تبلیغات
تبلیغات متنی
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راهاندازی کسبوکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وبسایت
بهترین دکتر پروتز سینه در تهران
محبوبترینها
بهترین ماساژورهای برقی برای دیسک کمر در بازار ایران
بهترین ماساژورهای برقی برای دیسک کمر در بازار ایران
آفریقای جنوبی چگونه کشوری است؟
بهترین فروشگاه اینترنتی خرید کتاب زبان آلمانی: پیک زبان
با این روش ساده، فروش خود را چند برابر کنید (تستشده و 100٪ عملی)
سفر به بالی؛ جزیرهای که هرگز فراموش نخواهید کرد!
از بلیط تا تماشا؛ همه چیز درباره جشنواره فجر 1403
دلایل ممنوعیت استفاده از ظروف گیاهی در برخی کشورها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
خصوصیات نگین و سنگ های قیمتی از نگاه اسلام
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1860801722
![archive](https://vazeh.com/images/2archive.jpg)
![نمایش مجدد: مراكز آموزش عالي، دغدغهها و انتظارات ـ1 تحولات عميق در تجهيز مراكز آموزش عالي سمنان در دولت نهم refresh](https://vazeh.com/images/refresh.gif)
مراكز آموزش عالي، دغدغهها و انتظارات ـ1 تحولات عميق در تجهيز مراكز آموزش عالي سمنان در دولت نهم
واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مراكز آموزش عالي، دغدغهها و انتظارات ـ1 تحولات عميق در تجهيز مراكز آموزش عالي سمنان در دولت نهم
خبرگزاري فارس: افزايش رشتههاي تحصيلي، خوابگاه و استفاده رايگان از سلف سرويس گوشهاي از خدماتي است كه دولت نهم در دانشگاههاي سمنان فراهم كرد و امروز هر دانشجويي را علاقمند به تحصيل در اين دانشگاهها ميكند.
![](http://media.farsnews.com/Media/8607/Images/jpg/A0337/A0337195.jpg)
به گزارش خبرگزاري فارس از سمنان، استان سمنان داراي بيش از 25 مركز دانشگاهي و آموزش عالي است و به گفته دستاندركاران همه ساله در خوابگاههاي اين استان تا دو برابر ظرفيت دانشجو اسكان داده ميشود، اما باز هم كمبودهاي متعدد در اين زمينه وجود دارد.
برخي از دانشگاهها و مراكز آموزش عالي استان سمنان حتي آنهايي كه دولتي هستند هماينك براي رفع اين مشكل از منظر خودشان، تامين خوابگاه را براساس قانوني داخلي فقط به دانشجويان ترم يكي و نهايتا دانشجوهاي ترم دو منوط كردهاند.
اين مسئله علاوه بر اينكه سبب افزايش هزينههاي تحصيل در دانشگاهها براي خانوادههاي عمدتا كمدرآمد شده، توجه به بخشخصوصي و خوابگاههاي آزاد دانشجويي را كه با عنوان «پانسيون دانشجويي» فعاليت ميكنند، رشد دوچنداني بخشيده است.
به نظر ميرسد در بررسي مشكلات خوابگاههاي دانشجويي ميتوان از دانشگاههاي آزاد اسلامي، پيامنور، جامع علمي كاربردي و مراكز آموزش عالي غيرانتفاعي چشم پوشيد و بيشتر به دانشگاههاي دولتي پرداخت، چه آنكه آن مراكز در قانون پذيرش دانشجو الزامي به ارائه خوابگاه ندارند.
*تامين هزينههاي خوابگاههاي آزاد در توانمان نيست
آمارهاي دانشگاهي نشان ميدهد بيشتر دانشجوياني كه در دانشگاههاي دولتي مشغول به تحصيل هستند، از طبقه خانوادههاي متوسط به پايين جامعه وارد اين مراكز شدهاند و خانوادههاي آنها به سختي ميتوانند هزينههاي معيشتي خود را تامين كنند.
عمده دانشجويان جز آنهايي كه در رفاه كامل مادي به سر ميبرند، از پرداخت هزينههاي خوابگاههاي آزاد يا پانسيونها ناتوانند و ميگويند: روزهاي متعدد قبل از كنكور ساعتها زحمت كشيديم و خانوادههايمان ما را به اين اميد روانه دانشگاه دولتي كردند كه مجبور نشوند هزينههاي هنگفت دانشگاههاي غيردولتي را متحمل شوند.
آنها تاكيد ميكنند: پرداخت بسياري از هزينههايي كه قبل از ورود به دانشگاه انتظار آنها نميرود همچون خوابگاههاي دانشجويي از قدرت مالي خانوادههايمان خارج است و ما همواره در تامين آنها مشكل داريم.
يك دانشجوي رشته زمينشناسي در اين زمينه به خبرنگار فارس ميگويد: اسكان در خوابگاههاي دانشجويي با توجه به اجاره خانههاي بالا در پانسيونهاي دانشجويي و سطح شهر براي امثال من يك آرزو است كه به طور معمول تحقق نمييابد زيرا ظرفيت خوابگاهها به سرعت تكميل ميشود.
امير معصومي كه اهل مازندران است،ادامه داد: آشنا و خويشاوند نزديكي در سمنان ندارم و ناگزير به سكونت در خوابگاه هستم، اما آنقدر دستيابي به خوابگاه مشكل است كه قيد سكونت در خوابگاه را زدهام.
وي كه در سال سوم تحصيل خود قرار دارد، تصريح كرد: هر سال هنگامي كه دانشگاهها اعلام ميكنند دانشجويان متقاضي دريافت خوابگاه بيايند و ثبتنام كنند در مدت اندكي از نصب اطلاعيه در دانشگاه صفهاي طولاني در محل ثبتنام تشكيل ميشود.
اين دانشجوي مازندراني ادامه داد: همه دانشجويان ميخواهند از خوابگاه استفاده كنند، اما مسئولان دائما هنگام ثبتنام فرياد ميزنند فقط دانشجويان ترمهاي يك و دو در صف بمانند و امكان ارائه خوابگاه به بقيه افراد امكانپذير نيست.
معصومي اظهار داشت: اگر در آن زمان در دانشگاه حاضر باشيد خواهيد ديد كه دانشجويان سرخورده به اصطلاح ترم بالايي با چه ناراحتي و اندوهي محل را ترك ميكنند و از روزهاي قبل از آغاز سال تحصيلي به فكر اجارهبهاي خوابگاههاي آزاد هستند.
يك دانشجوي رشته مكانيك نيز در گفتگو با خبرنگار فارس گفت: رتبه دانشگاهيام در كنكور سراسري زير 500 بود و زماني كه ميخواستيم انتخاب رشته كنم دانشگاههاي سمنان با صدور اطلاعيههاي متعددي ميگفتند يكي از تسهيلاتي كه به دانشجويان داراي رتبههاي زيرهزار اعطا ميكنيم خوابگاههاي دانشجويي رايگان است.
معصومه اميني كه اهل دامغان است، افزود: ترمهاي يك و دو از خوابگاه دانشجويي استفاده كردم، اما از ترمهاي بعد هنگامي كه براي دريافت خوابگاه به دانشگاه مراجعه ميكردم، مسئولان ميگفتند ظرفيت مراكز خوابگاهي تكميل شده است و دانشجويان ورودي جديد خود بخش قابل توجهي از خوابگاهها را پرميكنند.
وي تصريح كرد: هنگامي كه سئوال كردم متوجه شدم دانشگاه براي سال تحصيلي جديد نيز همان وعدههايي را كه به ما داده بود براي دانشجويان جديد نيز مطرح كرده است و آنها بيخبر از همهجا به اميد اينكه وارد دانشگاهي ميشوند كه نبايد هزينه خوابگاه براي تحصيل در آن بپردازند، اين دانشگاه را انتخاب كردهاند.
اين دانشجو از مسئولان دانشگاهي استان سمنان خواست تا براي تامين خوابگاههاي مورد نياز دانشجويان دانشگاههاي دولتي فكري بكنند و تدبيري بينديشند كه براي سالها اين نياز اساسي جامعه دانشگاهي سمنان را تامين كنند.
يك دانشجوي رشته برق نيز به خبرنگار فارس در سمنان گفت: چرا مسئولان به فكر دانشجوياني كه وضع مالي چندان مطلوبي ندارند، نيستند و اين دانشجويان را با كولهباري از مشكلات به حال خود رها ميكنند.
علي رسولينژاد كه اهل تهران است، افزود: بسياري از دانشجويان را ميشناسم كه براي تامين هزينههاي تحصيلي خود به جاي تحقيق و پژوهش و درس خواندن، روزها تا پاسي از شب در شركتهاي صنعتي سمنان كار ميكنند تا بتوانند هزينههايي را كه اصلا پيشبيني نميكردند، تامين كنند.
وي اظهار داشت: دانشگاه هيچ مسئوليتي را در قبال دانشجويان نميپذيرد و فقط به گفتن اينكه خوابگاه نداريم بسنده ميكند و دانشجوياني كه خانوادههاي آنها داراي دو يا سه فرزند دانشجو در دانشگاههاي دولتي و آزاد هستند به هيچ وجه نميتوانند هزينههاي تحصيلي فرزندانشان را تامين كنند.
اين دانشجو ادامه داد: خود من روزانه بين پنج تا هفت ساعت به طور پارهوقت در يك شركت خصوصي كار ميكنم تا بتوانم ماهانه 120 هزار تومان درآمد داشته باشم و هزينههاي خوابگاهم را بپردازم.
رسولينژاد افزود: جداي از هزينههاي پانسيونهاي دانشجويي آزاد، خريد كتاب و جزوه و ساير لوازم مورد نياز نيز از مشكلات دانشجويان است.
*خوابگاهنشينها هم چندان رضايتي ندارند
شمار زيادي از دانشجويان ساكن خوابگاههاي استان سمنان كه موفق شدهاند از هفتخوان رستم براي دريافت اجازهنامه استفاده از خوابگاه سربلند بيرون آيند، از وضع خود چندان راضي نيستند.
آنها با درخواست از درج نشدن نامشان در گزارش، از امكانات اندك و نامناسب خوابگاههاي دولتي انتقاد ميكنند و از مسئولان ميخواهند به كيفيت خوابگاه و كاهش شمار دانشجويان ساكن در هر اتاق نيز نظري داشته باشند.
يك دانشجوي خوابگاهي در شاهرود در اينباره گفت: زندگي در خوابگاهها بسيار دشوار است و هر روز بايد با مشكل تازهاي مواجه شد.
عليرضا ـ ع افزود: همزيستي در كنار افرادي با فرهنگهاي مختلف، نداشتن امكانات مناسب سرمايشي و گرمايشي، تاسيسات فرسوده، كيفيت نامطلوب غذا، نبود امكانات ورزشي و سرگرمي از جمله مشكلاتي است كه هر دانشجو ناچار بايد آنها را تجربه كند.
اين دانشجو خاطرنشان كرد: افزايش ظرفيت پذيرش دانشجو در دانشگاهها و تنوع رشتههاي تخصصي در شاهرود در حاليست كه خوابگاههاي اين شهرستان متناسب با رشد جمعيت دانشجويي توسعه نيافته است.
عليرضا ميگويد: هماكنون در خوابگاههاي دانشگاهي شاهرود بيش از حد استاندارد دانشجو اسكان داده شده است و ظرفيت خوابگاهها به هيچ وجه پاسخگوي شمار دانشجويان نيست.
وي افزود: خوابگاههاي دانشگاههاي شاهرود فقط براي 60 درصد جمعيت دانشجويي كفايت ميكند و هرسال نيز حدود 20 تا 30 درصد به ظرفيت پذيرش دانشگاهها اضافه ميشود.
يك دانشجوي ساكن در دامغان نيز ميگويد: خوابگاههاي دانشجويي علاوه بر اينكه پاسخگوي نياز دانشجويان نيست، تاسيسات آنها بسيار فرسوده و قديمي است و هرازگاهي موجب اعتراض دانشجويان ميشود.
بيژن عظيمي افزود: براي مرمت و بازسازي اين تاسيسات با عمر بيش از 20 سال، اعتبارات زيادي نياز است كه هيچگاه تامين نميشود.
به گفته وي، خوابگاههاي دامغان از بسياري از تجهيزات و امكانات از جمله يخچال، آبسردكن و سامانه خنككننده محروم است.
وي گفت: خوابگاههاي دانشجويي اساسا طبق مدلي ساخته شده كه براي عموم دانشجويان كاربرد دارد و اصلا به نيازهاي اختصاصي دانشجويان در رشته تحصيلي توجه نشده است.
اين دانشجو افزود: خوابگاههاي دانشجويان رشتههاي تخصصي فضاي متفاوتي را ميطلبد كه اين اصول اصلا در خوابگاههاي دامغان رعايت نشده است.
عظيمي ادامه داد: به كار بردن واژه خوابگاه براي دانشجويان كاملا صحيح نيست و بايد از آن به عنوان زيستگاه دانشجو ياد شود چراكه يك دانشجو فقط هشت ساعت خود را در محل آموزش سپري ميكند و 16 ساعت بقيه را در خوابگاه به سر ميبرد و تمام تكاليف و تمرينهاي دانشگاهي خود را بايد در خوابگاه انجام دهد.
به هرحال كمبود خوابگاههاي دانشجويي در بيشتر دانشگاههاي كشور از جمله استان سمنان ملموس است، مشكلي كه با توجه به رشد جمعيت دانشجويي در كشور بايد به طور جدي مورد توجه مسئولان ذيربط قرار گيرد.
برخي كارشناسان و دستاندركاران براين باورند كه براي رفع مشكل خوابگاههاي دانشجويي بايد همچون مدرسهسازي، از مشاركت مردم به خصوص خيران سود جست چراكه رفاه و راحتي در خوابگاهها، تحصيل بهتر و پيشرفت هر چه بيشتر علمي دانشجويان و در نتيجه توسعه كشور را درپي دارد.
*كمبود خوابگاه دغدغه دانشگاههاست
در حالي كه دانشجويان تامين هزينههاي خوابگاهي را از مشكلات روزمره خود عنوان ميكنند، مسئولان دانشگاهي استان سمنان نيز كمبود خوابگاه را دغدغه اصلي دانشگاهها ميدانند.
رئيس دانشگاه سمنان در اين باره در گفتگو با خبرنگار فارس در سمنان ميگويد: اين دانشگاه با مشكل كمبود فضاي خوابگاهي به خصوص براي دانشجويان پسر و دورههاي شبانه مواجه است.
علي خيرالدين افزود: كمبود خوابگاه براي برادران و نيز در مضيقه بودن دانشجويان شبانه از مهمترين مشكلات خوابگاهي دانشگاه سمنان در سال تحصيلي جاري است.
وي از زيرپوشش بودن 98 درصد دانشجويان غيربومي دانشگاه سمنان براي استفاده از امكانات خوابگاهي خبر داد و تصريح كرد: در حال حاضر نزديك به 3 هزار نفر از دانشجويان روزانه اين دانشگاه از خوابگاه استفاده ميكنند.
خيرالدين گفت: دانشگاه سمنان داراي حدود 10 واحد خوابگاهي است كه چهار خوابگاه به خواهران و بقيه به برادران اختصاص دارد.
رئيس دانشگاه سمنان با بيان اينكه همه ساله بين 200 تا 300 نفر از دانشجويان پسر اين دانشگاه، متقاضي استفاده از خوابگاه هستند به احداث خوابگاه كوثر در سمنان طي يكسال اخير اشاره كرد و افزود: اين خوابگاه با تغيير كاربري دانشكده علوم انساني احداث شده و ظرفيت اسكان آن، 220 نفر است.
خيرالدين گفت: براي انجام كارهاي عمراني و تجهيز خوابگاه كوثر در سال گذشته 700 ميليون ريال هزينه شده و ظرفيت اين خوابگاه تا 300 نفر قابل افزايش است.
رئيس دانشگاه سمنان گفت: از مجموع دانشجويان اين دانشگاه، 53 درصد پسر و 47 درصد دختر هستند و دانشگاه سمنان هماكنون با داشتن حدود 7 هزار دانشجو در 58 رشته تحصيلي، داراي پنج دانشكده و يك آموزشكده است.
خيرالدين اظهار داشت: دانشگاه سمنان هر ساله به داوطلباني كه در آزمون سراسري داراي رتبه زيرهزار كشوري باشند و بخواهند در دانشگاه سمنان تحصيل كنند، تسهيلات خاص ارائه ميدهد.
وي تصريح كرد: استفاده رايگان از سلف سرويس و همه خدمات رايانهاي، برخورداري از حمايتهاي دفتر استعدادهاي درخشان دانشگاه در سال نخست آغاز تحصيل و استفاده رايگان از تسهيلات انتشاراتي دانشگاه سمنان از جمله امكاناتي است كه اين دانشگاه در اختيار دانشجويان برتر قرار ميدهد.
رئيس دانشگاه سمنان با بيان اينكه امسال در 31 رشته تحصيلي در دورههاي كارداني، كارشناسي و كارشناسي ناپيوسته دانشجو پذيرش شده است، گفت: دانشگاه سمنان با بيش از 34 سال سابقه به عنوان بزرگترين دانشگاه جامع استان سمنان مطرح است.
خيرالدين يادآور شد: امسال دورههاي كارشناسي ارشد در بيشتر رشتههاي كارشناسي دانشگاه سمنان ايجاد شده و اين دانشگاه درصدد است به زودي دانشكدههاي كويرشناسي و گردشگري را نيز راهاندازي كند.
وي با بيان اينكه 20 هكتار زمين به منظور تاسيس دانشكده منابع طبيعي به دانشگاه سمنان اختصاص يافته است، افزود: دانشكده منابع طبيعي سمنان با زيربناي 10 هزار و 610 مترمربع احداث خواهد شد.
رئيس دانشگاه سمنان تصريح كرد: طرح مطالعه، احداث، تكميل و تجهيز مركز آموزش جنگل و مرتع سمنان از سال 72 آغاز شده است و فضاي 20 هكتار براي ايجاد دانشكده، خوابگاه و مكان آموزش در نقشهها پوشش داده شده و اگر فضا محدود شود، اين دانشگاه در سالهاي آينده با مشكل مواجه خواهد شد.
خيرالدين افزود: در حوالي دانشكده هنر، فضاي سبز مطلوبي توسط دانشگاه سمنان ايجاد شده است و واگذاري اين زمينها ضربهاي به منابع طبيعي منطقه نميزند.
وي گفت: ساخت خوابگاه دانشجويان دانشگاه سمنان با ظرفيت 400 نفر به مناسبت هفته دولت آغاز شده است.
رئيس دانشگاه سمنان ادامه داد: اين خوابگاه كه ويژه برادران است با زيربناي 3 هزار و 150 مترمربع در چهار طبقه و با 65 اتاق احداث ميشود.
خيرالدين افزود: اين خوابگاه با هزينه حدود 15 ميليارد ريال ظرف مدت 18 ماه ساخته و آماده تحويل ميشود.
وي تصريح كرد: با ساخت اين خوابگاه ظرفيت خوابگاهي دانشگاه سمنان به حدود 3 هزار نفر و بيش از 25 هزار مترمربع افزايش مييابد.
رئيس دانشگاه سمنان با بيان اين كه دانشگاههاي دولتي كشور، 7 ميليون مترمربع فضاي آموزشي نياز دارند، اضافه كرد: دانشگاه سمنان، 53 هزار مترمربع فضاي خوابگاهي و 40 هزار مترمربع فضاي آموزشي كم دارد.
وي تصريح كرد: بايد براي رفع 93 هزار مترمربع فضاي آموزشي و خوابگاهي مورد نياز در دانشگاه سمنان، 20 طرح عمراني اجرا شود.
رئيس دانشگاه سمنان گفت: اگر هزينه ساخت هر مترمربع از اين فضاها را 4 ميليون ريال در نظر بگيريم، بايد براي ايجاد فضاي مورد نياز دانشگاه سمنان 372 ميليارد ريال اعتبار بايد اختصاص يابد.
خيرالدين گفت: از مجموع دانشجويان اين دانشگاه، 53 درصد پسر و 47 درصد دختر هستند.
رئيس دانشگاه آزاد اسلامي واحد شاهرود نيز در گفتگو با خبرنگار فارس، از احداث دو خوابگاه بزرگ دانشجويي در شهرستان شاهرود خبر داد.
حسين بديعي افزود: عمليات اجرايي اين خوابگاهها كه هر يك به مساحت 6 هزار مترمربع ساخته خواهند شد، در شاهرود آغاز شده است.
///////////وي تصريح كرد: اين دو خوابگاه در مجموع قادرند 800 نفر دانشجوي جديد را پذيرش كنند.
رئيس دانشگاه آزاد اسلامي واحد شاهرود با بيان اين كه هماكنون پنج خوابگاه دانشجويي در اين دانشگاه داير است، اظهارداشت: اين خوابگاهها در حال حاضر 700 دانشجو را در خود جاي دادهاند.
بديعي تصريح كرد: 320 نفر از دانشجويان ورودي سال قبل نيز كه متقاضي دريافت خوابگاه بودند، در خوابگاههاي دانشجويي دانشگاه آزاد شاهرود اسكان داده شدهاند.
وي گفت: محدوديتي براي واگذاري خوابگاه به دانشجويان وجود ندارد و هر دانشجويي كه متقاضي دريافت خوابگاه باشد ميتواند از تسهيلات رفاهي دانشگاه آزاد شاهرود استفاده كند.
رئيس دانشگاه آزاد اسلامي واحد شاهرود اضافه كرد: خوابگاههاي دانشجويي اين دانشگاه به سامانههاي ايمني نظير گازهاي ترموكوپلدار، برق اضطراري و اعلام حريق مجهز هستند.
بديعي ادامه داد: تعدادي از خوابگاههاي دانشگاه آزاد شاهرود نيز داراي سايت رايانهاي، سالن مطالعه و مجموعههاي ورزشي بوده و اتاق ملاقات با والدين و دفتر مشاوره نيز در اين خوابگاهها راهاندازي شده است.
وي خاطرنشان كرد: فضاسازي خوابگاههاي دانشگاه آزاد شاهرود نيز انجام شده و در اين خصوص اقدامات مناسبي صورت گرفته است.
*سخن آخر
به هر حال با توجه به اينكه اعتبارات عمراني دانشگاهها از ابتداي فعاليت دولت نهم تاكنون بيش از سه برابر افزايش يافته و متوسط تعداد خوابگاههاي ساخته شده طي سالهاي 66 تا 84 سالانه 9 خوابگاه است، به نظر ميرسد توجه بيشتر به مسئله رفاه دانشجويي و تامين نيازهاي اوليه دانشجويان ضروري است.
براساس اعلام مسئولان وزارت علوم، تحقيقات و فناوري، تا پايان امسال فقط از 13 خوابگاه دانشجويي در استانهاي مختلف كشور بهرهبرداري ميشود و امسال براي ساخت 63 خوابگاه دانشجويي اعتبار اختصاص يافته است كه تا سال آينده به بهرهبرداري ميرسد و بخشي از مشكلات دانشجويان را رفع خواهد كرد.
تعداد دانشجويان كشور در ابتداي برنامه چهارم توسعه كمتر از 2 ميليون نفر بود و طبق برنامهريزيهاي انجام شده تا پايان سال 88، 30 درصد جمعيت 18 تا 24 ساله كشور وارد دانشگاهها ميشوند و اين نكته نشانگر لزوم توجه بيشتر به دانشگاهها براي تامين نيازمنديهاي آنهاست.
..................................................
گزارش از: مرتضي مزيناني صفابين
خبرنگار فارس در استان سمنان
..................................................
انتهاي پيام/ش
يکشنبه 17 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 247]
-
گوناگون
پربازدیدترینها