واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: فراكسيون مسجد؛ بايدها و نبايدها/ 7جواد آرينمنش:حيطه فعاليت فراكسيون مسجد نظارت و قانونگذاري است نه اجرا
گروه اجتماعي: فعاليت فراكسيون مسجد در حيطه قانونگذاري و نظارت است نه اجرا، اما با اين وجود اگر بتوان فراكسيون قوي و منسجمي با حمايت دولت تشكيل و جلساتي با مسئولان ذيربط در حوزه مساجد ترتيب داد به تدريج مشكلات مساجد در اين فراكسيون قابل برطرف شدن است.
«جواد آرينمنش» نماينده مردم مشهد و عضو فراكسيون مسجد مجلس هشتم در گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا)، ميزان كارآمدي فراكسيونها در مجلس شوراي اسلامي را منوط به تعداد اعضا و زمان اختصاصيافته بهمنظور بررسي موضوعهاي مورد توجه در آن دانست و گفت: مساجد بهعنوان پايگاه فرهنگي، مذهبي، سياسي و اجتماعي با قدمت ديرينه داراي اهميت فوقالعادهاي هستند است از اينرو نياز دارند تا دائماً تقويت شوند كه به همين منظور فراكسيون مسجد در مجلس هشتم ايجاد شد.
وي در ادامه افزود: كميسيون فرهنگي با توجه به حضور شخصيتهاي فرهنگي و صاحبنظر در حوزه مساجد در اين دوره از مجلس تصميم گرفت تا فراكسيوني را بهمنظور ارتقاي جايگاه مسجد ايجاد كند.
عضو كميسيون فرهنگي مجلس با اشاره به استفاده نكردن از تمام ظرفيتهاي موجود در حوزه مساجد و با توجه به تأثيرات تاريخي آن در به ثمر رساندن انقلاب اسلامي، دوران دفاع مقدس و سازندگي كشور تصريح كرد: ما هنوز نتوانستهايم از قابليت و ظرفيت مساجد در جذب جوانان به نحو مطلوب استفاده كنيم.
عضو فراكسيون مسجد در پاسخ به پرسشي مبني بر اينكه «آيا ميتوان انتظار داشت تا فراكسيون مسجد در جذب جوانان به مساجد و رفع مهجوريت فعاليت فرهنگي و مذهبي در مساجد مؤثر باشد؟» گفت: به طور كلي بايد گفت كه ما از ظرفيتهاي اين حوزه معنوي نتوانستهايم استفاده كنيم چراكه با وجود جوان بودن كشورمان تركيب نمازگزاران و شركتكنندگان در فعاليتهاي فرهنگي و مذهبي حوزه مساجد تركيب جواني نيست و حضور جوانان و نوجوانان به نسبت هرم جمعيتي كشورمان در مساجد اندك است از اينرو به نظر ميرسد در مسير تقويت، نوسازي و توسعه و ارتقاي كيفي مساجد بايستي تلاشهاي بيشتري صورت گيرد.
نماينده مردم مشهد خواستار آسيبشناسي و بررسي علل كم رونق شدن برخي از مساجد شد و افزود: اعضاي فراكسيون مسجد و نمايندگان مجلس براي حضور جوانان در مساجد تا جايي كه امكان داشته و به آنان مربوط باشد از امكانات و ظرفيت مجلس در مسير توسعه و تقويت مساجد بهعنوان پايگاه مردمي استفاده خواهند كرد.
عضو كميسيون فرهنگي در بررسي علل كم رونق بودن برخي مساجد گفت: كمبودن فعاليتهاي پژوهشي، نبود متولي خاص در حوزه مساجد، تعدد مراكز تصميمگيري درباره مساجد همچون سازمان اوقاف و امور خيريه، سازمان تبليغات اسلامي، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و مركز رسيدگي به امور مساجد موجب بروز اظهار نظرات متفاوتي در اين حوزه شده است اما با وجود اين مراكز هيچ نهادي خود را مسئول توسعه و تقويت مساجد نميداند.
آرينمنش ضعف برخي مساجد را ناشي از نبود حمايت كافي دولت، كمبودن مشاركت مردم در امور مساجد و رسانهها عنوان كرد و در پاسخ به پرسشي مبني بر اينكه «به نظر شما آيا اين فراكسيون توان رفع مشكلات در حوزه مساجد را دارد؟» گفت: فعاليت فراكسيون مسجد در حيطه قانونگذاري و نظارت است نه اجرا، اما با اين وجود من معتقدم كه اگر بتوانيم فراكسيون قوي و منسجمي با حمايت دولت تشكيل دهيم و جلساتي با مسئولان ذيربط در حوزه مساجد داشته باشيم به تدريج مشكلات مساجد در اين فراكسيون قابل برطرف شدن است.
وي در پاسخ به پرسش ديگري مبني بر اينكه «آيا اين فراكسيون ميتواند با ايجاد قانون ويژه مساجد، متولي خاصي براي اين حوزه انتخاب كند؟» اظهار كرد: بدونشك مجلس توان زيادي دارد اما اين توان زماني به منصه ظهور ميرسد كه نهادهاي دولتي و مشاركت مردمي به كمك مجلس بيايند چراكه مسجد نهادي مردمي است و قرار نيست كه به نهاد دولتي تبديل شود.
عضو فراكسيون مسجد در پاسخ به پرسشي مبني بر اينكه «به نظر شما رويكرد اين فراكسيون بايد چگونه باشد تا به نيازهاي فرهنگي و اجتماعي مخاطبان خود پاسخ دهد؟» افزود: رويكرد فراكسيون مسجد مشاركت با دولت و ارائه طرحهايي از فعاليتهاي فرهنگي مساجد است و تلاش ميكند تا با افزايش اعتبارات از مساجد و كانونهاي فرهنگي و هنري آن حمايت كند.
عضو كميسيون فرهنگي مجلس در پايان درباره چگونگي حمايت فراكسيون مسجد از مساجد گفت: در اين زمينه اگر لازم باشد فعاليتي انجام شود كه با خلأ قانوني همراه باشد اين فراكسيون ميتواند قانونگذاري كند اما در كل اميدواريم بخشي از مشكلات اين حوزه با افزايش اعتبارات برطرف شود.
چهارشنبه 20 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]