واضح آرشیو وب فارسی:فارس: سرپوش گذاشتن بر ناكامي هاي صهيونيست ها
بسم الله الرحمن الرحيم
برپائي نشست 4 جانبه در دمشق با حضور نيكلا ساركوزي رئيس جمهور فرانسه و رئيس دوره اي اتحاديه اروپا رجب طيب اردوغان نخست وزير تركيه شيخ « حمد بن خليفه آل ثاني » امير قطر و به ميزباني بشار اسد رئيس جمهور سوريه متون و حواشي گوناگون و حتي بحث انگيزي داشت . اين پديده به لحاظ محتوائي از ديدگاههاي متفاوتي قابل ارزيابي است .
1 ـ ساركوزي باتحركات اخير خود در سطح خاورميانه قفقاز و حتي در سطح اروپا و در مقياس بين المللي سعي دارد موقعيت و جايگاه مورد انتظار پاريس براي نقش آفريني در سطح جهاني را احيا و تا حدودي تثبيت كند ولي مسئله اينست كه فرانسه هرگز در خاورميانه نقش مستقلي را ايفا نكرده و مكمل و حتي دنباله رو سياستهاي آمريكا و انگليس و اخيرا رژيم صهيونيستي است . بدين ترتيب حتي اگر تحركات اخير ساركوزي امتيازي هم كسب كند بايستي آنرا به حساب آمريكا و انگليس و صهيونيستها گذاشت .
به عبارت روشن تر. پاريس از اين دوندگي هاي سياسي و تلاش در جهت كسب امتياز براي صهيونيستها نفعي نخواهد برد و فقط جاده صاف كن صهيونيست ها خواهد شد كه به خودي خود عنوان تحقيرآميز براي فرانسويها محسوب مي شود.
2 ـ ساركوزي سعي داشت در اين سفر و در خلال مذاكره با تركيه بعنوان ميانجي ميان سوريه و اسرائيل دمشق را متقاعد به پذيرش خواسته هاي اسرائيل كند اما توفيقي بدست نياورد. بشار اسد در همين زمينه از توقف كامل مذاكرات غيرمستقيم دمشق ـ تل آويو خبر داد . وي يادآور شد سوريه تاكنون در 4 دوره مذاكرات غير مستقيم شركت كرده ولي مذاكرات به علت استعفاي رئيس هيئت صهيونيستي مذاكره كننده متوقف شده است . اين امر نشان مي دهد كه صهيونيستها روند پيشرفت مذاكرات را به زيان خود ارزيابي مي كنند و احساس كرده اند كه سير تحولات به نفع آنها نيست . رژيم تل آويو وعده داده بود كه در نهايت به اشغال جولان خاتمه مي دهد ولي اهدافش براي ايجاد شكاف ميان سوريه و جبهه مقاومت اسلامي منطقه از يكطرف و ميان سوريه و ايران از طرف ديگر محقق نشده و در نتيجه مذاكرات را به بن بست كشانده است . معني اين رفتار سياسي صهيونيستها اينست كه آنها مايلند در ازاي بازگرداندن جولان كه حق سوريه است دمشق را منزوي و ارتباط سوريه با ايران و جبهه نيرومند مقاومت اسلامي را قطع يا دستكم تضعيف كنند.
مسئله اينست كه اسرائيل در موقعيتي نيست كه بتواند شرايطي را بر دمشق تحميل كند و به خاطر ضعف سياسي اولمرت و دستيارانش پس از شكست خفت بار در جنگ 33 روزه با حزب الله در اوج بي ثباتي قرار دارد و قاعدتا مقامات دمشق هم از اين مسئله آگاهند كه اشتياق تل آويو براي مذاكره نشانگر ضعف صهيونيستها محسوب مي شود.
از سوي ديگر تل آويو سعي دارد با توقف مذاكرات نشان دهد كه گويا ابتكار عمل را در اختيار دارد ولي موضع لرزان اولمرت فرصتي براي پرده پوشي در اين مقوله باقي نگذاشته است .
3 ـ ساركوزي در اين فرصت سعي كرد نقش چندگانه اي بازي كند و ضمن درخواست از بشار اسد براي ميانجي گري در ماجراي هسته اي ايران يكبار ديگر اتهامات غرب عليه ايران را تكرار كند و مهمتر آنكه تهديدات رژيم صهيونيستي را عينا بازگو نمايد. بايد پرسيد اين گستاخي ساركوزي چه اهداف و انگيزه هائي دارد چرا ساركوزي چشم خود را بر حقايق عيني و ملموس مي بندد و اهداف تبليغاتي صهيونيستها عليه ايران را دنبال مي كند ساركوزي با اتخاذ موضعي گستاخانه ادعا كرد : ايران در تلاش براي دستيابي به قدرت نظامي هسته اي است و خود را به خطر انداخته و ممكن است روزي اسرائيل به ايران حمله كند و لذا بايستي با جلوگيري از غني سازي هسته اي در ايران مانع اين فاجعه شد!
در واقع ساكوزي با ناديده گرفتن عمدي مواضع آژانس بين المللي انرژي اتمي و با تكرار مواضع صهيونيستها سعي دارد مراتب وابستگي خود به جناح صهيونيستي را به نمايش بگذارد. ساركوزي يك مهاجر مجاري الاصل يهودي زاده است . ماهيت وابستگي ساركوزي به شبكه هاي صهيونيستي هر چه باشد در اين نكته كمتر مي توان ترديد كرد كه فرانسه در دوران ساركوزي به جاده صاف كن صهيونيستها تبديل شده است .
علاوه بر اين طرح احتمالي حمله نظامي رژيم صهيونيستي به ايران در شرايطي كه صهيونيستها در اوج سردرگمي سياسي قرار دارند و هنوز بخاطر كابوس شكست در جنگ 33 روزه عليه حزب الله لبنان دچار بحران هستند صرفا يك مانور سياسي ـ تبليغاتي براي سرپوش گذاشتن بر ناكاميهاي صهيونيست ها است و با اين هدف مطرح شده كه رژيم صهيونيستي را در موضع تهاجمي نشان دهد و حال آنكه اين رژيم عاجزتر از آن است كه درفكر اقدام عملي عليه ايران برآيد.
اين گستاخي ساركوزي نبايد بدون پاسخ بماند و لازم است به وي فهماند كه حد و اندازه را در اظهارات و مواضع خود رعايت نمايد و كاري نكند كه موجب بي اعتباري روزافزون خود و تضعيف مستمر مواضع فرانسه در دنياي اسلام و بويژه در خاورميانه شود.
جاي تعجب است كه كشورهاي عرب منطقه با مشاهده خوش رقصي هاي ساركوزي براي اسرائيل بازار پرسود خود را در اختيار فرانسه مي گذارند و به امضاي قراردادهاي جديد با فرانسه پرداخته اند. دنياي اسلام و دنياي عرب بايد به پاريس بفهماند كه دلالي هاي ساركوزي براي صهيونيستها را دقيقا زير نظر دارد و به ساركوزي و هر عنصري ديگري هم اجازه نخواهد داد كه درعين چشم دوختن به بازارهاي پرسود دنياي اسلام و دنياي عرب براي خدمت به صهيونيستها وسوسه شوند. به عبارت روشن تر فرانسه بايد ميان خوش خدمتي به اسرائيل و بازار پرسود جهان اسلام يكي را انتخاب كند و بداند كه خوشرقصي براي اسرائيل بدون واكنش نخواهد بود.
دوشنبه 18 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 304]