تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 12 دی 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):رستگـار نمی شوند مـردمـى که خشنـودى مخلـوق را در مقـابل غضب ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1848403465




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

مراكز آموزش عالي،دغدغه‌ها و انتظارات-8 خانه‌هايي كوچك براي آرزوهاي بزرگ


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مراكز آموزش عالي،دغدغه‌ها و انتظارات-8 خانه‌هايي كوچك براي آرزوهاي بزرگ
خبرگزاري فارس: اتاق‌هايي كوچك، تخت‌هاي فلزي چند طبقه، ديوارهايي پر از نوشته، موكت‌هايي كه بعد از سال‌ها بر زمين، رنگ باخته‌اند. رخت‌هايي كه بر تخت‌ها و ديوار‌ها آويزانند، صداي همهمه، صحبت‌هاي پي‌در‌پي، گاهي جيغ، گاهي خنده و گاهي دعوا. همه و همه در كنار راهروهاي تنگ مجتمعي چند طبقه، فكر را ناگزير به سوي خوابگاه مي‌كشاند.


به گزارش خبرگزاري فارس از اهواز، استان خوزستان با جمعيتي بالغ بر 4 ميليون نفر و داشتن دانشگاه‌هاي فراواني كه همه‌ساله فارغ‌التحصيلان زيادي را در صنايع اين استان مشغول به كار مي‌كند، در تهيه امكانات رفاهي و آموزشي براي اين قشر از جامعه ناتوان عمل كرده است و به نظر مي‌رسد كه اين دانشگاه‌ها نياز به توجه بيشتر مسئولان دارد.
استان خوزستان با داشتن دانشگاه بزرگ علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني جندي شاپور، شهيد چمران ( و شاخه‌هاي آن در برخي شهرها)، 35 واحد دانشگاهي پيام نور،12واحد دانشگاه آزاد اسلامي، مركز تحصيلات تكميلي و مجتمع عالي آموزش جهاد دانشگاهي غير انتفاعي به عنوان يك قطب دانشگاهي كشور مطرح است.
تنوع و تعدد رشته‌هاي دانشگاهي تحصيلي در گرايش‌هاي مختلف در سطوح گوناگون از كارداني تا دكترا موجب شده است مهرماه هر سال اين استان و به ويژه اهواز، با ورود دانشجويان جديد و عموما غير بومي، حال وهواي ديگري بگيرد. دانشجوياني كه اگرچه سال‌هاي دانشجويي خود را با مشكلات مختلف در اين استان سپري مي‌كنند اما قطعا خاطرات خوش بسياري از دوران تحصيل خواهند داشت كه همواره براي آن‌ها ماندني خواهد بود.

*مسئولان نيم نگاهي به خوابگاه‌ها بيندازند
اگر از يك دانشجوي غير بومي و به اصطلاح شهرستاني بپرسيد بزرگترين مشكل دانشجويان چيست، قطعا اولين پاسخ او خوابگاه و زندگي خوابگاهي است.
مريم محمدي‌نيا دانشجوي دانشكده جامعه شناسي دانشگاه شهيد چمران اهواز، بزرگترين مشكل خوابگاه‌هاي دانشجويي را ظرفيت پايين اتاق‌ها نسبت به دانشجويان مي‌داند و مي‌گويد: اتاق‌ها كوچك هستند و تخت‌ها بيشتر فضاي اتاق را مي‌گيرد به‌طوري‌كه فضاي خالي و مطلوب براي نشستن، درس خواندن و حتي غذا خوردن در كنار يك سفره وجود ندارد.
محمدي‌نيا مي‌افزايد: اكثر اوقات رخت‌هايمان را در اتاق پهن مي‌كنيم چرا كه فضاي بيرون خوابگاه امن نيست. تاكنون چندين بار لباس‌هايي را كه بر روي بندرخت آويزان كرده‌ايم به سرقت رفته و متاسفانه مسئولان خوابگاه پيگيري نمي‌كنند. اين مسئله فقط در مورد لباس نيست چنانچه گاهي اوقات به دليل خراب بودن قفل اتاق و عدم تعويض آن از سوي مسئولان، بسياري از وسايل ضروري و گاهي مبالغي پول نيز از ما به سرقت مي‌رود.
وي خوابگاه را مكان مناسبي براي زندگي نمي‌داند و معتقد است: اگر خوابگاه خصوصي با امكانات رفاهي مطلوب وجود داشت يك لحظه در خوابگاه دانشگاه نمي‌ماندم.
علي مرادي دانشجوي رشته دندانپزشكي دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز نيز مي‌گويد: عدم رسيدگي مسئولان به مسائل و كمبود امكانات در خوابگاه‌ها، مشكلات بسياري را ايجاد مي‌كند.
وي با اشاره به فرسودگي خوابگاه‌ها مي‌افزايد: سرويس‌هاي بهداشتي و حمام بسيار معدود و آلوده‌اند و نياز به رسيدگي و شستشوي روزانه و يا هر چند روز يكبار دارند كه متاسفانه در موارد زيادي رعايت نمي‌شود.
به گفته وي، غذاي خوابگاه مناسب نيست و طعم و مزه بدي دارد. مواد اوليه‌اي كه براي طبخ آن استفاده مي‌شود، از كيفيت بالايي برخوردار نيست و گاهي اوقات نيز غذا به خوبي پخت نمي‌شود.
مدير امور دانشجويي دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز، فرسودگي 70 درصد خوابگاه‌هاي اين دانشگاه را تاييد كرده و مي‌‌گويد: در حال حاضر 4 خوابگاه دخترانه و 5 خوابگاه پسرانه در سطح شهرستان اهواز براي دانشجويان دانشگاه علوم پزشكي وجود دارد.
شهرام افشار مي‌افزايد: در سال گذشته خوابگاه سينا ويژه پسران با اعتبار بالغ بر 40 ميليون تومان نوسازي و تجهيز شد و با اين اقدام، ظرفيت آن تا تعداد 200 نفر افزايش يافت.
به گفته وي، امسال فاز اول و دوم خوابگاه صدف ويژه پسران نيز با ظرفيت 660نفر با همكاري خيرين و دانشگاه جندي شاپور اهواز افتتاح شد كه از مهرماه دانشجويان در آن مستقر مي‌شوند.
افشار با بيان اينكه در‌حال‌حاضر تعداد 4 هزار و 663 دانشجو در رشته‌هاي مختلف تحصيلي در اين دانشگاه مشغول به تحصيل هستند، تصريح مي‌كند: افزايش و همچنين تعمير و تجهيز امكانات خوابگاه‌ها در دولت نهم رشد داشته اما ميزان اين رشد، چشمگير نيست.
وي يكي از سياست‌هاي اصلي وزارت بهداشت و درمان در دولت مهر را افزايش امكانات رفاهي و آموزشي براي دانشجويان و مرتفع كردن دغدغه‌هاي اين چنيني آنان عنوان كرد.
مدير امور دانشجويي دانشگاه جندي شاپور اهواز سرانه ظرفيت اتاق‌هاي خوابگاه دانشجويي در اين دانشگاه را بين 12 تا 15متر مربع ذكر مي‌كند و اظهار مي‌دارد: طي سال‌هاي گذشته سرانه براي هر اتاق در اين دانشگاه 8 متر مربع بوده اما با اقداماتي چون افزايش خوابگاه‌هاي دولتي دخترانه و پسرانه در سطح شهرستان اهواز، تعميرات و تجهيزات خوابگاه‌ها و همچنين ساخت مجتمع‌هاي خوابگاهي در كنار ديگر خوابگا‌ه‌ها، مشكل ظرفيت در اتاق‌ها تا حدودي كاهش يافته و به حد استاندارد نزديك شده است.
افشار مي‌گويد: ما به دنبال توسعه و بسط خوابگاه دانشجويان هستيم و در نظر داريم در صورت تأمين اعتبار مورد نياز تا 2 سال آينده كلنگ خوابگاهي ويژه دختران با ظرفيت 700دانشجو را به زمين بزنيم.
وي مي‌افزايد: دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز داراي 22 شبكه بهداشت و درمان، 8 دانشكده و واحد بين المللي خليج فارس، 30 بيمارستان دانشگاهي، 128 مركز بهداشتي و درماني روستايي، 137 مركز بهداشتي درماني شهري، 83 پايگاه بهداشتي و 877 خانه بهداشت در سراسر استان است.
به گفته وي، اين دانشگاه داراي 469 عضو هيئت علمي و 4هزار و 88 دانشجو است و ساليانه تعداد يك هزار و 190 دانشجوِي جديد‌الورود مي‌پذيرد. پذيرش دانشجو در 79رشته تحصيلي صورت مي‌گيرد كه در اين ميان، در مقاطع دكتراي تخصصي در 14 رشته، فوق تخصصي در 2رشته، دكتراي ph.D در 8 رشته، دكتراي حرفه‌اي 3 رشته، كارشناسي ارشد در 17 رشته، كارشناسي پيوسته 11و ناپيوسته در 12 رشته و كارداني در 12 رشته هر سال دانشجو مي‌گيرد.

*جاي خالي بخش خصوصي در دانشگاه‌ها
معاون فرهنگي دانشجويي دانشگاه شهيد چمران اهواز نيز مي‌گويد: با وجود اينكه در‌حال ‌حاضر آمار خوابگاه‌هاي مستقل در دانشگاه شهيد چمران به 18 بلوك با ظرفيت 5 هزار نفر رسيده است اما تا رسيدن به استانداردهاي بين‌المللي هنوز فاصله زيادي داريم.
هادي بصيرزاده مي‌گويد: امكانات خوابگاهي دانشگاه شهيد چمران به هيچ وجه پاسخگوي درخواست دانشجويان اين دانشگاه نيست و تاكنون تنها دانشجويان دختر و برخي از دانشجويان پسر در نوبت روزانه را بر اساس اولويت‌بندي زير پوشش قرار داده است و دانشجويان نوبت دوم ( شبانه ) بدون خوابگاه هستند يا در خوابگاه‌هاي خودگردان در سطح شهر به‌سر مي‌برند.
وي با دعوت از مشاركت بخش خصوصي براي حمايت از دولت در امر خوابگاه‌سازي، مي‌افزايد: بايد تعاوني‌ها را به سمت ساخت خوابگاه‌هاي دانشجويي هدايت و با در اختيار قراردادن زمين‌هاي دولتي رايگان به بخش خصوصي آنها را در زمينه سرمايه‌گذاري مشترك با دانشگاه‌ها در ساخت خوابگاه ترغيب كرد.
بصيرزاده اظهار داشت: هدايت خيرين به خوابگاه‌سازي و توسعه خوابگاه‌ها نيز راه حل ديگري است كه در‌حال‌حاضر در شهرستان بهبهان با حمايت خيرين خوابگاه‌ساز اين مشكل تا حد زيادي مرتفع شده است.
وي از عملكرد بانك‌ها در زمينه كمك‌رساني و ترغيب بخش خصوصي براي ساخت خوابگاه‌ها انتقاد كرده و مي‌گويد: قوانين و مقرراتي در اين زمينه پيش از اين تدوين اما به فراموشي سپرده شد و متاسفانه بانك‌ها تاكنون به تعهدات خود در اين زمينه عمل نكرده‌اند.
بصيرزاده از تجهيز همه خوابگاه‌هاي دانشگاه شهيد چمران به سيستم تلفن سانترال و تصفيه آب خبر داده و مي‌افزايد: از ديگر پروژه‌هاي در دست اقدام مي‌توان به ساخت خوابگاه در مجموعه خوابگاهي برادران اشاره كرد كه در اواخر امسال مورد بهره‌برداري قرار مي‌گيرد.
بصيرزاده اضافه مي‌كند: دانشگاه شهيد چمران اهواز داراي 14 دانشكده، 184رشته و 13 هزار دانشجو است كه جزو دانشگاه‌هاي مادر و تربيت معلم كشور محسوب مي‌شود.

*وام دانشجويي، گره‌گشاي مشكلات مالي
و اما بخش ديگري ازمشكلات دانشجويان، به تسهيلات رفاهي و وام‌هاي دانشجويي مربوط است. اغلب آنان كه سروكارشان با صندوق رفاه دانشجويي افتاده، معتقدند دانشگاه‌ها چه آزاد و چه دولتي، به درستي به وظيفه خود در اين زمينه عمل نمي‌كنند؛ اين درحالي است كه غالب دانشجويان، فاقد شغل بوده و وام‌هاي دانشجويي براي آن‌ها نجات‌بخش محسوب مي‌شود.
بهاره پدرام يكي ديگر از دانشجويان دانشگاه جندي شاپور اهواز، در زمينه تسهيلات رفاهي اين دانشگاه مي‌گويد: وام‌هاي دانشجويان به‌موقع و به‌طور منظم پرداخت نمي‌شود اما اگر مشكلات وام‌دهي حل شود، به طور كلي عملكرد دانشگاه در اين زمينه مطلوب است.
وي با اشاره به درخواست افزايش ميزان پرداخت وام به دانشجويان، مي‌افزايد: با توجه به رسيدگي مسئولان دانشگاه به اين مقوله، اگر ميزان وام‌هاي ضروري افزايش پيدا كند، دانشجويان براي رفع مشكلات مالي خود بيشتر از اين وام‌ها استفاده مي‌كنند.
مدير امور دانشجويي دانشگاه جندي شاپور اهواز نيز در مورد تسهيلات رفاهي و وام‌هاي مختلفي كه دانشجويان مي‌توانند از آنها بهره‌مند شوند، مي‌گويد: طي سال گذشته اعتباري بالغ بر 127 ميليارد و 827 ميليون تومان به صورت وام به 7 هزار و 422دانشجو داده شد.
شهرام افشار از افزايش ميزان اعتبارات در زمينه وام دانشجويي در دوران دولت نهم نسبت به گذشته خبر داده و تصريح مي‌كند: هر‌ساله سهميه‌اي براي وام دانشجويي در نظر گرفته مي‌شود و تاكنون اين اعتبار كاهش پيدا نكرده است.
وي وام‌هاي دانشجويي را شامل وام مسكن، وام ازدواج، وام ضروري، وام تبصره 2 يا شهريه و وام تحصيلي دانسته و با اشاره به ‌اينكه تسهيلات رفاهي به دانشجويان به‌صورت فراخوان اعلام مي‌شود، مي‌گويد: استقبال دانشجويان براي دريافت وام بسيار خوب است اما به‌دليل محدود‌بودن بودجه و اعتبارات در اين بخش، در سال‌هاي گذشته تنها پاسخگوي تعدادي از آنان بوديم اما با توجه و رسيدگي‌هاي بيشتر مسئولان مربوطه، از سال گذشته تاكنون تعداد بيشتري از دانشجويان از اين وام‌ها بهرمند شده‌اند.
در ادامه تهيه اين گزارش، براي گفتگو با مسئول خوابگاه‌هاي خصوصي اهواز وقت ملاقاتي تعيين شد اما وي به دلايل نامعلوم، قرار مصاحبه را لغو و از پاسخگويي به سوالات خبرنگار فارس در زمينه وضعيت خوابگاه‌هاي خصوصي دانشجويي اين شهرستان امتناع كرد.
گزارش: الهام عطايي – استان خوزستان
انتهاي پيام/ف
 دوشنبه 18 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 365]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن