تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 28 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):افطارى دادن به برادر روزه دارت از گرفتن روزه (مستحبى) بهتر است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816492455




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نقد كتاب «شرح قواعد المرام» در جديدترين شماره «كتاب‌ ماه فلسفه»


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: نقد كتاب «شرح قواعد المرام» در جديدترين شماره «كتاب‌ ماه فلسفه»
گروه انديشه: كتاب «شرح قواعد المرام»، توسط «فيروزه صادق‌زاده» در آخرين شماره «كتاب ماه فلسفه» نقد شده است.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا)، متن فوق بخشي از مقاله نقد «فيروزه صادق‌زاده» بر كتاب شرح «قواعد المرام» است كه در آخرين شماره از ماهنامه تخصصي «كتاب ماه فلسفه» منتشر شده است.

به زعم ناقد كتاب، «قواعد المرام في علم الكلام»، اثر «ابن‌ ميثم بحراني»، فيلسوف و متأله قرن هفتم، كتابي است در بررسي اصول اعتقادي شيعه اماميه كه تحت هشت قاعده تنظيم شده است. مؤلف نخست به بيان مقدمات پرداخته است و در قاعده دوم، احكام كلي معلومات را كه شامل احكام كلي وجود است، بيان مي‌كند.

وي مي‌افزايد: قاعده سوم اختصاص به بحث حدوث علام دارد و در قاعده‌هاي چهارم تا هشتم به ترتيب، در باب اثبات علم به صانع و صفات او، اقسام و احكام آن، نبوت، معاد و سرانجام امامت، اعتقادات كلامي شيعه را مطرح كرده است.

صادق‌زاده معتقد است: آن‌چه به عنوان اشكال در اين نقد مطرح مي‌‌شود، خواننده فهيم با نگاهي اجمالي به اصل كتاب ابن ‌ميثم و آن‌چه در اين اثر به عنوان شرح آن مطرح شده، به راحتي نقائص و اشكالات آن را در خواهد يافت. گفتني است كه پرداختن به اثري كلامي در باب اصول اعتقادي شيعه كه از سوي يكي از متألهان برجسته قرن هفتم تصنيف شده‌، كاري بزرگ و مسئوليتي سنگين است.

به اعتقاد مؤلف: دقت در برگرداندن مطالب، چنان‌چه قصد شرح آن باشد، استفاده از منابع معتبر با صلاحيت علمي و نيز سعي در رعايت اصل امانت‌داري از اصول و نخستين وظايفي است كه محقق محترم مي‌بايست در نظر داشته باشد. لكن آن‌چه در اين اثر به عنوان شرح اثر «ابن ميثم» عرضه شده، تا آن‌جا كه اين حقير ملاحظه كرده‌ام اغلب اين اصول رعايت نشده است، گرچه شارح محترم تلاش بسياري در رعايت آن داشته و در برخي موارد به آن عمل نموده است.

وي در جايي ديگر مي‌نويسد: اشكالات اين اثر به دو بخش تقسيم مي‌گردد: بخش اول اشكلات كلي و عام است، مانند نام كتاب كه به طور ناقص بيان گريده است چون عنوان اصلي اين كتاب «قواعد المرام في‌علم الكلام» است كه مترجم تنها به ذكر «قواعد المرام» روي جلد بسنده كرده است.

بخش دوم اشكلات علمي و فني است كه خود شامل دو بخش پاورقي و متن كتاب مي‌شود. در بسياري پاورقي‌ها مطلب به قدري ابتدايي است كه از ابتدايي‌ترين اطلاعاتي محسوب مي‌شود كه نه تنها دانشجو و دانش پژوه حوزه علم كلام، كه يك دانشجوي مبتدي در انواع شاخه‌هاي الاهيات از آن به خوبي آگاه است.

از ديگر اشكالات مربوط به پاورقي علاوه بر فاقد ارجاع بودن آن مشخص نبودن مبناي ادعاي مترجم و صحت گفتار وي است. برخي اشتباهات فاحشي هم به چشم مي‌خورد كه نه از نوع ارجاع است و نه از نوع عدم شرح و توضيح.

صادق‌زاده ادامه مي‌دهد: دكتر مصطفوي در پيش‌گفتار اذعان نموده‌ است كه مجموعه حاضر شامل ترجمه، منابع و شرح كتاب قواعد المرام مي‌باشد، لكن متن اين اثر ترجمه است و گه‌گاه به زيور پاورقي‌هايي كه آن‌ هم سرشار از اشكالات علمي و فني است.

آخرين شماره ماهنامه تخصصي «كتاب ماه فلسفه» در حوزه اطلاع رساني، بررسي و نقد آثار با صاحب امتيازي «خانه كتاب» و سردبيري «علي اوجبي» روانه بازار نشر شده است.
 سه شنبه 19 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 302]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن