محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1853524277
تغيير الگوي مصرف موادمخدر از سنتي به صنعتي؛ كراك 34 درصد موادمخدر مصرفي در قزوين را تشكيل ميدهد استان قزوين رتبه چهارم كشور در آلودگي به موادمخدر را داراست
واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: تغيير الگوي مصرف موادمخدر از سنتي به صنعتي؛ كراك 34 درصد موادمخدر مصرفي در قزوين را تشكيل ميدهد استان قزوين رتبه چهارم كشور در آلودگي به موادمخدر را داراست
خبرگزاري دانشجويان ايران - قزوين
سرويس: شهرستانها
تغيير الگوي مصرف مواد مخدر از سنتي به مواد صنعتي و شيميايي و استفاده از قرصهاي روان گردان ، تهديدي جدي است كه جوامع امروز را با بحران مواجه كرده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، شناسايي بيش از 400 هزار انواع قرص روانگردان طي سال جاري در كشور، نشان از گرايش نسل امروز به مصرف مخدرهاي شيميايي و صنعتي دارد و اين در حالي است كه مضرات اين گونه مخدرها ، به مراتب بيشتر و ناگوارتر از مخدرهاي سنتي است.
به عقيده پزشكان ، مصرف يك ماده كه باعث شود فرد به مصرف دوباره آن روي بياورد ، ميتواند به عنوان ماده اعتياد آور تلقي شود و از همين رو ، مخدرهاي صنعتي نيز از اين قاعده مستثني نيستند.
امروزه مواد مخدر به عنوان يكي از پرسودترين تجارتهاي غير قانوني در جهان مطرح است و گردش مالي سالانه آن بين 1500 تا 2000 ميليارد دلار برآورد شده است.
مخدرهاي صنعتي در واقع تركيبي از مخدرهاي سنتي با مواد شيميايي هستند. براي نمونه مخدر سنتي مانند ترياك تنها سستيزا و يا مادهاي همچون حشيش توهم زا است اما مخدر صنعتي مانند شيشه ، اثري تركيبي از توهم زايي و تحرك بخشي دارد ، اين در حالي است كه هريك از اين تاثيرها در مخدرهاي سنتي بر عهده يك ماده بوده كه اكنون در نوع صنعتي با تجميع خاصيتها ، به شكل متقابل مشكل و ضررها نيز به يكباره بر روي فرد عارض مي شوند.
مخدرهاي جديد به علت تركيب شيميايي كه دارند ، سيستم مركزي اعصاب را تحريك كرده و باعث بروز نوعي تشنج و حركات غير قابل كنترل به همراه تعريق ، گشادي مردمك چشم و در مجموع ، كنش هاي شديد رفتاري مي شوند.
خبر تغيير الگوي مصرف مواد مخدر در استان قزوين از ترياك و هروئين به كراك و كاهش سن ابتلا به اعتياد مواد مخدر موجب ايجاد نگراني در استان قزوين شده است.
به گفته كارشناسان اين تغيير الگوي مصرف ميتواند عوارض جبران ناپذيري بر سلامت روان و بهداشت استان داشته باشد.
سهم 34 درصدي كراك در مصرف مواد مخدر در استان قزوين در سال گذشته
دكتر فريده يوسفي پور، معاون امور فرهنگي و پيشگيري بهزيستي استان قزوين در گفتوگو با ايسنا گفت: تنها حدود 20 تا 30 درصد از مصرفكنندگان مواد مخدر و مراجعان براي ترك ميتوانند به طور كامل ماده مخدر را كنار بگذارند.
وي گفت: در سال گذشته درصد مربوط به مصرف ترياك، كراك ،هروئين و حشيش در استان به ترتيب 51 ، 34 ، 72/14 و 47/0 بوده است و در اين بين 51 درصد معتادان بيكار و 67 در صد آنان متاهل بوده و بيشترين آمار سني مصرف كنندگان مربوط به سنين 20 تا 29 سال با 38/24 در صد و 30 تا 39 سال نيز با 30/87 در صد دررتبه ي دوم قرار دارد.
معاون امور فرهنگي و پيشگيري بهزيستي استان قزوين گفت: آنچه قابل توجه است افزايش درصد مصرف كنندگان مواد مخدر زير 20 سال است كه در حال حاضر به 17 درصد رسيده است.
وي افزود: در سال گذشته 740 نفر در مراكز دولتي با رشد 41 درصدي نسبت به سال85 و 125 نفر در مراكز خصوصي با رشد 21 درصدي از خدمات اين مراكز استفاده كردند.
يوسفي پور با اشاره به خدمات مختلفي كه مراكز ترك اعتياد به متقاضيان ارائه مي دهد، گفت: خدمات اين مراكز بيشتر درماني و به شكل مشاورهاي است و همچنين فعاليت برخي تشكلهاي غيردولتي مبارزه با مواد مخدر مورد تاييد و زير نظر سازمان بهزيستي استان است .
معاون امور فرهنگي و پيشگيري بهزيستي استان قزوين افزود: بيماراني كه بهبودي كامل خود را به دست ميآورند به صورت محدود به سازمان فني وحرفه اي جهت دريافت وام خود اشتغالي معرفي مي شوند و همچنين خدمات مددكاري و تهيه كتابچه و بروشورهاي جهت افزايش آگاهي عموم از ديگر فعاليتهاي اين مراكز است.
اعتياد به كراك ، قابل ترك اما بسيار مشكل است
در اين رابطه دكتر فرشيد عظيمي، روانپزشك، متخصص اعصاب و روان و مسؤول كميته درمان و بازپروري سوء مصرف مواد دانشگاه علوم پزشكي استان قزوين گفت: افزايش احتمال مرگ به واسطه مصرف كراك به دليل توليد شدن از هروئين تغليظ شده و آثار سوء بيشتر نسبت به ساير مواد مخدر وجود دارد اما نه به شكلي كه در افكار عمومي شكل گرفته است .
وي گفت: مصرف كراك جوشها و آبسههاي عفوني و زير پوستي در فرد به وجود ميآورد كه ممكن است باعث انتشار عفونت در خون فرد مصرف كننده و ايجاد بيماريهاي عفوني خطرناك در وي شود.
دكتر عظيمي با رد اين شايعه كه ترك كراك پس از مدت زمان معيني غير ممكن است ، گفت: ترك هر ماده مخدر با طولاني شدن دوره اعتياد با مشكل مواجه ميشود اما ترك كراك به دليل تاثير رواني آن بر روي مصرف كننده نسبت به ساير مواد مخدر بسيار مشكل تر و نه به معناي غيرقابل ترك بودن آن است.
مسؤول كميته درمان و بازپروري سوء مصرف مواد دانشگاه علوم پزشكي استان قزوين در ادامه به ساير عوامل موثر در توانايي ترك هرنوع مواد مخدر اشاره كرد و افزود : شرايط اقتصادي ، سابقه و دفعات شكست در ترك ماده مخدر ، وضعيت اجتماعي و خانوادگي فرد ،سن و اختلا ل شخصيتي كه در افراد معتاد معمول است ، در شكست يا توانايي ترك اعتياد ماده مخدر موثر باشد.
وي علل تغيير الگوي مصرف مواد مخدر در استان قزوين و تمايل بيشتر براي مصرف كراك را مربوط به مصرف سهل وسريع آن دانست و افزود: مصرف سهل و سريع اين ماده مخدر در هر موقعيتي و نيز تزريق ساده آن با آب ، با تاثير قابل توجه با مقدار كم در ابتداي دوره مصرف ، ارزان بودن ،دسترسي آسان تر نسبت به ساير مواد مخدر ، سادگي در حمل ونقل آن ، و تفكر غلط در رابطه با عدم ايجاد وابستگي در فرد مصرف كننده باعث تغيير اين الگو شده است .
اين روانشناس در ادامه در رابطه با تغيير رنج سني مصرف گفت: معمولا بيشترين آمار مصرف كنندگان مربوط به دوره سني 17 تا 34 سال است كه در حال كاهش گروه سني مصرف كنندگان مشابه ساير كشورهاي دنيا است و كاهش سن مصرف دلايلي مانند سهل الوصول بودن دسترسي به مواد مخدر و عدم توانايي برخورد با مشكلات ، عدم بلوغ كامل هيجاني و عدم امكانات كافي تفريحي و ورزشي جهت نوجوانان و جوانان و حس لذت جويي در افراد است .
دكتر عظيمي افزود: آمار مصرف كنندگان در بين افراد تحصيلكرده پائين است و تحصيلات رابطه معكوس با ميزان مصرف و تعداد معتادان دارد و بيشترين نرخ مصرف در بين افراد با تحصيلات پايينتر از دوره راهنمايي است.
مسؤول كميته درمان و بازپروري سوء مصرف مواد دانشگاه علوم پزشكي استان قزوين گفت: مراكز ترك اعتياد وابسته به علوم پزشكي از شيوه درمان دارويي و غير دارويي و روشهاي گروهي ،با برگزاري جلسات مشاوره فردي و خانواده درماني براي ترك اعتياد استفاده ميكند.
استان قزوين داراي رتبه چهارم كشور در آلودگي به مواد مخدر است
كراك مصرفي در ايران فاقد علائم اعتياد و ارزانتر و متفاوت از كراك اصل وتغليظ شده از كوكائين در اروپا است
سرهنگ عباس زارع، رئيس پليس مبارزه با مواد مخدر استان قزوين نيز در گفتوگو با ايسنا با اشاره به اين كه استان قزوين از نظر آلودگي به مواد مخدر در رده چهارم كشوري قراردارد اظهار كرد: آمار كشفيات مواد مخدر ، دستگيري قاچاقچيان ، توزيع كنندههاي خرد و نگهدارنده مواد مخدر در سه ماه سال جاري نسبت به سال گذشته در استان قزوين به ترتيب 28 ، 60، 15 و 20 درصد افزايش داشته است .
وي توليد مواد مخدر در ايران را منتفي دانست و گفت: در برخي استانها توليد مواد روانگردان متصور بود كه پيگيريهاي لازم صورت گرفت.
سرهنگ زارع افزود: كراك موجود در اروپا مشتق شده از كوكائين است اما كراكي كه در ايران مصرف ميشود مشابه كراكي است كه در افغانستان از هروئين توليد ميشود و به دليل عدم بروز علائم اعتياد و ارزانتر بودن آن باعث سوء استفاده قاچقچيان براي ايجاد بازار مناسبي براي خود شده است .
رئيس پليس مبارزه با مواد مخدر استان قزوين با تكذيب وجود لابراتور توليد كراك در قزوين بيان داشت: تا كنون پرونده و يا گزارشي در اين رابطه نداشتيم و امكان آن نيز به دليل قيمت ازران اين ماده مخدر منتفي است و تنها لابراتوري كه در قزوين وجود داشته است مربوط به توليد آمپول نورجيزك از مشتقات مورفين در سال 85 و كشف و جمع آوري 1200 شيشه آماده در محل توليد آن بوده است.
وي تغيير سن مصرف مواد مخدر به زير 20 سال را ناچيز دانست و ابراز داشت: به دليل اينكه بيشتر مصرف كنندگان داراي تحصيلات دوره راهنمايي با سنين مختلف هستند اين طور به نظر مي رسد كه سن مصرف كنندگان كاهش پيدا كرده است در حالي كه آمار نيروي انتظامي نشان مي دهد تنها آمار چهار نفري در سال 85 به پنج نفر در سن بين 14 تا 15 در سال 86 افزايش وجود داشته است اما اين امكان به دليل ضعيف بودن اين گروه سني در برخورد با مشكلات وجود دارد.
سرهنگ زارع الگوي مصرف از ترياك و هروئين به كراك مربوط به ذهنيت دروغين ترك اين مواد مخدر با كمك كراك دانست و افزود : جابه جايي راحت، مصرف آسان ،تخدير بيشتر با مقدار كم در اوائل مصرف و آگاهي كم به ويژه در بين افراد با تحصيلا ت كم با عث گرايش به مصرف مواد مخدر مي شود و سعي در اين است كه آموز شهاي لازم و آگاهي مورد نياز در اين رابطه در دبيرستانها ،دانشگاه ، مراكز دولتي وهمچينين در مراكز صنعتي و كار گاهي و افراد كم سواد افزايش داده شود.
رئيس پليس مبارزه با مواد مخدر استان قزوين با اشاره به شناسايي چهار مركز غير مجاز ترك اعتياد در استان قزوين گفت: كمپهاي غير مجاز در صورت شناسايي در مرحله اول با تذكر تا زمان كسب مجوزهاي لازم از بهزيستي فعاليت هاي خود را بايد متوقف كنند و در صورت ادامه كار بدون دريافت كسب مجوزبه دستگاه قضايي ارجاع داده ميشود.
ترك به شيوه نگه دارنده با كمك متادون بهترين روش شناخته شده است
ترك اعتياد سريع در دنيا منسوخ شده و در ايران غير مجاز است
دكتراسماعيلي، رئيس اداره نظارت بر درمان دانشگاه علوم پزشكي قزوين گفت: در استان قزوين هفت مركز دولتي و 16 مركز خصوصي ترك اعتياد فعال هستند.
وي با اشاره به رتبه بندي مراكز ترك اعتياد به درجات يك ،دو و سه بر اساس استانداردهاي مربوطه گفت:حضور پزشك عمومي دوره ديده ،روانپزشك باليني،بهيار و پرستار دوره ديده به ازاي هر 50 بيمار و نيز متراژ مركز مربوطه در اين رتبه بنديها دخيل است .
دكتر اسماعيلي افزود: تعرفههاي مراكز ترك اعتياد در 45 روز تا دوماه اول 160 هزار تومان و پس از آن هرماه بين 80 تا 90 هزار تومان است.
رئيس اداره نظارت بر درمان دانشگاه علوم پزشكي قزوين با تاكيد بر اين كه نظارت بر مراكز ترك اعتياد وظيفه بهداشت و درمان نيست گفت: نظارت بر مراكز ترك اعتياد بر عهده بهزيستي و نيروي انتظامي است، اما معمولا در حوزه اختيارات خود به صورت محسوس و نامحسوس يك يا دو بار درماه از اين مراكز بازديد مي شود تا مستمر بودن درمان ، نحوه پذيرش بيماران ،ميزان تعرفه دريافتي و كيفي مورد بررسي قرار گيرد.
وي دريافت مجوز جهت راهاندازي مراكز ترك اعتياد بنا بر شيوه درمان را از طريق بهزيستي و سازمان بهداشت و درمان اعلام و ابراز كرد: سه مركز وابسته به بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشكي از متادون درماني استفاده ميكنند كه روش اصلي ترك در دنيا در 40 سال اخير است و شيوه مربوط به مراكز ترك اعتياد تحت نظارت بهزيستي به غير از متادون است.
دكتراسماعيلي ساير روشهاي ترك اعتياد به ويژه شيوههاي تبليغي مبني بر ترك سريع را غير مجاز دانست و گفت: روش سم زداي سريع و فوق سريع همراه با بيهوشي منسوخ شده است و تبليغات مربوطه غير قانوني است و مردم نبايد به اين نوع تبليغات اعتماد كنند.
وي بهترين شيوه درمان را روش نگه دارنده عنوان كرد و گفت: در اين روش بدون ايجاد علائم ترك در فرد نيازي براي مصرف نيز احساس نمي شود و اين باعث گسترش سريع اين مراكز كه در حال حاضر سه مركز هستند در استان قزوين شده است.
رئيس اداره نظارت بر درمان دانشگاه علوم پزشكي قزوين افزود: در حال حاضر در 23 مركز ترك اعتياد تعداد يكهزار و600 نفر تحت پوشش قرار دارند و از مشاوره خانوادگي ، گروه درماني ،فيلم هاي آموزشي سعي در ترك متقاضيان دارند.
دكتر اسماعيلي با اشاره به اين كه معمولا هيچ آمار دقيقي از معتادان در رابطه با سوابق آنها و نوع ماده مصرفي وجود ندارد گفت: معمولا معتادان به كراك به ويژه كراك تزريقي در ترك با مشكلات بيشتري مواجه هستند و در كنار درمان دارويي نياز به روانشناسي قوي به دليل تاثير سوءرواني اين ماده مخدر دارند و ذهنيت غلط ايجاده شده در رابطه با عدم امكان ترك اين ماده صحت ندارد.
