واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: اكوي جنيني به تشخيص نارسايي هاي قلبي جنين در مراحل اوليه كمك مي كند
با استفاده از دستگاه اكوكارديوگرافي قلب جنين امكان تشخيص نارسايي هاي قلب در مراحل اوليه رشد جنين فراهم مي شود و به دنبال آن مي توان اقدامات درماني را سريعتر آغاز كرد.
دكتر پريدخت نخستين داوري فوق تخصص قلب كودكان و عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي ايران روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران گفت با راه اندازي بخش اكو جنيني قلب در بيمارستان قلب شهيد رجايي امكان تشخيص بيماري هاي مادرزادي قلب جنين در زمان جنيني و حين بارداري فراهم شده است.
وي گفت استفاده از دستگاه اكوكارديوگرافي قلب جنين كه نياز به دانش و مهارت خاصي دارد منجر به پيشگيري از تولد نوزادان معلول و بيمار مي شود.
دكتر داوري تصريح كرد استفاده از اكوي جنيني يك روش پيشگيرانه موثر به منظور تشخيص نارسايي هاي قلب جنين است كه در 18 هفتگي حاملگي قابل انجام است با استفاده از اين روش مي توان مانع از تولد نوزاداني با نارسايي هاي پيچيده قلبي شد.
وي گفت برخي از مشكلات و نارسايي هاي قلبي جنين را مي توان با استفاده از روشهاي موجود درمان كرد، اما در صورت تشخيص يك نارسايي پيچيده قلبي كه غير قابل درمان باشد از همان مراحل اوليه تشخيص داده مي شود و با اجازه پزشك قانوني حاملگي ختم مي يابد.
دكتر داوري اظهار داشت ميزان شيوع نارسايي هاي قلبي بصورت هشت مورد در هر هزار تولد زنده است.
دكتر آويسا طبيب معاون پژوهشي بيمارستان قلب شهيد رجايي نيز در اين خصوص در گفت و گو با خبرنگاران گفت هم اكنون بسياري از بيماري هاي مادرزادي قلب قابل درمان هستند، اما در عين حال بيماري هاي پيچيده قلبي نيز وجود دارند كه غير قابل درمان و مرگ و مير در آنها بالا است.
وي گفت از جمله اين بيماري ها تكامل نيافتن سمت چپ قلب است و نوزاداني كه با اين مشكل متولد مي شوند در همان 24 ساعت اول احتمال مرگ آنها وجود دارد.
دكتر طبيب يادآور شد هر چند استفاده از اين دستگاه هيچ گونه عارضه احتمالي براي مادر و جنين ندارد، استفاده عادي از آن براي همه مادران توصيه نمي شود.
وي با بيان اينكه استفاده از اين دستگاه براي گروه هايي كه سابقه فاميلي ابتلا به نارسايي هاي مادرزادي قلبي دارند توصيه مي شود گفت در خانواده هايي كه مادر يا پدر و يا فرزندان سابقه ابتلا به نارسايي هاي مادرزادي را داشته اند استفاده از اكوي جنيني توصيه مي شود.
دكتر طبيب كه فوق تخصص نوزادان است يادآور شد همچنين مادراني كه مبتلا به يك سري بيماري هاي متابوليكي از جمله ديابت هستند احتمال ابتلاي جنين آنها به نارسايي هاي قلبي در مقايسه با سايرين بيشتر است.
وي افزود علاوه بر اين مادراني كه سقط هاي مكرر داشته اند و يا اينكه سابقه نازايي و استفاده از روشهاي كمك باروري داشته اند و مادراني كه سابقه مصرف دارو بخصوص سابقه مصرف داروهاي اعصاب را دارند احتمال حاملگي هاي همراه با نارسايي هاي قلبي در آنها بيشتر است.
وي با اشاره به كاربرد اكوكارديوگرافي در جنين گفت: با تشخيص اختلال در ضربان قلب جنين، ميتوان با تجويز دارو ضربان را به حالت طبيعي يا نزديك به طبيعي رساند. همچنين با تشخيص بيماريهاي قلبي قبل از تولد زمينه براي درمان بيماران بعد از تولد فراهم ميشود.
به گفته وي بيماريهاي قلبي مادرزادي تحت عوامل مولتي فاكتوريال از جمله ارث و عوامل محيطي بروز ميكند و نميتوان از بروز آنها جلوگيري كرد. با اكوكارديوگرافي قلب جنين ميتوان اين بيماريها را تشخيص داد و نسبت به درمان به موقع اقدام كرد.
دوشنبه 18 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 287]