تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 13 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):زيارت امام حسين عليه السلام را رها نكن و دوستان خود را هم به آن سفارش كن، كه در ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837391180




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

در جلسه شوراي روابط خارجي امريكا چه گذشت؟


واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: در جلسه شوراي روابط خارجي امريكا چه گذشت؟
در نشست تخصصي مؤسسه شوراي روابط خارجي امريكا بر ضرورت گفت‌وگو با ايران به دليل وجود منافع مشترك ميان واشنگتن و تهران و همچنين توجه بيشتر به مسايل سياست داخلي ايران تاكيد شد.

اين مؤسسه در نشست روز شنبه خود درباره گزينه‌هاي سياسي پيش روي دولت بعدي امريكا در رابطه با ايران در سه بخش به بررسي پرداخت.

بخش نخست؛ مسائل داخلي ايران، بخش دوم؛ مساله هسته‌اي و بررسي راه‌حل‌هاي موجود براي دولت بعدي امريكا و بخش سوم؛ روابط ايران و امريكا بود.

در اين نشست، 6 كارشناس و استاد دانشگاه به عنوان سخنران و در هر بخش يك كارشناس مجري شركت داشتند. به علاوه،‌ بيش از 100 تن از دست اندركاران مسائل سياسي در امريكا در اين مباحث حضور يافتند.

موضوع هسته اي و سياست خارجي ايران

مهم‌ترين بخش اين همايش دستور كار "موضوع هسته اي و سياست خارجي ايران" بودكه با شركت "اشتون كارتر"، استاد دانشگاه هاروارد، "گري سيمور"، كارشناس شوراي روابط خارجي امريكا و "گيدون رز"، سردبير مجله فارن افيرز (امور خارجي) به عنوان مجري آن برگزار شد.

در رابطه با مسأله هسته‌اي ايران، بيشترين بحث درباره "ضرورت شروع مذاكرات" و "رد گزينه حمله نظامي" به دليل پيامدهاي احتمالي آن بود. شركت‌كنندگان معتقد بودند بهترين گزينه براي شروع مذاكرات، نياز به وجود تركيبي از قدرت نظامي و فشار سياسي است.

آنها مدعي شدند ايران به 2 دليل تلاش مي‌كند به سلاح هسته‌اي دست يابد، نخست اينكه خواهان دفاع از خود است و دوم اينكه مي خواهد برمنطقه تسلط يابد. به علاوه، اين مسأله به صورت يك آرمان ملي در آمده است.

به گفته آنها،‌ مشكل اينجاست كه اگر ايران به سلاح هسته اي دست يابد، رژيم صهيونيستي هم كه سلاح هسته اي دارد، بنابراين، برخي كشورهاي عرب منطقه هم به دنبال سلاح هسته‌اي خواهند رفت و در نتيجه نوعي مسابقه تسليحاتي هسته‌اي در منطقه و خاورميانه به راه افتاده و منطقه بي‌ثبات خواهد شد.

در اين جلسه درباره نقش امريكا در حل مسأله هسته‌اي ايران تصريح شد مشكل كاخ سفيد اينجاست كه در اين مدت مذاكره كرده ولي موضعي بسيار سخت داشته و به همين دليل به هيچ نتيجه‌اي نرسيده است. يك روز ايران را محور شرارت معرفي مي كند و فردا با همان ايران مذاكره مي‌كند.

در اين نشست با تأكيد بر اينكه بمباران تأسيسات هسته اي ايران راه حل مسأله نيست، اعلام شد: بايد توجه داشت اقدام نظامي پيامدهايي هم براي امريكا و هم اسرائيل دارد.

گري سيمور درباره احتمال حمله هوايي رژيم صهيونيستي هم ادعا كرد: اسرائيل با رزمايش خود در مديترانه نشان داد امكان حمله به ايران را دارد. آنها الزاماً نمي‌بايد بر فراز مناطق تحت كنترل امريكا پرواز كنند، بلكه چهار مسير براي حمله دارند. گزينه هاي ديگري چون تركيه، عربستان سعودي و حتي اردن وجود دارد كه گفته مي‌شود درباره آن حتي با اردني‌ها مذاكره هم كرده‌اند.

وي ادامه داد: بايد گفت اسرائيلي‌ها بر خلاف امريكا حتي نگران پيامدهاي حمله هوايي به ايران هم نيستند، زيرا قدرت تلافي كردن ايران كمتر از آن است كه تصور مي‌شود ولي شكي نيست كه اگر اسرائيل به ايران حمله كند، ايران براي تلافي عليه امريكا و اسرائيل عمل خواهد كرد. به همين دليل است كه شواهدي وجود دارد كه دولت بوش تاكنون اسرائيل را از حمله به ايران باز داشته است.

مسائل داخلي ايران

در بخش سياست‌هاي داخلي ايران، 2 استاد دانشگاه به نام‌هاي علي انصاري و فريده فرهي شركت داشتند و كولوم، مجري شبكه تلويزيوني PBS، كارشناس مجري اين نشست بود.

مباحث مطرح شده عمدتاً متوجه انتخابات رياست جمهوري آينده ايران، احتمال انتخاب مجدد محمود احمدي نژاد و صف بندي گروه‌هاي سياسي در اين انتخابات بود.

در اين بخش، بحث مفصلي درباره صحت يا جعلي بودن مدرك دكتراي افتخاري كردان، وزير كشور انجام گرفت و با ادعاي اينكه اگر چنين اتفاقي در دوره رياست جمهوري خاتمي يا رفسنجاني مي‌افتاد، پيامدهاي سختي داشت، افزوده شد: احمدي نژاد مورد حمايت رهبر انقلاب ايران است.

در اين جلسه همچنين از علي لاريجاني، رييس مجلس به عنوان يكي از رقباي جدي در انتخابات رياست جمهوري دهم نام برده شد كه با كردان به عنوان وزير كشور كه مجري انتخابات خواهد بود، از قبل آشنايي دارد. سخنرانان در اين نشست با اشاره به انتقاد اخير رفسنجاني از عملكرد دولت احمدي نژاد و مسائلي مانند تورم، قطع برق و... مدعي بودند اقتصاد مهم‌ترين نقطه ضعف نظام است و احمدي نژاد هرگز نتوانسته است سياست اقتصادي كشور را يكپارچه كند.

با اين حال، كارشناسان علت در انزوا قرار نگرفتن تهران را نفت بشكه‌اي 140 دلار دانسته و با ادعاي حاكم بودن تورم بيش از 34 درصد در ايران افزودند: فساد زيادي بر سيستم حاكم است. ورود پول به سيستم ايران در بلند مدت از نظر مالي رژيم را تهديد مي كند و بايد شرايط فعلي را با روزگار افزايش قيمت نفت در زمان شاه مقايسه كرد.

در بخش ديگري از اين نشست با اشاره به انتخابات پيش رو تأكيد شد: اما با تمامي اين مسائل بايد گفت اصلاح‌طلبان در انتخابات آينده ايران شانسي ندارند و نتوانسته اند نامزد واحدي براي انتخابات معرفي كنند.

سخنرانان اين نشست ادامه دادند: امروزه هر چند نارضايتي مردم زياد شده است ولي ايران ديگر در شرايط انقلابي نيست و مهمترين مشكل، نارضايتي نخبگان در ايران است، تا جايي كه حتي ناطق نوري، رييس دفتر بازرسي رهبري ايران گفته است كه اين دولت متزلزل است.

گزينه‌هاي سياسي و توصيه‌هايي براي دولت بعدي امريكا

بحث سوم همايش شوراي روابط خارجي مربوط به گزينه‌هاي سياسي و توصيه‌هايي براي دولت بعدي امريكا بود كه با بيان موضع نامزدهاي دو حزب آغاز شد. شركت‌كنندگان، ولي نصر و ري تكيه، اساتيد دانشگاه و مجري ريچارد هاس، رئيس شوراي روابط خارجي بود.

دراين بخش از جلسه گفته شد: سياست امريكا در قبال ايران دو سويه است، به طوري كه از يك سو از طريق شوراي امنيت سازمان ملل و تحريم‌ها عمل مي‌كند و از سوي ديگر سياست‌هاي عادي اعمال مي‌شود.

امريكا آرزو مي‌كند ايران از لبنان و همينطور عراق و افغانستان خارج شود، اما در اوضاع لبنان هيچ تغييري داده نشده است. امريكا در موضع خود در قبال اوضاع اعراب و اسرائيل هيچ تغييري نداده است و ايران در عراق و حتي افغانستان حضور دارد. از همه مهمتر اينكه خواست امريكا اين بود كه عربستان سعودي و ديگر كشورهاي منطقه با ايران قطع رابطه كنند، اما اين اتفاق هم روي نداد.

امريكا فكر مي‌كند مي توان نفوذ و روابط ايران را با كشورهاي عرب محدود كرد در حالي كه ايراني‌ها به درستي محاسبه كرده‌اند كه مسأله صلح اعراب و اسرائيل به نتيجه نخواهد رسيد. ايرانيان دريافته‌اند كه موضع‌شان در قبال اسرائيل و هولوكاست در بين مردم عرب طرفدار دارد.

مهمترين نكته‌اي كه مي‌توان به ايران گفت اين نكته است كه اگر مي‌خواهد عضوي از جامعه بين المللي باشد، بايد در رفتار خود تغيير دهد. دولت امريكا نمي‌تواند بدون شناخت از دولت ايران در مذاكرات موفق باشد. اروپايي‌ها اين نكته را درك كرده اند و به همين دليل موفق‌تر عمل كرده اند.

منافع مشترك بين ايران وامريكا مي‌تواند اعتماد ايجاد كند. اكنون مهم‌ترين برگي كه براي ايران باقي مانده، دولت عراق است. بايد گفت مهم‌ترين مسأله دولت بعدي در امريكا مي‌تواند مسأله طالبان باشد. در افغانستان، امريكا منافع مشترك بسياري با دولت ايران دارد كه از جمله آنها بايد به برخورد با مساله مواد مخدر تا حمايت از حامد كرزاي و مخالفت با طالبان اشاره كرد. ولي همچنين مسايلي وجود دارد كه بايد به آنها هم پرداخته شود.

نظرات كاربران:
 دوشنبه 18 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[مشاهده در: www.iribnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 138]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن