واضح آرشیو وب فارسی:الف: محمديان: تكصدايي يعني مرگ فضاي سياسي دانشگاهها
حجتالاسلام والمسلمين محمديان با تاكيد بر اين كه قرار نيست نهاد در دانشگاهها در اختيار يك تفكر باشد بلكه نهاد به تمام نيروهاي ارزشي و كل دانشگاه متعلق است به طرفداري از تكثر در دانشگاهها تاكيد و خاطرنشان كرد: مرگ فضاي سياسي و اجتماعي دانشگاهها در تك صدايي است.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران، رييس نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاهها در ضيافت افطاري كه شب گذشته با حضور تشكلهاي دانشجويي برگزار شد، در ابتداي سخنانش گفت: از معاونت سياسي نهاد تقاضا دارم كه در اولين فرصت جمع حاضر در اين جلسه را در هفته اول بعد از ماه مبارك رمضان جمع كند تا پيرامون وظايف، مسووليتها و انتظاراتي كه از نهاد وجود دارد و همچنين رسالت نهاد توضيحاتي را ارايه دهد؛ چرا كه ما در بسياري از موارد با يكديگر همفكر هستيم. تاكنون فرصتي براي اين موضوع پيدا نشده كه اميدوارم در آن جلسه بتوان مجموعه فعاليتها و برنامهها و مشكلات نهاد را بيان كرد.
وي با بيان اين كه نهاد در دانشگاهها فقط در اين دوره متولد نشده است و مطمئنا بعد از اين دوره نيز به فعاليت خواهد پرداخت، گفت: نهاد در دانشگاهها از اول انقلاب ايجاد شد و بعد از اين نيز در دانشگاهها به فعاليت خواهد پرداخت؛ از اين رو نهاد بايد با جريانات سياسي مختلف كار كند. در همين راستا ايجاد سلايق مختلف در دانشگاهها امري طبيعي است كه نهاد نميتواند خود را در جناحي و جريان خاص قرار دهد. بنابراين ما همواره از انتقادات استقبال ميكنيم و وظيفه خود ميدانيم تا با استفاده از اين انتقادات به بازنگري و اصلاح خود بپردازيم.
وي در ادامه توضيح داد: در هر دانشگاهي چندين نوع سليقه وجود دارد، اگر نهاد بخواهد در اختيار يك نوع سليقه باشد سليقه ديگر مخالفش ميشود و آنگاه نميتواند در دانشگاه نقش مديريتي داشته باشد؛ از اين رو وظيفه نهاد آن است كه تمام سلايق دانشگاه را در برگيرد و چتر خود را در خود دانشگاه باز كند.
محمديان افزود: دانشجو آرمان خواه هيچگاه راضي نخواهد بود و اين طبع دانشجوست. از اين رو اين دانشجو آرمانها و افقهاي دوردست را ميبيند و آرماني فكر ميكند و انتظاراتش بالاست، اين موضوع برايمان فرصتي به شمار ميآيد كه از اين انتقادات استفاده كرده و در جهت تقويت نهاد تلاش كنيم.
رييس نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاهها تاكيد كرد: بنا نيست كه نهاد در دانشگاهها در اختيار يك تفكر باشد. نهاد به تمام نيروهاي ارزشي دانشگاه متعلق است؛ از اين رو اگر اين موارد در نهادهاي دانشگاه رعايت نشود برخورد و جابه جايي صورت ميگيرد.
محمديان ادامه داد: در نهاد شوراي نمايندگان رهبري وجود دارد كه مسوولان نهاد تنها از اين كانال ميتوانند وارد دانشگاه شوند. شوراي نمايندگان تا هنگامي كه سابقه مسوول نهاد را به خوبي بررسي نكند اجازه حضور آن مسوول را در دانشگاه نميدهد. از سوي ديگر در نهادهاي مختلف دانشگاهها سكولاريسم و يا نوحجتيه وجود ندارد و هيچ مسوولي سياست را از دين جدا نميداند. ما چنين افرادي را سراغ نداريم اگر شما سراغ داريد به ما بگوييد مطمئنا بررسي خواهيم كرد و اولين كسي كه با آنها برخورد ميكند ما هستيم.
وي افزود: با اين وجود اين كه تشكلها انتظار داشته باشند نهاد همانطور كه آنها ميخواهد كار كند ميسر نيست؛ چرا كه در اين صورت مجري آن تشكل ميشود كه اين انتظاري بيجاست.
رييس نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاهها تشكلهاي اسلامي را در دانشگاهها بلندگوي عدالتطلبي ، تابلوي صراط مستقيم و صداي بلند دانشجويان ارزشي خواند و اظهار كرد: انتظارات زيادي از تشكلهاي دانشجويي وجود دارد كه بارها اين انتظارات را از زبان مقام معظم رهبري شنيدهايد ، شما امروز در مقابل اين انتظارات بايد پاسخگو باشيد.
محمديان در ادامه گفت: بايد از تشكلهاي دانشجويي بوي معنويت و اخلاص به مشام برسد، اگر از تشكلها اصل معنويت و اخلاص به مشام نرسد تشكلي اسلامي محسوب نميشود البته در حال حاضر بسياري از تشكلهاي مخلص با همتهاي عالي در حال فعاليت ميباشند.
وي هويت معنوي، ديني و آرمانخواهي را رمز موفقيت تشكلهاي دانشجويي عنوان و اظهار كرد: بي اعتنايي به دنيا، نام و مقام و پست در تشكلهاي دانشجويي بايد به گونهاي باشد كه همه احساس كنند اين تشكلها در اوج خود قرار دارند و در اين هنگام ديگر مگسان دور شيريني به تشكلها نزديك نميشوند.
به گزارش ايسنا، رييس نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاهها با تاكيد بر اين كه در دانشگاهها به شدت طرفدار تكثر هستيم، تصريح كرد: هر گروهي كه اصول و قانون را بپذيرد از نظر ما حق فعاليت دارد و بايد مورد حمايت قرار گيرد. از اين رو مرگ فضاي سياسي و اجتماعي دانشگاهها در تك صدايي است البته اين به معنا نيست كه صداي دشمن را نيز يك صدا حساب كنيم بلكه كساني كه دل در خارج از مرزهاي كشور دارند و عقربه دل آنها به سمت كاخ سفيد است به عنوان صداي خودي محسوب نميشوند.
محمديان در ادامه توضيح داد: آنها كه دل در داخل مرزها دارند عشق و اعتلاي ماندن و پيشرفت براي آنها مهم است و ارزشهاي ملت به عنوان ارزشهاي آنها مطرح است، در دانشگاه مي توانند فعاليت كنند و اين چند صدايي در چارچوب فعاليتهاي نظام است؛ از اين رو از تشكلهاي دانشجويي انتظار داريم كه با حفظ هويت و اصالت خود سلايق ديگر را محترم شمارند.
وي تاكيد كرد: ما در حال حاضر در هجمه وسيع دشمن قرار داريم در چنين شرايطي نيروهاي معتقد ارزشي با سليقههاي مختلف ميتوانند كار كنند؛ از اين رو ما هنوز خيلي كار داريم و اكنون نوبت به هم پيچيدن نيست.
محمديان ادامه داد: نيروهاي مسلمان و ارزشي دانشگاه به جاي تقابل با يكديگر و اين كه چشم ديدن هيچ نيروي مسلمان ديگري را نداشته باشند بايد در كنار يكديگر فعاليت كنند. از اين رو بايد با جريان هايي كه در صدد ايجاد تفرقه بين نيروهاي ارزشي هستند مقابله كنيد و بصيرت خود را افزايش دهيد.
محمديان در ادامه تاكيد كرد: بسيج، جامعه، انجمن، جنبش ، كانون و هر چه كه ميخواهيد اسم آن را بگذاريد همه در يك صف با آرمانها و اهداف خود هستند. جهت ما يكي است و آن در جهت اعتلاي كار بزرگي كه مردم به نام انقلاب كردهاند مي باشد.
محمديان همكاري، همفكري و عدم تقابل تشكلها با يكديگر را يك اصل براي آنها برشمرد و گفت: كساني هستند كه به دنبال تمام كردن توان ما به وسيله قرار دادن شما در مقابل يكديگر هستند. در اين زمينه بايد با اتحاد با يكديگر با آنها مقابله كنيم. آنها به دنبال يارگيري و ايجاد تفرقه بين نيروهاي ارزشي هستند.
وي با تاكيد بر اين كه تشكلهاي دانشجويي نياز به تعميق معرفت ديني دارند و نگاه سطحي به دين و سلسله ظواهر را ديدن، مشكلي را حل نميكند، گفت: همان اندازه كه دين و معبوديت و اخلاق مطرح است همان اندازه رسيدگي به اقشار محروم و ارزشها نيز لازم است؛ چرا كه دين مجموعه جامع است و نميتوان گوشهاي از دين را گرفت و با بقيه آن كاري نداشت.
وي افزود: در صورتي كه بصيرت به اين اندازه زياد شود، دوست و دشمن خودي و غيرخودي با شاخصهاي خود مورد توجه قرار ميگيرد، بنابراين اين مجموعه انتظاراتي است كه ملت از مجموعه تشكلهاي دانشجويي دارند، اين رسالت سنگيني به دوش شما به عنوان نمايندگان دانشجويي است.
به گزارش ايسنا، رييس نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاهها در بخش ديگري از سخنانش تاكيد كرد: بهترين خدمت به دولت اسلامي آن است كه در دانشگاهها فرصتي ايجاد كنيم تا موضوعات به صورت همه جانبه مورد ارزيابي و نقد قرار گيرند و براين اساس راهكارهاي اساسي ارايه دهيم كه اين بهترين خدمت است.
محمديان ادامه داد: اكنون كه مسايل مهمي در كشور مطرح است شما بايد كاري كنيد تا استادان و دانشجويان صاحب ايده در دانشگاه حاضر شوند كه در رابطه با مسايل مهم كشور به بحث بپردازند در اين صورت مسوولان نظام و دولت احساس ميكنند كه در دانشگاه ها بهترين اتاق فكر و كارشناسان وجود دارد.
وي افزود: اگر در حال حاضر بحث طرح تحول اقتصادي مطرح است بايد در دانشگاهها به صورت كارشناسي به اين موضوع پرداخته شود نه اين كه اين موضوع در روزنامهها آن هم با حب و بغض سياسي بررسي شود؛ چرا كه اين طرح با سرنوشت همه ملت كار دارد. انتظار آن است كه مجموعههاي دانشجويي به صورت فعال و با دلسوزي و همه جانبهگرايي به بررسي اين طرح بپردازند.
محمديان خاطرنشان كرد: اگر درحال حاضر طرح حمايت از لايحه خانواده مطرح است بايد اين طرح در دانشگاهها بررسي شود و نه در سطح روزنامههاي زرد؛ چرا كه خانواده براي جامعه ما ارزشي بالايي دارد. همانطور كه بيش از 90 درصد از دانشجويان متعهد و دلسوز تحت تربيت خانواده قرار گرفتهاند بايد چنين طرحي كه مربوط به خانواده است در دانشگاهها بررسي شود.
وي با اشاره به انتخابات رياست جمهوري دوره آينده اظهار كرد: اين انتخابات يك انتخابات سرنوشت ساز است. اين كه از فردي حمايت و فرد ديگري را نفي كنيم كار كوچكي است از اين رو مهم آن است كه به جامعه جهت داده شود و زمينه را براي انتخاب درست مردم فراهم كرد تا مردم براساس معيارها و ملاكها به انتخاب درست بپردازند. براي اين كار در دانشگاه ها بايد ميزگردها و بحثهاي خوب برگزار شود تا دانشگاه بتواند به جهتدهي درست جامعه بپردازد.
رييس نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه ها در ادامه گفت: در بحث عدالت كه دهه آينده به عنوان پيشرفت عدالت مطرح است انتظار از دانشگاه آن است كه به صورت فعال به اين موضوع بپردازد.
محمديان با بيان اين كه با وجودي كه مراحل پاياني تدوين نقشه جامعه علمي كشور در حال اتمام است اما هنوز در سطح دانشگاهها مورد ارزيابي قرار نگرفته است، گفت: كميته علوم انساني اين نقشه به نهاد واگذار شده است كه ما از اين فرصت براي حضور استادان صاحب نظر در علوم انساني استفاده كرديم.
وي با بيان اين كه معضلات فرهنگي از ديگر موضوعاتي است كه در دانشگاهها بايد به صورت كارشناسي شده به آن پرداخته شود، اظهار كرد: مسايل آموزش عالي كشور در بخش آموزش و پژوهش نيز از ديگر مسايل قابل بحث است؛ چرا كه در حال حاضر عمر 50 درصد جوانان به دليل دروسي كه هيچ جا به درد آنها نميخورد به بطالت مي گذرد و اين بهترين اوقات دانشجويان است.
وي با بيان اين كه روابط و اخلاق در دانشگاه ، اخلاق خوابگاهي، فرهنگ دانشگاهي و نظام تربيتي دانشگاه موضوعاتي است كه انتظار ميرود مجموعه هاي دانشجويي در كنار مباحث سياسي به آنها نيزبپردازند، گفت: وظيفه شما در دانشگاه آن است كه شادابي را پديد آوريد و اميد به آينده را در بين دانشجويان ايجاد كنيد اين كه عدهاي فقط به دنبال سياه نمايي باشند و آينده را تاريك نشان دهند و براين اساس نيروهاي فعال و ارزشمند اميدي به آينده نداشته باشند قطعا خدمتي به انها نيست، بنابراين دوستان بايد با جامعنگري افقهاي روشني را نشان دهند تا قشر جوان با ديدن اين افقها به فعاليت بپردازند.
محمديان در پايان اظهار كرد: از تشكل هاي دانشجويي انتظار ميرود كه در همه ابعاد رشد همه جانبه دانشجويان را در نظرگيرند؛ چراكه در اين صورت هنگامي كه دانشجو فارغ التحصيل ميشود ميتواند فردي مفيد و اثرگذار در جامعه باشد.
سه شنبه 19 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: الف]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 187]