واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: دغدغه خانوادههاي اردبيلي براي تهيه كالاهاي ارزان قيمت در ماه رمضان
داخلي. اقتصادي. گراني. رمضان
گوشه وكنار شهر اردبيل در روزهاي ماه مبارك رمضان از سپيدهدم گرفته تا كمي مانده به اذان مغرب شاهد تشكيل صفهاي بطور نسبي طولاني براي تامين ارزاق و مواد غذايي است.
به گزارش خبرنگار ايرنا، از نانهاي ضخيم محلي موسوم به فطير گرفته تا نانهاي سنتي سنگك و بربري و نيز مواد خوراكي ديگر شامل گوشت قرمز ، مرغ ، تخم مرغ ، انواع روغن ، قند و شكر و نظاير آن اين روزها در مكانها و فروشگاههاي دولتي و يا شخصي ، مردم براي تهيه آنها شايد دست كم ساعتي را در صف با زبان روزه تحمل ميكنند.
در اين ميان گراني بعضي از اقلام خوراكي ضروري برمشكلات خانوادههاي محروم و كم در آمد اردبيل در تامين نيازهاي غذايي روزمره افزوده است.
اين درحاليست كه ارگانهاي ذيربط و به ويژه سازمان بازرگاني استان اردبيل از چند روز مانده به شروع ماه مبارك رمضان اقدامات و تدابيري را براي تامين اقلام خوراكي اساسي مردم اين استان به اجرا گذاشته است.
در زمان حاضر هر كيلوگرم مرغ پركنده در فروشگاههاي اردبيل به نرخ آزاد ۳۲هزار، انواع برنج خارجي و ايراني از ۱۵هزار تا ۳۰هزار ريال ، هر حلب روغن نباتي ۴/۵كيلويي به نرخ ۱۲۰هزار ريال و هر ليتر شير بدون يارانه پنج هزار ريال در بازار آزاد قيمت دارد.
انواع نان فطير محلي نيز از دو هزار ريال تا سه هزار ريال ، نان بربري و سنگك هم از دو هزار ريال تا دو هزار و ۵۰۰ريال در نانواييهاي آزاد پز عرضه ميشوند.
قيمت انواع ميوهها و سيزيجات هم كه پرسيدن ندارند و بطور كلي اين اقلام باب گلوي خانوادههاي كم درآمد و حتي متوسط نيستند و از سبد غذايي آنها خارج شدهاند بطوري كه هر كيلوگرم سبزي خوردن در اين شهر از قرار هشت هزار ريال بفروش ميرسد.
يك بانوي خانهدار اردبيلي ميگويد: كارشناسان اين همه بر لزوم استفاده از ميوه و سبزي در ماه مبارك رمضان براي روزهداران تاكيد ميكنند اما با تاسف به لحاظ بالا بودن قيمت اين كالاها قادر به تهيه و مصرف آنها نيستيم.
وي افزود: در زمان حاضر نرخ هر گونه انگور محلي استان اردبيل كه به انگور مشگين شهرت دارد بين ۱۵هزار تا ۲۰هزار ريال در خرده فروشيها عرضه ميشود و هركيلوگرم كاهو ، سبزي خوردن و كدو خورشتي نيز به ترتيب هشت هزارريال ، ۹هزار ريال و شش هزار ريال است.
يك معلم اردبيلي هم گفت: از گراني كالاهاي اساسي كه بگذريم عمدهترين موضوعي كه در خريدهاي روزمره اغلب خانوادهها را آزار ميدهد متفاوت بودن قيمتهاي يك نوع كالا با وزن، كيفيت و تمام مشخصات يكسان است.
به گفته او در شهر اردبيل هر فرد هر كالايي را به نرخي كه دلش ميخواهد ميفروشد و اين موضوع در واحدهاي رسمي و ثابت صنفي و تجاري نيز مشاهده ميشود اما در افراد دوره گرد و دستفروش تعدادشان زياد است و به همين دليل اكثرا هيچ واهمهاي از شكايت و برخوردهاي قانوني ندارند.
يك ساكن اردبيل نيز گفت: شير يارانهدار تنها اميد اقشار كم درآمد در اردبيل براي استفاده به شكلهاي گوناگون براي روزهداران بود كه آن هم با وجود اعلام مسوولان ذيربط مبني بر افزايش سهميه با آغاز ماه مبارك رمضان به شدت در مغازهها كمياب شده است و بايد براي تهيه آن ساعتها درصف ايستاد و گاهي هم موفق به تهيه آن نميشويم.
علي اماني افزود: هر پاكت نايلوني يك ليتري شير پاستوريزه آزاد نيز در بازار پنج هزار ريال است كه به دلايل نامعلومي اكثر اوقات فاسد هستند.
يك شهروند اردبيلي ميگويد: به علتهاي نامشخصي همواره ماه مبارك رمضان كه بايد ماه فراواني نعمتهاي خداوندي براي بندگان روزهدار و مسلمانان باشد درشهر ما به ماه گراني و كميابي كالاها و اقلام خوراكي اساسي مردم تبديل ميشود.
وي افزود: اين موضوع سبب ميشود كه حتي پيرمردان و پيرزنان نيز با دهان روزه دربدر دنبال تامين مايحتاج روزمره خانواده باشند و آنطور كه بايد و شايد وقت كافي براي بهرهگيري از فيوضات معنوي اين ماه مبارك كه همانا انجام عبادات واجب و مستحبي و دعا به درگاه پروردگار است نداشته باشند.
به گفته او اگر الطاف و عنايات پروردگار دراين ماه نبود مردم بامشكلات زيادي روبرو ميشدند و بايد همه دستاندركاران، فروشندگان و مسوولان ذيربط با همكاري همديگر شرايط را براي مردم مسلمان در اين ماه پرفيض آسان كنند.
يك نانوا نيز ميگويد: باعث تشكيل صفهاي طولاني براي خريد نان اغلب خود مردم هستند چرا كه بيشتر مردم دوست دارند به لحاظ تازه بودن نان در ساعات پاياني روز و لحظاتي مانده به افطار به نانوايي مراجعه كنند.
وي افزود: از سويي اغلب مردم در تشكيل صفهاي منظم براي خريد نان در مقابل نانواييها با مشكل مواجه هستند و متاسفانه اين فرهنگ در شهر اردبيل رايج نشده است كه بايد براي خريد نان در صف ايستاد و نه اينكه در مقابل نانواييها به شكل آشفته تجمع كرد.
وي گفت:اي كاش كه شيوه و سامانهاي براي ساماندهي و نظم دادن به رعايت نوبت و تشكيل صفهاي منظم در اردبيل ارايه و با ضوابط ارگانهاي ذيربط عملي شود.
يك شهروند اردبيل معتقد است كه سازمانهاي نظارتي و بازرسي بايد بر آن عده از كاسبان و فروشندگان و نيز مسببان گراني كه براي مردم به ويژه در ماه مبارك رمضان سخت ميگيرند مجازاتهاي سنگينتري قايل شوند.
وي افزود: خداوند نيز افرادي را كه روزگار را بر مردم و به ويژه بر مسلمانان تنگ ميكنند دوست ندارد و آنان را مورد غضب قرار ميدهد.
نماينده ولي فقيه و امام جمعه اردبيل گفت: گاهي عدهاي كاسب در ماه مبارك رمضان با بالابردن قيمتها بر مردم سخت ميگيرند.
به گزارش خبرنگار ايرنا حجتالاسلام والمسلمين سيد حسن عاملي در خطبههاي نمازجمعه افزود: ماه مبارك رمضان آثار و بركات زيادي دارد كه يكي از آنها برابر شدن ثروتمندان و فقيران در چشيدن طعم گرسنگي است.
وي گفت: ثروتمندان همواره هر غذاي رنگين و متنوع را كه دلشان ميخواهد تهيه و مصرف ميكنند و يكي از فلسفههاي روزهداري اين است كه خداوند ميخواهد توانگران هم با گرفتن روزه طعم گرسنگي را بچشند و دلشان به حال فقيران بسوزد.
وي اظهار داشت: اما گاهي برعكس ميشود و نه تنها دلمان به حال فقيران نميسوزد بلكه با افزودن بر قيمت كالاها و خدمات در ماه مبارك رمضان سختي هاي مردم محروم جامعه را زيادتر ميكنيم.
امام جمعه اردبيل افزود: روزهداري يعني اين كه چيزي را كه براي خودت راضي هستي براي ديگران نيز راضي باش و چيزي را كه دوست نداري براي ديگران هم دوست نداشته باش.
وي افزود:اي كاش دل ما انسانها در اين دنيا دست كم به همنوعان خود ميسوخت.
رييس سازمان بازرگاني استان اردبيل ميگويد: اين سازمان اقدامات و برنامههايي را براي تامين مايحتاج ضروري روزانه مردم استان و نيز جلوگيري از افزايش قيمتها در ماه مبارك رمضان به اجرا گذاشته است.
ياور صفرپور در گفت وگو با خبرنگار ايرنا افزود: از جمله اين اقدامات برپايي نمايشگاه عرضه مستقيم كالا در محل دايمي نمايشگاههاي اردبيل است كه در آن كالاهايي از قبيل گوشت قرمز و مرغ منجمد ، شكر ، روغن و ديگر كالاهاي اساسي مورد نياز مردم در ماه رمضان عرضه ميشود.
وي افزود: همچنين باتوجه به بالا رفتن ميزان تقاضا براي شير يارانهاي در ماه رمضان سهيمه اين فرآورده در استان اردبيل به ۹۸تن در روز افزايش يافته است.ك/۴
چهارشنبه 20 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 478]