واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: آسيب شناسي فعاليت هاي ديني و قرآني در حوزه بين الملل(27)رايزن ايران در سودان:سوداني ها از تجربه ايران براي آموزش قرآن بهره مي گيرند
گروه بينالملل: سوداني ها كل قرآن را در طول پنج يا شش سال حفظ مي كنند اما در ايران اين اقدام در زمان كوتاهتري انجامميشود به همين دليل سودانيها سعي دارند از تجربه ايرانيها در اين زمينه بهرهمندشوند؛ نمايندگان قرآني كشورمان نيز با حضور در سودان اين تجربهها را منتقلميكنند.
«ابراهيم انصاري» رايزن فرهنگي جمهوري اسلامي ايران در سودان طي گفت و گوي اختصاصي با خبرنگار بخش بين الملل خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا) با بيان اين مطلب گفت: با توجه به اين كه سوداني ها از روشها، تجربهها و مناهج جمهوري اسلامي ايران براي حفظ قرآن در مؤسسههاي قرآني استفادهميكنند، هنوز شيوههاي سنتي آموزش حفظ قرآن در اين كشور رايج است.
وي تأكيدكرد: سودانيها براي قرآن، قرائت و آموزش آن اهميت ويژهاي قايل هستند و كلام وحي ميان شهروندان سوداني جايگاه والا و هر نوع فعاليت قرآني در اين كشور ريشه عميقي دارد؛ اين گروه از مسلمانان از همان بدو كودكي فرزندان خود را با قرآن، حفظ آن و معارف قرآني آشناميكنند از اين رو امور قرآني در كنار ديگر فعاليتهاي رايزني، حوزه گستردهاي را به خود اختصاص دادهاست.
انصاري، تلاش براي اعزام گروههاي قرآني ايران به سودان در ماه رمضان را از جمله فعاليتهاي رايزني براي معرفي فعاليتهاي قرآني كشورمان برشمرد و افزود: اين گروهها به نمايندگي از ايران در محافل و مدارس قرآني سودان حاضرميشوند و ميزان تمسك و اهتمام مردم ايران به قرآن را به شهروندان سوداني نشانميدهند.
چاپ قرآن با هدف رد نظريه وجود قرآن هاي متفات نزد پيروان اهل بيت
رايزن فرهنگي كشورمان در سودان با اشاره به ترجمه جزء سي ام قرآن به زبان «دينكا» براي نخستين بار در دنيا و با همكاري يكي از مؤسسههاي جنوب سودان كه حدود يك سال پيش چاپ و توزيع شده و بسيار هم مورد استقبال قرار گرفته، گفت: اين اقدام در راستاي رفع شبهاتي مبني بر وجود قرآن متفاوت ميان پيروان اهل بيت(عليهم السلام) انجام شدهاست.
انصاري توضيح داد: چاپ نسخه هاي قرآني و توزيع آنها بين شهروندان سوداني از ديگر تلاشهاي رايزني براي ارتباط نزديكتر با مسلمانان اهل تسنن اين كشور است و تا كنون چهار بار قرآن را به چاپ رساندهايم كه توزيع آنها با استقبال گسترده شهروندان سوداني مواجه شدهاست.
رايزن ايران در سودان در بخش ديگري از اين گفت و گو برگزاري مسابقات قرآن در سودان به صورت سالانه را از فعاليت هاي رايزني برشمرد و اظهاركرد: اين مسابقات در سال جاري با حضور بسياري از شهروندان سوداني برگزار شد و جنب و جوش قرآني خوبي در يكي از مناطق سودان شكل گرفت.
وي از مسابقات قرآن به عنوان شاخص ترين فعاليت قرآني رايزني يادكرد كه دو بار در سال همراه با ديگر فعاليتهاي مجالس و محافل قرآني برگزارميشود؛ در نيمه نخست سال جاري يكي از اين مسابقات برگزار شد و ديگر رقابت قرآني نيز در برنامه كاري نيمه دوم امسال قراردارد.
به گفته رايزن كشورمان در سودان، مسابقات قرآني مختلفي در اين كشور، در رشتههاي حفظ، تجويد و تفسير برگزارميشود و رايزني نيز مسابقات حفظ را در رشتههاي حفظ 15 جزء و كامل قرآن اجرا ميكند و به دليل شمار زياد حافظان قرآن در سودان دواوطلبان شركت در رشتههاي حفظ كل بسيار زياد هستند.
