واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: آغاز رقابت ورزشكاران ايران در پاراالمپيك پكن
آيين گشايش سيزدهمين دوره بازيهاي پاراالمپيك، عصر ديروز با حضور رئيس جمهوري كشورمان و جمعي از مقامات عاليرتبه كشورهاي جهان در ورزشگاه شهر پكن برگزار شد.
بيش از 4 هزار نفر از برترين ورزشكاران معلول 150 كشور جهان در اين دوره از رقابتها حضور دارند. اين رقابتها در سه شهر پكن، هنگكنگ و كپنگدائو برگزار ميشود.
بازيهاي پاراالمپيك در 20 رشته ورزشي و در 6 كلاس متفاوت برگزار خواهد شد. چينيها با 547 ورزشكار، از حيث شركت كننده در رتبه نخست قرار دارند و اين در حالي است كه ايران 72 شركتكننده در اين رقابتها دارد.
طبق اعلام شينهوا، تا به حال 300 هزار بليت رقابتها به فروش رفته و اين در حالي است كه يك چهارم اين ميزان بليتها را دانشآموزان و افراد معلول خريداري كردهاند.850 نفر با پيمودن بيش از 13 هزار كيلومتر از 11 استان چين در 9 روز، وظيفه حمل مشعل اين رقابتها را برعهده داشتند.
پاراالمپيك مهمتر از المپيك
دكتر محمود احمدينژاد با حضور در دهكده بازيهاي پاراالمپيك پكن با اعضاي كاروان ايران ديدار و گفتوگو كرد.
رئيسجمهور ديروز وارد دهكده بازيهاي پاراالمپيك شد و با اعضاي كاروان ورزشي جمهوري اسلامي ايران ديدار كرد. وي به صورت رسمي توسط شهردار دهكده بازيهاي پكن، مسوولان كاروان ايران، مسوولان برگزاري مسابقات و سفير ايران در پكن مورد استقبال قرار گرفت. رئيس جمهور سپس در محل به اهتزاز درآمدن پرچم ايران ديداري را با اعضاي كاروان ايران در اين بازيها داشت.
احمدينژاد در جمع پاراالمپيكيهاي ايران، گفت: از خداوند متعال سپاسگزارم و از صميم قلب خوشحالم كه اين توفيق را به من عنايت كرده تا به اينجا بيايم و از نزديك چهرههاي مصمم و مومن شما را زيارت كنم و لحظاتي را در جمع با صفا و صميمي شما باشم. وي افزود: گفتنيها را آقايان راشد يزدي، خسرويوفا، كارگري و نظام اسلامي گفتند. ما آمدهايم تا عرض ارادت كنيم. خسته نباشيد در اينجا معنا ندارد. بعيد ميدانم كه كسي در ايران يا به نام ايران در عرصههاي گوناگون خستگي را تجربه كند به خصوص شما عزيزان.
احمدينژاد گفت: از من سوال شد كه چرا به اينجا آمدهايد؟ اما، آنها بايد ميپرسيدند كه چرا نبايد ميآمدم. ديدار با قهرمانان، انسانهاي بزرگ، با اراده و مصمم كه با همتهاي خودشان بسيج شدهاند تا در يك هماورد بزرگ نام ايران را بر بلنداي آسمان طنيناندازند، يك افتخار است.
وي افزود: به نظرم مسابقات پاراالمپيك به مراتب مهمتر، ارزشمندتر و تاثيرگذارتر از المپيك است. گرچه آن هم يك جشنواره بزرگ ورزشي است. در اينجا شما در يك ميدان بزرگ ثابت ميكنيد كه انسان يعني توانايي و توانستن. اراده انسان در اين جهان بر همه چيز غلبه خواهد كرد. ميشود با توكل بر خدا و همت همه قلهها را فتح كرد.
وي تصريح كرد: از من پرسيدند كه از كاروان ورزشي ايران چه انتظاري داريد؟ اولا ورزش ارزش و اهميت خودش را از جوانمردي، اخلاق، روابط انساني، بزرگواري و بزرگمردي ميگيرد. اصلا مسابقات ورزشي با شعار تقويت همدلي در برادري بين ملتها پايهگذاري شده است. اگر اينها را از ورزش بگيريم ديگر چيزي براي آن باقي نميماند.
وي افزود: در درجه دوم از نگاه ملت ما تك تك عزيزان حاضر در سكوها با عبور از تمرينات سنگين و برنامههاي سخت مقدماتي خودشان را براي اين رقابتها آماده كردهاند و مصمم هستند با رعايت اخلاق و جوانمردي افتخاري براي ملتشان كسب كنند. همين روحيه آمادگي و همت از نظر ملت ما يعني قهرماني شما. شما هم اكنون هم در ذهن ملت ما قهرمان هستيد و با تلاشي كه انجام خواهيد داد، بر اين قهرماني خود ميافزاييد. مسابقات رقابتي است كه همه ميآيند اول شوند. اين مساله زيبا و الهامبخش است. در مسابقات ورزشي يك نفر اول ميشود و مدالها بين تعداد محدودي توزيع ميشود اما، در مسابقه انسانيت، جوانمردي، اخلاق، همت و غلبه اراده و همه موارد مادي تك تك انسانها ميتوانند روي سكو قرار بگيرند و كسي مانع كس ديگر نميشود. در اين رقابت افراد مكمل و يار يكديگرند.
وي تاكيدكرد: كاروان جانبازان و معلولان ايران كاروان برجستهاي است. شما با ويژگي جانبازي ممتازيد. شما پيامآور برادري، صلح، محبت و دوستي بين انسانها و عزت براي بشر امروز هستيد. از شما مربيان، كادرفني، سرپرستان و همه كساني كه سخت تلاش ميكنند، تشكر ميكنم، مجموعهاي كه نزديك دو ماه است در پكن تلاش ميكند. از خداوند متعال براي شما سلامتي و موفقيت را خواستارم.
احمدينژاد تاكيد كرد: دنيا بداند ملت ايران راه خود را به سوي قلههاي عزت، نور و ايمان پيدا كرده است.
رئيس جمهوري اسلامي ايران، گفت: خبرنگاري از من درباره تحريمها پرسيد. بايد بگويم آنهايي كه ما را تحريم ميكنند، خودشان را تحريم كردهاند. آنها خودشان را از بزرگيهاي ملت ايران تحريم ميكنند. ملت ايران، ملت بزرگي است كه اين بدخواهيها، بد انديشيها و تحريمها چيزي از ملت بزرگ ما كم نميكند.
وي افزود: امروز به فضل الهي مردان و زنان ايران زمين با توكل بر خدا قلهها را يكي پس از ديگري فتح ميكنند. آنها در عرصههاي مختلف فناوري، علمي و غيره نشان دادهاند كه برترند. دنيا خواهد ديد كه كاروان ايران به خاطر همين ويژگيهاي انساني خواهد درخشيد.
نمود فرهنگي و چشمانداز انساني
دكتر محمود احمدينژاد، ديروز به صورت رسمي توسط شهردار دهكده پاراالمپيك و مسوولان كاروان ايران مورد استقبال قرار گرفت.
محمدرضا ميرزايي، پرچمدار كاروان ايران در بازيهاي پاراالمپيك پكن از رئيس جمهور در هنگام ورود به دهكده استقبال كرد.
ديدار رئيس جمهور از دهكده و ديدار با كاروان اعزامي ايران با قرائت قرآن توسط موسي پورعباس يكي از مليپوشان جودو نابينايان آغاز شد. سپس سرود جمهوري اسلامي ايران نواخته شد. خواندن سرود اي ايران، اي مرز پرگهر توسط ورزشكاران قسمت ديگري از اين آيين بود. سپس حجت الاسلام راشد يزدي از سوي كاروان ايران به رئيس جمهور خوش آمد گفت و ابراز اميدواري كرد كه اين حضور مبارك باشد.
وي افزود: كاروان ايران حال و هواي خاص مذهبي دارد كه در ميان ديگر كشورهاي مسلمان ويژه است و اين فرهنگ اسلامي هميشه درخشان است.
سپس محمود خسرويوفا رئيس فدراسيون جانبازان و معلولان گفت: ما هر چند در اين كشور ميهمانيم اما، احساس ميكنم كه افتخار ميزباني رئيس جمهور كشورمان را داريم.
وي افزود: ما خوب ميدانيم كه وقتي رئيس جمهور مسافتي به اين طولاني را ميپيمايد، قطعا عقبه اين حضور يك نمود فرهنگي و چشمانداز انساني است. شما (رييس جمهور) با آمدنتان خواستيد بگوييد كه براي نسل ايثارگر، جوانان و جانبازان چه ارج و ارزش بالايي قائل هستيد، آن هم براي جواناني كه آنها را معلول مينامند.
وي گفت: ميدانم اين كار يك عقبه ذهني عالي دارد. خانواده جانبازان در كشور اين حركت بزرگ و بيادماندني را به خاطر ميسپارند. اگر به اين قشر توجه شود، آنها ميتوانند در تمام جهات سربازان خوبي براي ميهن اسلامي باشند. وي، از هيات همراه رئيس جمهور تشكر كرد و افزود: از رئيس سازمان تربيت بدني تشكر ميكنم كه اگر حمايت او نبود، اين كاروان به اين خوبي آماده نميشد. اميدوارم گام بزرگي را در عرصه ورزشي كشور برداريم. غفور كارگري رئيس ستاد بازيهاي پاراالمپيك پكن نيز با اشاره به اينكه برنامهريزي بازيهاي پاراالمپيك پكن از دهكده بازيهاي آتن در سال 2004 شروع شد، گفت: اين كار عالي بود كه در آن موقع انجام داديم. همين طور كه ما از دو ماه پيش برنامهريزي براي بازيهاي پاراالمپيك 2012 لندن را شروع كردهايم. وي افزود: از دو سال پيش شوراي عالي پاراالمپيك تشكيل شد كاروان متشكل از مجموعه انسانهاي خبره در عرصه ورزش كشور است كه بدون ترديد بهترينهاي ورزش ايران در رشتههاي خود هستند.
وي افزود: كاروان ايران با 72 ورزشكار در 9 رشته ورزشي به اين رقابتها آمده، هر چند ما 86 سهميه ورودي گرفته بوديم. براساس راهبرد كيفيت گرايي اين تعداد را به پكن اعزام كرديم كه در رشتههاي وزنهبرداري، دووميداني، فوتبال هفت نفره و واليبال روي سكو هستيم. در تيراندازي و جودو شانس زيادي براي گرفتن مدال داريم. در گلبال، بسكتبال و تنيس روي ميز هم انتظار ارتقاي رنكينگ خود را داريم.
وي گفت: اين كاروان با اراده، نشاط و روحيه بالا در پكن حاضر است و اميدوارم سفيران خوبي براي ايران باشيم و با كسب مقامهاي درخور نام ايران باعث خوشحالي مردم عزيزمان باشيم. سپس دكتر محمود احمدينژاد با مليپوشان اعزامي به بازيهاي پاراالمپيك عكس يادگاري گرفت.
منوچهر متكي وزير امور خارجه، محمد عليآبادي رئيس سازمان تربيت بدني، فقيه رئيس سازمان بهزيستي، عزيزي معاون رئيس جمهور و منصوري سفير ايران در چين، دكتر احمدينژاد را همراهي ميكردند.
اميد به تكرار نشدن تجربه تلخ آتن
رئيس فدراسيون پزشكي ورزشي گفت: افسران كنترل دوپينگ از امروز نظارت دقيق بر عملكرد ورزشكاران حاضر در بازيهاي پاراالمپيك اعمال خواهند كرد و اميدواريم تجربه تلخ آتن براي ما تكرار نشود.
كرم الله عليمرادي گفت: با آغاز رقابتها ورزشكاران از سوي افسران به شدت زير نظر گرفته ميشوند و هم به صورت تصادفي و هم به صورت موردي تحت آزمايش دوپينگ قرار مي گيرند.وي افزود: خوشبختانه كاروان كشورمان با آموزشهايي كه قبل از پاراالمپيك ديده اند در وضعيت مطلوبي به سر مي برند. اميدواريم همچون كاروان المپيك هيچ مورد دوپينگي در اين جمع ديده نشود.
وي تصريح كرد: ما در پاراالمپيك 2004 آتن چند مورد نمونه مثبت دوپينگ داشتيم كه اميدواريم اين تجربه تلخ در چين تكرار نشود.
بزرگترين رقابت معلولان
رئيس انجمن دفاع از حقوق معلولان ايران، برگزاري مسابقات پاراالمپيك را بزرگترين ميدان نمايش تبعيض عليه معلولان دانست.
علي همت محمود نژاد با بيان اين مطلب خواستار برگزاري همزمان مسابقات المپيك افراد سالم با معلولان شد. وي با بيان اين كه پاراالمپيك به معناي حاشيههاي المپيك است، تاكيد كرد: نبايد به هيچ عنوان معلولان در حاشيههاي المپيك قرار بگيرند.
رئيس انجمن دفاع از حقوق معلولان ايران، با انتقاد از اين كه ارزش مدالهاي افراد عادي نسبت به ارزش مدالهاي معلولان متفاوت است، گفت: زماني كه ورزشكار عادي، مقام جهاني كسب ميكند، به او 110 ميليون تومان جايزه ميدهند كه اين رقم براي معلولي كه همان مدال را كسب و پرچم كشور را به اهتزاز در ميآورد، 50 ميليون تومان است. وي با اشاره به حضور رئيس جمهور در آيين آغازين بازيهاي پاراالمپيك، پيشنهاد كرد: رئيس جمهور همزمان با حضور خود در بازيهاي پاراالمپيك، پيشنهاد همسانسازي ارزش مدالهاي معلولان قهرمان با قهرمانان سالم را ارائه كند.
رئيس انجمن دفاع از حقوق معلولان ايران گفت: برگزاري جداگانه مسابقات افراد عادي با معلولان، مغاير كنوانسيون دفاع از حقوق معلولان است و از رئيس جمهور ميخواهيم، با حضور در اين مسابقات، پيام معلولان ايران مبني بر برگزاري مسابقات معلولان با افراد سالم را به گوش جهانيان برساند.
يکشنبه 17 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 141]