30 درصد متقاضيان ترك اعتياد در مراكز ، به مصرف مجدد مواد مخدر روي ميآورند
در ادامه پيگيريهاي خبرنگار ايسنا از برخي مراكز ترك اعتياد نشان مي دهد كه 30 درصد از متقاضيان ترك دوباره به مصرف مواد مخدر روي ميآورند و بيشتر مراجعه كنندگان بين 20 تا 30 سال سن داشته و از هر 10 نفراز معتادين يك نفر براي ترك اعتياد به اين مراكز مراجعه مي كنند و معمولا از برنامههاي مشاورهاي شامل روان درماني فردي ، خانوادگي و گروه درماني نيز استفاده مي شود و درمان تمام معتادان به صورت سرپايي و بدون بستري انجام مي گيرد.
همچنين اين مراكز سن مراجعه كنندگان معتاد به كراك و شيشه را بين 20 تا 30 سال و معتاد به ترياك و هرويين را معمولا با سنين با لا اعلام كردند و اينكه ترك مواد مخدر موثر بر مغز سختتر از موادي است كه وابستگي جسمي ايجاد مي كنند.
پسران تمايل بيشتري به مصرف مواد مخدر نسبت به دختران دارند
دكتر محمد حسن نادري ، روانشناس در خصوص جو حاكم بر مراكز ترك اعتياد گفت: در مراكز ترك اعتياد بيشتر مراجعين با روانشناس و پزشك رودر رو هستند و اكثر معتادين گذشته از بحث اعتياد مشكلاتي نظير افسردگي واختلالات رواني دارند كه در مراكز ترك اعتياد امكاناتي نظير گروه درماني ،زوج درماني وخدمات مشاوره ي فردي وهمچنين كمك هايي كه بعد حمايتي دارند صورت ميگيرد تا فرد معتاد توانايي اتكا به خود را دوباره كسب باشد.
دكتر محمد حسن نادري يادآور شد: احتمال بازگشت معتاد حين درمان وبعد از آن در صورتي كه فرد انگيزه ترك نداشته وتحت فشار اقدام به ترك كرده است بالاتر ميرود.
وي با اشاره به اينكه محيط زندگي وخانوادهاي جوانان و تنش در ارتباط پدر و مادر با يكديگر در گرايش فرد به استفاده از موادخدر بسيار موثر است گفت: پسران به دليل هيجانات شخصيتي و قدرت ريسك پذير بالا بيشتر گرايش به استفاده از مواد مخدر دارند اما در بين دختران اين گرايش به دليل محدوديتهاي تربيتي و ترس كمتر است.
دكتر محمد حسن نادري گفت: در جلسات اول مشاوره روانشناسي به فرد انگيزه ترك تحريك و پس از آن درمان واقعي آغاز ميشود.
دكتر سيد حسين قافله باشي، روانپزشك با بيان اين كه بيش از 50در صد افراد معتاد درگير يك نوع بيماري رواني نيز هستند گفت: اختلال شخصيت و رفتاري فرد معتاد بايد همزمان با دوره درمان تحت نظر روانپزشك برطرف شود.
در دارو درماني افرادي معتادبه مواد مخدر قويتر مانند ترياك از متادن درماني به مدت يك الي دو ماه ستفاده مي شود و در رابطه با افرادي كه با قطع متادن درماني مجدد به مصرف مواد روي مي آورند درمان نگه دارنده با متادون به مدت طولاني تقريبا يكسال ،صورت ميگيرد.
دكتر سيد حسين قافله باشي در خصوص پايين آمدن سن اعتياد وشيوع آن در بين نوجوانان وجوانان گفت:در اين خصوص ميتوان به مواردي نظير در دسترس بودن ،ارزان بودن،دوستان ورفقاي ناباب،بيكاري ،ترك تحصيل،عدم تاييد شخص از سوي خانواده ها، احساس حقارت و نداشتن اعتماد به نفس،از بين رفتن قبح استفاده از مواد،داشتن كلاس استفاده از موادوجا افتادن استفاده از مواد در بين گروه نوجوانان اشاره كرد .
وي با اشاره به اينكه استفاده از مواد در بين پسران 5 يا 6 برابر بيشتر از دختران است، افزود: پسران به دليل نا آرامي وپرخاشگري بالا و عدم توانايي خانواده هادر كنترل آنها گرايش بيشتري به استفاده از مواد مخدر دارند.
انتهاي پيام
چهارشنبه 20 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 4713]
-
گوناگون
پربازدیدترینها