انعكاس گسترده برنامه هاي قرآني رايزني از رسانه هاي سودان
انصاري درباره ميزان پوشش دهي برنامههاي قرآني رايزني در رسانههاي سودان، به خبرنگار ايكنا چنين گفت: معمولا برنامههاي قرآني رايزني در مؤسسهها و وزارتخانههاي رسمي اجراميشود و هيئتهاي قرآني وابسته به دولت و دستگاههاي رسمي و همچنين رسانهها به ويژه راديو و تلويزيون و نيز مطبوعات اين كشور اخبار اين فعاليتها را به خوبي پوشش ميدهند و انعكاس اين فعاليت و اطلاع رساني به شهروندان سوداني با همكاري صميمانه مراكز و مؤسسه هاي اين كشور انجامميشود؛ حتي گاهي در تبليغات مسابقههاي قرآن، همكاري رايزني ايران در كنار وزارت فرهنگ و جوانان سودان ذكر ميشود.
وي با اشاره به همكاري مؤسسههاي قرآني سودان با رايزني ايران براي اعزام قاري و حافظ به مسابقات قرآن گفت: واحد قرآن وزارت ارشاد سودان و جامعه القرآن اين كشور در اين زمينه بسيار فعالانه عمل و قاريان و حافظان برجسته سوداني را به مسئولان رايزني معرفيميكنند.
انصاري با بيان اينكه رايزني در وحدت شيعه و سني فعالانه عملميكند، تصريحكرد: مهم ترين و بارز ترين شيوه در اين باره قرآن و فعاليتهاي قرآني است كه رايزني در چنين فعاليتهايي وحدت، حرف دل شيعه و پاككردن اتهامات از شيعيان همچون وجود قرآني متفاوت با قرآن ديگر مسلمانان ميان اهل تشيع را مطرحميكند.
رايزن فرهنگي ايران در سودان همچنين تأكيدكرد: براي مطرحكردن مسأله وحدت از آغاز سال جاري تاكنون همايشهاي زيادي با موضوع وحدت همچون دو همايش علمي ـ دانشگاهي و همايشي عمومي با حضور دانشگاهيان و عموم رسانهها و مؤسسه هاي فرهنگي سودان برگزار و در اين همايشها سخنرانيها و نمايشگاههايي در جهت تقريب هرچه بيشتر مسلمانان ارايه شدهاست.
مراكز و مساجد سودان با كمبود قرآن مواجهند
وي با اشاره به كمبود قرآن در مراكز و مساجد سودان گفت: به دليل گسترش روزافزون مكتبخانههاي قرآني با كمبود كلام وحي مواجه شده و اين مراكز نيازمند اهداي قرآن هستند و در سفر اخير وزير ارشاد سودان به ايران، مسئولان كشورمان به ايشان وعده دادند كه تعداد زيادي قرآن به سودان اهدا كنند و اين اقدام اثر مثبتي در معرفي چهره جمهوري اسلامي ايران، وحدت ميان مسلمانان دو كشور و نيز بركات زيادي خواهدداشت.
انصاري افزود: مسئولان سوداني اعلام ميكردند كه ما از كشورهاي ديگر مي توانيم قرآن هديه بگيريم اما به دليل ارتباط دوستانه با جمهوري اسلامي ايران و مسلمانان اين كشور مي خواهيم مردم ما چنين ارتباطي را بشناسند و در حال حاضر رايزني تمام تلاش خود را در اين زمينه و رسيدن قرآنها به دست مسلمانان سودان به كار گرفتهاست.
رايزن فرهنگي كشورمان در سودان، دوري مسافت، نبود خط هوايي و سختي در ايجاد ارتباط را از مشكلات رايزني در پيشبرد فعاليتهاي قرآني برشمرد كه به گفته وي با توجه به تمايل مسئولان ايران و سودان به استحكام و گسترش هرچه بيشتر روابط با يكديگر، اميد است اين ارتباط روز به روز بيشتر و مشكلات برداشته شود.
ابراهيم انصاري در پايان گفت و گويش با ايكنا، از انتشار كتاب هاي ديني و اسلامي كه با استقبال مسلمانان سودان همراه است سخن گفت و تأكيدكرد: رسانهها و دانشگاههاي سودان به ايران و شخصيتهاي ارزشمند كشورمان و الگو برداري از آنان بسيار علاقه مندند و ما به دليل تقاضاي فراوان با وجود حمايتهاي گسترده مسئولان و دستگاههاي ايراني كمبود كتاب را احساس ميكنيم.
يکشنبه 17 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 432]