتي كه خداوند در اختيار ما قرار داده به ميان آمده است.
وي استفاده درست از خدماتي نظير آب، برق و گاز را نيز نوعي صرفهجويي و دوري از اسراف بيان كرد.
او همچنين بر مصرف درست نان تاكيد كرد و از مردم خواست در مصرف اين بركت خداوند اسراف نكنند. ك/۴
چهارشنبه 20 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]