تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 13 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):به من ايمان نياورده است آن كس كه شب سير بخوابد و همسايه اش گرسنه باشد. به من ايمان ن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837139672




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

درگذشت یک هنرمند...


واضح آرشیو وب فارسی:پی سی سیتی: درگذشت یک هنر مند...

http://www.aineha.com/Pic-Other/84/m%20sakhae.jpg

منوچهر سخایی، خواننده موسیقی پاپ ایرانی بامداد پنج شنبه در کالیفرنیای آمریکا در 76سالگی به علت بیماری سرطان درگذشت.

منوچهر سخایی پیش از انقلاب در ایران، یکی از خوانندگان محبوب بود و بویژه ترانه «کلاغ ها» بر شهرت او افزود. او پس از انقلاب سال 57 از ایران به آمریکا مهاجرت کرد.

سایت هنرمندان ایرانی درگذشت هنرمند گرامی استاد منوچهر سخایی را به جامعه هنری و هنردوستان صمیمانه تسلیت عرض می نماید و برای بازمندگان آن مرحوم صبر مسئلت دارد...

مرحوم استاد منوچهر سخایی

http://www.niazerooz.com/Im/O/87/0605/L6335531188000.jpg

منوچهر سخایی (متولد: ۱۳۱۴ خورشیدی در تهران - درگذشت : ۸ اردیبهشت ۱۳۹۰ در کالیفرنیا , آمریکا) ، خواننده و بازیگر سینمای قبل از انقلاب ، از قدیمی*ترین چهره*های موسیقی پاپ و از بازماندگان نسلی است که با اجرای ترانه*های عاشقانه بر بستر ملودی*های ایرانی ، با ارکستراسیون غربی و کلام فارسی، در اواخر دهه ۳۰ خورشیدی، محبوبیت خیره کننده*ای برای این سبک موسیقی به ارمغان آوردند.

از منوچهرسخائی جدای از بازی و خوانندگی او در چند فیلمفارسی، ترانه*های بسیاری به یادگار مانده*است، که در میان آنها، ترانهٔ «کلاغا» با کلام نوذر پرنگ و آهنگ پرویز مقصدی، به امضای هنری او در عالم موسیقی بدل شده*است.وی پس از انقلاب ایران (۱۳۵۷) به آمریکا کوچ کرد و گرچه در آنجا نیز ترانه*ها و آلبومهایی خلق نمود، اما هرگز نتوانست موفقیت و محبوبیت گذشتهٔ خود را تکرار کند و نهایتاً برای سالها در سکوت به سر برد. وی همچنین در آستانهٔ شصت سالگی خویش به سازمان مجاهدین خلق ایران پیوست و با عنوان هنرمند مقاومت ترانه*هایی در راستای اهداف این سازمان اجرا کرد. اقدام وی در پیوستن به سازمان مجاهدین خلق و اجرای ترانه در مدح رهبران این سازمان، گرچه از نظر عده*ای عملی ممدوح و انقلابی تلقی شده، اما در مجموع انتقادهای تندی را متوجه وی ساخته*است.

زندگینامه

سید منوچهر سخایی، در سال ۱۳۱۴ در شهر تهران و در خانواده*ای فرهنگی و متمایل به سیاست متولد شد.

برادر بزرگترش سرگرد سید محمود سخایی ( متولد: ۱۲۹۶ خورشیدی - مقتول: ۲۸ مرداد ۱۳۳۲) رئیس شهربانی برگزیدهٔ دکتر محمد مصدق در کرمان بود که در جریان وقایع ۲۸ مرداد ۳۲ در این شهر به طرز بسیار فجیعی به قتل رسید و مثله گردید. [۱]

منوچهر سخایی تحصیلات ابتدایی و متوسطه خود را در تهران ادامه داد و از همان دوران تحصیل به مقولات هنری بویژه موسیقی علاقه و اشتیاق نشان داد. با این وجود وی قبل از آن که وارد دنیای موسیقی شود، برای مدتی در روزنامه کیهان مشغول به کار شد و به عنوان خبرنگار پارلمانی این روزنامه فعالیت کرد.

زندگی هنری

دوستی او با پرویز ایرانفر نقطهٔ شروعی برای ورودش به دنیای هنر بود و با تشویق و هدایت همین دوست، منوچهر سخائی در اواسط دههٔ سی به موسیقی روی آورد. گرچه در آن زمان موسیقی پاپ در ایران چندان شناخته شده نبود، امّا سخائی با بهره از آثار موزیسین*های خارجی از همان ابتدا نسبت به این نوع موسیقی گرایش نشان داد.در اواخر دهه ۳۰ منوچهر سخائی موفق شد که با ترانه*ای به نام «کالسکه زرین» که به شکلی غیر حرفه*ای به همراه کامبیز مژدهی به عنوان آهنگساز و پرویز وکیلی به عنوان ترانه سرا ضبط شده بود، از سد شورای سختگیر و محافظه کار موسیقی رادیو ایران در آن زمان عبور کند.

http://fulfamusic3.persiangig.com/image/new_folder/manochehr.jpg

در واقع تا دههٔ سی شورای موسیقی رادیو در زمینه موسیقی پاپ بسیار سختگیربود و چون عمدتاً موسیقیدانان سنتی در آن شورا حضور داشتند، بندرت اجازهٔ پخش آهنگ*هایی غیر از موسیقی سنتی و ملی از رادیو را صادر می*کردند و بنابراین خیلی به ندرت آهنگ*های پاپ از رادیو پخش می*شد. طوریکه مثلا محمد نوری بعنوان یکی از نخستین خوانندگان پاپ ایرانی، ناچار بود که در برنامهٔ ارتش ترانه*هایش را اجرا کند و در خود رادیو امکان اجرا نداشت. اما در جو پدید آمده بعد از وقایع ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ و با پخش ترانهٔ معروف «مرا ببوس» [به خوانندگی حسن گل نراقی و آهنگسازی مجید وفادار و شعر حیدر رقابی (هاله)]جو دیگری در رادیو به وجود آمد و شورای سخت گیر و محافظه کار موسیقی در رادیو، با دیدن استقبال مردم از این نوع آهنگ*ها، رویکرد جدیدی نسبت به موسیقی پاپ پیدا کرد و تصمیم گرفت تا مجوز پخش یک یا دو آهنگ پاپ را در هر ماه صادر کند .

از آن زمان پای خوانندگان پاپ به رادیو گشوده شد و ابتدا محمد نوری و بعد ویگن برای اجرای این ترانه*ها انتخاب شدند و بعدها منوچهر سخائی و عباس مهرپویا نیز به آنها پیوسته و چهار نفر خواننده*های پاپ موزیک رادیو در آن زمان را تشکیل می*دادند که هر کدام در ماه یک برنامه اجرا می*کردند.

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSNwV50jgncfE2bG7tPicNv-sUXo3tri76IGP5QlDLMONuqDP-W

بدین ترتیب منوچهر سخائی از سال ۱۳۳۷ به بعد فعالیت حرفه*ای خود را به عنوان خواننده در رادیوایران آغاز کرد.

در همین سالها منوچهر سخائی فعالیت خود در سینمای ایران را نیز ، نخست به عنوان خواننده و سپس به عنوان بازیگر آغاز نمود. یکی از نخستین اجراهای رسمی او، که اولین ترانهٔ او برای فیلمهای فارسی نیز محسوب می*شود، در فیلمی به نام «زندگی شیرین است» (ساختهٔ مجید محسنی، محصول دیانا فیلم) بود که در سال ۱۳۳۵ اکران گردید. وی در سالهای بعد در فیلمهای دیگری همچون «دخترها اینطور دوست دارند» (ساخته اسماعیل پورسعید ،۱۳۴۱) و «خروس جنگی» (ساخته اسماعیل پورسعید ، ۱۳۴۴) ترانه*هایی اجرا کرد و همچنین به عنوان بازیگر در فیلمهایی مثل «پستچی» (ساختهٔ رفیع حالتی ، ۱۳۴۰) ، «در انتهای ظلمت» (ساختهٔ ابوالقاسم ملکوتی) و «ببر کوهستان» (ساختهٔ خسرو پرویزی ظاهر شد.

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSt_hh_gcg8s3s6UKVd5Ztzs81IWOB8rVAfqyPyICq 2NJ7MbaS85HFCJ7midQ

در مجموع دوران اوج شهرت و محبوبیت منوچهر سخایی در دهه چهل خورشیدی بود. صدای او سبک و کلاس خاص خودش را داشت و او نیز همچون ویگن و عارف و محمد نوری طرفداران خاص خود را داشت.

در همین ارتباط محمدرضا شجریان در کارگاه آواز خود خاطره*ای حکایت کرده*است که نشان از شهرت و اهمیت سخایی در آن سالها دارد. وی می*گوید:
« «...من در دانشسرا بودم که منوچهر سخایی یک ابوعطا خواند که من خیلی خوشم آمد و آن را یاد گرفتم و بعدها چند بار آن را خواندم و همیشه هم گفته*ام که این را از سخایی یاد گرفته*ام...» »

منوچهر سخایی همچنین درسال*های فعالیت هنری اش در تلویزیون نیز شوی تلویزیونی «زنگوله*ها» را برای تلویزیون ملی ایران تهیه کرد که در آن به معرفی چهره*های جدید موسیقی پاپ می*پرداخت.

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQHJmbYQi2ARBz_rVjk2hm772TWm-hpMpQuVqbBjaZJ5kZJLwG1A378L1adAQ

بعد از انقلاب ایران (۱۳۵۷) منوچهر سخائی نیز مانند بسیاری از دیگر خوانندگان و بازیگران قبل از انقلاب راهی آمریکا شد و ساکن شهر لوس آنجلس گردید و تلاش نمود تا فعالیت هنری اش را در آنجا ادامه دهد . از جمله در نخستین سالهای اقامتش در آمریکا اقدام به تهیهٔ چند ترانه و ارائهٔ آنها به صورت سه آلبوم استودیوئی نمود. اما وی در این آلبوم*ها و به طورکلی در سالهای مهاجرت و اقامتش در شهر لس آنجلس هرگز نتوانست موفقیتهای گذشته اش را تکرار کند.

در ارتباط با اولین آلبومش در آمریکا خود او طی مصاحبه*ای با رادیو فردا می*گوید :
« «..من از چند آهنگ اولین آلبومم که در آمریکا تهیه کردم راضی نیستم. چون این آلبوم را در بدو ورودم به آمریکا ارایه دادم، هنوز به اوضاع و احوال اینجا آشنا نبودم و از نظر مالی هم بسیار محدود بودم، نمی*توانستم به راحتی تصمیم بگیرم و این آلبوم را در شرایط کوچ اجباری و آن حالت گیج و ویجی تولید کردم!....» »

اما وی بلافاصله پس از نخستین آلبومش در آمریکا، آلبومی دیگر به نام سکوت و نیز آلبوم همکلاس*ها را نیز به بازار موسیقی عرضه کرده بود که گرچه در آنها آهنگ*های خوبی وجود داشت اما بر اساس گفتهٔ خود او حتی ترانه*های خوب موجود در این آلبومها هم وی را راضی نکرده بود و بدین ترتیب وی نهایتاً تصمیم گرفت که برای چند سال سکوت پیشه کند. در این ارتباط وی در همان مصاحبه می*گوید:

«...بعد از آن آلبومها ، اوضاع اینجا [در لوس آنجلس] به شکلی شد که من دیدم یا باید از این جماعت بزن بکوب پیروی کنم یا دوباره سکوت کنم ومن در آن زمان تصمیم گرفتم با موسیقی لس آنجلس همراهی نکنم و به کار تألیف روی بیاورم....»

حاصل سکوت طولانی مدت و غیبت منوچهر سخایی از صحنه موسیقی پاپ لس آنجلس، جمع آوری تعدادی مصاحبه از شخصیت*های مختلف مطرح در موسیقی پاپ فارسی بود. وی همچنین در این سالها دست به تهیهٔ کتابی دربارهٔ موسیقی مدرن و موسیقی پاپ ایران زد که در آن تقریبا با همه کسانی که در دسترس او بودند از جمله با محمد نوری، حمید قنبری و نعمت مین باشیان گفت و گوهایی دربارهٔ این موضوعات انجام داده بود.

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQhEREBCPRaSeguRmxfY3p6bEFUuyODyNh7kxB0IXQ zQLfTTneezQ

سخایی همچنین در واپسین سالهای فعالیتش و پس از مدت*ها سکوت ، آلبومی تهیه کرد که در آن از ترانه*های اجتماعی استفاده کرده و به مضامینی نظیر حقوق بشر پرداخته بود... سخائی در این آلبوم ، سعی کرد تا سبک خواندنش را تغییر داده و نت*ها وگام*هایی را اجرا کند که در گذشته بندرت مورد استفاده اش قرار گرفته بود. همکار آهنگساز وی در این آلبوم محمد شمس بود ، که آهنگ*های این آلبوم را از ادغام تم*های کلاسیک ایرانی و غربی خلق نمود. اشعار ترانه*های این آلبوم عمدتاً توسط ایرج فاطمی سروده شده بودند و به گفتهٔ خود سخایی برای ارائهٔ این آلبوم سه سال کار مداوم انجام شده و موسیقی آن با ارکستر سمفونی پاریس به شکل زنده ضبط گردیده بود.

معروفترین آلبوم ها

هم کلاس
جان جان
کلاغ*ها
خداحافظ
لاله
نمکی
سکوت
داغ بوسه و عروسی(صفحه ،۱۳۵۱)
وعده دور دور نمی*خوام و دیدی از دستم رفت(صفحه ،۱۳۵۲)
گل و آروم آروم (صفحه ، ۱۳۵۳)
گردن بند الله و شهر نور (صفحه ، ۱۳۵۲)
برگرد برگرد و با گریه به سویش می*روم (صفحه ،۱۳۵۱)
لالایی و کلاغها (صفحه ، ۱۳۵۰)
لب دریا و بابا رو بوس کن (صفحه ، ۱۳۵۰)

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQQuc6ocBkJEvbDGX7UooYoS7zvtdMIg6Lu0otJLlW ubPjxng8j

معروفترین آهنگ ها

شب میای (اجرای مشترک با پوران)
پائیزه (اجرای مشترک با الهه)
ای والله (اجرای مشترک با پوران)
به کنارم بنشین (اجرای مشترک با دلکش)
شمع روشن (اجرای مشترک با پوران)
کلاغا(آهنگ :پرویز مقصدی، شعر :نوذر پرنگ)
کالسکه زرین(آهنگ:کامبیز مژدهی، شعر :پرویز وکیلی)
بازآ(آهنگ : هوشنگ شهابی، ترانه سرا: هوشنگ شهابی)

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSFp34A_FRtEl8kxEK3xECtXaWmSHNBN9h0mrUftyg aMS8mbK7fEA

جزیره
نامزدی
جدایی
شهر نور
خط و نشون
ای جوانان وطن
بذار امشب بخوابم
دیدی از دستم رفت
تو را دوست دارم
بابا رو بوس کن
قدیما یادش به خیر
می دونم
گاهی وقتا که هوایی میشه دل
پاییز از راه رسید
برگرد پشیمون می*شی آخر
فصل باور
افسوس
شب آخر
برف
نامه

لیلا
باران
رفتم
بختیاری
بدرود
غنچه*های نارنج
آخرین نامه
موج نگاه
عاشق دیوانه
باور مکن
از دستم رفت
آهوی رمیده
شمع من
آروم آروم
صنوبر
چشم به راه

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSAxeAwkx1GwiEFDcHgMcydzDihBX85t4yqgXaSvuH os74NKm6u

گلهای باغچه

خط و نشون
پشیمون
لالایی۱
لالایی۲
بوسه داغ
اشتباه من
غم امشب
دوستش دارم
دزد دل
بابا رو بوس کن
لب دریا
برگرد
گل به سر عروس
پنجره
جان جان
گل
دل من
شهر نور
اشکهای من
تو رو دوستت دارم

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT0mxZydIUUNX9c2fLwyuUsrtI6MggXQPbuai4UE7c 8s1FiwA9LXQ

فیلم شناسی
بعنوان بازیگر

۱- پستچی (رفیع حالتی ، ۱۳۴۰)
۲ - دخترها اینطور دوست دارند (اسماعیل پورسعید، ۱۳۴۱)
۳ - در انتهای ظلمت (ابوالقاسم ملکوتی ، ۱۳۴۱)
۴- ببر کوهستان (خسرو پرویزی ، ۱۳۴۴)

بعنوان خواننده

۱- زندگی شیرین است (مجید محسنی ، ۱۳۳۵)
۲- دخترها اینطور دوست دارند (اسماعیل پورسعید، ۱۳۴۱)
۳- خروس جنگی (اسماعیل پورسعید، ۱۳۴۴)

روحش شاد...

[خیابان «سرهنگ سخایی» واقع در نواحی مرکزی تهران (حوالی میدان توپخانه) به نام اوست.]

ویکی‌پدیا

سلام
خدا رحمتشون کنه_:2:
غروبا که میشه روشن چراغا
میان از مدرسه خوهنه کلاغها
یاد حرفهای دیروزت میفتم
که تا گفتی با گوش دل شنفتم
عجب غافل بودم من
اسیر دل بودم من
اسیر دل نبودم
اگه عاقل بودم من

سلام
خدا رحمتشون کنه_:2:غروبا که میشه روشن چراغا
میان از مدرسه خوهنه کلاغها
یاد حرفهای دیروزت میفتم
که تا گفتی با گوش دل شنفتم
عجب غافل بودم من
اسیر دل بودم من
اسیر دل نبودم
اگه عاقل بودم من


خدا رحمشون کنه..منم فقط این اهنگشو شنیده بودم ..واقعا قشنگه






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پی سی سیتی]
[مشاهده در: www.p30city.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16992]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن