تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 10 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):نیکوترین مردم از نظر ایمان، خوش خلق‌ترین و با لطفترین آنها نسبت به اهل خویش است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803024536




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نگاهي به آداب و رسوم ماه مبارك رمضان در استان سمنان


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: نگاهي به آداب و رسوم ماه مبارك رمضان در استان سمنان
داخلي. اجتماعي. ماه‌رمضان.

ويژگي‌هاي ماه مبارك رمضان و برخورداري اين ماه از آداب و رسوم خاص ، آن را از ديگر ماههاي سال متمايز كرده است.

مردم استان سمنان همانند ساير نقاط كشور داراي آداب و رسوم خاصي در اين ماه خدا هستند كه ياري و كمك به ديگران ،توجه به همنوع و دادن نذورات برگزاري جلسات انس با قران و تلاوت آيات وحي و نيز برپائي آئين‌هاي ويژه شبهاي قدر از اهم اين آداب است.

پخت و توزيع آش رشته، حليم، دادن افطاري‌هاي نذري، روزه‌هاي كله گنجشكي، قرائت قرآن كريم و بيدار كردن همسايگان به هنگام سحر از جمله آداب و رسوم ماه پرفضيلت رمضان در گذشته بوده‌است كه اكنون برخي از آنها همچنان پا بر- جاست.

يك شهروند سمناني‌در اين مورد به‌سنت حسنه بيدار كردن همسايگان درسحرهاي ماه مبارك رمضان به عنوان يكي از آداب مرسوم در اين شهر ياد مي‌كند "ابراهيم همتي" گفت: در زمانهاي قديم به‌علت نبود راديو و تلويزيون برخي افراد با گفتن سه مرتبه "يا ا..." به نوعي به‌مردم بيدارباش مي‌دادند.

وي افزود: برخي از افراد نيز با حركت در كوچه‌ها و قرائت اشعاري،اقدام به بيدار كردن مردم براي خوردن سحري و روزه گرفتن مي‌كردند.

به گفته وي، اين عمل معمولا نيمساعت قبل از اذان صبح رخ مي‌داد و افراد از اشعاري نظير " آب است و ترياك ، نان است و سرماست ، بر محمد و آل محمد صلوات" و يا اينكه "ذكر تو گويم كه تو پاكي و خدايي، نروم جز به همان راه كه توام راهنمائي " استفاده مي‌كردند.

در حال حاضر تكنولوژي به كمك مومنان آمده و در سحرها معمولا از طريق تلفن و با زدن تك زنگ اقدام به بيدار كردن افراد فاميل مي‌كنند.

وي اظهار داشت: در گذشته عمده غذاي سحري مردم همان مانده شام و افطاري شامل آبگوشت، نيمرو و پلو، اشكنه و نظاير آن بود.

عمده غذاي افطاري مردم روزه‌دار در سمنان شامل حلوا، آرد برنج، شعله‌زرد شير برنج ،پنير خيگي و سبزي ،كشك و بادمجان به صورت بوراني به همراه نان تازه و تخم مرغ عسلي بود كه خانواده‌هابا توجه به توان اقتصادي از آن استفاده مي‌كردند.

در گذشته معمولا روزه‌داران پس از صرف افطار شام مختصري هم مي‌خوردند كه شامل آبگوشت، كله‌پاچه، پلو، قليه بادمجان و ... بود.

از سوي ديگر با توجه به‌اينكه مردم سمنان مردمي مومن و معتقد به شعاير اسلامي هستند و از اين شهر به عنوان دارالمومنين نيز ياد مي‌شود حضور در مساجد از برنامه‌هاي اصلي مردم پس از صرف افطار بشمار مي‌رفت.

اقشار مختلف مردم با حضور در مساجد مختلف به اجراي برنامه‌اي مختلفي از جمله مقابله قرآن مي‌پرداختند و پس از خوردن سحري براي اداي فريضه صبح به مساجد مي‌رفتند كه اكنون نيز اين سنت پابرجاست.

دادن افطاري به‌مردم از ديگر رسم‌هاي روزه‌داران سمنان در ماه رمضان است كه از دير باز بر جاي مانده است.

افطاري دادن معمولا در منازل، مساجد و تكايا انجام مي‌شد و مهمانان روزه دار با غذاهاي مختلف از جمله شيربرنج با دوشاب، نان و پنير و سبزي و پلو پذيرايي مي‌شدند.

يك محقق مسايل عشايري نيز در تشريح آداب و رسوم عشاير استان سمنان در ماه رمضان اظهار داشت: در جوامع عشايري اين استان اذان گفتن در هر شامگاه و سحر از رسومي بود كه توسط برخي افراد اجرا مي‌شد.

"عليرضا شاه‌حسيني" دادن افطاري با استفاده از مواد غذائي عشايري را از ديگر آداب عشاير در اين ماه مبارك ذكر مي‌كند كه خانواده‌ها با توجه به وضعيت اقتصادي نسبت به آن اقدام مي‌كردند.

يك خانم سالمند سمناني نيز با بيان خاطرات خود از ماه مبارك رمضان در سال‌هاي قبل در اين منطقه گفت: در آن سالها چند نفري با به صدا در آوردن طبل در كوچه مي‌گشتند و با شعر خواني مردم را براي سحر بيدار مي‌كردند رسمي كه امروز بكلي منسوخ شده است.

خانم "ك محمدي" اظهار داشت: در آن سالها به دليل در دسترس نبودن برخي مواد مردم در هفته تنها يك يا دو وعده از برنج استفاده مي‌كردند.

به گفته وي، در گذشته در صورتي كه پس از بيدار باش عمومي صاحب خانه‌اي با روشن كردن چراغ بيدار بودن خود را اعلام نمي‌كرد روز بعد به پرس و جو مي‌پرداختند و چنانچه مشكلي وجود داشت به ياري آنها مي‌رفتند كه اين روح همدلي را بين مومنان تقويت مي‌كرد.

در حال حاضر نيز برخي از آداب و رسوم گذشته كماكان در برخي از نقاط به ويژه روستاهاي سمنان پابرجاست كه از جمله به افطاري دادن ، برگزاري مراسم مقابله قرآن در منازل، حضور در مساجد پس از افطاري و قرائت قرآن مي‌توان اشاره كرد.ك/‪۴‬
 سه شنبه 19 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 188]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن