تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1838047405
گشت و گذارى در شانزدهمين نمايشگاه قرآن:همه جا بوى كلام وحى مىدهد
واضح آرشیو وب فارسی:حيات نو: گشت و گذارى در شانزدهمين نمايشگاه قرآن:همه جا بوى كلام وحى مىدهد
صنم مودى - امسال هم در مصلاى تهران هواى قرآن پيچيده است. هرسال ماه رمضان كه مىآيد مصلى مىشود ميزبان كسانى كه علاقهمند به قرآن هستند و كلام حق. گشت و گذارى در نمايشگاه نشان از آن دارد كه برگزار كنندگان آن تلاش كرده اند جايى مناسب براى علاقمندان به قرآن به وجود آورند. در اين نمايشگاه كودكان و نوجوانان نيز از ياد نرفته اند و بخشهايى براى آنها در نظر گرفته شده است.
شانزدهمين نمايشگاه قرآن، در دو طبقه برگزار شده و يك نمايشگاه صنايع دستى برپاست تا علاقمندان بتوانند به خريد محصولات هنرى قرآنى بپردازند.
جايى از نمايشگاه كه ورودى سفيد رنگى براى آن تعبيه شده است مربوط به كودكان است. وارد كه مىشوى همه جا رنگ است و نشاط. كودكان پشت ميزهاى كوتاه كه با قد و قواره شان همخوانى دارد نشسته اند و نقاشى مىكشند. در جايى ديگر اتاق نمايش فيلم تعبيه شده. مادران كودكانشان را به آنجا مىبرند تا فرزندانشان روايتهاى تاريخى و قرآنى را به با تصاوير كارتونى تماشا كنند. كتابسازى و سفالگرى نيز از ديگر سرگرمىهايى است كه براى كودكان در نظر گرفته شده است. اما همه اين سرگرمىها حرفى براى كودكان دارد. چرا كه حرف حرف قرآن است و داستانها، داستانهاى قرآني.
براى نوجوانان نيز زمينهها به منظور انجام كارهاى هنرى فراهم شده است. در بخش هنري، نوجوانان مىتوانند بسته به علايقشان به نقاشى روى پارچه، پتينه، تذهيب و نقاشى بپردازند. يا در كارگاه داستاننويسى و شعر شركت كنند. براى نوجوانان نيز همه چيز حال و هواى قرآنى دارد.
مجموعهاى بى نظير
بخشى از مساحت شانزدهمين نمايشگاه قرآن به معرفى كتابها و منابع قرآنى اختصاص يافته است. در اين بخش بر سردر غرفهها عنوانهاى كليات، ترجمه قرآن، علوم قرآن، تفسير قرآن، قرائت، ادبيات و احكام قرآن، معارف قرآن، و علوم جديد و اعجاز قرآن نوشته شده است.
در غرفه علوم جديد و اعجاز قرآن كتابهايى چون تاثير قرآن در جسم و روح، درمان با قرآن، عجايب قرآن در معرض ديد بازديدكنندگان قرار گرفته است. در اين بخش از نمايشگاه كتابها و منابع ارائه شده به فروش نمىرسد و تنها براى معرفى به علاقهمندان در معرض ديد قرار گرفته است.
اسماعيلمحمدى مدير واهد نشر رسانه اى در باره جمع آورى اين مجموعه از منابع قرآنى گفت: «مجموعه آثار طى 3 سال از 7 نمايشگاه بينالمللى در داخل و خارج از كشور گردآورى شده است.
او كشوهاى خارجى را لبنان، سوريه و امارات نام برد و تصريح كرد: «مبلغى بيش از يكصد ميليون تومان براى خريدارى اين مجموعه كه در نوع خود بىنظير است هزينه شده است.»
او تاكيد كرد: «گردآورى اين آثار ظرفيت راهاندازى يك كتابخانه تخصصى در حوزه علوم قرآنى را به وجود آورده و پژوهشگران، اهل قلم و دانشجويان مىتوانند از اين منابع استفاده كنند.»
او تصريح كرد: «هم اكنون اين مجموعه به بيش از 50 هزار عنوان كتاب در 120 هزار نسخه رسيده است البته دستاندركاران بر افزايش و گسترش اين مجموعه استمرار مىورزند.»
محمدى تاكيد كرد: «با گسترش بيشتر اين مجموعه و با استفاده از منابع قرآنى ديگر كشورهاى عربى ايران مىتواند بزرگترين نمايشگاه تخصصى در حوزه علوم قرآنى را داشته باشد.»
محمدى درباره انگيزههايى كه باعث شد چنين مجموعه اى جمع آورى شود، گفت: «پيش از اين به واسطه تاسيس مركز فرهنگ و معارف قرآن در قم و ضرورت تاسيس كتابخانه تخصصي، مسئولان اقدام به گردآورى چنين مجموعهاى كردند. در نهايت با همت مديران دولتى و در رويكرد جديد اين مجموعه گردآورى شد. اين اتفاق مىتواند منجر به يكى از رويدادهاى مهم قرآنى در جهان اسلام شود.»
او تصريح كرد: «2 سوم اين مجموعه مربوط به منابع بيرونى يعنى منابعى كه از كشورهاى خارجى تهيه شده و يك سوم به منابع داخلى اختصاص دارد.»
محمدى گفت: «هم اكنون اين مجموعه بى نظير در مركز هماهنگى و ترويج و توسعه فعاليتهاى قرآنى زير نظر آقاى خواجه پيرى نگهدارى مىشود. اما هنوز جايى براى تاسيس كتابخانه در نظر گرفته نشده است و مسئولان بايد اهتمام بيشترى نسبت به راهاندازى چنين كتابخانهاى به كار گيرند.»
او درباره چگونگى دسترسى بازديدكنندگان نمايشگاه قرآن به اين منابع گفت: «اين كتابها فقط براى معرفى در معرض ديد بازديدكنندگان قرار گرفته است و به فروش نمىرسند اما از آنجا كه نمايشگاه در بخش پژوهش بر مبناى خدمات محورى استوار است اگر كسى بخشى از كتابى مورد نظرش باشد آن بخش تكثير شده و در اختيار فرد قرار مىگيرد.» البته در طبقه پايين نمايشگاه بيش از 250 غرفه وجود دارد كه در آنها كتابها و منابع قرآنى مختلف از سوى ناشران به فروش مىرسد
پژوهش از ياد نرفته
امسال نيز مانند سال گذشته در نمايشگاه قرآن بحث پژوهش مورد توجه برگزار كنندگان قرار گرفته و بخشى از شانزدهمين نمايشگاه به اين موضوع اختصاص داده شده است. و در اين ميان بحث رفع ابهامات ذهنى مراجعهكنندگان به نمايشگاه در محورهاى مختلفى چون مسائل و اعتقادى از نظر دور نمانده است. براى همين بخشى به عنوان مركز مشاوره در نمايشگاه تاسيس شده و عدهاى از افراد مطلع از امور در غرفهها نشسته اند تا به پرسشهاى مراجعان پاسخ گويند.مقيصه، مدير مركز مشاوره در باره اين بخش مىگويد: «هر ساله بخشى براى پاسخگويى به پرسشها در نمايشگاه وجود دارد. امسال هم اين مركز در 9 بخش فعاليت مىكند. كه در قسمتهاى مختلف مشاورههاى قرآنى و پاسخ به پرسشهاى قرآنى در حيطه كارش قرار گرفته است.»
او اين محورها را عمومي، جوان، كودك و نوجوان و خانواده عنوان كرد و گفت: «در كنار پاسخ به پرسشهاى قرآنى غرفهاى به نام مسئله شناسى قرآنى وجود دارد. در اين غرفه افرادى كه وارد بخش پژوهش مىشوند و مىخواهند پرسشى را مطرح كنند ابتدا به اين غرفه مىروند و پرسش خود را مطرح مىكنند. كسانى كه در آن غرفه هستند تشخيص مىدهند كه اين پرسش مربوط به كدام محور است و در كدام بخش بايد طرح شود. هم چنين بخشى براى پاسخ گويى به بخش پرسشهاى احكام آقايان و بانوان داريم.»
