واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: 40 روحاني مجلس به رهبر معظم انقلاب درباره مشايي نامه نوشتندترديد نمايندگان در سوال از رييسجمهور
مرجان توحيديخبر نامه انتقادآميز 40 نفر از روحانيون مجلس خطاب به مقام معظم رهبري در مورد مشايي در حالي منتشر شد كه منابع آگاه در مجلس از ترديد نمايندگان درباره طرح سوال از رييسجمهوري به دليل حمايت رهبر انقلاب از دولت نهم خبر دادند.
صحن و راهروي مجلس روز گذشته در شرايطي همچنان متاثر از مساله معاون رييسجمهور و اقدامات مختلف نمايندگان براي برخورد با وي بود كه مهمترين ابزار مجلس براي برخورد با احمدينژاد در اين مساله يعني سوال از رييسجمهور مورد ترديد قرار گرفته است.
با اين حال 40نفر از نمايندگان روحاني مجلس از اين جمع 44نفره با نگارش نامهاي به مقام معظم رهبري از باقي ماندن اسفنديار رحيم مشايي در پست معاونت رييسجمهور انتقاد كردند. محمدتقي رهبر، رييس مجمع نمايندگان روحاني مجلس هشتم با تاكيد بر اينكه درباره جزئيات متن نامه فعلا سخني به خبرنگاران نخواهد گفت، تصريح كرد كه اظهارات مشايي درباره دوستي با مردم اسرائيل باعث شد نمايندگان روحاني خطاب به رهبر معظم انقلاب نامهاي بنويسند و از اصرار احمدينژاد براي حفظ مشايي به عنوان معاون خود انتقاد كنند.
وي در عين حال گفت كه نسخهاي از اين نامه به رييسجمهور نيز داده خواهد شد. ارائه اين نامه از سوي روحانيون مجلس دو روز پس از آن مطرح شد كه تعدادي از نمايندگان و به ويژه شخص علي مطهري از طرح سوال از رييسجمهور به دليل اظهارات و مواضع مشايي در مورد اسرائيل سخن گفتند. طرحي كه به گفته منابع آگاه هم اكنون از 40 امضاي نمايندگان برخوردار است، هر چند آنها سعي ميكنند در گفتوگوهاي خود هر گونه همراهي با اين موضوع را زير سوال ببرند. با اين حال بعيد به نظر ميرسد كه نمايندگان بخواهند پاي احمدينژاد را در موضوع مشايي و براي سوال به مجلس بكشند چه در اين ميان موضوع حمايت مقام معظم رهبري از دولت نيز خود دليل ديگري بر اين عدم تمايل نمايندگان است. به طوري كه پرويز سروري در گفتوگوي خود با دنياي اقتصاد با بيان اين كه نامه سوال را نديده و امضا نكرده و در مورد آن توجيه نيست، تصريح كرد: اگر آقا اظهارنظري در اين مورد داشته باشند، براي نمايندگان ملاك عمل خواهد بود و نمايندگان تلاش خواهند كرد طوري حركت كنند كه موجبات رضايتمندي مقام معظم رهبري را فراهم كنند.احمد توكلي نيز با تكذيب امضاي خود در سوال از رييسجمهور در گفتوگو با خبرگزاري مهر تاكيد كرد كه مسائل مهمتري براي پرسش از وي وجود دارد. در همين حال علاءالدين بروجردي، رييس كميسيون امنيت ملي مجلس هم با بيان اين كه سوال از رييسجمهوري موضوع جديدي نيست و مسبوق به سابقه است، خاطرنشان كرد كه مقام معظم رهبري در اين مساله دخالت نميكنند. اين در حالي است كه به اعتقاد منابع آگاه در مجلس نظر رهبر معظم انقلاب در طرح سوال از رييسجمهور به دليل حمايت ايشان از برخي عملكردهاي دولت در عين انتقادهايي هم كه داشتهاند، مهم است. علاوه بر اين نمايندگان چندان مساله سوال از رييسجمهور را به دليل آنكه اين موضوع در ادوار مجلس مسبوق به سابقه بوده و هيچ گاه به نتيجه نرسيده است ، جدي نگرفتهاند و به رغم آن كه اين طرح تاكنون از امضاي 40نماينده برخوردار است، اما از همين ابتداي كار با واكنشهاي متعددي روبهرو است. نمايندگان معتقدند كه سوال از احمدينژاد ممكن است وجهه و شخصيت رييسجمهور را مخدوش كند و از اين لحاظ مجلس چندان به دنبال اين موضوع نخواهد رفت. به عبارت ديگر اين احتمال هم ميرود كه نامه 40 روحاني مجلس به مقام معظم رهبري درباره مشايي و احمدينژاد نوعي استمداد از رهبري انقلاب باشد تا مجلس در اين مقوله شخصا وارد ميدان نشود، هر چند هنوز جزيياتي درباره متن ايننامه در دست نيست.
در همين حال صحن مجلس روز گذشته علاوه بر التهاب نامه 40روحاني با پس لرزههاي نطق عليخاني در حمايت از مراجع و طرح سوال از رييسجمهور هم مواجه بود.
به طوري كه حميد رسايي، نماينده اصولگراي تهران و البته حامي دولت در مجلس با گرفتن وقت يكي از نمايندگاني كه نطق پيش از دستور خود را سريعتر از مدت زمان 10دقيقه به پايان رسانده بود، پشت تريبون رفت تا پاسخ نطق جلسه گذشته عليخاني را طبق تذكر رييس مجلس در نطق پيش از دستور بدهد. پاسخهايي كه بيشتر تخريب جريان اصلاحطلب و عملكرد آن در مجلس ششم بود و سعي داشت وانمود كند كه سوال از رييسجمهور نه كار اصولگرايان بلكه به دليل فشارهاي سياسي بيرون مجلس است.
حميد رسايي در بخشي از اظهارات خود با بيان اين كه نويسنده مطلب موهن و هتاكي كننده به مراجع ربطي به دولت نداشته است، تصريح كرد كه اين مساله منجر به سو استفاده برخي از افراد شد كه به شكل سخيفانهاي دولت و رييس جمهور مكتبي مورد حمله قرار گرفت؛ تا آنجا كه حجهالاسلام آشتياني، عضو جامعه مدرسين و نماينده قم خواستار اعلام اعتراضش از سوي بنده شد. وي سپس با طعنه به اصلاحطلبان و با بيان اين كه اين آقايان مراجعه كنند و ببينند كه چه طلبهاي قبل از انقلاب به بيت آيتا... گلپايگاني رفته و درباره كتاب «شهيد جاويد» ايشان، فرياد اعتراض خود را برآورده بود گفت: آيا دولت نهم يا همسر سخنگوي دولت اهانت به مراجع را آغاز كرده يا كساني كه امروز رگهاي گردنشان در حمايت از مراجع بيرون ميزند. رسايي گفت: راستي آن روز كه عضو سازمان نامشروع به جاي نهجالبلاغه از ماركس سخن ميگفت و مقلدان را ميمون ناميد، چرا به پشت اين تريبون نيامديد و رييسجمهور وقت را به باد استيضاح ناسزا نگرفتيد؟
وي اضافه كرد: چرا وقتي وزير وقت ارشاد كه با ادعاي خودش با سركشيدن شير درازگوشان سياست را ترك كرد، و همنشين شرقالاوسط و العربيه شد، با سخيفترين ادبيات خطاب به آيتا... العظمي مكارم شيرازي سخن ميگفت، صداي خود را كلفت نكرديد و دستانتان به رعشه نيفتاد؟
رسايي ادامه داد: آقاي محترم شما كه مدافع مراجع هستيد، چرا در مجلس ششم وقتي آيتا... مكارم شيرازي نامه اعتراضآميز از عملكرد هم پيمانانتان را تسليم هيات رييسه مجلس كرد، حاضر به نطق نشديد و حجتالاسلام موسي قرباني مظلومانه آن را در نطق خود قرائت كرد.
اين نماينده مجلس همچنين با اشاره به اين كه در روزهاي اخير، زمزمه سوال از رييسجمهور از سوي چند تن از نمايندگان شنيده شده است، با بيان اين مطلب كه من در ارتباط با معاون رييسجمهور، حديثي از اميرالمومنين(ع) را به دكتر احمدينژاد يادآور ميشوم، اظهار كرد: حتي در انتقاد از مواضع مشايي بيش از هشت مصاحبه انجام دادهام.
رسايي اما در پايان گفت: با توجه به همه اين امور به نظر ميرسد كه برخي اوقات از جمله زمزمه طرح سوال كه با استقبال جريانات و افراد مسالهدار سياسي بيرون و داخل مجلس مواجه شده است، صحيح نباشد و از مصاديق جنجالآفريني تلقي شود.
پس از نطق رسايي، مصطفي كواكبيان از اعضاي اقليت در تذكر آييننامهاي خواستار تذكر رييس مجلس و ممانعت وي از اظهارات نمايندگاني شد كه ديگران را مورد اهانت قرار ميدهند. لاريجاني اما در پاسخ گفت كه توهيني شد كه به شما مربوط نيست و نمايندهاي كه به او توهين شده ميتواند پاسخ بدهد.
در همين حال قدرتالله عليخاني نيز، اجازه تذكر گرفت تا پاسخ اظهارات رسايي را بدهد.
نماينده قزوين يادآور شد: ميخواهم به همكار عزيزم بگويم كه سعي كنيم وكيلالدوله نباشيم، همچنين بايد بگويم كساني كه حامي معاون رييسجمهور و دوستدار مردم اسرائيل هستند، نميتوانند اصولگرا باشند و از اصولگرايي دفاع كنند.
وي ادامه داد: شما از حجتالاسلام آشتياني مايه گذاشتيد، اولا ايشان حضور دارند و اگر مطلبي دارند، در اين مجلس بيان كنند و من مطلبي را از واكنش جامعه مدرسين حضرت آيتالله مقتدايي و اعتراض جامعه مدرسين اعلام كردم و اعتراض دادستان كل كشور را نيز عرض كردم.
نماينده قزوين با تاكيد بر اينكه ما مخالف اهانت به مرجعيت هستيم، در هر زمان كه باشد، اظهار كرد: شما بايد سكوت خود را توجيه كنيد، اگر چنين اهانتهايي در زمان دولتهاي ديگر اتفاق ميافتاد، شما كفن ميپوشيديد يا خير؟ من افتخار ميكنم در گذشته از مرجعيت و روحانيت و از اسلام و انقلاب و رهبري دفاع كردم، هرچند نياز به من نداشتند و امروز هم دفاع ميكنم. وي ادامه داد: شما بايد ريشه خود را توجيه كنيد كه كجا بوديد، كه امروز اظهار نظر ميكنيد، دفاع ما از اسلام و روحانيت و انقلاب مشخص بوده و هست. در همين حال لاريجاني خطاب به نمايندگان با بيان اينكه خواهش ميكنم اين بحث را بيش از اين ادامه ندهيد، گفت: آقاي عليخاني شما نكاتي را در نطق قبل از دستور ارائه كرديد و آقاي رسايي نيز نظرات خود را گفتند و همه متوجه شدند كه دو نوع ديدگاه است و نظرات خود را خيلي راحت بيان كردند. لاريجاني تاكيد كرد: ادامه دادن اين بحث هم رفاقت شما را در مجلس به هم ميزند و هم وقت جلسه را ميگيرد، بنابراين خواهش ميكنم اين بحث را خاتمه دهيد.
طرح دو فوريتي انتزاع ميراث فرهنگي از رياستجمهوري در كنار تذكرات و پاسخهاي نمايندگان حامي و منتقد دولت در مورد مساله «مشايي» حسن كامران، نماينده اصفهان در مجلس نيز در صحن مشغول جمعآوري امضا از نمايندگان براي طرحي دوفوريتي بود كه براساس آن سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري از نظارت رييسجمهوري خارج خواهد شد. حسن كامران تاكيد كرد كه اين طرح با نام انتزاع سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري از نهاد رياستجمهوري با بيش از 100 امضاي نمايندگان يكشنبه آينده تحويل هياترييسه خواهد شد.
به گفته كامران، براساس اين طرح، سازمان ميراث فرهنگي جهت امكان نظارت بيشتر به مجموعه وزارت ارشاد ملحق خواهد شد. اين در حالي است كه جواد شمقدري در گفتوگو با خبرگزاري فارس درباره تصميم تعدادي از نمايندگان براي ارائه طرحي براي ادغام سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در وزارت ارشاد گفت: خود وزارت فرهنگ و ارشاد در حال حاضر مسووليتهاي متعددي دارد كه بايد پالايش شود و معتقدم ماموريتهاي وزارت ارشاد نياز دارد كه دوباره بازنگري و تفكيك شود. در حال حاضر اگر سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري نيز به اين وزارتخانه اضافه شود نه تنها مشكلي را حل نميكند بلكه به مصيبتهاي وزارت ارشاد هم اضافه ميكند.وي ادامه داد: در حال حاضر نمايندگان مجلس ميخواهند مشايي را زير سوال ببرند و بازخواست كنند، اما ساختار را عوض ميكنند، اين از شان مجلس به دور است.
به هر روي به نظر نميرسد طرح سوال از رييسجمهور در موضوع مشايي آن هم با توجه به نامه نمايندگان مجلس به مقام معظم رهبري نتيجه بدهد. بهويژه آنكه نمايندگان حامي دولت سعي دارند تا اين موضوع را كه اتفاقا توسط نمايندگان اصولگراي مجلس پيگيري ميشود، موضوعي سياسي جلوه دهند كه از بيرون از مجلس خطدهي ميشود.
چهارشنبه 20 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 158]