واضح آرشیو وب فارسی:سياست روز: رئيس سازمان پژوهشهاي علمي و صنعتي ايران خبرداد رونمايي از 7 دستاورد بزرگ محققان كشور
رئيس سازمان پژوهشهاي علمي و صنعتي ايران از توليد بنزين از نيشكر،توليد نيمه انبوه پايه بادام و فندق از كشت بافت و ايجاد ايستگاههاي زميني دريافت سيگنالهاي ماهواره ها خبر داد.
به گزارش خبرگزاريها، دكتر حسين رحيمي ديروز در جمع خبرنگاران با اشاره به دستاوردهاي علمي محققان اين سازمان افزود: پژوهشگاه فناوري نوين سازمان پژوهشهاي علمي و صنعتي ايران داراي 6 پژوهشكده مواد و انرژي هاي نو، صنايع شيميايي، بيوتكنولوژي، كشاورزي، مكانيك و برق و كامپيوتر فعاليت مي كند.
توليد سيستم آب شيرين كن با استفاده از نور خورشيد
وي اظهار داشت: در پژوهشكده مواد و انرژي محققان با استفاده از نور خورشيد موفق به طراحي و ساخت سيستم آب شيرين كن شدند. اين طرح در مرحله صنعتي رسيده است و به زودي در جنوب كشور نصب و راه اندازي مي شود.
ايجاد خانه خورشيدي
وي طرح "خانه خورشيدي" را از دستاوردهاي اين سازمان اعلام كرد و در اين باره تاكيد كرد: براي نمونه سيستم گرمايي و منبع نوري يكي از ساختمانهاي عصر انقلاب را با استفاده از پانل هاي خورشيدي تامين مي شود.
طراحي بالاروهاي يوني
رحيمي همچنين به طراحي "بالاروهاي يوني" اشاره كرد و گفت: در اين طرح با استفاده از ميدانهاي يوني در فضا، اجسام را به سمت بالا حركت مي دهند. به گفته وي اين طرح در فاز آزمايشگاهي است و تقاضاهايي از خارج كشور دارد.
توليد بنزين از نيشكر
توليد بنزين از نيشكر از دستاوردهاي پژوهشكده بيوتكنولوژي است كه در اين باره رئيس سازمان پژوهشهاي علمي و صنعتي گفت: با توجه به افزايش بهاي سوخت محققان درصدد توليد سوخت از بايوفيولها هستند. از اين رو محققان اين سازمان با همكاري وزارت صنايع و چند دانشگاه موفق به توليد سوخت از نيشكر شدند. اين طرح در حد پايلوت انجام شده است.
توليد نيمه انبوه پايه بادام و فندق از كشت بافت
وي اضافه كرد: در پژوهشكده كشاورزي نيز محققان موفق به توليد نيمه انبوه پايه بادام و فندق از كشت بافت شدند.
طراحي و ساخت سيستم DJ سوند
رحيمي به طراحي و ساخت سيستم DJ سوند پرداخت و ادامه داد: اين سيستم كه در هواشناسي كابرد دارد داراي سنسورهاي ويژه اي هستند كه قادر است پارامترهاي هواشناسي چون ميزان دما و رطوبت را اندازهگيري كند.وي با بيان اينكه اين وسايل يكبار مصرف هستند، گفت: براي راه اندازي اين سيستمها با سازمان هواشناسي كشور در حال مذاكره هستيم.
راه اندازي ايستگاههاي زميني دريافت سيگنالهاي ماهواره ها
رئيس سازمان پژوهشهاي علمي و صنعتي ايران از راه اندازي ايستگاههاي زميني دريافت سيگنالهاي ماهواره ها خبر داد و اضافه كرد: در حال حاضر كشور فاقد ماهواره است كه اين سيستم سيگنالهاي ماهواره هاي ساير كشور را مي تواند دريافت كند.
برگزاري جشنواره ملي رباتيك هوشمند
رئيس سازمان پژوهشهاي علمي و صنعتي ايران همچنين از برگزاري نخستين جشنواره ملي رباتيك هوشمند در آبان ماه سال جاري با هدف ساماندهي اعزام تيمهاي ايراني به مسابقات جهاني ربوكاپ و حمايت و ارائه تسهيلات ويژه به منتخبان و اعضاي تيمهاي اعزامي خبر داد.
دكتر حسين رحيمي خاطرنشان كرد: مسابقات رباتيك در داخل كشور توسط دانشگاههاي كشور به صورت پراكنده برگزار ميشود و براي مسابقات بينالمللي رباتيك تيمهايي به عنوان تيمهاي برگزيده اعزام ميشوند كه وزارت علوم، تحقيقات و فنآوري با بررسي اوضاع به اين نتيجه رسيد كه بايد با توجه به اهميت موضوع و علاقمندي جوانان كشور نسبت به مسابقات رباتيك، مسابقاتي را به صورت ملي در اين حوزه برگزار كنند. وي با بيان اين كه وظيفه برگزاري اين مسابقات كه در آبان ماه سال جاري بر پا ميشود، بر عهده سازمان پژوهشهاي علمي و صنعتي ايران است، تصريح كرد: اين مسابقات در 9 ليگ شبيه سازي امداد، شبيه سازي فوتبال دو بعدي، رباتهاي فوتبال سه بعدي، رباتهاي امدادگر واقعي، رباتهاي فوتباليست سايز كوچك ، متوسط، رباتهاي جستوجوگر، ريزرباتها و رباتهاي انسان نما بر پا ميشود.
دكتر رحيمي ضمن اعلام اين كه برگزيدگان اين جشنواره در پايان آذر ماه سال جاري در هفته پژوهش مورد تقدير قرار ميگيرند، اظهار كرد: برگزيدگان اين جشنواره مانند جشنواره جوان خوارزمي مورد حمايت بنياد ملي نخبگان قرار خواهند گرفت.
رئيس سازمان پژوهشهاي علمي و صنعتي ايران گفت: در اين جشنواره ضمن معرفي برگزيدگان كشوري در حوزه جوان (دانشآموزي، دانشجويي و آزاد) همچون برگزيدگان جشنواره خوارزمي، تيمهايي را كه از نظر ما صاحب اعتبار هستند و توانايي شركت در مسابقات بينالمللي را دارند، مشخص خواهند شد. وي در ادامه بيان كرد: تيمهاي متفرقه ديگري كه در جشنواره ملي حضور نداشتند ميتوانند در مسابقات بينالمللي شركت كنند، ولي از نظر وزارت علوم، تحقيقات و فنآوري حتي با مقام آوردن در اين مسابقات، اعتبار كافي نخواهند داشت و قاعدتا تيمهايي در مسابقات بينالمللي مد نظر خواهند گرفت كه رسما از طرف جشنواره ملي اعزام شدند.
دكتر رحيمي در خصوص هماهنگ كردن با دانشگاههاي ديگر كشور در مورد برگزاري اين مسابقات ملي گفت: ما براي موازي كاري نشدن كار با تمام دانشگاهها هماهنگ كرديم و حتي برخي از اين دانشگاهها در برگزاري اين مسابقه ملي ما را همياري ميكنند. وي در خصوص برنامههاي آتي در برگزاري اين جشنواره تصريح كرد: ما در تلاش هستيم تا بتوانيم اين مسابقات را كاربردي تر كنيم، به طوري كه بسياري از رباتها بتوانند در صنايع به كار گرفته شوند.
رئيس سازمان پژوهشهاي علمي و صنعتي ايران، برگزاري اين مسابقات را بر اساس تجربيات داخلي و خارج كشور دانست و اذعان كرد: ما سعي كرديم جامعيتي در تمام اين ليگها باشد. وي ادامه داد: در مورد اعزام برگزيدگان جشنواره ملي به مسابقات بينالمللي تمام حمايتهاي ما با همكاري وزارت امور خارجه انجام خواهد شد تا بتوانند آنها هر چه راحت تر به مسابقات بينالمللي اعزام شوند.
سه شنبه 19 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سياست روز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 124]