واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: مديركل حفاظت محيط زيست سيستانوبلوچستان: دفن غيربهداشتي زبالهها برخي آبهاي سطحي وزيرزميني راآلوده كرده است جابجايي سايت زباله شهرستان زاهدان ضروريست
خبرگزاري دانشجويان ايران - زاهدان
سرويس: شهرستانها
مديركل حفاظت محيط زيست سيستان و بلوچستان گفت: بدليل گسترش بافت و تاسيسات شهري و عدم دفن بهداشتي زباله در اين سايت، امر جابجايي هر چه سريعتر سايت زباله شهرستان زاهدان به محلي مناسب امري ضروري است.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، منطقه سيستان وبلوچستان، پرويز آرامنش با اشاره به حجم بالاي پسماندها در كشور اين رقم را روزانه معادل 21 هزار تن و سالانه 8 ميليون تن دانست و اظهار كرد: فقط با 25 درصد كاغذ موجود در مواد زائد جامد كشور ميتوان سالانه 100 هزار تن كاغذ بازيافتي به دست آورد.
وي افزود: يكي از سادهترين راههاي دفن زباله، دفن بهداشتي نام دارد كه تنها در چند شهر كشور اين امر صورت ميگيرد و در بقيه نقاط زباله به صورت روباز در اغلب فضاهاي خارج از شهر انباشته ميشوند.
وي اظهار كرد: در استان سيستان وبلوچستان به دليل عدم اعتبارات لازم، نيروي متخصص و ماشينآلات مربوط و جمعيت كثير مهاجران افغاني شاهد پراكنش زباله در اكثر شهرهاي استان هستيم كه نسبتا مطلوب انجام ميشود، ولي در بيشتر موارد دفع آنها با مشكل مواجه بوده و به صورت غيربهداشتي دفن، تلنبار و يا سوزانده ميشوند كه از اين طريق برخي از آبهاي سطحي و زيرزميني آلوده شده است.
پرويز آرامنش در مورد محل پسماندهاي شهرستان زاهدان هشدار داد و گفت: اين محل اكنون در محور زاهدان ميرجاوه پشت پليس راه قرار دارد كه هم اكنون به سايتي بسيار آلوده تبديل شده و سطح اراضي بسيار وسيعي را آلوده كرده است.
وي افزود: از پليس راه تا محل كارخانه بيوكمپوست تمامي اراضي به نوعي با زباله آلوده گشته است و به جا ماندن حجم زياد زياله از سنوات قبل و آتش زدن زبالهها توسط افراد متفرقه باعث بروز مشكلات اساسي در اين سايت شده است.
وي تاكيد كرد: به دليل گسترش بافت و تاسيسات شهري و عدم دفن بهداشتي زباله در اين سايت، جابجايي هر چه سريعتر دفن زباله شهري به محلي مناسب امري ضروري است و اين امر بايد بر اساس معيارها و ضوابط صورت گيرد.
وي سپس از تمامي متوليان امر خواست تا در اين امر مشاركت كنند.
وي افزود: شهرداريها كه فعلا بازيافت، جمعآوري و انتقال و دفن زباله را بر عهده دارند براي انجام اين مهم در شهرها هزينه مادي و انساني بسياري را متحمل ميشوند.
مديركل حفاظت محيط زيست استان اظهار كرد: درحال حاضر مطالعات پسماندهاي شهرستانهاي زاهدان، چابهار و ايرانشهر توسط استانداري به اتمام رسيده و در بقيه شهرستانها نيز اين امر در دست مطالعه و بررسي است.
وي اظهار اميدواري كرد: شايد در آينده علاوه بر بازيافت زباله بتوان از طرحهاي مختلف همچون استحصال گاز متان در اثر تجزيه بيهوازي زبالهها براي كاهش بوهاي نامطبوع و بهرهگيري از آن در توليد انرژي هاي نو استفاده كرد.
وي احداث كارخانه بيوكمپوست در شهر زاهدان را امري مثبت خواند و افزود: اين امر باعث بازيافت حجم وسيعي از زباله شده كه با توجه به حجم بالاي زباله در شهر زاهدان اقدام بسيار مثبتي تلقي ميشود.
وي اذعان كرد: با وجود گسترش فعاليتهاي اين كارخانه در زمينه بازيافت زباله، طي سالهاي اخير داراي نواقصي همچون عدم ديواركشي مناسب سوله كارخانه، تجمع زبالههايي كه بايد به محل دفن منتقل شوند در محل كارخانه و غيره است.
وي اقداماتي همچون ساخت سالن جداسازي و سالن مكانيكي به طور مجزا، احداث آزمايشگاه جهت كنترل پساب و كود توليدي كارخانه، ايجاد فضاي سبز مناسب و كاشت درختان مختلف در اطراف كارخانه جهت جلوگيري از انتشار ذرات و غبار حاصل از فعاليتهاي كارخانه، انتقال به موقع زبالههاي محل دفن از محل كارخانه به سايت زباله شهري و گسترش طرح تفكيك از مبدا و غيره را جهت رفع اين نواقص در كارخانه پيشنهاد كرد.
مهندس آرامنش به تشكيل سازمان بازيافت و تبديل مواد شهرداري اشاره كرد و هدف اصلي پيدايش اين سازمان را حفظ بهداشت و محيط زيست شهري و استفاده مجدد از پسماندهاي قابل بازيافت دانست.
وي اظهار كرد: با احداث كارخانه بيوكمپوست در شهرستان زاهدان شاهد تحول چشمگيري در زمينه دفع اصولي زبالهها و پسماندها هستيم.
وي ادامه داد: توليد كود از زباله از طريق تهيه كمپوست نيز فقط با كاربرد بخشي از مواد فسادپذير زباله امكان پذير بوده و بقيه اجزا زباله بايد به نحوي دفن شوند.
آرامنش در ادامه گفت: با توجه به كمبود امكانات و اعتبارات در مواقعي شاهد نواقص و كاستيهايي در اين زمينه هستيم.
وي اظهار اميدواري كرد كه در آيندهاي نزديك كليه مشكلات برطرف و تمامي زباله زاهدان ابتدا تفكيك و سپس پردازش ميشود.
مديركل حفاظت محيط زيست استان با اشاره به طرح تفكيك پسماند از مبدا گفت: آموزش چهره به چهره به شهروندان و نظارت دقيق به تفكيك مردم از اساسيترين و مهمترين كارهاي سازمان بازيافت است و ادامه داد: تفكيك از مبدا هم به لحاظ اقتصادي و هم به لحاظ زيست محيطي ميتواند بسيار موثر باشد و اين كار ميتواند در منازل توسط شهروندان به خوبي صورت گيرد و پس از آن جمعآوري پسماندها طبق برنامه زمانبندي منظم براساس نوع پسماندها ميتواند بسيار موثر واقع شود.
وي امر اطلاعرساني در سطح گسترده از طريق نصب پرده، ساخت تيزر، زيرنويس و پيامهاي راديويي و تصويري در زمينه تفكيك زباله از مبدا را بسيار مهم دانست و افزود: فكر ميكنم شهروندان زاهداني تاكنون عملكرد مثبتي در اين زمينه داشتهاند و اظهار اميدواري كرد كه با ادامه اين روند و برنامههاي آموزشي شاهد پيشرفت روز به روز اين طرح در استان باشيم.
وي در پايان درخصوص اقدامات سازمان بازيافت به عنوان عامل اجرايي اين امر گفت: اين سازمان اقداماتي را در راستاي آموزش چهره به چهره در خصوص تفكيك زباله از مبدا انجام داده است.
آرامنش افزود: كارگاههاي آموزش نيز براي دهياران و اعضاي شوراي اسلامي در شهرستانهاي زاهدان، خاش، زابل، ايرانشهر و چابهار برگزار شده كه با استقبال اعضا روبرو شده است.
انتهاي پيام
چهارشنبه 20 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 300]