واضح آرشیو وب فارسی:مهر: كارخاني در گفتگو با مهر:"ريسمان باز" در ادامه و تكامليافته "گناه من" است
"ريسمان باز" دومين فيلم مهرشاد كارخاني تجربهاي در سينماي اجتماعي است كه فيلمساز تعلق خاطر ويژه به آن دارد. فيلم روايت سفري است در دل تهران كه ميتوان سيماي شهر و آدمهايش را در آن ديد.
كارخاني درباره تفاوتها و شباهتهاي "گناه من" با "ريسمان باز" به خبرنگار مهر گفت: تفاوت اين دو فيلم در مضمون و نوع ساختار است. اما فضاسازي و نوع شخصيتها در "ريسمان باز" ادامه "گناه من" است. در اينجا با آدمهايي رو به رو هستيم كه مشابه آنها را در "گناه من" ديدهايم. "ريسمان باز" تكامليافته فيلم اول من است.
اين كارگردان با اشاره به علا قه خود به شخصيتهاي خاص افزود: آدمهاي تنها و تكافتاده كه در "ريسمان باز" و "گناه من" با آنها رو به روييم بخشي از جامعه هستند كه كمتر دربارهشان صحبت ميشود. اين نوع شخصيتها سلوك و رفتار سينمايي جذاب دارند و پرداختن به آنها از وسوسههاي من است. اين جنس سينما و درامهايي با قهرمانان تنها را دوست دارم.
وي با بيان ويژگيهاي شخصيت ميكائيل (پژمان بازغي) در "ريسمان باز" گفت: شخصيتهايي مثل ميكائيل در زندگي هم مثل دنياي فيلم سكوت ميكنند و گويي ناظر خاموش هستند. درآمدن اين سكوت و تنهايي براي من اهميت زيادي داشت. خوشبختانه بازغي با درك درست شخصيت اين نقش را به خوبي بازي كرد.
كارخاني گفت: ميكائيل "ريسمان باز" شبيه يغما (حميد گودرزي) در "گناه من" است. تنهايي و دورافتادن از جامعه و درگير بودن با سرنوشتي تلخ وجه مشترك آنها است. با توجه به گوشهگيري و سكوت ميكائيل شخصيت عسگر (بابك حميديان) را طراحي كرديم كه مكمل اوست و كمك ميكند فضاي فيلم تلطيف شود. اگر فيلم تنها با ميكائيل پيش ميرفت مخاطب خسته ميشد.
كارگردان "ريسمان باز" گفت: شخصيت عسگر در ريتم فيلم هم تاثير مثبت دارد و مانع از اين ميشود كه ريتم ملالآور شود. من در هر دو فيلم خودم سعي كردم به ريتمي برسم كه هم نمايشدهنده ملال و كسالت زندگي اين آدمها باشد و هم بيننده را خسته نكند. بيننده امروز حوصله ديدن فيلمهاي طولاني و كشدار را ندارد.
وي درباره روند شخصيتپرداري فيلم گفت: ميكائيل و عسگر شخصيتهاي اصلي فيلم هستند و حضور شخصيتهاي ديگر به اين خاطر است كه اين دو شخصيت قويتر ديده شوند. شخصيتهايي مثل دختر و اياز كه حضوري كوتاه در فيلم دارند بهانهاي هستند تا وجوه مختلف شخصيتهاي اصلي نمايان شود.
كارخاني درباره حضور حاشيهاي زنان در فيلمهايش گفت: در اين دو فيلم قصههايي مردانه داريم كه در آنها زنان نقش ندارند. در "گناه من" و "ريسمان باز" مردها قصه را پيش ميبرند و زنها درام را تقويت ميكنند. اگر در "ريسمان باز" نقش دختر پررنگ بود يا بازيگر شناختهشده آن را بازي ميكرد، قهرمانهاي از ياد ميرفتند. از دادن نقش پررنگ به زنان آگاهانه پرهيز كردهام.
وي درباره نوع روايت "ريسمان باز" گفت: من به قصهگويي كلاسيك علاقه ندارم و در اين فيلم هم سعي كردم شيوهاي مدرن انتخاب كنم. ما از گذشته آدمها چيزي نميدانيم و مهم اين است كه اين برش زندگي آنها برايمان قابل باور باشد. پيچيدگيهاي اين شخصيتها و موقعيت خاص آنها مهم است. "ريسمان باز" ساختار گزارشي دارد و كارگردان در آن ناظر بيطرف است.
كارگردان "گناه من" با اشاره به تفاوت گريم و لباس بازغي و حميديان در "ريسمان باز" افزود: آگاهانه دنبال اين بودم كه نشان دهم اين دو دوست از دو دنياي متفاوت هستند. ميكائيل مجبور است در چنين فضايي زندگي و كار كند و متعلق به اين دنيا نيست. اما بايد در كشتارگاه باشد و جنس رفتار و ديالوگهاي او با اطرافيان فرق دارد. عسگر هم با آدمهاي كشتارگاه فرق دارد.
كارخاني درباره شيوه هدايت بازيگران گفت: با بازيگران زياد تمرين نميكنم. قبل از فيلمبرداري با هم حرف ميزنيم و سعي ميكنم آنها را به فيلمنامه و فضاي كار نزديك كنم. در "ريسمان باز" به كشتارگاهها سر زديم و نمونه واقعي شخصيتها را همراه بازيگرها ديديم. بازيگرها خيلي زود با محيط آشنا و همراه شدند.
وي درباره زمان اكران فيلم خود نيز گفت: شرايط اكران و تعداد سالنها راضيكننده نيست. ما هفت سالن داريم كه قرار بود تعداد آنها بيشتر شود كه هنوز نشده است. فيلمهاي با حال و هواي "ريسمان باز" در سينماهايي با چند سالن در كنار فيلمهاي تجاري اكران ميشوند و اين باعث ميشود مخاطب آنها را نبيند. اين فيلمها بايد در شرايط مناسب با تبليغات ويژه نمايش داده شوند.
كارخاني در پايان درباره پروژه بعدي خود گفت: بعد از اكران دو فيلم اولم كار روي فيلم سوم را شروع ميكنم. "گناه من" قرار است عيد فطر در گروه سينمايي عصر جديد اكران شود. در فيلم بعدي گرچه اين مسير را ادامه ميدهم اما سعي ميكنم با زبان تصوير حرفهايم را بزنم و قصهگويي مدرن را تجربه كنم.
يکشنبه 17 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 232]