واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: تحليل «امريكن كرونيكل» از سفر دورهاي چني پايان پدرسالاري آمريكا در جهان
تهران- خبرگزاري كار ايران
ديك چني در حالي پس از سفر سه روزه خود به كشورهاي بازمانده از امپراطوري اتحاديه جماهير شوروي از جمله آذربايجان، گرجستان و اوكراين براي اجماع جهاني عليه روسيه به سوي اروپا رهسپار شد كه به نظر ميرسد بيشرمي چني همچون ديگر دولتمردان آمريكايي پاياني ندارد.
به گزارش"ايلنا" روزنامه« امريكن كرونيكل» نوشت: واشنگتن در شرايطي مسكو را به دليل اقدام نظامي در گرجستان محكوم ميكند كه حمله نظامي خود به عراق و افغانستان را كاملاً موجه جلوه ميدهد؛ حملهاي كه بدون توجه به مخالفتهاي بينالمللي صورت گرفت. در همين حال نيز براي افزايش فشارها جهت اعمال تحريم عليه ايران تلاش كرده و تجاوز اخير نيروهاي خود را به خاك پاكستان به بهانه تعقيب شبهنظاميان طالبان توجيه ميكند.
با نگاهي به اظهارات ديك چني در مجامع بينالمللي به ويژه كنفرانس امنيت جهاني در ايتاليا چنين به نظر ميرسد كه تنها كشوري كه به اقدامات جنايتكارانه دست زده روسيه است و ديگر هيچ...
معاون اول جورج بوش با سران پيمان آتلانيتك شمالي (ناتو) درباره شرايط خطرناك امروز جهان صحبت ميكند و به پافشاري روسيه براي مواضع خود در گرجستان هشدار ميدهد ولي در همين حال به حضور بحث برانگيز و تحريككننده ناوهاي خود در درياي سياه هيچ اشارهاي نميكند. ناوهاي كه مجهز به آخرين سيستمهاي موشكي هستند و به گفته مقامات واشنگتن كمكهاي بشر دوستانه به گرجستان ميرساند و همزمان با ورود ناوها به بندر پورت گرجستان با اشاره انگشت از روسيه ميخواهد كه ميدان را به نفع آنان خالي كند.
آيا هيچ گاه دولتمردان كاخ سفيد به اين پرسش پاسخ ميدهند كه چرا كمكهاي بشردوستانه را با ناوهاي جنگي ارسال ميكنند؟ به يقين ناو غولپيكر «مونتوييني» براي ارسال كمكهاي بشر دوستانه طراحي نشده است. پس آيا واشنگتن نميتوانست با استفاده از يك كشتي باري مقادير بيشتر كمك به گرجستان ارسال كند؟
البته دليل ديگري نيز براي حضور ناوهاي جنگي آمريكا دربندر پورت قابل تصور است؛ و آن حمله احتمالي عليه ايران است. پيش از اين بارها در مورد احتمال استفاده آمريكا از خاك گرجستان براي حمله عليه ايران مطرح شده بود و اينك مردان كاخ سفيد با پنهان شدن پشت توجيه اقدامات بشردوستانه در پي استقرار ناوهاي خود در سواحل گرجستان هستند. اما حتي در صورت صحت چنين فرضي نكتهاي كه در اين ميان مطرح ميشود، آن است كه مردم گرجستان بايد هزينه لشگركشي نيروهاي آمريكايي به رهبري روساي جنگطلب خود را بپردازند؛ مردمي كه آمريكا سنگ حمايت از آنها را به سينه ميزند.
از سوي ديگر، در حالي كه ايران هنوز به پيشرفتهاي زيادي در ساخت تسليحات هستهاي نرسيده است، اين پرسش مطرح ميشود كه چرا تهران نبايد به فعاليتهاي خود ادامه دهد؟ چطور است كه اسرائيل در حدود 200 كلاهك هستهاي دارد و كشور ديگري نبايد در اطراف آن اين قدرت را داشته باشد؟ چگونه است كه اسرائيل خود را تافتهاي جدابافته ميداند كه حق دارد در اين كره خاكي همانگونه كه ميخواهد باشد، اما كشورهاي ديگر اين طور نباشند؟
در ادامه اين گزارش آمده است كه اگر بخواهيم صادقانه درباره شرايط كنوني صحبت كنيم، اسرائيل نشان داد، به عنوان كشوري كه داراي قدرت هستهاي است اصلا قابل اعتماد نيست. تل آويو چندين بار از احتمال استفاده از قدرت خود عليه كشورهايي همچون ايران صحبت كرده است. درحالي كه ايران هنوز فاصله زيادي با ساخت بمبهاي هستهاي دارد.
اقدامات اخير دولت جورج بوش و از جمله چني، اين نگراني را به جهانيان الغا ميكند كه زمان در حال گذر است و بايد سريعتر تصميم گرفت اما آيا ميتوانيم توسط آنها تهييج شويم و شاهد بازگشت به جنگ سردي ديگر باشيم؟
«ديمتري مدودف»، رئيسجمهوري روسيه چندي پيش در اظهار نظر خود درباره حمله روسيه به گرجستان اعلام كرد كه اين حمله تسويه حساب با يك ملت بود. به راحتي از اين سخن مدودف ميتوان اين پيام ساده را گرفت كه روسيه پدرسالاري آمريكا را نپذيرفته و تهديد توخالي اروپا را جدي نگرفته است. همچنين مسكو اين پيام را بارها پنهان و آشكار اعلام كرده است كه در صورتي حمله، پاسخ خواهد داد و تمام هراسها از اين است كه اين پاياني نافرجام براي جهان باشد.
بهاره محبي
پايان پيام
كد خبر: 444710
چهارشنبه 20 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 100]