واضح آرشیو وب فارسی:سياست روز: كميسر عالي سازمان ملل متحد در امور پناهندگان عنوان كردهديه 100 دلاري به افغانيهاي متقاضي بازگشت به كشورشان
كميسر عالي سازمان ملل متحد در امور پناهندگان گفت: هر افغاني داوطلب براي بازگشت به كشورش، 100 دلار دريافت ميكند.
به گزارش ايرنا، آنتونيو كوترس در نشست خبري مشترك با مدير كل اتباع و مهاجرين خارجي وزارت كشور افزود: اين اقدام براي تشويق آنان براي بازگشت به كشورشان است. وي اظهار داشت: بازگشت آوارگان به كشورشان به بازسازي و توسعه اقتصادي در اين كشورها بستگي دارد و بايد وضعيت اقتصادي در افغانستان به گونهاي درآيد كه آوارگان به كشورشان بازگردند.
كوترس در پاسخ به سوال خبرنگاري در خصوص ارتقاي سطح امنيت و آموزش در افغانستان توضيح داد: در مورد بحث امنيت كار زيادي نميتوانيم انجام دهيم، اما سعي ميكنيم كمكهاي بين المللي را به كشور افغانستان، جذب كنيم و كشورهايي را كه در كنفرانس پاريس متعهد شدند، ترغيب به انجام تعهدات خود كنيم.
كميسر عالي پناهندگان ادامه داد: نبودن امكانات كافي شغلي و آموزشي از مهمترين دلايل عدم بازگشت آنها به كشورشان محسوب مي شود و اين امر باعث خروج افغانهايي كه در افغانستان زندگي ميكنند نيز شده است.
خبرنگاري پرسيد كه بخش عمدهاي از بودجه دفتر كميسارياي سازمان ملل صرف امور اداري ميشود، كميساريا براي اينكه اين بودجهها صرف امور اداري نشده و هزينهها براي امور پناهندگان در ايران هزينه شود، چه اقدامي انجام ميدهد؟ كوترس در پاسخ گفت: ما به دنبال كاهش هزينههاي دفتري خود در تمام دنيا هستيم كه در پي آن اكنون تعداد كارمندان دفتر مركزي را كاهش دادهايم.
كميسر عالي سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در خصوص اينكه چقدر به ايران كمك ميشود، تصريح كرد: ما 3 ميليون دلار براي ايران در نظر گرفتهايم كه از ناحيه صرفه جوييهاي دفتري كميساريا پرداخت خواهد شد.
مدير كل اتباع و مهاجرين خارجي وزارت كشور نيز گفت: در سال جاري تنها 88 اتباع افغانستان داوطلب بازگشت به كشورشان شدهاند اين در حالي است كه طي 5 ماه گذشته با 189هزار نفر مهاجر غيرقانوني برخورد شده و از كشور طرد شدهاند. سيد تقي قائمي در ادامه اين نشست خبري اظهار داشت: جمهوري اسلامي ايران يكي از بزرگترين كشورهاي پناهنده پذير است و اين در حالي است كه همه ساله تعداد بسياري مهاجر غيرقانوني نيز وارد اين كشور ميشود.
وي با اشاره به سفر دوم آنتونيو كوترس كميسر عالي پناهندگان سازمان ملل به ايران بيان داشت: اميدواريم حضور وي سبب حمايت بيشتر سازمان ملل در زمينه رسيدگي به پناهندگان باشد. مدير كل امور اتباع و مهاجرين خارجي تصريح كرد: 216 هزار نفر از دانشآموزان افغاني در مدارس ايران ثبت نام كرده و هيچ محدوديتي براي تحصيل ندارند و تا زماني كه در ايران هستند ميتوانند به تحصيل بپردازند.
قائمي افزود: در حال حاضر 7 هزار نفر از اتباع افغانستان و عراق از دانشگاهها فارغالتحصيل شده و چهار هزار نفر ديگر مشغول تحصيل هستند و 1930 نفر نيز از اتباع خارجي امسال در دانشگاههاي ايران پذيرش شدهاند. وي، تعداد عراقيهايي را كه داوطلبانه به كشور خود بازگشتهاند، بسيار بيشتر از افغانيها دانست و گفت: 720 عراقي طي پنج ماه گذشته از ايران خارج شدهاند و تعدادي نيز هم اينك منتظر براي بازگشت به عراق هستند.
قائمي، تعداد بيماران خاص اتباع بيگانه در ايران را 950 نفر اعلام كرد و گفت: مشكل يارانه داروي اين بيماران با دستور رئيسجمهوري حل شد و هم اكنون اين اتباع از دفترچههاي بيمه و كارتهاي ويژهاي كه برايشان صادر كردهايم، استفاده ميكنند و در صورت نياز به كمك بيشتر آنها را به مراكز ديگري معرفي ميكنيم.
به گزارش اداره كل اطلاعات و مطبوعات وزارت خارجه، آنتونيو كوترس، شنبه گذشته نيز با معاون حقوقي و بينالمللي وزارت امور خارجه ديدار و گفتوگو كرد.
سيدمحمدعلي حسيني در اين ديدار تصريح كرد: جمهوري اسلامي ايران در طول حدود سه دهه با وجود مشكلات متعدد سياسي، اقتصادي، امنيتي و اجتماعي، به دليل پايبندي به اصول انساندوستانه، ارزشهاي اسلامي و تعهدات بينالمللي به نحو شايستهاي از هزاران پناهنده افغاني و عراقي ميزباني كرده است. وي ضمن تاكيد بر اين كه راهحل پايدار مسئله پناهندگان افغاني و عراقي نيازمند اهتمام و توجه خاص و مستمر جامعه بينالمللي است، مسئله پناهندگان را يك مسئوليت جهاني دانسته و تصريح كرد: با وجود اين كه حل اين مشكل مستلزم مشاركت فعال كليه اعضاي جامعه بينالمللي است، لكن مسئوليت ميزباني انبوه پناهندگان بر عهده كشور ميزبان قرار گرفته كه اين موضوع ناعادلانه است.
معاون وزير امور خارجه كشورمان در بخش ديگري از سخنان خود افزود: مشاركت بينالمللي صرفا نبايد به يك كمك محدود مالي منحصر شود و كشورهاي مستعد بايد نسبت به پذيرش تعداد قابل قبولي آوارگان و پناهندگان تحت عنوان اسكان مجدد اقدام كنند.
آنتونيو كوترس نيز ايران را يكي از مهمترين شركاي كاري كميساريا در جهان دانست و ضمن اشاره به ميزباني كشورمان از هزاران پناهنده و آواره در طول ساليان طولاني و با وجود كمك كافي جامعه جهاني تصريح كرد: اين ميزباني سخاوتمندانه ميبايستي مورد شناسايي جامعه بينالمللي قرار گيرد.
يکشنبه 17 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سياست روز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 202]