تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 23 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هرگاه رسول اكرم صلى‏الله‏عليه‏و‏آله يكى از اصحاب خود را غمگين مى‏ديدند، با شوخى او...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

آراد برندینگ

سایبان ماشین

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

خرید نهال سیب سبز

خرید اقساطی خودرو

امداد خودرو ارومیه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1806442549




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

آسیب نخاعی چیست؟


واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: نخاع بخشي از سيستم اعصاب مركزي است كه محل عبور پيامهاي حركتي از مغز به اندامها و پيامهاي حسي از اندامها به مغز است. مي توان گفت نخاع مانند كابل تلفني است كه بين مغز بعنوان مركز تلفن و اندامهاي حسي و حركتي بعنوان مشتركين قرار گرفته است. ضربه يا بيماريهاي ديگر مي توانند باعث آسيب نخاع شوند.

آيا اسيب نخاع قابل بهبود است؟

تقريبا هميشه پس از آسيب نخاع مقداري بهبودي ديده مي شود . تحقيقات بسيار وسيعي در حال انجام است و در برخي حيوانات و حتي در انسانها با موفقيتهائي همراه بوده كه اميد به بهبود قطع نخاع را در اينده ايجاد كرده است. آسيبهائي كه همراه با قطع نخاع نباشند همراه با درجات متفاوتي از بهبودي مي باشند. و مي توان گفت در بسياري از بيماران مقداري از بهبود تورم در نخاع باعث برگشتن عملكرد اعصاب قطع نشده مي گردد.

منظور از بهبودي در وضعيت بيمار چيست و مقدار آن چقدر است؟

بعد از آسيب نخاعي مقداري از قدرت حركتي و حسي بيمار برگشت مي نمايد. اين مقدار تحت اثر عوامل مختلفي بوده و در بيماران مختلف با يكديگر متفاوت است ولي تا حدودي قابل پيش بيني است و بيشتر در طي شش ماه اول پس از آسيب ديده مي شودگاهي حتي سالها بعد نيز بهبود ديده مي شود..

منظور از سطح عصبي ضايعه نخاعي چيست؟

بسياري از افراد تصور مي كنند كه سطح عصبي ضايعه نخاعي همان سطح آسيب ستون فقرات است. مثلآ شكستگي مهره دوم كمري باعث ضايعه نخاع� در نقطه دوم كمري مي گردد. اين تصور غلط بوده و سطح عصبي ضايعه بر اساس معاينه 56 نقطه استاندارد حسي و 20 عضله در دو سمت بدن همراه با معاينات خاص ديگر تعيين مي گردد.

شوك نخاعي چيست و آيا بيمار بعد از پايان شوك نخاعي بهبود مي يابد؟

شوك نخاعي اصطلاح تخصصي است و به شرايط خاصي در معاينه گفته مي شود. بازگشت نخاع از حالت شوك ارتباط زيادي با بهبودي بيمارندارد. متاسفانه برخي از بيماران با اين تصور كه بعد از پايان شوك نخاعي بهبود خواهند يافت خود را از خدمات توانبخشي بموقع محروم مي سازند.

ضايعه نخاع يا ناقص نخاعي چيست؟

ضايعه نخاعي به موضوع ناقص و كامل تقسيم مي شود. اگر نخاع را بعنوان كابل اصلي ارتباط تلفن فرض كنيم ضايعه كامل به معني قطع تمام خطوط ارتباطي از مركز به يك ساختمان است. اما در ضايعه ناقص مقداري از اين خطوط ارتباطي هنوز كار مي كنند. برخي افراد تصور مي كنند كه آسيب كامل به معني قطع كامل نخاع بوده و آسيب ناقص به معني قطع نخاع است. اين تصور غلط بوده و ممكن است نخاع از لحاظ ظاهر فيزيكي سالم باشد ولي آسيب كامل باشد مثلآ كابل تلفن ظاهرآ سالم بوده ولي ارتباطات كاملآ قطع باشد.

توانبخشي بيماران آسيب نخاع توسط چه كساني انجام مي گيرد و ايا در ايران مركز توانبخشي بستري وجود دارد؟

در حال حاضر توانبخشي بيماران آسيب نخاع در مراكز تخصصي و فوق تخصصي توسط تيم توانبخشي متشكل از متخصصين طب فيزيكي و توانبخشي، پرستاران توانبخشي (پرستاراني كه بعد از اتمام تحصيلات در مورد در مورد توانبخشي بيماران دوره ديده اند)فيزيوتراپيست، كاردرمان، درمانگر ريه و روانشناس انجام مي گيرد. بيماران بطور متوسط بمدت 40 روز در اين مراكز بستري شده و خدمات توانبخشي دريافت مي كنند. متاسفانه در ايران تنها يك مركز بستري دانشگاهي بصورت بخش توانبخشي عمومي در دانشگاه علوم پزشكي شيراز وجود دارد كه بطور بسيار محدود بيماران آسيب نخاعي را بستري مي نمايند.





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[مشاهده در: www.freedownload.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 506]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن