واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: معاون احمدينژاد در كميسيون امنيت ملي:رحيم مشايي: گفتم مردم اسرائيل نه ملت اسرائيل
طرح دوفوريتي براي خروج ميراث فرهنگي از زيرمجموعه رياستجمهوريدنياي اقتصاد- اسفنديار رحيممشايي همراهي احمدينژاد در سفر به چين را نيمهكاره رها كرد و بلافاصله پس از بازگشت صبح روز گذشته بنا به احضار كميسيون امنيت ملي به بهارستان رفت تا باز هم درباره اظهارات خود در مورد اسرائيل و البته اظهارنظر قوميتي خود به نمايندگان توضيح دهد.
رحيم مشايي در حالي در كميسيون امنيت ملي حاضر شد كه مجلس هنوز هم از وي به دليل پافشاري بر مواضعش خشمگين است و خواستار برخورد قاطع احمدينژاد با وي است.اگرچه اين حضور مشايي در جمع اعضاي كميسيون امنيت ملي اين بار علاوه بر موضوع اسرائيل بنا به درخواست نمايندگان آذري زبان مجلس صورت گرفت؛ چرا كه مشايي در همايش سفيران در سنندج به گفته نادر قاضيپور نماينده آذريزبان مجلس گفته بود كه منطقه آذربايجان سرزمين كردهاست. قاضيپور زماني اين مساله را در صحن علني مجلس و در تذكر شفاهي خود مورد اشاره قرار داد كه رييسجمهور به خواست نمايندگان مبني بر استعفا يا عزل مشايي بياعتنايي كرده بود و از همين رو اين نماينده مجلس، اين اظهارات مشايي را كه پيش از اظهارنظر تاريخي وي در مورد اسرائيل مطرح شده بود مورد اشاره قرار داد تا از اين طريق باز هم مساله «مشايي» در مجلس جان بگيرد. هرچند آنچه از اظهارات مخبر كميسيون امنيت ملي در مورد اين نشست برميآيد، اين است كه مشايي چندان سخنان جديدي را دست كم در مقوله اسرائيل مطرح نكرده است، چرا كه وي در توضيحات خود گفته است منظور من «مردم اسرائيل بود نه ملت اسرائيل»! و موضع من موضع دولت و رييسجمهور است.
اينگونه بود كه كاظم جلالي، مخبر اين كميسيون در تشريح آنچه در اين جلسه گذشته است به ايرنا گفت: نشست روز دوشنبه كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي با رحيم مشايي، حدود سه ساعت به طول انجاميد و مواضع معاون رييسجمهوري به شكل تفصيلي مورد كنكاش قرار گرفت.
نماينده شاهرود سپس افزود: در اين نشست، ابتدا مطالبي كه اخيرا از قول مشايي درمورد كردها و آذريها توسط يك نشريه مطرح شده بود و مورد اعتراض نمايندگان آذري زبان قرار گرفته بود، مطرح شد. مشايي توضيح داد كه اين مربوط به سخنان وي در همايش سفيران در سنندج است.
وي تصريح كرد: مشايي توضيح داد كه براي معرفي ظرفيتهاي ايران در بخشهاي مختلف، همايش سفرا در مناطق مختلف به همت سازمان گردشگري برگزار ميشود و تاكنون در اردبيل، رامسر، كرمان و سنندج برگزار شده است.
جلالي گفت: مشايي براي كميسيون توضيح داد كه من در آن همايش صحبت كردم و ضمن تجليل از قوم كرد به عنوان يكي از قديميترين و اصيلترين قوم ايراني بر نقش اين قوم بر فرهنگ و تمدن ايراني تاكيد كردم و در ضمن سخنانم اشاره كردم كه در بخشي از آذربايجان غربي نيز هموطنان كرد زندگي ميكنند، كما اينكه در بخشي از كردستان هموطنان غير كرد از جمله هموطنان آذري زندگي ميكنند و اين خود نشانه امتزاج اقوام ايراني است.
وي همچنين اظهار كرد: معاون رييس جمهوري و رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري تصريح كرد كه من نگفتهام آذربايجان سرزمين كردهاست، من پراكندگي (اقوام) را توضيح دادم.
وي افزود: در ادامه اين نشست، اعضاي كميسيون امنيت ملي نقطه نظرات خود را درمورد اظهارات مشايي درباره اسرائيل با نقدهاي جدي نسبت به اين سخنان بيان كردند.
جلالي اضافه كرد: اعضاي كميسيون بر اين نكته تاكيد كردند كه نام بردن از «ملت اسرائيل» بدعتي غيرقابل پذيرش است و 220 نماينده مجلس، مراجع عظام و ملت ايران چنين اظهاراتي را محكوم كرده اند.
مخبر كميسيون امنيت ملي سپس گفت: معاون رييس جمهوري اظهار كرد كه سياستهاي نظام جمهوري اسلامي ايران نسبت به رژيم اشغالگر قدس كاملا شفاف است و من خودم را تابع كامل سياستهاي نظام ميدانم. من به هيچ وجه واژه «ملت اسرائيل» را به كار نبردهام. عبارت من «مردم اسرائيل» بود.
جلالي افزود: در اينجا بسياري از اعضاي كميسيون اعتراض كردند كه ما مردمي را به نام اسرائيل به رسميت نميشناسيم. همه مردمي كه صاحب اين سرزمين هستند اعم از مسلمان، يهودي، مسيحي و... صاحبان اصلي سرزمين فلسطين هستند كه ميتوانند در يك رفراندوم آزاد با بازگشت همه آوارگان، بنياد يك دولت جامع را بگذارند.
مخبر كميسيون امنيت ملي اضافه كرد: مشايي كاملا اين نظر را صائب دانست و اشاره كرد كه منفورترين واژه اسرائيل است و من هزار بار ميگويم «مرگ بر اسرائيل».
جلالي گفت: مشايي قائل است كه موضع وي همان موضع رياستجمهوري و دولت است و حتي يك درجه تفاوت ندارد.
وي تصريح كرد: مشايي تاكيد كرد كه طرح مساله هولوكاست ضربه بزرگي به رژيم صهيونيستي زد و به هيچ وجه سياست ما عوض نشده و اتفاقا عدهاي كه حرفهاي مرا تحريف كردند، به دنبال سست كردن موضع هولوكاست آقاي رييسجمهور بودند.
مخبر كميسيون امنيت ملي افزود: معاون رييسجمهوري تاكيد كرد كه سياست قطعي دولت اين است كه بايد مبارزاتمان را با رژيم صهيونيستي ادامه دهيم. رژيم اشغالگر قدس در بدترين شرايط تاريخي خود قرار دارد و فلسفه وجودياش را از دست داده است.
جلالي گفت: مشايي قائل است كه ما بايد فضاي بينالمللي را براي ايجاد يك رفراندوم از همه ساكنين سرزمينهاي اشغالي فراهم كنيم.
كاظم جلالي اما به هيچ نتيجهگيري كميسيون در مورد مشايي اشاره نكرد و تنها به ذكر اظهارات معاون احمدينژاد بسنده كرد، اما بعيد به نظر ميرسد كه كميسيون يا دست كم نمايندگان آذري زبان از اين سخنان قانع شوند. به ويژه آنكه مساله مشايي و واكنش مراجع نسبت به آن سبب شد كه يكي از نويسندگان سابق كيهان نسبت به مواضع علما درباره سخنان مشايي اعتراض كند و اين مساله اعتراض نمايندگان را در پي داشت. اعتراضي كه به وسيله علي مطهري نماينده اصولگراي تهران و البته حامي دولت به طور جديتري در دست پيگيري است و قرار است در اين باره از احمدينژاد سوال شود. علي مطهري كه خود متن نامه سوال از رييسجمهور را نوشته است همچنين از امضاي چند تن از نمايندگان پاي اين نامه خبر دادكه احمد توكلي نيز يكي از امضاكنندگان نامه مزبور است.
احمد توكلي در گفتوگو با خبرگزاري مهر، با اعلام اينكه يكي از امضاكنندگان اين طرح است درباره نخستين فراخوان رييسجمهور به مجلس در تاريخ جمهوري اسلامي توضيح داد: موضوع سوال نوع واكنش رييسجمهور نسبت به اسفنديار رحيم مشايي است.
وي ادامه داد: احمدينژاد بايد پاسخ دهد، چرا وقتي فردي در مقام معاونت رييسجمهور مواضعي خلاف امنيت ملي، خلاف دين و مذهب و خلاف مصالح نظام اتخاذ ميكند چرا هيچ واكنشي نسبت به آن ديده نميشود.
طبق طرحي كه توسط علي مطهري نماينده تهران تنظيم شده و تاكنون به امضاي دهها نفر از نمايندگان رسيده است پرسيده شده است چرا رييسجمهور با وجود اعتراضات گسترده مراجع تقليد، نمايندگان مجلس، رسانهها و اقشار مختلف به اظهارات مشايي در مقابل اين اعتراضات سكوت كرده و حتي شائبه حمايت خود از اين اظهارات را به وجود آورده است.
نمايندگان همچنين در اين طرح اظهارات معاون رييسجمهور مبني بر «دوستي با مردم اسرائيل»، «پايان دوران حاكميت يك دين بر دنيا» و «مسائل تفرقهافكنانه قومي و ضد امنيت ملي» را به عنوان اظهارات خلاف امنيت ملي و دين برشمردهاند. همچنين عضو فراكسيون اقليت مجلس با تاييد اين خبر كه اصولگرايان در حال جمعآوري امضا براي سوال از رييسجمهور هستند، گفت: اصلاحطلبان مجلس نقشي در تهيه و جمعآوري امضا براي طرح اين سوال ندارند.
قدرتا... عليخاني افزود: البته اصولگرايان بنا ندارند در جمع آوري امضا براي سوال از رييسجمهور به سراغ اصلاح طلبان مجلس بروند و اين بحث بين خود اصولگرايان مطرح است.وي تصريح كرد: اصلاح طلبان نقشي در تهيه و امضاي اين سوال ندارند، اما اگر چنين اقدامي در مجلس و در راستاي جايگاه نظارتي مجلس انجام شود از آن استقبال ميكنيم.
از آنجا كه تاكنون هيچ رييسجمهوري پس از بنيصدر براي سوال به مجلس فراخوانده نشده است، احتمال وقوع چنين اتفاقي در مجلس هشتم قدري بعيد به نظر ميرسد، چه مجلس هشتم از ابتدا نشان داده است كه قصد ندارد با دولت نهم وارد چالش جدي شود ،حال چه برسد به رييس آن.
بايد ديد سرانجام سوال از رييسجمهور و جمعآوري امضا براي آن بر سرنوشت جمعآوري امضاها براي استيضاح وزير آموزش و پروش منجر ميشود يا خير.
طرح خروج سازمان ميراث فرهنگي
اما در كنار طرح سوال از رييسجمهور، ظاهرا برخي از نمايندگان با ارائه طرح دو فوريتي خواستار خارج شدن سازمان ميراث فرهنگي از نظارت رييسجمهوري هست، چرا كه به اعتقاد نمايندگان اگر اين سازمان جزو معاونتهاي رييسجمهوري نبود، نمايندگان براي برخورد با مشايي دستشان بازتر بود.
به گزارش پايگاه خبري عصرايران، اين طرح هم اكنون بيش از 40 امضا دارد و بر اساس آن، نمايندگان اداره سازمان ميراث فرهنگي را به وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي محول ميكنند و رييس اين سازمان را نيز وزير ارشاد منصوب خواهد كرد.هدف از ارائه اين طرح بالا رفتن توانايي مجلس براي اعمال نظارت بيشتر بر مجموعه سازمان ميراث فرهنگي عنوان شده تا با نهايي شدن اين طرح انتقادات از اين سازمان از طريق وزير ارشاد دنبال شود.
سه شنبه 19 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 86]