تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 9 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):یک ساعت اندیشیدن در خیر و صلاح از هزار سال عبادت بهتر است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835218777




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

شركت بورس؛ ناشناخته اي معروف


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: شركت بورس؛ ناشناخته اي معروف


سرمايه، آرزو علي مدد: بيش از يك سال از زمان حضور شركت بورس در بازار سرمايه مي گذرد. سهام اين شركت در حال حاضر در بازار فرابورس در حال داد و ستد است اما گويا اين شركت با ريسك ها و مزايايي متفاوت از ساير شركت هاي موجود در بازار سرمايه مواجه است چراكه به عنوان مثال مهم ترين منبع درآمدي اين شركت، كارمزد معاملات انجام شده در بورس است اما اين كارمزد در معاملات عمده داراي سقف 20 ميليون توماني است اما از سوي ديگر انحصار اين شركت در كنار لزوم افزايش حجم معاملات در چند سال آينده مي تواند سودآوري خوبي را براي سهامدارانش به همراه داشته باشد.

چهار ميلياردتومان درآمد در پنج ماه

درحال حاضر هر سهم شركت بورس حدود 250 تومان معامله مي شود. البته تعدادي معامله با قيمت 280 تومان نيز انجام شده است. علي رحماني مدير عامل شركت بورس با عنوان اين مطلب گفت: «در حال حاضر بازار منسجمي براي معامله اين سهم وجود ندارد و چند دلال نيز در حال تبادل سهام شركت بورس هستند اما ما خودمان تسهيلاتي را براي خريد و فروش اين سهم فراهم كرده ايم و حتي ماليات نقل و انتقال را نيز مي پردازيم.»
وي سپس ادامه داد: « به منظور افزايش سود و بازدهي، ما بايد دو جنبه را بررسي كنيم؛ اولي كنترل و مديريت هزينه ها و دومي افزايش درآمد است. در حوزه مديريت هزينه ها، به نظر من برنامه خوبي را تاكنون داشته ايم. هزينه هايي هم كه تاكنون كرده ايم، منافع بلندمدتي را براي سهامداران و شركت در پي خواهد داشت. به عنوان مثال، هزينه هايي را در حوزه آموزش همكاران، ارتقاي كيفيت سايت به منظور اطلاع رساني و خريد ساختمان در شهرستان ها با رويكرد تمركز كارگزاران صرف كرده ايم كه تمامي اينها سرمايه گذاري بلندمدت هستند نه هزينه.»
رحماني در خصوص نحوه افزايش درآمد اين شركت خاطرنشان كرد: «در اين حوزه نيز فعاليت هايي را انجام داده ايم. مثلاً در تالار كيش، دفتر راه اندازي كرده و آن را به كارگزاران اجاره داده ايم.»
مديرعامل شركت بورس با اشاره به اينكه درآمد معاملاتي ما جزء متغيرهاي كنترلي است، اظهار كرد: «عمده منابع درآمدي ما، درآمد حاصل از معاملات و پذيرش ها است. پيش بيني ميزان معاملات ما براي سال87 ، 10 هزار ميليارد تومان است البته به صورت تركيبي خرد و عمده بود. حجم معاملات ما تا هفته دوم شهريور به 10 هزار ميليارد تومان رسيد. اين به آن معناست كه پيش بيني سالانه ما براي حجم معاملات تا پايان نيمه اول سال تحقق يافت اما كارمزد ما در معاملات مختلف متفاوت است مثلاً در معاملات عمده، كارمزد ما سقف 20 ميليون توماني دارد و ارزش معامله تعيين كننده كارمزد ما نيست.»
وي سپس ادامه داد: «پيش بيني درآمد ما از محل كارمزد معاملات هشت ميليارد و 600 ميليون تومان براي سال 87 بود كه تاكنون چهار ميليارد و 870 ميليون تومان آن محقق شده است.»
رحماني خاطر نشان كرد: «از آنجا كه شركت بورس، شركتي تحت نظارت است، نبايد انتظار سودآوري خيلي بالايي از آن داشت.ما اميدواريم كه با توجه به حضور شركت هاي اصل 44 و برنامه دولت مبني بر گسترش مالكيت هاي عمومي كه در پي آن مثلاً بانك ها نيز بايد سهامي عام شوند، بازار سرمايه نيز گسترش يابد.»
وي با اعلام خبري مبني بر تعيين استراتژي پنج ساله ابراز كرد: «هدف ما براي پنج سال آينده اين است كه ارزش بازار سرمايه را به 343 ميليارد دلار برسانيم. بر اين اساس بررسي كرده ايم كه در بورس چقدر IPO پذيرش خواهد شد و درآمد حاصل از آن براي ما چقدر خواهد بود و اينكه براي دستيابي به اين هدف بايد چقدر سرمايه گذاري كنيم. البته جزئيات اين برنامه را پس از تكميل شدن به اطلاع عموم خواهيم رساند.»
مدير عامل شركت بورس در پايان از بازاريابي براي حضور شركت هاي خصوصي در بورس خبر داد و گفت: «در حال حاضر هزينه تامين منابع مالي از طريق بانك ها 12 درصد است كه نرخ خالص اش به حدود 9 درصد نيز مي رسد. اين در حالي است كه اين نرخ در بازار سرمايه در حدود 25 تا 30 درصد است. به اين ترتيب، اين نرخ جذابيتي براي حضور شركت هاي خصوصي در بورس فراهم نمي كند و ما در صدد ايجاد جذابيت هاي بيشتر براي تشويق آنها به حضور در بورس هستيم. در اين راستا فعاليت هايي را نيز به منظور بازاريابي انجام داد ه ايم مثلاً به تالارها اعلام كرده ايم يك نماينده براي بازاريابي به ما معرفي كنند. در اين خصوص فعاليتي را نيز در شيراز انجام داده ايم و از مجموع 400 شركت شناسايي شده ما، 30 شركت شرايط پذيرش در بورس را داشتند. از سوي ديگر از بانك پاسارگاد بانك سرمايه ، بيمه پارسيان و ليزينگ ايرانيان نيز دعوت كرده ايم كه وارد بورس شوند. تلاش مان هم اين است كه به منظور جذب آنها تسهيلاتي را در اختيارشان قرار دهيم. به نظر من اين برنامه منسجم مي تواند آينده خوبي را براي شركت بورس به ارمغان آورد.»