مقيصه همچنين افزود: «غرفه اى براى آموزش وبلاگ نويسى قرآنى نيز در اين بخش در نظر گرفته شده است و در غرفه اى نيز بحث فيزيك جهان هستى از نگاه قرآن در بخش پژوهش داير شده است. غرفه اى نيز براى پاسخگويى به پرسشهاى اهالى رسانهها و انتشار نشريه داخلى نمايشگاه ايجاد شده است.»او درباره ميزان استقبال مردم از اين بخش گفت: «بايد به لحاظ زمانى كمى جلوتر برويم. چون امسال زمان شروع به كار نمايشگاه تغيير كرده است. سال گذشته نمايشگاه از 9 صبح تا حدود 11 شب بود ولى امسال از ساعت 3 ظهر آغاز به كار مىكند و تا 12 نمايشگاه باز است. امسال زمان نمايشگاه كوتاهتر شده اما بخشهاى مختلف آن توسعه يافته است. با اين همه احساس مىشود كه استقبال نسبت به سال گذشته بيشتر شده است.
مدير مركز مشاوره نمايشگاه تصريح كرد: «يك روز در يكى از غرفهها آمار مراجعان را حساب كرديم و ديديم كه در همين غرفه 50 نفر براى طرح مسائل شرعى خود مراجعه كردهاند. همچنين افراد مختلفى با مراجعه به بخش مديريت بخش پژوهش و يا با تماسهاى تلفنى از اين بخش پژوهش تشكر كرده اند.»
او درباره تاثيرگذارى اين بخش در خانوادهها گفت: «چه بسا اختلافات خانوادگى با مراجعه با مشاوران خانواده اين مركز رفع شده است. و همچنين شبهات عقيدتى كه در ذهن جوانان بوده از بين رفته است. با توجه به اين كه بسيارى از افراد رساله علميه مراجع و دفتر استفتائات مراجع را در اختيار ندارند با انبوه سوالاتى درباره احكام شرعى مواجه مىشوند و اين در سنين مختلف به وجود مىآيد اين افراد با مراجعه به نمايشگاه قرآن و مركز مشاوره به راحتى جواب مىگيرند.شب آفتابى غرفه ديگرى از نمايشگاه قرآن است كه علاقهمندان به كارهاى هنرى را به حضور در محل نمايش تئاترى دعوت مىكند.خانمىكه در غرفه شب آفتابى حضور دارد درباره اين كار چنين مىگويد: «در اين نمايش ماجراهاى قرآنى و وقايع تاريخى از هبوط حضرت آدم گرفته تا بت شكنى حضرت ابراهيم و ولادت حضرت عيسى و مبعث حضرت محمد نشان مىدهد. در اين نمايش 11 آيتم از وقايع تاريخى روايت مىشود و به جنگ آخر زمان ختم مىشود.
اين نمايش در پادگان لشكر 27 محمد رسولالله اجرا مىشود. و علاقهمندان مىتوانند به طور رايگان از آن ديدن كنند.
بخشى از اين نمايش به صورت سايه و بخشى ديگر به صورت اجراى زنده انجام مىشود و در سه طرف مخاطبان صحنه پردازى شده است تا مردم خود را در آن فضا احساس كنند.
اين كار به سفارش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامى از سوى موسسه فرهنگى عاشورا تهيه شده است و كارگردان آن بهزاد بهزادى است. در سه سال گذشته نيز اين كار در ماه مبارك رمضان اجرا شده است و امسال علاقهمندان مىتوانند VCDهاى اجراهاى سال گذشته را از غرفه شب آفتابى تهيه كنند.
سراى هنر و قرآن
هنر در شانزدهمين نمايشگاه قرآن فراموش نشده است. در طبقه بالاى نمايشگاه مىتوان به جايى رسيد كه هنرمندان رشتههاى مختلف هنرى در كنجى از نمايشگاه و در بخش مربوط به كارگاه هنرى استادان نشستهاند و هنر خود را به علاقهمندان معرفى مىكنند. آنها آمدهاند تا بگويند با هر هنرى مىتوان از قرآن گفت و از كلام حق. استاد محمد على قربانى كسى است كه در اين نمايشگاه روى برچسب غرفهاش نوشتهاند خوشنويس. مازيار بيژنى كاريكاتور مىكشد و حسين سراقى نوعانى روى سنگ حكاكى مىكند. داوود حيدرى نقاش است و فاطمه طاهرى طراحى سنتى و نقاشى فرش انجام مىدهد. مهپاره اكبرى نيز سرمهدوزى مىكند.
اكبرى درباره اينكه چرا در هنر به سوى قرآن رفته مىگويد: «به تمام صنايع دستى آشنايى دارم و در همه زمينهها كار كردم اما 16 سالى هست كه به طور تخصصى كار با سوزن انجام مىدهم. در اين رشته نيز با علاقه خاصى كلمات قرآنى و ذكرهاى متبركه و نامهاى خدا را مىدوزم. اين كار آرامش عجيبى به من مىدهد.»او مىافزايد: «دو روز پيش از شروع نمايشگاه به من زنگ زدند و گفتند مىآيى در نمايشگاه شركت كني. تازه از سفر حج برگشته بودم حال و هواى خانه خدا هم در سرم بود. گفتم چرا كه نه. مىآيم. كار آمادهاى هم براى نمايشگاه نداشتم. اما چون كار كار قرآن است مىدانستم كه هيچ مشكلى پيش نمىآيد.»اكبرى درباره اينكه اگر كسى از او بخواهد طرحى را براى سوزن دوزى پيشنهاد كنند آيا به سراغ قرآن مىرود يا نه مىگويد: «هركسى بايد از راز درونيش استفاده كند من نمىتوانم چيزى را به كسى تحميل كنم. اما اگر كسى از من چنين چيزى را بخواهد حتما اين كار را مىكنم و سعى مىكنم طرحهاى زيبايى را پيشنهاد كنم. اين اتفاق زياد مىافتد. در روز پدر خيلىها مىآيند و مىگويند مىخواهيم چيزى براى پدرمان بدوزيم و هديه بدهيم. نام حضرت على يكى از پيشنهادهاى خوب است.»اين هنرمند كه زير نظر شوراى عالى انقلاب امتحان داده و به درجه دكترا نايل شده است در دانشگاه نيز تدريس مىكند و مىگويد محقق و پژوهشگر در دوختها سنتى ايران و جهان و لباسهاى اقوام ايران نيز هست.در اين كارگاه جعفرى نيز استادى است كه قلمزنى مىكند و مهين دخت سالك مهدوى تذهيبكار است.صابر بيكس نيز در غرفهاى نشسته و با قالى بافى آيههاى قرآنى را مىبافد او درباره اينكه چرا در هنرش از قرآن استفاده مىكند، مىگويد: «يك چيزى در اين كار هست كه به زندگى آدم آرامش مىدهد و باعث پيشرفت مىشود. كارهايى را كه آدم فكر نمىكند از پس انجامش برآيد به مدد قرآن آسان مىشود.»
او كه 35 سال است در اين رشته هنرى فعاليت مىكند، مىگويد: «فرشى بافتم كه تصوير مرقد مطهر حضرت على (ع) است. براى بافتنش حدود 2 سال و نيم تحقيق كردم و 2 سال هم بافتم. اكنون آرزو دارم كه اين كار را به آستان قدس حضرت رضا هديه كنم.»
شاعران قرآنى روى ديوارهاى نمايشگاه
در گوشهاى از شانزدهمين نمايشگاه بينالمللى قرآن بوى ادبيات مىآيد. در اين بخش تصاوير شاعرانى كه در زمره شاعران مذهبى قرار دارند و شعرهاى مذهبى مىگويند به ديوار چسبانده شده است. قصير امين پور، عبدالجبار كاكايي، فاطمه راكعي، عباس براتى پور، طاهره صفارزاده، موسى بيدج، سهيل محمودي، يوسفعلى ميرشكاك، سيدمهدى شجاعي، محمود شاهرخي، حميد سبزوارى از جمله اين شاعران هستند. در مجموع تصوير 19 شاعر بر ديوار است. تلويزيون بزرگى هم در گوشهاى بخش ادبى قرار دارد و محفل شاعرانى را نشان مىدهد كه در حضور رهبر معظم هستند و شعر مىخوانند.در اين بخش هر روز مسابقهاى با عنوان مسابقه داستان نيمه تمام برگزار مىشود. كتابچهاى در اختيار علاقهمندان قرار مىگيرد و آنها مىتوانند داستان نيمهتمام آن را تمام كنند؛ كتابى با نام خضرو موسي(ع). شركتكنندگان در اين مسابقه بايد تا نهم ماه رمضان داستانهاى خود را به اين مركز تحويل دهند و در دهم رمضان يك نفر به قيد قرعه انتخاب شده و جايزه مىگيرد. حوزه هنرى اين مسابقه را برگزار كرده است.مسابقه ديگرى كه در بخش ادبيات نمايشگاه برگزار مىشود مربوط به ارسال جمله اى درباره ماه مبارك رمضان است. علاقهمندان به شركت در اين مسابقه مىتوانند جملههاى خود را به شماره 2000959 ارسال كنند. هر شب در نمايشگا ه قرعهكشى مىشود و جايزه داده مىشود. به يك نفر براساس زيباترين جمله جايزه تعلق مىگيرد.
از ديگر برنامههاى بخش ادبى نمايشگاه قرآن برنامهاى است كه هر روز ساعت 18 و پنجشنبهها ساعت 23 برگزار مىشود. نام اين برنامه «محفل نيايش خوانى بر آستان آسمان» است كه با حضور استاد ساعد باقرى برگزار مىشود.
اتحاديهاى با 50 عضو
يكى از غرفههاى شانزدهمين نمايشگاه بينالمللى قرآن در اختيار اتحاديه تشكلهاى قرآنى قرار گرفته است.«حسن محمدي»، دبير اجرايى اتحاديه درباره اين اتحاديه مىگويد: «هم اكنون 50 موسسه عضو اتحاديه تشكلهاى قرآنى كشور و بيش از 30 موسسه نيز متقاضى عضويت در هستند.»
او تصريح مىكند: «همانگونه كه از نام اتحاديه برمىآيد مهمترين هدف آن ايجاد اتحاد و يك كانال ارتباطى ميان تشكلها و سازمانهاى دولتى است. ازجمله اين ارگانها وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامىو سازمان فرهنگى و ارتباطات اسلامىو نيز مجلس است.» او پيامدهاى مثبت از ايجاد چنين ارتباطى را اختصاص اعتبار براى موسسههاى قرآنى و در پى آن اجراى طرحهاى ملى عنوان مىكند.
محمدى مىافزايد: «حدود 5 سال است كه اتحاديه تشكيل شده است و موسسههايى كه مىخواهند عضو اتحاديه شوند بايد سه شرط را داشته باشند؛ يكى آنكه فعاليت آنها كاملا قرآنى باشد. دوم مردمىو غيرانتفاعى باشند و سوم آنكه 2 سال از فعاليت قرآنى آنها گذشته باشد.» مجموعهاى از عكسهاى فدائيان اسلام، آيت الله بهشتي، مصطفى خمينى و مكارم شيرازى نيز از ديگر جذابيت هاى نمايشگاه قرآناست كه توسط مركز اسناد انقلاب اسلامى تدارك ديده شده است.
دوشنبه 18 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: حيات نو]
[مشاهده در: www.hayateno.ws]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 268]
-
گوناگون
پربازدیدترینها