واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: زرداري و تحولات پيشرو
انتخابات آتي رياستجمهوري بعد از كنارهگيري پرويز مشرف از مقام خود يكي از مهمترين تحولات سياسي پاكستان محسوب ميشود و از همين جهت براي نامزدها و احزاب متبوعشان كسب اين مقام بسيار حياتي است.
با توجه به اهميت راي نمايندگان اين مجالس، سه حزب مسلم ليگ شاخه نواز، مسلم ليگ شاخه قائد اعظم و حزب مردم پاكستان تلاش كردند از كانالهاي مختلف بيشترين راي نمايندگان را به خود اختصاص دهند.
آصف علي زرداري، سعيد الزمان صديقي و مشاهد حسين به ترتيب از سوي حزب مردم، حزب مسلم ليگ شاخه نواز شريف و حزب مسلم ليگ شاخه قائد اعظم براي شركت در انتخابات رياستجمهوري اين كشور نامزد شده بودند.
سعيد الزمان صديقي، فردي مستقل، حامي جريان حقوقدانهاي پاكستان و از كساني است كه حاضر نشد تسليم خواستههاي حكومت نظامي دوران پرويز مشرف شود.با اين حال آصف علي زرداري يا آقاي بينظير بوتو از شانس زيادي براي پيروزي در اين انتخابات برخوردار بود ضمن آنكه احزاب مختلف سياسي پاكستان حمايت خود را از وي اعلام كردهاند.
البته اتهامهاي مالي زيادي در گذشته عليه وي مطرح شده كه او و حزب متبوعش منكر وجود چنين اتهامهايي هستند.اين اتهامات بگونه اي بود كه مردم پاكستان به وي عنوان مرد 10 درصدي داده بودند.اين عنوان به اتهام فساد مالي وي و دريافت رشوه 10 درصدي در يك قرارداد دولتي اشاره دارد كه در سال 1996 به زنداني شدن وي منجر شد و وي به همين اتهام 11 سال را در زندان سپري كرد هرچند او اين اتهامها را رد كرده است.
با اين حال زرداري توانست در فضاي فزون يافته محبوبيت حزب مردم به دليل آراي ترحمي پس از مرگ بوتو به سرعت پلههاي قدرت را طي كند، اما در حال حاضر حفظ اين ابزارهاي قدرت بيش از به دست آوردن آن اهميت يافته است. بيترديد چنانچه زرداري با بازگشت قضات موافقت نكند، روزنههاي اميد براي بازگشت نوازشريف به ائتلاف حاكم از بين خواهد رفت. در اين صورت حزب نوازشريف به مخالف جدي حزب مردم در پارلمان بدل خواهد گشت.
البته مسئله اصلي ترس زرداري از اين موضوع احياي پروندههاي فسادي اوست كه در گذشته مطرح بوده است.
به عبارتي با بازگشت افتخار محمد چودري كه نزديك به نواز شريف است، احتمال احياي پروندههاي قضائي زرداري وجود دارد و وي حاضر نيست در اينباره ريسك كند.
فراموش كردن مفاسد اقتصادي زرداري بيش از همه بسته به حل مشكلات پاكستان است تا مردم موفقيت هاي وي را گزينه اي براي توجيه آن دادند. هم اكنون كشور پاكستان با چند بحران مواجه است كه عبارتند از بازگشت قضات، حفظ امينت در مرزها، جلوگيري از عمليات انتحاري و حفظ اقتدار ارتش.
زردارى رئيس جمهور كشورى شده كه سلاح اتمى در اختيار دارد و شورشيان در گوشه كنار آن رخنه كرده اند و القاعده در ميان قبايل آن پنهان شده است. همه اينها باعث شده پاكستان اهميت استراتژيك براى غرب پيدا كند و امريكا نيز به آن به عنوان نقطه اى براى جنگ با تروريسم بنگرد. در پيشاپيش همه اين مسائل نيز بحث مديريت زردارى بر ناحيه پرآشوب سرحد و نيز متوقف كردن حمايت از طالبان در مرزهاى پاكستان قرار دارد. منطقه اى كه اين روزها بخاطر حمله نيروهاى ائتلاف لحظه هاى سخت و خونينى را مى گذراند.
يكي از چالش هاي پيش روي «آصف علي زرداري»، رئيس جمهور جديد پاكستان اين موضوع است كه وي به احتمال فراوان هدف اصلي براي شبه نظاميان القاعده و طالبان محسوب مي شود. با توجه به تشديد خشونت ها در پاكستان و حمله ناكام اخير عليه «يوسف رضا گيلاني»، نخست وزير اين كشور مسئولان پاكستان بايد حفاظت هاي امنيتي شان را براي زرداري افزايش بدهند. «زرداري» پيشتر در سمت هاي سياسي اش به هيچ وجه در دفتر سياسي ثابت فعاليت نكرده است اما با توجه به اينكه وي رئيس جمهور پاكستان لقب گرفته وي بايد در كاخ رياست جمهوري اين كشور حضور يابد و اين موضوع كه «زرداري» هدف اصلي القاعده و طالبان قرار خواهد گرفت يكي از نگراني هاي اصلي مقامات اين كشور خواهد بود; به گونه اي كه اين نگراني كمتر از نگراني ها در مورد آينده امور هسته اي پاكستان و جنگ عليه تروريسم نيست.
از سوي ديگر حزب مردم با گرايش ويژهاي كه به آمريكا دارد بايد در جنگ عليه تروريسم گامهاي جديدي بردارد كه با توجه به شرايط فعلي و فضاي ضد آمريكايي در پاكستان اين گامها ممكن است مشكلاتي را براي رييسجمهور جايگزين مشرف ايجاد كند.
زرداري ضمن تاكيد بر اين نكته كه پاكستان در جنگ عليه تروريسم در كنار آمريكا ميماند، ابراز اطمينان كرده كه با آمريكا در مقابله با چالشهاي اقتصادي و امنيتي كه مردم پاكستان با آن روبهرو هستند و همچنين چالشهاي منطقهاي، همكاري كند.
البته تحليلگران سياسي معتقدند كه حملات موشكي اخير به مناطق قبايلي و همچنين تجاوز بالگردهاي آمريكايي به وزيرستان جنوبي تا حدودي بر موقعيت سياسي وي تاثيرگذار خواهد بود اما عدهاي ديگر اعتقاد دارند زرداري و حزب مردم معادله آرا را به طرق مختلف در مجالس ملي و ايالتي به نفع خود تغيير دادهاند. حمايت مجدد زرداري از همكاري با آمريكا در جنگ عليه تروريسم مويد همين برداشت است.
دوشنبه 18 شهريور 1387
باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران« ايسكانيوز»
دوشنبه 18 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]