وجود ريسك هاي پنهان

كاوه شمس يكي از كارشناسان بازار سرمايه با عنوان اينكه در خصوص سهام شركت بورس مي توان مشكلاتي را برشمرد، گفت: «اول اينكه هر فرد حقيقي نمي تواند بيشتر از 10 هزار سهم اين شركت را خريداري كند. هيچ فرد حقوقي نيز مجاز به داشتن بيش از 5/2 درصد سهام اين شركت نيست. اين مساله خيلي جذابيت سهم را كم مي كند. از سوي ديگر سوءمديريت هايي نيز از اين شركت ديده شده مثلاً اين شركت همچنان مستاجر است و ماهانه چند 10 ميليون تومان اجاره پرداخت مي كند.»
شمس در ادامه از جذابيت هاي سهام اين شركت سخن گفت و ابراز كرد: «درآمد اين شركت به طرز عجيبي به حجم معاملات بازار سرمايه وابسته است. به اين ترتيب اگر فرض كنيم در حال حاضر پنج درصد از جامعه ما سهامدار هستند و اين رقم بايد به استانداردهاي جهاني يعني بيش از
50 درصد برسد، درآمد اين شركت نيز به طرز چشمگيري افزايش خواهد يافت.» وي سپس ادامه داد: «در حقيقت شركت بورس، يك نهاد استراتژيك و از قضا انحصاري است. اين عوامل سبب مي شود كه سهام اين شركت از جذابيت هاي خاص خود برخوردار باشد. البته توجه به اين نكته نيز ضروري است كه شركت بورس همانند ساير شركت ها، بازار فروش خدمات دارد. مثلاً فولادسازان يا مس فروش ها وابستگي مستقيمي به بازار آهن آلات دارند و تحت تاثير تغييرات آنها بالا و پايين مي شوند. شركت بورس هم تحت تاثير شرايط بازار سرمايه منتفع مي شود اما پيچيدگي هاي بازار سرمايه نسبت به بازار فولاد يا مس بيشتر است. لذا ممكن است يكسري ريسك هاي پنهاني در خصوص اين شركت وجود داشته باشد كه تحليل آن با توجه به تجربه اندك اين شركت، همچنان ميسر نباشد.»

معاملات دشوار

فواد فتح اللهي يكي از كارشناسان بازار سرمايه با اشاره به اينكه شركت بورس در آخرين گزارش خود 75 درصد از سودش را پوشش داده، گفت: «به نظر من اين شركت پتانسيل هاي خوبي براي رشد دارد اما مشكل اينجاست كه اين شركت تحت نظارت و درآمدش محدود است چرا كه مثلاً نرخ كارمزدهايي كه مي گيرد از پيش تعيين شده است. البته اين نكته را نيز نبايد فراموش كرد كه در حال حاضر نرخ كارمزدهاي ما نسبت به ساير بازارهاي دنيا بالاست اما در مقابل، بازارمان نيز در حال
بزرگ تر شدن است. به اين ترتيب با بزرگ تر شدن بازار و به دنبال آن كاهش كارمزدها، باز هم بر درآمد اين شركت افزوده خواهد شد. به نظر من شركت بورس در ميان مدت با رشد روبه رو خواهد بود.»
وي در پاسخ به اين سوال خبرنگار «سرمايه» كه آيا حاضريد سهام اين شركت را در پرتفوي خود جاي دهيد، گفت: «نه. من الان حاضر نيستم اين سهم را در پرتفوي خودم جاي دهم چرا كه به نظرم اين سهم رشد خود را كرده است. ضمن اينكه خريد آن نيز دردسرهاي زيادي دارد مثلاً براي خريدش بايد اسم خود را به شركت بدهيد و معلوم نيست كه آن زمان آيا كسي فروشنده هست يا خير. با توجه به اينكه رنج قيمتي اين سهم بين 170 تا 220 تومان است، معلوم نيست كه با چه قيمتي مي توانيم آن را بخريم.»

سهمي بدون فرمان

عباس مناجاتي يكي ديگر از كارشناسان بازار سرمايه نيز دلايل خود مبني بر عدم تمايل براي جاي دادن سهام شركت بورس در پرتفوي اش را اينچنين برشمرد: «من سرمايه خود را در شركت هايي سرمايه گذاري مي كنم كه فعاليت شان خدماتي يا توليدي و مستقل از بازار سرمايه باشد چرا كه بنياد اين شركت ها با نوسان بازار، تغيير نمي كند يعني افت و خيز بازار نمي تواند در سرنوشت آنها تاثيرگذار باشد. هرچند قيمت سهام اين شركت ها متاثر از تغييرات بازار است اما از نظر بنيادي تاثير مستقيمي بر سودآوري اين شركت ها ندارد.»
وي سپس ادامه داد: «اين در حالي است كه شركت بورس وابستگي مستقيمي به حيات بازار سرمايه دارد و درآمدش ناشي از ارائه خدمات به اين بازار است. به اين ترتيب زماني كه بازار در ركود باشد، درآمد اين شركت نيز به شدت كاهش مي يابد.»
اين كارشناس بازار سرمايه تصريح كرد: «از آنجايي كه اعتماد و اعتبار كاملي به بازار سرمايه ندارم و به نظرم اين بازار همواره در معرض خطر است، به نظرم سهام شركت بورس نيز به دليل وابستگي مستقيم درآمدي به اين بازار، از ريسك بالايي برخوردار است. اين ريسك نيز تنها در صورتي كاهش پيدا مي كند كه اين شركت بتواند منابع درآمدي ديگري، به جز بازار سرمايه داشته باشد.»
 چهارشنبه 20 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 105]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن